|
|
| | Ezúttal nem bírtam visszafogni kiszélesedő mosolyomat, megvillantva fehér fogaimat közben. - Királynőm – mondtam, ahogy egy nagy, színpadias lendülettel meghajoltam előtte. Még lentről néztem fel rá, egy pajkos csillanással szemeimben, mert most, hogy újra sikerült szememet vetnem rá, nem akarództam elnézni róla. Olyan gyönyörűséges volt, mint mindig… persze szörnyűbbik oldala hiályzott megjelenéséből, amit egyszerre utáltam és örültem neki. Örültem, hogy én voltam az egyike azoknak a szerencséseknek, akik ismerték az istennő igazi arcát. Jobb is, ha nem mutogatja itt fent mindenkinek – úgy sem értenék meg, ahogy soha nem is tették. Viszont éppen ezért utáltam is az egészet. Hogy rejtegetnie kellett igazi valóját, hogy én nem láthattam, helyette ezt a szokatlanul tökéletes halandó testet kellett vizslatnom. Amit megtettem. Miközben kiegyenesedtem és odaléptem elé, szabad kezemet élére vasalt királykék nadrágom zsebébe rejtve, tekintetem végigszaladt alakján, megállva bizonyos pontokon. Feszes vádlijain, csábító combjain, édes ölén, majd feljebb, dús keblén, kecses torkán, míg meg nem állapodtam szikrákat szóró szemein. Mosolyogva hajoltam előre, ahogy odasuttogtam neki: - Ezen a világon most Marius Strøm vagyok, istennőm – közöltem, nem mintha különösebben érdekelt hogy szólít, ameddig megteszi. Természetesen a kedvencem valami olyasmi lett volna, hogy „szerelmem” vagy „mindenem” vagy „óigenistenem”, de valamelyik keresztnevem is megtette egyelőre. Visszaegyenesedve belekortyoltam a kávémba én is, de továbbra sem vettem le róla szemeimet. - Ummm – nyeltem le az isteni nedűt – nos… - kezdtem volna bele, de ekkor közbe vágott egy „fenyegető” mondattal, mire én megvontam a vállam – akkor nem mondom. De ne aggódj! – tettem fel szabad kezemet, tenyérrel kifelé, majd előre nyújtottam, hogy félresimítsam csodálatos fekete hajtincsét az arcából, szépen a válla mögé. Már csak ezen kis érintésre is megborzongtam, de igyekeztem nem mutatni, helyette sötét, ritka komoly pillantásomat rávetettem, ahogy léptem felé még egyet. – Egy megbízható draugr kezébe adtam a dolgokat, illetve többébe is és bármikor értesítenek, ha gond akadna. Magam képeztem ki őket, szóval nem lesz ilyen. Ha mégis, akkor visszamegyek és magam gondoskodom róla. Te addig nyugodtan szórakozhatsz itt tovább, ahogy eddig is tetted – tettem hozzá hetykén és elmosolyodtam, de Hel nem volt ostoba, egyértelműen felvehette szavaimnak élét és az utalást mögöttük. |
| | |
| | To: Marius Are you insane like me? Ha azt mondom, hogy hosszú életem nem éppen legjobb néhány napján voltam túl, akkor az még enyhe kifejezés volt. Az Alvilág királynőjeként elhihetitek, pontosan tisztában voltam azzal, milyen az, amikor elszabadul a pokol – csakhogy a káosz okozója szoktam lenni, nem annak elszenvedője. Nem is értettem, hogy mi romlott el ilyen hirtelen a gépezetben. Egyik pillanatban még minden a legnagyobb rendben volt, épp élveztem pihentető habfürdőmet otthon, amikor hirtelen látomásom támadt a Vortex megtámadásáról (a pofátlanok!), és habár Fenrirrel már megbüntettük a közvetlen elkövetőket, arról még mindig nem sok elképzelésem volt, pontosan ki is volt mindennek kitervelője. Egy halvány sejtésem volt, ám ez teljességgel lehetetlennek tűnt – mégis hogyan szabadulhatott volna pont ő ki Helheimbeli börtönéből? Ám ha hajlandó voltam elfogadni ezt a lehetőséget, az elég sok mindent megmagyarázott volna – a bosszúhadjárat célját, hogy miért volt tisztában a természetfelettivel; azonban még így sem voltam meggyőződve arról, hogy tényleg egyedül egyetlen lélek volt mindennek az agytrösztje. Valami azt súgta, volt még egy segítője, aki információkkal látta el, de hogy az ki lehetett, arról halvány elképzelésem sem volt. Mindenesetre, első körben ráállítottam Fredriket és néhány draugrot az ügyre, hogy gyűjtsenek nekem információkat, mert jelenleg más, fontosabb elfoglaltságom támadt: renoválni a Vortexet, ami szintén nem egy könnyű feladat volt. Én magam irányítottam ugyanis a munkálatokat, terveztem meg az új berendezés összeállítását és elhelyezését, intéztem továbbá a megrendeléseket magukat is – persze, Nott is sokat segített, ám ez egy olyan dolog volt, amit én akartam csinálni. A Vortex mégis az enyém volt, és számomra nemcsak egy egyszerű bár volt – annál sokkalta többet jelentett a számomra. Ezért ezer százalékig biztos voltam abban, hogy senki más nem végzett volna olyan munkát, mint én. De persze ez nem igazán javított a kedvemen: még mindig dühös voltam és irritált, amiért valaki kezet mert emelni a Vortexre (és a valódi elkövetőt még mindig nem sikerült a kezeim közép kaparintani, akin kitölthettem volna minden jogos dühömet), emiatt pedig reggel ismét igencsak bal lábammal keltem. Azzal is tisztában voltam, hogy ma a munkásaimon fog csattanni az ostor mindennek következtében, bármennyire is nem állt szándékomban úgy viselkedni, mint egy hisztis kisgyerek, akitől elvették a cukorkáját, ez pedig csak még inkább fokozta frusztáltságomat és a tehetetlenség érzését is. Szerettem ugyanis én lenni az, aki kezében tartja az irányítást, aki tisztában van minden történéssel maga körül – ezt a vakban tapogatódzást méltatlannak találtam még én is magamhoz. Az azonban egy kicsit sem segített, hogy mindig ugyanazon a dolgokon rágódtam totál feleslegesen, mert nem sikerült egyről a kettőre lépnem, ezért igyekeztem is inkább az agyam hátsó zugába száműzni ezeket a gondokat, és arra összpontosítani figyelmemet, hogy a Vortex újjáépítési munkálatai minél zökkenőmentesebben és gyorsabban mehessenek végbe. Nekem is szükségem volt az onnan befolyó bevételre, nemcsak a nálam dolgozóknak, és ez a plusz költség sem annyira hiányzott most, de szerencsére volt elég megspórolt pénzem, hogy ne kelljen ismét Jörmungandr segítségét kérjem. Pocsék kedvem szerencsére arcomon és megjelenésemen nem látszódott: ma is épp olyan hibátlan és makulátlan volt kinézetem, mint minden átlagos napon lenni szokott, amikor megindultam a Vortexbe dolgozni, de nem is engedhettem meg magamnak, hogy ennyire látványos legyen nyugtalanságom. Az csak további bizonytalanságot és káoszt szült volna az embereim között is, arra pedig már végképp nem volt se időm, se szükségem, hogy köztük is ismét rendet kelljen tennem – és amilyen ingerült voltam, azzal oldottam volna meg valószínűleg ezt a problémát, hogy mindenkit Helheimba küldök kényszerpihenésre úgy egész életük hátralevő részére, és még annál is hosszabb időre. A dolgozókat egy órával korábbra hívtam a Vortexbe, hogy mire odaérek, már elkezdjék a munkálatokat (tisztában voltam azzal, hogy az emberek mennyire imádtak késni és lazsálni), így mire a Vortex romjaihoz értem, már különféle zajok szivárogtak ki az épületből. Nem különösebben foglalkoztam a környezetemmel, mert nem hittem volna, hogy bármi rendellenes történt. Gondolatban már azt tervezgettem, hogy ezúttal milyen stílusban rendezzem be a Vortexet, miközben céltudatos léptekkel bementem az épületbe. Feltűnt, hogy egy magas, fekete hajú férfi készségesen egyből hozzám lépve kávét nyújtott át, majd a vállamat átölelve vezetett beljebb. Azt hittem, hogy csak valamelyik fiatalabb, nyalizósabb draugr próbál a kedvemben járni ezzel a viselkedéssel (vagy csak tudatosan jobb kedvre akart deríteni, sejtve, hogy a mai nap folyamán lesznek még itt üvöltözések), ezért nem is tulajdonítottam különösebb figyelmet az egésznek. Belekortyoltam a kávéba, mert úgy éreztem, erre most tényleg szükségem volt, majd amikor meghallottam a férfi túlságosan is ismerős hangját, egyből megtorpantam. - Caldwell?! – szólaltam meg döbbentséggel vegyes szemrehányással, miközben leráztam a karját a vállamról, és egyik kezemben a kávéval, másikat a csípőmre helyezve szembe fordultam vele, hogy tekintetemmel is verni tudjam. – Mi a fenét keresel te itt?! – kérdeztem, miközben nem tudtam eldönteni, hogy haragudjak-e rá, amiért bejelentés nélkül megjelent ő is Midgardon (és ellenőrízetlenül hagyta Helheimot, aminek irányításával ugye megbíztam távollétemben), vagy legyek inkább megkönnyebbült, amiért támadt egy új megbízható segítőtársam ezekben a zűrös időkben. – Csak azt ne mondd, hogy meguntad Helheimet, és te is ki akartál ruccanni egyet – pillantottam rá rosszallóan, csakhogy tudja, most nem érdekeltek a hülye beszólásai és poénjai. Túl fontos személy volt ahhoz, hogy Helheimet ott hagyja csak úgy (mint ahogy én is tettem…). Hangerőmet azért visszafogtam egy kicsit, mert nem akartam magunkra vonni az egyszerű emberek figyelmét, habár az feltűnt, ahogy a többi draugr méregette Caldwellt – mint akik nem tudják eldönteni, hogy barát-e, ellenség-e, fontos személy-e, vagy úgy összességében ki a jó élet volt ő. Nem mintha érdekelt volna, hogy bárkinek is bemutassam Caldwellt, annál sokkal jobban foglalkoztatott, hogy én tisztában legyek az új történésekkel. Szerettem a meglepetéseket, félreértés ne essék, de az utóbbi időben kicsit túl sok volt már belőlük, és egyik sem az én javamra történt. [/i] |
| | |
| | Nagy ámmal léptem be a nem létező ajtón. - Rendben van, emberek! – csaptam össze a tenyeremet, miközben hangom végigzengett a lepukkant helyiségen. – Megjött apuci, nem kell tovább aggódni! – tettem szét a kezemet és elvigyorodtam. Nem kaptam túl lelkes válaszokat vissza, mint inkább pár morgást és furcsállkodó pillantásokat a halandóktól. Ellenben Fenrir bűzös kutya szaga belengte a helyiséget, szóval nem lehetett messzire az eb. Nott is biztosan itt ólálkodott valahol vagy éppen Hellel diskurált, mert hát mindig a királynő seggében kellett lennie a kis unalomgombócnak. Legszívesebben megforgattam volna eme gondolatra a szemeimet, de nem volt itt, hogy lássa, így a késztetés hamar elmúlt. - Ó, csodás! – akadt meg a szemem egy fiatal lányon, aki éppen a munkásoknak osztogatott szét egy papírtárolóból kávét. – Én is kérek! Kaptam egy-két kellemetlen felkiáltást, amikor magamhoz markoltam nem egyet, hanem kettőt. Az emberek továbbra sem tudták, hogy ki vagyok és mit keresik itt, de nyilván leesett nekik, hogy valamilyen módon a főnökasszonyhoz tartozom, mert nem tettek fel ostoba kérdéseket. Biztosan a sziporkázó kisugárzásom na meg a fess megjelenésem tehette. Kifejezetten odafigyeltem, hogy Midgradra érkezésem után pontosan milyen ruhát is lopjak magamnak. Otthon, Helheimben is szerettem már a Midgardi divatot és előszeretettel szereztem be magamnak a legfrissebb Prada vagy Armani öltönyöket, de azért itt egészen más milyen volt. Élőben. Nos, majdnem… a szívem már nem fog soha többé úgy megdobbanni, mint régen – ez viszont korántsem lankasztotta le a kedvemet. Sőt, ha lehet csak eszembe juttatta, hogy pontosan miért is vagyok itt! Körülnéztem a helyiségen – Vortex, cuki név – sötét szemeimmel, miközben kortyoltam egyet az egyik pohárból és vártam, hogy királynőm szintén megérkezzen. Közben igyekeztem úgy tűnni, mint aki a berendezés része és elkezdtem utasításokat kiadni az embereknek, hogy pontosan mit hova tegyenek és mit csináljanak. Kaptam pár sötét pillantást, de úgy tűnt még mindig nem volt elég merszük rákérdezni, hogy pontosan hogyan is keveredtem ide és ez nekem így felelt meg. - Nem-nem-nem! Annak a képnek a másik falon kell lógnia – gesztikuláltam a pohárt tartó kezemmel, amennyire hevesen tudtam, amíg egyszer csak meg nem éreztem azt a tipikus jelenlétet, amit senki máséval nem tudtam volna összetéveszteni. Széles vigyor terült el az arcomon, amit hamar igazított egy szelíd, megalázkodó mosollyá mielőtt megfordultam volna. – Hel! De jó, hogy végre itt vagy! Nem értenek ezek a jóemberek a szóból – panaszkodtam neki, megiramodva irányába. – Tessék, itt a kávéd! – adtam a kezébe a másik poharat, amit tartogattam magamnál, aztán átkaroltam a vállait és beljebb húztam a belsőtér felé. – Most mondd meg! Ezek a szerencsétlenek még rosszabbá teszik ezt a helyet, mint előtte! |
| | |
| | | | | i'm back! | hel & marius | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| A varázslat kezdetét veszi 2023. nyár; norvégia, oslo2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített. Tovább olvasom... Lépj be közénk világunk kapuja
|
Belépett tagok ki leskelödik? Belépett tagjaink Nincs View the whole list Jelenleg 117 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 117 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.
|
Új alkotások legfrissebb posztok
Csüt. Nov. 14, 2024 1:05 am Mavis Norgaard tollából Szomb. Szept. 14, 2024 12:23 pm Savannah Crawford tollából Szomb. Júl. 27, 2024 5:33 pm Daphne Cortez tollából Szer. Júl. 24, 2024 6:07 pm Aaron Bergström tollából Kedd Jún. 25, 2024 2:30 pm Daphne Cortez tollából Kedd Okt. 03, 2023 11:46 am Magnus Wiker tollából Vas. Okt. 01, 2023 10:32 pm Aina Morstad tollából Hétf. Szept. 25, 2023 10:30 pm Rune Akselsen tollából |
|