A papírok között lapozgatok, hátha rájövök ki lenne a legalkalmasabb a jelöltek közül. Bosszant, hogy Gyda nem ad választ, pedig hatalmas szükségem lenne rá a hosszas interjúk miatt. Mostanság nagyon szétszórt lett a lány és sürgős ügyei vannak. Mégis hova tűnik mindig? Érzem az isteni erőt, ahogy az ajtó rése alatt beivódik a szobába, egyből változtatok a testtartásomon és pár fokkal lehűtöm a szobát, hogy otthonosabban mozoghassak benne. Íriszeim jégkéken csillognak, ahogy reagálok az erőteljes kopogtatásra. A lehető legkedvesebb modoromat veszem elő, már ha létezik olyan a mai napot követően. Elegáns fekete öltöny és nyakkendő kombinációba öltözve áll az ajtóban a férfi. Szavai hallatán egyből felhúzom a szemöldököm és gondolatban apránként megnyúzom Gydát, miután kiraktam a hegyekben és órákon át vadásztam rá. Milyen kellemes időtöltés lenne. - Elnézést, az asszisztensem elfelejtette említeni, hogy Ön az utolsó jelentkező - elkezdek keresgélni a papírok között, mire a semmiből feltűnik az önéletrajza. Szerencsére csatolt hozzá képet, így nem kellett órákig kutatnom. - Mr. Nilsson, kérem várjon - teszem hozzá, amint megfordul az ajtóban - foglaljon helyet és beszéljük át a részleteket - intek az asztal másik oldalán lévő üres szék felé. Megvárom míg becsukja maga mögött az ajtót és beljebb lépked - Astrid Friberg vagyok - nyújtom a kezem neki bemutatkozásként, miközben át is esik az első próbán. Kezem olyan hűvös, mintha egy jégtömböt fogna, mindeközben a reakcióját figyelem. Kirázza-e a hideg vagy megborong. A rövid bemutatkozást követően leülök vele szembe a bőrszékembe. Gyorsan végig futtatom a pillantásom az anyagán. Elég sok bevetésben vett részt, a különleges erők, királyi gárda egy rövid ideig. Szép felsorolás, azt meg kell hagyni, mégsem hagy nyugodni az érzés, ami az érkezésekor rabul ejtett. Hagyom, hogy a képességem hangtalan felé sompolyogjon és kifejtse hatását, a férfi úgy érezheti, mintha órákat álldogált volna a hóban ruhátlanul. - Van családja Mr. Nilsson? Feleség, gyerekek vagy barátnő? Ez az állás állandó jelenlétet igényel Öntől, úgy kell viselkednie, mintha az árnyékom lenne. Ez menne? - könyökeimet megtámasztom az asztal sarkán úgy dőlök előre. Ha elég figyelmes láthatja a jobb kezem gyűrűs ujján a gyűrűm lenyomatának helyét. - Nem fogok zsákbamacskát árulni, ez a munka kemény lesz és előfordulhat, hogy olyan veszélyektől is meg kell védenie, amire nem is gondolna - szavaim nem egyértelműek, mégis mély jelentőséget tulajdonítok neki, a hangsúlyból érezheti, hogy komoly dologról van szó.
Úgy voltam vele, hogy ha nem jön össze az interjú, akkor maradok pár napra, vagy egy hónapra legalább. Rég pihentem igazán, és ez az én közegem. A nyugodt, ropogós hó, ami tisztaságot hordoz magával. Igen ám, csak ha túl sok a nyugalom, olykor én magam festettem vérvörösre. De ez már mellékes. Nem a lobbanékony természetem miatt, az hátrább húzódik szerencsére. Rám a megfontoltság jellemző. Épp ezért, terveztem meg azt, fenntartva a lehetőséget, ha nem jön össze, akkor be is jelentkeztem a szállodába, pontosan arra az egy hónapra. A terepjárómmal érkeztem, benne van minden felszerelésem. Sí, snowboard, íjász holmi, láttam, hogy van egy sport pálya is, és bob is, bár ahhoz nem kell túl cicomás hacuka, de az biztos, hogy szinte meg sem fogok állni a sportokban. Már előre látom. Nem hiszem, hogy a nőnek egy magamfajta veterán, isten kéne aki még a széltől is képes megóvni, szó szerint. Bár ez alkalommal megborotválkoztam, nem nézek épp ki úgy , mint valami ősjeti, bár a szakállamra sem szokott panasz érkezni. A szállodába érve bejelentkezem, és lepakolom a holmimat a lakosztályomba, a fürdő, egyenesen kinéz a völgyre, és privát medencém is van, csak ha épp valamiért nem akarnék kimenni a lakosztályból, legyen még mivel elütni az időt. Nem igazán szeretek a seggemen ülni, nem vagyok az a fajta. Bár, vannak azok a pillanatok, amikor jól esik egy jó nagy bögre tea, és egy könyv, amit eltudok olvasni, akár egy éjszaka alatt is, hosszúságtól és érdekességtől függően. Az érkezésem után , rögtön a fürdőbe veszem az irányt, nem lehet okom panaszra, tágas fürdő, zuhanyzóval, és masszírozás káddal, azt hiszem, hogy jól fogom érezni magamat, tényleg. Fekete öltönyt veszek fel, fekete inggel, elegáns vagyok, de nem óhajtok felvenni nyakkendőt, semmi olyasmit, ami fojtogatna. Visszasétálok a recepcióra, és bejelentkezem az állásinterjúra. Ekkor egy újabb alak érkezik elém, egy nő, és int, hogy kövessem. Természetesen, nem az igazi nevemen jelentkeztem be odalent, azon, amin a testőr interjúra érkeztem, felkészülve minden eshetőségre. Miután az irodába vezetnek, leülök, ahogy hellyel kínáltak. Türelemre intenek, de egy teát azért elfogadok, és még az is megérkezik, mire még mindig itt ülök a szobában, végül felkelek és az ablakhoz lépek, innen a sípályákra lehet ellátni, és még biztonságos távolban látható egy pálya is, ahol egész ember méretűek azt ott mozgók. A teámba kortyolok és felhorkantok a nevetséges méreten, szemügyre veszem a csészét, valaki nagyon sajnálta tőlem a finom teát, márpedig a tea egyébként finom,csak… kevés. Hát, így jártam. Nem tudom, hogy mennyi idő telik el, mire megérzem, hogy közeledik egy másik isten, amire kissé feszesebbé válik a tartásom, és figyelek, jobban figyelek a környezetemre , mint eddig, és mire belépek a másik ajtón, amely felé az egyik recepciós hölgy vezetett, addigra teljes figyelmemet a szobában ülő nőre fordítom. A tea is iható hőmérsékletűre hűlt, így azt ki kortyolom, és a recepciós nő kezébe nyomom. - Hm... elvileg a maga kérésére érkeztem, a testőr állásinterjúra. Van bármi kérdése a referenciáimmal kapcsolatban? Megjegyzem, hogy titoktartás köt a bevetéseimmel kapcsolatban, így csak azokra, és a telefonszámokra hagyatkozhat a végén. - állok meg az ajtóban, ha már nem kínáltak hellyel. - Úgy vélem, hogy nincs szüksége rám. - vonom meg a vállamat, és meg is fordulok, az ajtó kilincsért, hogy mihamarabb távozzak. Nem fogok azért könyörögni, hogy felvegyenek.
Megfogadtam Eisa tanácsát, miszerint vigyáznom kellene magamra, mert a látomása nem teljesen egyértelmű. Lehetséges, hogy még nem átkoztak meg, csak potenciális célpont vagyok, mindamellett a bál szervezése sem megy a legkönnyebben. Baj van a befektetőkkel, akik valószínűleg rossz emberrel üzleteltek előttem, a pénz nálam van, amit nem szándékozok visszaadni, viszont az ő hitelezőik követelik. Hiába vagyok a vadászat istennője, aki a fegyverekhez jól ért, nekem is vannak gyengepontjaim és vak foltjaim. Éppen ezért ezt ki kell küszöbölnöm, amire a legjobb megoldás, ha felveszek egy testőrt, aki a nap 24 órájában mellettem van. Atla nem tud róla, nem akarom megijeszteni, inkább azt mondom majd neki, hogy kellett nekem egy jobbkéz. Az asszisztensem ehhez kevés. Hakonnak pedig majd kitalálok valami apró hazugságot. Órákba telt meghallgatni az összes jelentkezőt, de szerencsére a végére értem. - Köszönöm, hogy ide fáradt. Értesíteni fogjuk a fejleményekről - egy apró, hamis mosollyal az arcomon fogok kezet az utolsó jelölttel, majd kikísérem az irodámból. Pár perccel később fáradtan nyúlok el a kényelmes, bőr székemben egy hatalmas sóhaj kíséretében. - Gyda mondd, hogy ő volt az utolsó! - kiabálok ki az asszisztensemnek, de nem érkezik válasz - Gyda! - még mindig semmi, mire megrázom a fejem és felkelek az asztalnak támaszkodva - Vajon hol lehet ez a lány? Mostanában folyton eltűnik... - morgok magamban a jelentkezési lapokat nézegetve, ki lenne a legjobb jelölt. Egy furcsa érzés, majd erőteljes kopogás szakít ki a gondolataim közül, mire egyből felemelem a fejem kérdő pillantással. - Igen? Mit szeretne? - a lehető legkedvesebb hangsúlyommal kérdezem az ajtóban állótól, vajon mit akarhat. Hol van ilyenkor az asszisztensem? Lesz egy-két keresetlen szavam hozzá, ha végre előkerül.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.