- Azért nehogy azt hidd, hogy ennyitől egy mezőnyben játszunk – vetettem ellen neki reflexből, mintha még maga az a feltételezés is sértő lett volna, hogy mi ketten hasonlóak voltunk. Mert nem voltunk. Én egy kicsit sem hasonlítottam erre a pökhendi ficsúrra, akinek még a nevét sem tudtam. Lehet, hogy nagyszájú voltam és erőszakos, de soha nem viselkedtem úgy senkivel, mint ez az alak. Ahogy kényelmesen hátradőlt ajkain azzal az önelégült vigyorral és szemeiben azzal a felsőbbrendű csillogással abszolút azt a benyomást keltette, mintha ő lenne itt a főnök, mintha ő birtokolná az egész bárt. Ha nem ismertem volna a valódi tulajt, talán egy pillanatra még el is hittem volna, hogy az, akinek és aminek mutatja magát. De valójában ő sem volt több nálam – épp ugyanúgy egy senki volt itt, mint én, vagy legalábbis, így hittem. Az okosságomra tett megjegyzésére nem reagáltam semmit, csak megforgattam a szemeimet. Ebben a témában valóban nem vitatkozhattam vele. Nem voltam buta, és azért elég jól vágott az eszem, nem ezzel volt a baj, inkább csak arról volt szó, hogy kevesebbszer használtam azt, mint ami tanácsos lett volna. De ezzel soha nem volt gondom igazából, mert ezekre a feladatokra ott volt Fredrik – ő volt az ész, én meg az izom, és ezzel tökéletes párost alkottunk, ha munkáról volt szó. - Nem vagyunk összenőve, hogy tudnia kelljen az életem minden mozzanatáról – válaszoltam összevont szemöldökkel, mert egy pillanatra sikerült kizökkentenie a gondolatmenetemből. Ezzel a kérdésével ugyanis teljesen azt a benyomást keltette, hogy tudta, ki voltam, hogy tisztában volt azzal, Fredrik a bátyám. Ez alapvetően nem is lett volna furcsa, inkább az volt az, hogy mindennek ellenére is még társalgott velem, és nem próbálta meg a fejemet a bárpultba verni vagy valami ehhez hasonló. Mert ha azt tudta, hogy ilyen szoros kötelék fűzött Fredrikhez, akkor azzal is tisztában kellett lennie, hogy nem egy kis senki jött-ment voltam egy alvilági bandából. Bárhogy is volt, nem terveztem elárulni magamat, ezért néhány másodperc múlva ismét kisimítottam arcvonásaimat. - Végre valami, amiben egyetértünk – villantottam rá egy félig már őszintének is mondható mosolyt, egyáltalán nem véve fel a gúnyt, ami belőle áradt. Úgy éreztem, hogy talán sikerült megtaposnom férfiúi büszkeségét kicsit, ami azért diadalittas ízt hagyott a számban. – Ó, csaknem valaki nagyon büszke a bandában betöltött szerepére? – kérdeztem felvont szemöldökkel, ismét megengedve magamnak némi gúnyt. Talán ostobaság volt méregetnem őt és tapogatóznom a gyengepontjait keresve, de lassan már eltökélt szándékommá vált ilyen vagy olyan módon megtörni önelégült arckifejezését, és valami igazi érzelmet látni kiütközni rajta. A tűzzel játszottam, magam is tudtam, ami könnyedén végződhetett abban, hogy végül csak én égetem meg magamat. A veszély azonban soha nem tántorított el semmitől. - Készségesen állok rendelkezésedre hozzá – húztam fel kihívón ismét szemöldökömet, miközben pár lépéssel közelebb léptem az idegen felé. Nem hozott ki sodromból az, ahogyan végig bámult rajtam, nem ő volt az első, aki így tett, és amíg illetlen helyeken nem taperolt, addig haragomat sem tudta kivívni. – És olyan nagylelkű vagyok, hogy megengedem, te válaszd ki a módját és időpontját – tettem még hozzá egy veszélyt sugalló, magabiztos mosoly kíséretében, majd kihasználva azt a pillanatot, amikor ő nem engem figyelt, már nyúltam is a cigarettás dobozért. Ujjaimat eltökélten kulcsoltam köré, egyáltalán nem szándékozva addig elengedni azt, amíg meg nem kaparintottam. Egy pillanatra úgy is tűnt, hogy ismét sikerrel járok, mielőtt azonban észbe kaphattam volna, az idegen már meg is ragadta a karomat, és egy határozott mozdulattal közelebb húzott magához. Szorosan tartott ugyan, de fájdalmat nem éreztem, és valószínűleg ha nagyon akartam volna, ki tudtam volna szabadulni markából – ez pedig adott némi megnyugvást. Ahogy orromat betöltötte a belőle áradó férfias illat, elmémben egyből egy bizonyos személy jutott eszembe és egy a sok éjszaka közül, amit vele kényszerültem együtt tölteni. Szinte már éreztem azt is, ahogy lehelete az arcomat simogatta – a pulzusom egyből megugrott és a szívem hevesebben kezdett el verni. A fejemben ezerrel villogni kezdtek a vészjelzők, én azonban szánt szándékkal figyelmen kívül hagytam ezeket, és vasakarattal elűztem a nem kívánatos emlékeket. Más esetben valószínűleg már rég megfutamodtam volna, sőt, bele sem kezdtem volna az egész játszmába mert mégis csak az én egészségem és józanságom volt a legfontosabb, de nem most. Valami ismeretlen erő arra késztetett, hogy mindenképp nyerni akarjak, makacsnak pedig épp elég makacs voltam e nélkül is. Nem voltam hajlandó megadni magam neki. - Ó, valóban? És mégis hogyan terveznéd megtanítani azt? – kérdeztem kihívóan, félelmet nem ismerve.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : oliver jackson-cohen Posztok száma : 10 User neve : benibigyó Csoport : halandó Pontgyűjtő : 7 Lakhely : st. hanshaugen Foglalkozás : gangster Előtörténet : Bless me, Father, for I have sinned Keresem : Having something forbidden is exciting, don't you agree? Kor : 39
Ivan Mikhailovich Smirnov —
Elküldésének ideje — Hétf. Feb. 07, 2022 8:35 pm
Elyna & Ivan
Csak azért nem vigyorodtam el szavaira, mert már amúgy is ott bujkált valami hasonló a szám sarkában.- Legalább hasonlóak a kilátásaink. -Válaszoltam könnyedén, egy vállvonással reagálva a lekicsinylő szavakra. Ismertem ezt a típust; olyan nő, aki az utolsó pillanatig szerette azt a látszatot kelteni, hogy elég tökös hozzám képest. Tulajdonképpen bárkihez képest, és talán tényleg akadt némi előnye, abból kiindulva, hogy kinek a bandáját erősítette. Egyelőre azonban még nem éreztem késztetést arra, hogy én törjem őt be, pedig biztos vagyok benne, hogy minden készségem adott lenne hozzá. Ezzel foglalkoztam, nem egy kamaszlány nőtte ki magát a kezeim alatt, az pedig az első leckék egyike volt, hogy alázatot tanúsítsanak a kuncsaftjuk irányába. És bármely oldalról is néztem, ez a nő híján volt mindennek, amit én fontosnak tartottam. De miért ne szórakozhatnám ki magam? Nem néztem a pultos felé, de még így is észleltem, hogy inkább a távozást választotta, semmint hogy szemtanúja legyen valaminek, ami aztán csúnya véget érhet. És ha úgy történne, neki kulcsfontosságú szerepe lehetne, ami alól valljuk be, én is inkább kihúztam volna magamat. Kihúztam magam, de továbbra is hátradőltem, úgy fürkészve őt, mintha várnék valamire. Vártam is, valami igazán öblös, Dahl-féle fenyegetésre, esetleg erőfitogtatásra, és nem is adtam fel olyan könnyen ezt a várakozást. - Vág az eszed. - Ennyit mondtam, mikor ruszkinak nevezett, bár ezzel a jelzővel aligha tudta volna megsérteni a lelkem világát. Az ostoba sztereotípiák amúgy is csak az ilyen faszméregetések során voltak hasznosak.- Valóban? Nem érdekli? - Nem tudtam elhinni. Bárki is volt ez a nő, arra tisztán emlékszem, hogy Fredrik mellett láttam. És ez azt a benyomást keltette, hogy igencsak fontos szerepet játszhat a család életében. Talán csak egy bizalmas, talán rokon, amúgy majdhogynem semmit nem jelentett a téma szempontjából. Hazudni pedig én is szemrebbenés nélkül tudok. Az viszont, ami ezután következett, aligha merült fel bennem korábban. Szemrebbenés nélkül hallgattam a szavakat, amelyek elhagyták a száját, a vicsorát látva tagadni sem tudta volna, hogy a hergelés a célja, de csupán egy pillanatra rendült meg a mosolyom, az is azért, hogy ki tudjak engedni egy hangtalan, néma nevetést. - Szinte kiváltság, hogy a hozzád hasonló nagypályások nem foglalkoznak a hozzám hasonló piti verőlegényekkel. - A hangom megtelt gúnnyal, arcom eltorzult, felvéve a hangom adta érzést, de pislogás nélkül tartottam a tekintetét. Ha piti senkinek gondol, szíve joga, én nem fogom elé kiteregetni a valódi kártyalapjaimat. Ő sem tette, nem fedte fel, hogy pontosan ki ő abban a méltán híres családban, bár a végén már úgysem lesz szerepe annak, hogy ki kicsoda; a vér, ami általában a családok útját keresztezte, soha nem volt felcímkézve. Már az ujjaim között tartottam a félig üres cigis dobozt, felnyitva a fedelét, hogy egy új szál után nyúljak, csupán ennyire véve le róla a tekintetemet, mikor elhangzott az a bizonyos mondat. Az anyámról. És a jó modorról. A következő pillanatban már ismét az arcát méricskéltem, szemeim összeszűkültek egy másodpercre, de a szám szélébe száműzött kicsinyes vigyor újra éledezni kezdett. - Anyám nem. De esetleg te verhetnél belém egy kis jó modort. - Billent oldalra a fejem, pofátlanul mérve végig tetőtől talpig, szinte úgy viselkedve, mintha egy kirakatba rakott húsdarab volna árcédulával felcímkézve. Közben nem hagyott alább, eltökélt szándéka volt, hogy kivegye a kezemből a dobozt, és egy pillanatig engedtem abba a hitbe ringatózni, hogy sikerrel járt. Csakhogy közben a másik kezem újult erőre kelt, megragadva a karját, rántva rajta egyet felém. - Vagy nekem kell megtanítanom, hogy soha ne vedd el azt, ami másé? - Kérdeztem, ujjaim szorosan markoltak a karjára, így tartva szorosan magam mellett.
Egy furcsa, s eddig ismeretlen bizsergést éreztem gyomromban, amint a férfi mellett megálltam, és immár közelről is megpillanthattam sötét, igéző tekintetét és a sunyi vigyort az ajkain – bár nem tagadom, pimasz viselkedését látva egyből kedvem lett volna letörölni azt az ajkairól. Hetven évet éltem eddig a Földön, és én mondom, elég hosszú idő volt ez ahhoz, hogy magabiztosan kijelenthessem, nem volt olyan szituáció még, ahol ne találkoztam volna a hozzá hasonló hímsoviniszta férfiakkal. Elég volt egyetlen pillantást vetnem az arcvonásaikra, már szinte egyből le is tudtam szűrni azt, hogy lenéztek, amiért nő voltam. Egyből az apám és Mikael arca jelent meg lelkiszemeim előtt, ezt a képet azonban gyorsan el is űztem elmémből, emlékeztetve magamat arra, hogy már nem az a lány voltam, mint akkor. Sokat küzdöttem és bizonyítottam már ennek az ellenkezőjét, s habár még nem voltam elégedett az eredménnyel, legalább a férfiak látványa miatt már nem öntött el a rettegés. Inkább a düh és az a kérlelhetetlen vágy, hogy bemossak nekik egyet. Ezt pedig határozott fejlődésnek könyveltem el magamban. - Tessék? – kérdeztem felvont szemöldökkel, miközben egy halk hitetlenkedő nevetés hagyta el ajkaimat. – A nagyok alatt most magadra gondoltál? Mert én nem láttok itt semmit, amit megilletne ez a jelző – húztam egy gúnyos félmosolyra az ajkaimat, miközben még látványosan végig is mértem a férfit, mintegy ezzel is kihangsúlyozva, hogy mennyire nem láttam őt ebbe a kategóriába tartozónak. Ezzel az egyetlen probléma az volt, hogy kijelentésemmel ellentétben valójában igencsak megnyerő külsőjűnek gondoltam a férfit. A pultos a hangnememet hallva inkább óvatosan arrébb is húzódott, már-már attól félve, hogy itt hamarosan valami verekedés féle fog kitörni. Nem tagadom, égtem a tettvágytól és nagyon viszketett a tenyerem az erőszak után, de kivételesen egyelőre nem terveztem nagy galibát okozni. Nem mintha Fredrik számára újdonság lett volna a kis csetepatéimnak a híre, de a maihoz hasonló évfordulókkor gondosan szoktam ügyelni arra, hogy semmi figyelemfelkeltőt ne kövessek el. Azzal csak kivívtam volna tőle azokat a kérdéseket, amikre képtelen lettem volna válaszolni. Még neki sem. Az idegen ugyan nem árulta el egyértelműen, hogy honnan volt ismerős (bár, ahogy kivettem a szavaiból, ő is felismert engem), de nekem többre nem is volt szükségem. Csak egy néma „Á”-ra nyitottam ajkaimat, miközben elemeltem karjaimat a mellem alól, és ezúttal csípőre tettem őket, miközben némi szemrehányással vegyített gúnnyal néztem az idegenre. - Fel kellett volna ismernem, hogy ruszki vagy, már csak azért is, mert képtelen vagy felfogni, hogy mit tilos ide bent csinálni – villantottam rá egy megnyerő mosolyt, provokációként. – Fredriket nem érdekli, hogy mit csinálok – közöltem szárazon, habár ez nem volt igaz. Feltehetően nagyon is érdekelte volna az, amit épp csináltam, csak tudjátok, amiről nem tud, az nem fáj. - Már ne haragudj, de te az egyik kispályás verőlegénynek nézel ki, aki csak azért érzi magát nagymenőnek, mert messze van a hazai pályától. Még ha kém is lennék, akkor se tőled akarnám kicsalni a nem létező titkaidat – vágtam vissza neki egy vicsorgáshoz hasonló mosoly kíséretében. Ez kellett volna legyen az a pillanat, amikor sarkon fordulok, és itt hagyom a bár épületét. Egyértelműen az ellenséggel flörtöltem jelenleg (te jó ég, ugye nem?!), és ez még nekem is övön alulinak számított. Nem is értettem, hogy egyáltalán mit akartam tőle, vagy hogy miért volt olyan fontos az, hogy utána járjak annak, ami vonzott benne. Egyértelmű volt a magabiztos, önelégült magatartását látva, hogy az egész szándékos volt – hogy tisztában volt azzal, milyen hatást tud másokra gyakorolni. Még ha csak egy utolsó suttyó orosz is volt. De a fenébe is, valami megfogott benne és mágnesként vonzott magához. Ekkor persze, mint aki nem tanult az előbbiből, a fickó már ismét nyúlt is a ruhája zsebébe, hogy elővegye a cigisdobozát, és ismételten rágyújtson. - Az anyád nem tanított meg a jó modorra? - küldtem felé egy helytelenítő pillantást, bele sem gondolva abba, hogy a szavaimmal akár érzékeny pontra is tapinthattam. Egyedül azzal voltam elfoglalva, hogy megakadályozzam őt a benti dohányzásban. Alapvetően nem volt bajom azokkal, akik szerettek cigizni, de mivel jelenleg én is itt voltam, és egyébként is kevés levegő volt már bent, nem volt kedvem megfulladni (még egy ok, amiért csak le kellett volna lépjek). Meg sem várva azt, hogy az idegen akár egyetlen szálat is elővehessen, harciasan megragadtam az egész dobozt azzal a célzattal, hogy elkobzom tőle. Ha ezúttal nem engedett, és szorosabban fogta azt, akkor én is több erőt vittem mozdulatomba, és addig terveztem erőszakoskodni, amíg sikerrel nem jártam.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : oliver jackson-cohen Posztok száma : 10 User neve : benibigyó Csoport : halandó Pontgyűjtő : 7 Lakhely : st. hanshaugen Foglalkozás : gangster Előtörténet : Bless me, Father, for I have sinned Keresem : Having something forbidden is exciting, don't you agree? Kor : 39
Elküldésének ideje — Hétf. Feb. 07, 2022 6:25 pm
Elyna & Ivan
A terveim között szerepelt, hogy ha elszívom ezt a szál cigarettát, nemes egyszerűséggel kisétálok innen, mert voltaképpen már a zsebemben van az, ami miatt ide kellett jönnöm. Amúgy sem rajongtam az ilyen helyekért, mert bár ezer ehhez hasonló bárban megfordultam már, de régóta túlnőttem ezt a színvonalat. Kinőttem az efféle mocskot, mondhatni, felülkerekedtem rajta, bár néha nem ártott tudatosítani magamban, hogy honnan is indultam. Mocsokból és fertőből. Nem csalás, nem ámítás, ma is ezekből élek, de mégis kevésbé gyomorforgatóbb, mint a régi életem. Még szerencse, hogy csupán tizenhárom esztendőt kellett kibekkelnem a nincstelenek között; szerencsétlen szám. Tekintetem azonban bizonyos időközönként megtalálta a lány alakját, lopva végigmértem, figyeltem, ahogyan belekortyol a pohárba, majd újfent más néznivalót kerestem. Ajkaim szélében ott időzött a már jól ismert sunyi, kiszámíthatatlan mosoly, közben meglötyögtettem a poharam tartalmát, körkörösen forgatva benne a vodkát, majd egyetlen mozdulattal lehúztam az egészet, csupán egy vékony réteget hagyva az aljában. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen helyen fogok találkozni valakivel, aki közülük származott. Nem tudtam a nevét, nem ismertem a szerepét, de tudtam, hogy Dahl köreibe tartozik, éppen ezért hagytam fel a furcsa bámulással, még csak megkísértés szintjén sem lestem többé felé, mondván, hogy a jelenlegi helyzetben amúgy sincs értelme újabb támadási felületet adni. Leállhattam volna hadakozni a pultossal, aki folyamatosan emlékeztetett a kifüggesztett táblára, mindenesetre továbbra is dacosan méregettem az alakot, egészen addig, míg valaki utána nem nyúlt, és ki nem vette a számból. Az illata szinte rögtön beette magát az orromba, én pedig szinte rögtön leszűrhettem a következtetést, miszerint aligha maradt esélyem csak úgy elsétálni mellette. - Nem mondta még neked senki, hogy ne szólj bele a nagyok játékába? - Kérdőn vontam fel a szemöldökömet, miközben a lány arcát vizslattam, és bár tisztában voltam azzal, hogy ő éppen elég nagy ahhoz, hogy bármilyen játékba beleszóljon, nem szándékoztam megadni neki sem a lehetőséget, sem az esélyt. Mégiscsak egy... nő. Egy elképesztően finom illatú nő. Követtem a cigaretta útját, ahogyan a poharamban végezte, mire felsóhajtottam és kényelmesen hátradőltem a bárszéken. Szavaira és teste reakciójára csak egy pimasz vigyorral reagáltam, közben elsüllyesztve az ujjaimat a zsebeimben, de a tekintetem ekkor már szüntelenül őt méricskélte. Nem generáltam felesleges feszültséget, hacsak nem hozta úgy a muszáj, de ne már, hogy egy nő miatt kelljen vigyázzba állnom. - Remélem, nem kém vagy a Dahl család szolgálatában, mert Fredrik most nem lenne elégedett a teljesítményeddel. -Felsóhajtottam, mintha nehezemre esett volna némi támpontot adni neki, de ebből már tökéletesen leszűrhette, hogy milyen körökből ismerhet. Én azonban nem pazaroltam további szavakat, újfent előhalásztam a cigarettás dobozt, azzal együtt pedig a gyújtót is, elég egyértelműen fejezve ki a szándékomat, hogy ismét rá akarok gyújtani.
Mogorva pillantással, emlékeim tengerében elmerülve léptem be a bár ajtaján, és intettem a csaposnak, hogy a szokásosat kérem. Ezen a napon ugyanis már évtizedek óta mindig idejöttem inni, ami miatt a pultosnak már mondanom sem kellett semmit. Tudta, hogy ilyenkor jobb volt, ha békén hagytak, mert az átlagnál is harapósabb kedvem szokott lenni. Hogy miért? Évfordulót ünnepeltem. Vagy inkább gyászoltam? Leginkább mindkettőt egyszerre. Ma volt ugyanis annak a napja, hogy sok-sok évvel ezelőtt elütött egy autó, és én meghaltam, habár nem véglegesen. Draugrként születtem újjá, és első teendőim közé tartozott az, hogy leszámoljak a múltammal – az apámmal. Tisztában voltam azzal, hogy addig, amíg ő életben volt, addig én sem kezdhettem új, tiszta lappal, ha már Hel, az Alvilág királynője nekem is megadta a második esély lehetőségét. Nem akartam még egyszer az előzőhöz hasonlóan elfecsérelni az életemet. Persze, egyáltalán nem éreztem bűntudatot azért, amiért eltettem láb alól az öreget – senkinek sem hiányzott, de komolyan -, mégis időről időre nekem is eszembe jutott ő, és hogy milyen volt az előző életem… Emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy honnan jöttem, és melyek azok a hibák, amiket még egyszer nem volt szabad elkövetnem. Elvégre, az évek múlásával könnyű volt feledni, én azonban nem akartam, nem számított, mennyire voltak fájdalmasak sebeim, újra és újra erőnek erejével feltéptem őket. Úgy hittem, hogy csak ezáltal tudok hű maradni önmagamhoz. Már órák óta egyedüli társaságom a pohár whisky volt, amit lassú kortyokban döntöttem magamba. Nem igazán figyeltem a környezetemre, mikor azonban megjelent a bárban egy magas, igencsak karizmatikus barna hajú férfi, és leült a pult velem szemközti székére, nem tudtam nem felfigyelni rá. Nem bámultam látványosan, mert nem akartam, hogy véletlenül is azt higgye, bármire is invitálni akarom őt, de volt valami sötét a tekintetében, ami nagyon is vonzott magához. Hasonló volt a tekintete az enyémhez – jöttem rá, miután többször is találkoztak szemeink, és néhány másodperc erejéig fogva tartottuk egymás pillantását azért, hogy utána mindketten inkább a poharunk tartalmával vagy valami mással legyünk elfoglalva. Kíváncsiságomat azonban csak nem tudtam visszafogni, újra és újra azon kaptam magam, hogy az ismerősen idegen arcát bámulom, ami, valljuk be, még részemről is ostobaság volt. Azok után, amiket Mikael tett velem, soha egyetlen férfire se tekintettem úgy, még csak a gondolatától is irtóztam annak, hogy az ellenkező nem bármely tagja a közelemben tartózkodjon. De benne volt valami megfoghatatlan, ami felkeltette érdeklődésemet. Úgy voltam vele, hogy minél előbb járok utána annak, hogy mi volt az, ami vonzott ebben a férfiban, annál előbb térhetek vissza a férfigyűlöletemhez (mert őszintén, nem hittem volna, hogy bármi tartós vagy komoly dologról lett volna szó), ezért egy hirtelen mozdulattal kiittam a poharam tartalmát, majd ugyanezzel a lendülettel már fel is álltam a helyemről, és a férfi mellé sétáltam. Sikerült pont elcsípnem azt, ahogy a pultos többször felszólította arra, hogy hagyja abba a dohányzását, mert tilos volt az épületben rágyújtani. Ami azt illeti, engem is zavart a cigaretta füst az egyébként is dohos és fülledt helyiségben, ezért egy határozott mozdulattal kivettem a cigit a szájából, és beleejtettem a poharába, hogy az alkohol altassa el azt. Mindeközben pedig egyetlen másodpercig sem zavartattam magam. - Láttalak már – jelentettem ki néhány másodperc múlva, miközben védekezőn összefontam karjaimat a mellem alatt, és szemöldök ráncolva vizsgáltam a férfi arcát, próbálva rájönni, hogy hol is láttam már őt korábban. Alapvetően nem volt gond az arcmemóriámmal, de azoknak a férfiaknak az arcát, akiket nem volt létszükséglet ismernem, a rövidtávú memóriámban tároltam el, majd hamar el is felejtettem őket. – A kérdés csak az, hogy hol – tettem még hozzá, nem is igazán neki címezve a szavakat, inkább csak magamban beszélve hangosan.
Elküldésének ideje — Pént. Feb. 04, 2022 8:13 pm
Elyna & Ivan
Ajkaimhoz emeltem a poharat, úgy kortyolva bele az áttetsző alkoholba, mintha egy illemtanodában tanultam volna a mozdulatot. A valóság ehhez képest kicsit sem volt szívmelengető vagy kellemes, már a születésemtől kezdve a legrosszabb példák követték egymást az orrom előtt, nyilván ez határozta meg azt is, ami belőlem és a bátyámból vált. Nem volt abban semmi kecsesség, a mocsok, ami körülölelt minket abban a másfél szobás fertőben; mindennek neveztem volna, csak úrinak nem. Mindig ehhez mértem magunkat és azt, ahová azóta eljutottunk. Ha a kurva anyánk nem tolja túl a fehér port, és nem esik össze az egyik rossz hírű utcasarkon, talán soha nem jött volna szembe ez a visszautasíthatatlan ajánlat. Vladimir pedig néha apánk helyett is apánk volt, úgy egyengette az utunkat, mintha a saját gyermekei lennénk. Ahhoz képest, ahogyan kezdődött, először azt gondoltam, alá fogja írni a halálos ítéletemet, mert mégiscsak egy piti tolvaj voltam, aki rossz ember zsebébe nyúlt. Máshogy alakult. Amúgy sem vagyok egy nosztalgikus alkat, nem szoktam azon merengeni, vajon mennyire lenne más az életem, ha akkor nem karol fel a nagy orosz medve, hogy egyáltalán milyen sors várt volna ránk Igor-ral a hideg szentpétervári estéken, egyáltalán meddig maradtunk volna a fertő ezen bűzös szegletében. Ami történt, megtörtént; mi pedig talán nem érdemeltük ki, de mégis megfogtuk az isten lábát - szó szerint. A pohár alig hallhatóan csúszott vissza a pultra, intve egyet az ott fészkelődő felszolgálónak, hogy öntsön még egy kört. Nem lazítani jöttem, elég távol állt tőlem már maga a fogalom is, hisz soha nem eshettem ki a körforgásból; mindent, ami a lányaimmal volt kapcsolatos, én akartam intézni, és most, mikor már ott lapult a zsebemben az a vaskos boríték, amit nemrégiben csúsztatott át a pulton az az öreg, ősz hajú féreg, máris úgy éreztem, hogy megérte alázatra tanítani Aleksandra-t. Pedig mennyi baj volt vele, mikor először találkoztunk... azóta viszonylag nyugodtabbá vált a légkör körülötte, beletörődött a sorsába, és abba, hogy innentől kezdve azt csinálja, amit vagy én vagy Dimitriy mond neki. Minden alkalommal az arcára volt írva, mennyire nem tetszik neki, de sokat dolgoztunk azon, hogy eltűnjön az a bizonyos arckifejezés. A tekintetem azonban többször akadt össze az Övével. A pult túloldalán ült, és mikor szemeink összetalálkoztak, újfent a pohár pereme fölött gondolkodtam el azon, honnan ez az alattomos ismeretség. A felismerés egy másodpercre letaglózott, mire belevigyorodtam a kortyba, és a pult lapja felé fordítottam a tekintetem, miközben a zakóm zsebében kezdtem kutakodni egy szál cigaretta és a gyújtó után. Néha lopva a lányra pillantottam - bár talán kikérte volna magának a Nő megszólítást -, közben meggyújtva a szálat, mire kaptam egy lesújtó pillantást a pultostól, amit pár másodperc elteltével szavakkal is elismételt. Tilos a dohányzás. - Nem nekem. - Ennyit mondtam, közben kifújva a füstöt, majd a felhőn át ismét megkerestem az ismerős idegen tekintetét.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 133 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 133 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.