M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Axel & Aviva | a new beginning
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

my confession, you're my sin
my religion, yeah you bring me to life

Egyre nehezebbnek érzem ezeket a perceket. Tudom, hogy ezt elbasztam, hogy beszélnem kellett volna róla, megkeresni azt a bizonyos megfelelő pillanatot, de számomra ennek tényleg nincs akkora jelentősége, mint amennyire ő haragszik rám emiatt. Mintha azt sem hinné el, hogy előbb-utóbb elmondtam volna neki, ami azért egy kicsit rosszul esik, mert úgy hittem, tudja, hogy mennyire szeretem és mennyire fontos nekem. Nem hallgatnék el előle semmit szánt szándékkal, de tegnap este a halálból tért vissza hozzám és nekem mindennél fontosabbnak tűnt az, hogy ezt megéljem.
A kérdésem nem támadó, ő mégis úgy kérdez vissza. Szavai hatására kissé megbántva nézek rá, államat egy pillanatra elemelve a válláról. Az arcát fürkészve próbálok rájönni, hogy tényleg azt hiszi-e, engem mindez nem érdekelne, és sajnos úgy érzem, hogy igen. És ez az, ami bánt.
– Igen, például – felelem halkan, még ha érzem is, hogy részéről ez a kérdés inkább költői volt. – Nem csak az számít, hogy hogyan jutottál vissza hozzám, hanem minden, ami veled történt ott. Nekem számít. – Persze, amire nem emlékszik, arról nem is tudna mesélni, de azért remélem, hogy érti, amit mondani akarok és nem forgatja majd ki a szavaimat.
Úgy néz a hasam irányába, mintha valami felfoghatatlan dolog történt volna, és ekkor jövök csak rá, hogy valószínűleg egy kicsit át kell értékelnem magamban a dolgokat. Ami számomra nem bír különösebben nagy jelentőséggel, az számára igen, és fordítva. Sóhajtva rázom meg a fejem, kezem végigsimít a haján.
– Nekem ez nem olyasmi, mint amit te érzel ezzel kapcsolatban. Nem ez volt az első eset, hogy súlyosan megsérültem, és könnyen lehet, hogy nem is ez lesz az utolsó, de... nekem erről szólt az életem. Ha hibázol, ha akar csak egy pillanatra is nem figyelsz, azt valaki ki fogja használni, és akkor örülhetsz, ha ennyivel megúszod. Nekem ez természetes. Tudom, hogy ha rólam van szó, akkor neked nem az, mert fordított esetben én is ugyanígy éreznék, de én most hagytam, hogy a saját érzéseim vezéreljenek. – Nem hibáztatom azért, hogy így érez, hiszen pontosan emlékszem, nekem milyen érzés volt, amikor meglőtték. Képtelen lettem volna félvállról venni a dolgot, és tudom, hogy őt is ez vezérli, csak szeretném, ha megértené, én nem azért nem tettem említést róla azonnal, mert titkolni akartam előle, hanem azért, mert nekem ez tényleg bőven hátul volt a fontossági sorrendben.
Figyelmesen hallgatom őt, próbálom magam a helyébe képzelni, hogy megértsem, hogy meg tudjuk ezt beszélni, de amikor felemlegeti a történteket, el kell fordítanom róla a pillantásomat. Mintha nem tudnám. Mintha nem éltem volna le két hosszú hónapot azzal a tudattal, hogy egyetlen pillanat alatt elveszíthetek mindent. Érzem, hogy elnehezül a szívem, pontosan fel tudom idézni azt a sajgást, hogy szinte fizikai fájdalmat okozott a hiánya, de ugyanígy fel tudom idézni azt az érzést is, amikor ezt a sebet lassan begyógyította tegnap este.
– Éppen azért soroltam ezeket hátrébb, mert úgy akartam megélni a pillanatokat, mintha nem lenne holnap. – Nyelek egyet, de most már tudok uralkodni ez érzéseimen és az emlékeim súlyán, ezért visszafordulok felé. – Reggelig még csak abban sem voltam teljesen biztos, hogy nem álmodom, szóval igen, el tudtam képzelni fontosabb dolgokat is annál, mint hogy van rajtam egy varrat. Amint biztos helyen lettünk volna és egy kicsit én is jobban felfogom, hogy itt vagy, mindenről beszéltünk volna. – Felsóhajtok. Ezt soha nem fogjuk tudni ugyanabból a szemszögből látni. – Sajnálom, ha azt az érzést keltettem benned, hogy titkolózni akartam vagy ilyesmi, de azért nem fogok bocsánatot kérni, mert te fontosabb vagy nekem.
Malthe ügyét már nem is kommentálja szavakkal, én pedig nem erőltetem. Az a helyzet számomra is kényes, több szempontból is, és úgy érzem, a legjobb az lenne, ha tényleg soha többé nem kellene látnom, de főleg, ha ők ketten nem találkoznának soha. Valamiért úgy érzem, annak nem lenne túl szép vége.
Inkább én is arra koncentrálok, hogy megpróbáljam megbékíteni, elűzni a fejéből a dühöt és a keserűséget. Az első csók még olyan érzés, mintha egy kavicsot puszilgatnék, de a másodiknál már érzem a viszonzás szikráját, azt, hogy enyhül a feszültsége. Sóhajtva néz rám és én töretlenül nézek a szemeibe, csodálva őket, várva, hogy megenyhüljön. Amikor viszont megszólal, hitetlenkedve meredek rá.
Megint?! – kérdezek vissza, a hangomba megrökönyödés és fájdalom egyvelege költözik. – Nem én feküdtem kómában a víz alatt öt hétig, Axel – vetem ellen halkan. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogyan tud még mindig így beszélni magáról, hogyan képes lebecsülni azt, hogy nagyon kis híja volt annak, hogy meghaljon értem, miközben az előbb még egy rohadt vágás miatt volt kiakadva.
– Tudom, hogy féltesz. Elhiheted, hogy én sem vagyok ezzel másképp, főleg... az után, de neked is hinned kell abban, amit én tegnap megígértem. Egy csapat vagyunk. Nem azért bízom benned, mert elvakít a szerelem, hanem mert tudom, láttam, mire vagy képes – nézek rá komolyan. – Tudom, hogy vannak nehézségek, hogy van, amit még nem is mondtál el, de ha ezt jól akarjuk csinálni, akkor bíznunk kell magunkban, egymásban és ebben az egészben is. Én szilárd hittel tenném a kezedbe az életem. Kérlek, te se gondolj kevesebbet magadról – veszem a kezeim közé az arcát.
Most nem csókolom meg, csak figyelem őt, az arcát és a tekintetét, hüvelykujjammal finoman megsimítom a bőrét. Annyira szeretném, ha akár csak egy percre is az én szemeimmel láthatná magát. Ha tudná, hogy elég csak ránéznem, megpillantanom azt a heget az arcán, hogy szemernyi kétségem se legyen. Ha tudná, hogy annyira szeretem, amit talán már tettekkel sem tudnék eléggé kifejezni, nemhogy szavakkal.
habits
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
You're a diamond in the darkness
Find purpose in your pain
Walk the wire, face your fire
Someone will need your strength
- -
« Zene; Irreplaceable»
Egyszerűen nem fogom fel, hogy ilyen fontos dolgokat hogy tudott ennyire hátra sorolni. Amikor rá kérdez, hogy én minden részletet megosztottam-e vele, úgy nézek rá, mint aki nem hisz a fülének.
- Részletek? Miről kérsz részletes mesét? Az öt hétről, amit kómában töltöttem a víz alatt, vagy a maradék három hétről, ahol idegen nyelvű sámánok füvezték a testemet, amíg lábra nem tudtam állni, hogy elmenjek a vízig gyógyulni? Azt már elmondtam, hogy mi történt a hajón haza felé. - ismét kicsit szarkasztikus vagyok, de ezzel jelzem, hogy az, ami velem történt az isten háta mögötti helyen messze eltörpül amellett ami Vivával történt. És igen, a fontos részleteket megosztottam vele. Elmondtam neki a kínjaim, és a felfedezéseim, mert fontosak voltak. Nem fogom részletezni, hogy gyümölcsöt meg halat ettem, amikor volt étkezésem, mert senkit nem érdekel. Arra kért, hogy meséljek, én pedig megtettem.
- Nem tudok olyan dologra rá kérdezni, amiről nem tudok. - pillantok a hasa irányába. Még csak rá kérdezni sem tudtam, ő pedig nem akart mesélni.
- Mi van ha Thea helyett egy egészen más alakkal találkozunk? Leráztuk a moszadot, de ha jön egy másik bérgyilkos? Teljesen máshogy kell hozzá állnom ezekhez, de csak akkor tudok neked segíteni, ha engeded. Azok után ami történt az óceánon engem nem érdekel, hogy mit gondolunk, mennyi időnk van. - kezdem el fürkészni az arcát, még mindig kicsit neheztelve.
- Úgy kell megélnünk a pillanatokat, és úgy kell egymást informálnunk, mintha ne lenne holnap. - ha egyszer meg tudtak lepni minket, képesek lesznek rá újra. Talán gyengeségük, hogy nem okozhatnak kárt a nőben, de pont ezért kell kreatívnak lenniük. Ha akkor nem ébredek rá, hogy közelednek hozzánk a vízen, lehet csak akkor vesszük észre őket, amikor mellénk érnek. Nem akarok kockázatot vállalni. A térdeimre támaszkodva nézek ismét kezeinkre. Értem, hogy elterelte a figyelmét, hogy életben vagyok, de fürdés alatt csak feltűnt neki egy ujjnyi vastag seb a hasán.
Arra fújtatok egyet, hogy a másik "haragossal" nem kell foglalkozni, mert a bérgyilkos nem szándékozik megölni őt. Mintha csak egy létezne a rohadt világon. Az akta hallatán csak gondolkodva meredek magam elé. Amerikából küldtek el idáig valakit, csak azért, mert elvarrt egy szálat? Mert megölt egy merénylőt? Ennek mélyebben kell gyökereznie. Még sem akarok rá kérdezni. Egyszerre elég volt ennyi kimondatlan dologgal szembesülni. Azon fújtatok egyet, hogy az illető még meg is gondolhatja magát. Remek, tehát még csak nem is megbízható...
Mélyet sóhajtok, amikor a keze a keze az arcomra simul. Amikor rá nézek, tudom, hogy szeret, de továbbra sem tudom megérteni a módot, ahogy gondolkodik. Az első csókot nem viszonozom olyan lelkesen, de a másodiknál már picit felé mozdulok, enyhítve a feszült tartásomon. Mormolásaira ismét sóhajtok egyet, igyekszem elengedni a mérgemet, és ebben a pár másodperces csendben azon is van időm gondolkodni, hogy honnan indul ez a düh, mert ha az ő szemszögéből nézném, tényleg nem hangzik annyira nagy dolognak.
- Féltelek téged. Félek, hogy nem leszek megint elég jó. - mondom halkan a szemeibe pillantva, levonva a következtetést. Félek, hogyha nem tudok eleget, nem tudok felkészülni. Félek, hogy alábecsülöm a helyzeteket, és ezzel veszélybe sodrom őt. Rengeteg dologtól tartok, és ezek nagyrészt abból indulnak ki, hogy egyszer már elbuktam a feladatom.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

my confession, you're my sin
my religion, yeah you bring me to life

Az iménti forró pillanatokat mintha elvágták volna. Átkozom magam, hogy nem csináltam okosabban ezt az egészet, hogy nem készültem rá vagy mentem elébe a szituációnak, de aztán elvette az eszem és már nem is jutott el az agyamig a dolog. Most pedig már túl késő. Látom, hogy dühös, keserű, csak némán, feszülten hallgatja a válaszaimat, aztán újabb kérdéseket tesz fel. Elmondok neki mindent, még azt is, hogy nem volt nálam az M4 - pedig ezt a részletet valószínűleg sosem tudta volna meg -, és nem kell ránéznem ahhoz, hogy kitaláljam a reakcióját.
Leülök mellé, próbálom enyhíteni, békíteni, de nem igazán sikerül. Értetlen, keserű monológ tör ki belőle, és ahogy hallgatom, rosszul érzem magam, de leginkább azért, mert nem akartam ilyen érzeteket és gondolatokat ébreszteni benne. Pedig a mondandójának nem minden része van összhangban azzal, amire én gondolok.
– Te minden részletet elmondtál nekem? – kérdezek vissza puhán. Nem vádolom őt semmivel, a szavaim még csak nem is dühösek vagy számonkérőek, inkább csak tényleg érdekel, hogy ő az utolsó pillanatig kifejtett volna mindent. Ezzel pedig nincs is baj, mert most már van időnk, és én is erre alapoztam. – Mindent megválaszoltam, amit kellett, amit kérdeztél, ami abban a pillanatban fontosnak tűnt. Azon, ami történt, már egyébként sem tudtunk volna változtatni és közvetlenül nem kötődik semmihez, amiről tegnap beszéltünk. Nem hallgattam volna el előled, a megfelelő pillanatban előálltam volna mindennel, csak nem tudtam, mikor lesz a megfelelő pillanat. Elterelték a figyelmem bizonyos dolgok és nem ezzel foglalkoztam. – Nem csak arra a libára gondolok, hanem minden másra. Épp csak visszakaptam őt, fel kellett dolgoznom ezt, a vele történteket, a többi fontos és nehéz dolgot. – Úgy éreztem, lesz még időnk mindent megbeszélni. Még mindig így érzem.
Figyelem az arcát, nem húzódom el tőle, nem is engedem el, még akkor sem, ha ő csak a szeme sarkából hajlandó rám pillantani. Következő kérdésére apró sóhajjal rázom meg a fejem.
– Még nem tudom biztosan, hogy aggódnunk kell-e amiatt, ezért sem tettem róla említést – mondom el neki őszintén. – Ő is profi, nem árult el nekem konkrétumokat a megbízójáról, de megmutatta nekem az aktát, amit kapott rólam. Az itt történtekről vagy rólad nem volt benne semmi, de feltűnően sok anyagot tartalmazott arról, ami miatt Amerikában voltam. Azt a fickót vadásztam le, aki felelős volt az anyámék haláláért – teszem hozzá magyarázat gyanánt, mielőtt megint azzal vádolhatna, hogy nem osztok meg vele valamit. – Azt mondta, nem akar megölni, de azt nem tudom, hogy tud-e segíteni. Vagy hogy meggoldolja-e magát – teszem hozzá bizonytalanul. Tényleg fogalmam sincs, mire számithatok Malthe-tól, de egyelőre csend van, az biztos. – Azóta mindenesetre nem láttam.
Ha még mindig nem néz rám, ezek után már elkezdem egy kicsit magamhoz édesgetni, hátha végre hagyja magát megenyhíteni. A kezein lévő kezem az arcára simítom, ha engedi, magam felé fordítom a fejét, és finoman az ajkaira simítom az enyémeket. Valahogy muszáj lesz megbékítenem, és ha a szavak nem elegek, akkor jöjjenek a tettek.
– Ne haragudj rám – mormolom az ajkaira, hüvelykujjam megsimítja az arccsontját. – Nem így akartam – pillantok fel azokba a gyönyörű szemeibe, mielőtt újra megcsókolnám, finoman, esdeklőn, bocsánatkérőn.
habits
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
Az imént még az ajkaitól forrt a vérem, attól, ahogy hozzám simult és pólóm alá nyúlt, most viszont a szavaitól, és egyáltalán nem a jó értelemben. A hangulatomat megöli a felfedezés, és mindaz, amit mond. A kanapéhoz sétálva ülök le és teszem fel a kérdéseimet. Joe varrta össze. Kezet fogok csókolni annak a nőnek, ha egyszer találkozunk, mert úgy tűnik, több dolog miatt is hálás lehetek neki, ha nem akarta elengedni, és még meg is védte Vivát kiszolgáltatott állapotban. Olyan "embernek" hangzik, akire lehet számítani, szóval igyekszem majd én is megismerni őt. Halkan szusszanva jelzem, hogy feldolgoztam az információt. A homlokára kérdezve szinte érzem, hogy valami rosszat fogok hallani abból a pár másodperces csendből, ami tőle jön. Aztán sóhajt és felém sétál, de én továbbra is a kezeim nézem. Mivel jobbról jön, látom szemem sarkából, ahogy közelít, de nem szólok semmit. Összeszorított fogakkal hallgatom, hogy más találta meg, és majdnem megölte, és az egyetlen szerencséje az volt, hogy ismerte a támadót. Nem kérdezek rá, hogy honnan, mert nem érdekel, de a légzésem elmélyül, ahogy arra gondolok, hogy már nem egy, hanem két ellenséges fél is keresi, csak az egyiknek holtan, a másiknak élve kell. Amit persze szintén nem közölt. Amikor rá kérdezek, mi a franc ütött belé, csak rá tesz az egészre egy lapáttal, amikor közli, hogy a legerősebb fegyvert a repertoárból még csak magával sem vitte. Hitetlenkedve, értetlenül kapom rá a szememet. Akkor meg miért kellett neki? Miért volt nála? Ezek után már egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy talán még mindig nem mondott el nekem valamit. Keserű csalódottságot érzek, és ismét a kezeimnek szentelem a figyelmet, hogy lejárassam rajtuk a kiülő feszültségemet. Érzem a kanapén, ahogy mellém ül, és magyarázkodni kezd, de amit mond teljes mértékben lepattan rólam. A sebe, meg hogy másnak kellett összevarrnia, plusz a szerencsén múlt, hogy felismerték egymást szöges ellentétben áll azzal a kijelentésével, hogy "távol álltak attól, hogy megöljenek". Mély levegőt veszek, és próbálom elengedni a mérget, de érzem, ha nem dühös vagyok rá, akkor csalódott. Amikor mellém ül és keze a fejemre, és egymást dörzsölő kezeimre simul, csak a szemem sarkából nézek rá, majd vissza magam elé. Szavai ismét értetlenséggel töltenek meg.
- Mert mit gondoltál, hogy később nem leszek mérges? De tudod mit, igazad van, mert inkább érzem magam csalódottnak. Ahelyett, hogy egyszerre túl estünk volna minden nehéz témán, és up-to-date lennék azzal, amire figyelnem kell, és tudnom kell rólad, egyszerűbb volt lapítani, pedig attól, hogy ez így bukik ki, csak rosszabbul érzem magam, mintha csak akkor elmondtad volna, mindent rám zúdítva. Ha nem kérdezek rá a sebeidre, akkor meg soha nem mondod el? Azt se, valaki holtan akar, szóval talán érdemesebb lenne nem belenyugodni abba a ténybe, hogy neked nem eshet bajod, ha ellenség jön szembe? - nézek rá csalódott értetlenséggel, ez tényleg fontos, így már mindenkire agresszíven kell reagálni, ha valaki úgy akar a közelébe jutni. Nem Egyszerűen nem értem. Soha nem kiabáltam vele, és ha mérges is voltam az ostoba ötlete okán, nyugodtan meg tudtuk beszélni az egészet, és amint ez megtörtént, már nem is voltam rá mérges. Ettől félt ennyire? Egyszerűen nem értem, nem fogom fel, mi vezette rá erre. Nem érzem magam ennyire instabilnak, hogy ezt hozzam ki belőle. Nem tudom, mivel érdemeltem ki azt, hogy fél megosztani velem dolgokat, mintha egy lépést hátra tettünk volna a kapcsolatban, pedig mindenről olyan egyszerűen és nyíltan tudtunk beszélni...
- Ki akar megöletni? - kérdezem kissé morogva, magamon érezve pillantását, ahogy fürkészik a vállamról.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

free me of this anger that I hold
and make me whole

Eljutunk arra a pontra, amire már azt hiszem, mindketten nagyon vártunk. A csókja heves, ajkai forrón égetik az enyémeket, akárcsak az érintése a bőrömet, a vérem forrni kezd, az agyam pedig lekapcsolódik a valóságról és áttér abba az állapotba, amiben csak ő létezik.
Hogy aztán az egész egy pillanat alatt semmivé váljon, és először még csak nem is értem, mi történt. Aztán rájövök, hogy ott van a rohadt varrat, és átkozom magam, amiért nem jutott eszembe előbb. Akkor talán kevésbé lett volna kellemetlen a dolog. Azért megpróbálkozom a tereléssel, de persze nem hagyja magát, még távolabb is lép tőlem, karját összefonja a mellkasán, és ha ez a testhelyzet önmagában nem hordozna elég üzenetet, még ott van a nézése is.
Végül elmesélem neki, úgy-ahogy, de a szemeiben felismerés csillan, talán valahol hallott vagy olvasott róla. A kanapéhoz lép, mondania sem kell semmit, hogy érezzem: mérges rám. Nem is kicsit. Megjegyzésére felsóhajtok, felé fordulok, de még nem megyek oda hozzá, látom rajta, hogy nem viseli jól; talán inkább a hallgatásomat mint azt, ami történt.
– Joe – felelem nyugodtan. – Akkor láttam farkasként. Megtalált és elvitt magukhoz. Szerintem kedvelnétek egymást, mert ő sem igazán akart utamra engedni utána – billentem oldalra a fejem egy kicsit, feszült vonásait figyelve. – Vele is megismerkedtek, de abban sem volt sok köszönet.
Újabb kérdésére összeszorítom az állkapcsom egy pillanatra.
– Nem, az egy másik történet, de kivételesen nem az én hibám volt – sóhajtok fel. Én is összefonom magam előtt a kezeimet, ellököm magam a faltól és közelebb sétálok hozzá, de egyelőre nem ülök mellé, mielőtt azt hinné, el akarom terelni a figyelmét. – Igazából akkor hatalmas szerencsém volt. Utánam küldtek valakit, de nem ők. Igazából még senki nem állt olyan közel ahhoz, hogy tényleg meg tudjon ölni, de... felismertük egymást. Mielőtt idejöttem, Amerikában töltöttem pár évet, ott találkoztam vele. – Ennél jobban nem fejtem ki, de talán nem is kell. – Ha nem ismertük volna egymást, valószínűleg mindketten otthagyjuk a fogunkat – fejezem be halkabban.
Kirohanása hallatán sokadszorra veszek mély levegőt, de egy pillanatra elfordítom a tekintetem és inkább a falat kezdem fixírozni.
– Nem volt nálam az M4-es – dünnyögöm, mert bár ezzel nem javítok sem a helyzetemen, sem a hangulatán, most már talán jobb, ha nem hallgatok el semmit.
Vosszafordulok hozzá, aztán megteszem a maradék távolságot a kanapéig és leülök mellé.
– Nem volt könnyű időszakom – szólalok meg halkan. – De azért elég távol álltak attól, hogy megöljenek – vonom fel a szemöldököm már-már sértetten. – Egyszerűen csak szerencséje volt az egyiknek és megtalálta az egyetlen védtelen pontot. – Sokadszorra is felsóhajtok és megrázom a fejem. – Azt nem vitatom, hogy nem ez volt életem legbölcsebb döntése – ismerem be halkan, felé fordulva.
Közelebb ülök hozzá, felé eső kezem békítően a hajára simítom, a másikat pedig a kezeire. A vállára csókolok, aztán odatámasztom az államat, szemeimet ráfüggesztve, még ha nem is fordul felém. Én a profilját is szeretem.
– Sajnálom – kérek bocsánatot halkan. – Tudtam, hogy haragudnál rám, mert hülyeséget csináltam és nem is jöttem ki belőle jól. Önző voltam és el akartam ezt kerülni, mert már egyébként is haragudtál rám amiatt, hogy feladtam volna magam... – Végigsimítok a haján, enyhülést keresve az enyhülést, az enyhítést. – Szerettem volna inkább kiélvezni azt az estét, ezért hallgattam erről. Nem titkoltam volna el előled, csak el akartam odázni egy kicsit.
innocence
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
Tudom, hogy Viva nem él biztonságos életet. Azt is, hogy üldözik, de tudom róla, hogy elég ügyes ahhoz, hogy megússzon dolgokat, nehéz helyzeteket. Ezért sem szenteltem külön figyelmet a homlokán lévő sebnek, mert csak egy ilyen egyszerű esetnek könyveltem el, amin egyszerűen túl jutott. Azonban haladunk előre az időben, térben, történésekben, és én épp rá térnék arra, hogy hosszú idő után ismét szerelmesen összefonódhassunk, amikor megérzem a sebet a kezem alatt. A cérnának eltéveszthetetlen tapintása van, ahogy a dudorosan összevarrt bőrnek is, így szinte azelőtt tudom, hogy mit fogok látni, mielőtt oda pillantok. Viva kérdése elmegy a fülem mellett, csak figyelem a varrást és nem kell orvosnak lennem ahhoz, hogy tudjam, mélységtől függően ez a seb halálos is lehetett volna. Amikor rá pillantok és számonkérem, akkor tudatosul bennem, hogy ez az ő esetében tényleg elég mély volt, amikor megpróbálja elterelni a figyelmemet, és semmiségnek állítani be. Deja vu... 24 órán belül másodszorra igyekszik magában tartani dolgot arról, hogy mit csinált, vagy szándékozik csinálni.
Ahogy tegnap sem, úgy ma sem hagyom magamat. Elhátrálok tőle egy lépést, kezeimet karba teszem a mellkasom előtt, és némán figyelem, ahogy bosszús sóhajjal hátra dönti a fejét. A két mondatos összefoglaló nem hatja meg a szívemet, szinte pislogás nélkül, ugyan azzal a morcos tekintettel figyelem. Aztán végre neki áll mesélni. Ráncolni kezdem a homlokomat, mert ahogy körbe írja az épületet, már tudom, hogy melyik lesz az. A tegnap esti hírekből! Az a mészárlás, amely ott történt, újra és újra felmerül, a nyomozást gyakorlatilag végig követi a média, a rendőrség még díjat is felajánlott, hátha tudja valaki segíteni a nyomozást. Tenyereimmel megdörzsölöm az arcomat és a lépteim a kanapéhoz vezetnek, miközben már arról beszél, hogy üzenni akart, és hogy erre Joetól kapott dolgokat - az M4-et, gondolom én. Az ég felé emelem a pillantásom, és megint érzem, hogy mérges vagyok rá.
- És ezt így elfelejtetted közölni. - nézek rá szarkasztikusan míg leülök, jelezve, kicsit talán sértetten, hogy bezzeg ezekről egyáltalán nem is akart beszélni. Amit nem értek, mert nem olyan a sebe, amit csak úgy el tudna rejteni előlem! Keserűen sóhajtva tekintek a kezemre, amelyek megint egymást tördelik.
- Ki fércelt össze? - valahogy nagyon kétlem, hogy fél lábbal a túlvilágon saját maga alkotta volna azt a varrást. Nem értem, mi a fene ütött belé! Az egyetlen pozitívuma az egész üldözésének, hogy élve kell annak a rohadéknak, erre elmegy megöletni magát!
- Van még valami, amiről jó lenne, ha tudok? A homlokodon lévő seb is onnan van? - kérdezem, mert már bizonytalan vagyok abban, amit hittem eddig.
- Még is mi a fene ütött beléd? Te voltál kettőnk közül a legóvatosabb, erre elmész gépfegyverrel egy forgalmas belvárosi klubba,  megölsz két tucat embert egy zsúfolásig telt épületben, és majdnem megöleted magad?! - nézek rá értetlenül, feldúltan. És ha lettek volna szemtanúk? Ha ekkora figyelmet már az a pöcshuszár sem tud elültetni? Ha más figyelmét is felkelti? A pénznek és a hatalomnak is van határa, főleg ha valaki saját kútfőre próbál egy bérgyilkost megszerezni magának! Már az, hogy a hírekben megjelent a dolog jelzi, hogy kezd kicsúszni a kezéből az irányítás, és ha ez megtörténik, nem egy rohadt ember fog Aviva nyomába eredni, hanem az egész rohadt világ!  Nincs szüksége arra, hogy nemzetközileg üldözzék a mostani mellett. De jó, még fogjuk rá a gyászra! Azzal együtt tudok élni, hogy a fájdalmat így csillapította, rossz döntést hozott, előfordul. Velem is előfordult, ezért robbant a rohadt yacht az arcomba. De azt már nehezen nyelem le, hogy mindezekről úgy hallgat, mintha senki lennék, mintha nem támaszkodhatna rám. Titkolózik előttem, és ez jobban zavar, mint a tény, hogy a dühét felelőtlenül vezette le.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and make me whole

Be kell látnom, hogy eddig minden túl szép volt, hogy ez így is maradjon. Persze, a tegnap estében volt jó néhány nehéz pillanat is, de azokra mondhatni szükség is volt, hiszen szinte a halálból tért vissza hozzám és a történtek mindkettőnkön rajta hagyták a nyomaikat. A reggelünk viszont álomszerűen ránt vissza a két hónappal ezelőtti időkbe, és ezen még a rohama sem tud változtatni.
Aztán mindez hamar beszennyeződik, pedig a pékségben és a liftben, de még jóformán az utcán is elraktározom magamban a pillanatokat. A szőke ribanc megjelenése viszont kizökkent ebből az állapotból, még akkor is, ha elsőre Axel kedvéért visszafogom magam. Másodjára már ő sem tud megállítani, bár abból ítélve, hogy nem szed le róla azonnal, talán ő sem bánja annyira, amit teszek. Még csak nem is esek túlzásokba ahhoz képest, hogy szívem szerint mi mindent tennék még vele. Az orra mindenesetre örök emlékeztető marad majd, és a szemein azt látom, hogy az üzenet is világos volt, ezért hagyom, hogy Axel végül elhúzzon tőle.
Csak egy egészen kicsi aggodalmat érzek, hogy vajon nem mentem-e mégis túl messzire a szemeiben, de ahogy visszaérve mellém magához karol, tudom, hogy nincs baj. A kérdést sem gyanakvóan teszi fel, inkább természetesen, én pedig az igazsággal felelek. Ok nélkül én sem szoktam ölni - bár az a liba kifejezetten az a típus, akivel szívesen kivételeznék ebből a szempontból -, de ha megsejtem, hogy beszélt rólunk akárkinek is, nem kérdés, mi lesz a sorsa. A holttest megtalálásával kapcsolatban csak egy sokatmondó mosollyal felelek, és bár látom a szemeiben a kíváncsiságot, nem kérdez semmit.
Odaérünk a lakása ajtajához, én pedig ígéretemhez híven bejuttatom magunkat, gyorsan és károkozás nélkül. Megmosolygom az üdvözlést és azt is, hogy mennyire illik hozzá ez a hely. Leteszem a Berettát, kibújok a cipőmből, de először kezet mosni megyek, hogy ne kenjem össze a kabátomat, amitől aztán szintén megszabadulok. Mindent az asztalra viszünk, hogy meg tudjuk ejteni a kései reggelit, és bár ismét örömmel tölt el, amikor látom, milyen lelkesen eszik, ezúttal megjegyzés nélkül hagyom. Kelleni fog neki egy kis idő, míg nornalizálódik a helyzet, de ez így is van jól.
Evés utánig tartogatom a kérdésemet, bár nem számítok rá, hogy ennyire meglepem vele, máskülönben megvártam volna azt is, hogy letegye a poharat. Bocsánatkérő mosollyal pillantok rá, amikor kis híján félrenyel, de a tekintete szerencsére vidám, így nem érzem azt, hogy rossz néven vette volna a kerdést. Mi több, egyenesen visszafordítja azt.
Az ajkamba harapva gondolkozom el, miközben az arcát fürkészem. Nem titok előttem, hogy hogyan viszonyult az ilyesmihez, és nincs is ezzel baj, nem is érezném magam feljogosítva az ítélkezésre. Azt nem nehéz kitalálni, hogy ha akarta, minden egyes ujjára külön nőt találhatott minden éjszakára, hiszen valószínűleg elég volt rájuk néznie azokkal a gyönyörű kék szemekkel és villantani egy szívdöglesztő mosolyt, hogy a lábai előtt heverjenek, ha pedig esetleg megemlítette a tengerészetet, örülhetett, ha a lányok hazáig vártak a bugyi ledobásával. Inkább onnan közelítem meg a kérdést, hogy az ő igényei milyenek lehettek... bár, ahogy ebbe belegondolok, elönt néhány olyan emlék, amitől kis híján fészkelődni támad kedvem a széken. Mert hogy az igényeit elég jól ismerem.
Megköszörülöm a torkom, mielőtt még elkalandoznék, inkább visszaterelem a gondolataim a kevésbé pikáns részekre. Figyelembe kell vennem, hogy sok időt töltött távol és azért nem törvényszerű, hogy mindenkit idehozott, lehetett olyan, hogy ő ment hozzájuk. Az sincs kizárva, hogy voltak az életében visszatérő esetek, én már csak tudom, hogy ettől még senki nem szalad a házasságkötő terembe - bár kötve hiszem, hogy az ő ilyesféle kalandjai egy évvel később betörtek a lakásába és megpróbálták megölni. De megint elkalandoztam.
– Húsz? – tippelek vegül egy olyan számot, ami azért nem annyira nagyon sok, de nem is kevés.
Megrázza a fejét, bár ebből még nem jövök rá, hogy alul- vagy felülbecsültem-e a dolgot, de aztán azt mondja, hogy egy, amivel sikerül tényleg meglepnie. Egy pillanatra megütközve nézek rá, megfordul a fejemben, hogy az a liba talán több lehetett, mint sejtettem, de aztán, mintha csak olvasna a gondolataimban, megcáfolja ezt. A következő gondolatom az édesanyja lenne, csakhogy nem ebben a tekintetben beszélgetünk...
De aztán belenézek abba a csodaszép szempárba és elkezdem megérteni, mit üzen nekem a tekintete. A szívem akaratlanul is megdobban, az ajkaim pedig lassan értő és boldog mosolyra görbülnek. Az egy dolog, hogy a házukba elvitt akkor, de ott más volt... vagy legalábbis másképp indult a helyzet. Ez viszont most egy egyértelmű üzenet, amitől a szerelem újult erővel lobban fel a pillantásomban, és ezt csak tetézi az a mosoly, ami megjelenik az arcán. Nem is kellett mondanom semmit, hogy ő is értse.
Figyelem, ahogy feláll a székéről és felém indul, tekintetem le sem veszem az arcáról, miközben hagyom, hogy maga felé fordítja a székemet. Elveszek a szemeiben, ahogy rám néz, szavai megérintik a szívemet, nem is annyira az első, mint inkább az egyetlen szó miatt.
– Ez tényleg megtisztelő – mormolom, bár a szavak mintha értelmüket veszítenék, mikor megérzem keze simítását a combomon és látom megváltozni a tekintetét.
A szívem mellett egy pillanat alatt forrósodik fel a vérem is az érintésétől és attól, ahogy rám néz. A tekintetem felizzik egy pillanatra, mohón viszonzom forró csókját, és amikor felhúz a székről, kezeim már fonódnak is a nyaka köré. Engedelmesen hátrálok, egy elégedett sóhaj veszik el a csókunkban, ahogy a falhoz szorít. Az ajkai még hevesebben keresik az enyémeket, telhetetlenül viszonzom ezt a szenvedélyt, miközben egyik kezem ujjai elvesznek a hajában a tarkóján. Megborzongok, amikor kezei bebújnak a felsőm alá, érintése nyomán felforrósodik a bőröm, csak most jövök rá, mennyire éheztem már ezt az érzést. Testemet az övének préselem, bár eddig sem volt már sok hely köztünk, egyik kezem lejjebb vándorol, elölről simítva a pólója alá, fel a hasán. Lehunyt szemekkel sóhajtok fel, ahogy ajkai a nyakamra vándorolnak, hajába bújtatott ujjaim finoman markolnak bele a tincsekbe, végre kipróbálva az érzést, felsóhajtok a kettős élményre. Libabőr fut végig az oldalamon simítása nyomán, annyira elveszi az eszem, hogy tényleg fogalmam sincs, mi vár rám.
Nem értem, miért áll meg hirtelen, kinyitom a szemem, pillantásom ködösen és szinte méltatlankodva keresi az övét.
– Mi a baj? – mormolom, de aztán meglátom, hogy a tekintete lejjebb siklik, ugyanabban a pillanatban, amikor a felsőm elemelkedik a hasamtól, és akkor rájövök.
Bassza meg.
Tekintete rám villan, a szavai élesek, és rohadtul nem vágyom erre a beszélgetésre, főleg nem most.
– Ne foglalkozz vele, nem számít – próbálom meg visszahúzni magamhoz, bár magam is úgy sejtem, hogy nem fogja hagyni magát.
Nyögve ejtem a fejem a falnak, de ez a nyögés panaszos és bosszús, semmi más. Miért pont ezt a pillanatot kellett elrontania annak a rohadt szúrásnak? Felsóhajtva nézek rá.
– Említettem tegnap, hogy megpróbáltam előcsalogatni... – kezdem lassan. – Az egyiknek szerencséje volt. – Megvonom a vállam, mintha ez semmiség lenne, pedig a történet java része ebből igencsak kimaradt.
Úgy is sejtem, hogy nem fogja ennyiben hagyni, de látom a szemein, hogy felesleges is lenne próbálkoznom azzal, hogy eltereljem a figyelmét. Addig nem fog békén hagyni, míg el nem mondok neki mindent, ez a pillanat pedig már egyébként is el lett rontva. Még egyet sóhajtok, még nagyobbat.
– Van az a szórakozóhely a központban. Háromszintes, elég kétes hírű és nem olyan régen bezárták... egy kicsit... miattam. – Fordítom el a tekintetem róla. – Voltak néhányan a nyakamon és egyszer követtem őket odáig. Nem tudom, mi dolguk volt velük, hogy miért pont velük paktáltak le, de nem is igazán érdekelt. Üzenni akartam annak a rohadéknak, szóval szereztem néhány felszerelést Joe-tól, aztán egyik este odamentem. – Csak lassan fordítom vissza rá a tekintetem, és nem mondok többet, mert nem is biztos, hogy szükség van rá. A hely akkor még nem volt bezárva, magától is ki fogja találni, hogy nagyjából hogyan festhetett a dolog, és tudom, hogy nem fog neki örülni.
Pedig elég jó arányban jöttem ki onnan ezzel a szúrással.
innocence
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
Mindig kiemeltem neki, mennyire szeretem a lelkét. Azt, amely gondoskodik rólam és szeret engem, de ahogy gondolkodok, ritkán dicsérem meg testének szépségét, pedig csak a látványától képesek lennének a férfiak térdre esni. Tudom, hogy már a szemeimből is ki tudja olvasni, mikor csodálom meg a lágy vonásait és csinos alakját, de nem mindig érzem elégnek. Például most sem. Amikor az állam dörzsölve gondolkodást mímelek, elvigyorodik, de látom, miként finomodik el az arckifejezése, ahogy közelebb lépve hozzá, magamhoz húzom és átkarolom. Saját szavait fordítom ellene, látom, és érzem, ahogy kirázza a hideg. Elégedett leszek azzal, amit kihozok belőle. Elengedem, fenekére csapok egy pimasz mosollyal, ő pedig némán válaszol, szinte elfogadva a kihívást.
Ez azonban későbbre húzódik. Megvesszük a szendvicseket a pékségben, ahol a két nő galád módon némán "kibeszél", bár egyáltalán nem neheztelek rájuk, csupán az oldalamat fúrja lyukasra a kíváncsiság.
A házhoz érve a legkevésbé sem volt szükségem arra, hogy Theat ma itt találjam. Nem tudom, hogy találta meg a címem - több ötletem is van mondjuk -, de ha valaki, hát ő most kurvára nem hiányzott. Természetesen most is olyan pökhendi, mint mindig, és úgy beszél, mintha ő szarta volna a spanyol viaszt, amiről tudom, hogy mit fog okozni Vivában. Megszorítom a kezét, de igazából bármit teszek, nem tudom elkerülni az elkerülhetetlent. Aviva olyan erővel tör ki a markomból, mintha épp fegyvert fognának rám. Nem tudom megállítani, ez pedig Thean csattan. Szó szerint. Kedvesem úgy töri el az orrát, mintha csak műanyag volna. A következő mozdulatokat nem látom tisztán, mert igyekszem most is fedezni a hátát azzal, hogy tisztán tartom a terepet, legalább is figyelek, de amikor látom megjelenni a fegyvert, azért leszedem a nőről. Akkor is, ha látom ujján, hogy nem áll szándékában használni a fegyvert. Szerencsére enged a húzásomnak is, és leszedem a diplomatáról, aki köhögve görnyed össze a fájdalomra. Nem sajnálom meg. Sőt, igazából rendkívül örülök, hogy Viva végre helyre tette. Nem szeretem bántani a gyengébbet, ráadásul hiszem, hogy csak a szája jár a nőnek. Ezért is fogtam volna vissza a nőt a támadásban, sikertelenül. De nem baj, nem neheztelek rá, ezt pedig jelzem is azzal, hogy visszaérve mellé a folyosón átkarolom. Úgy bújik hozzám, mint egy cica, nem is tudnék mérges lenni rá. Amikor rá kérdezek, hogy mennyire komolyak egyébként fenyegetésének szándékai, szavaira nem lepődök meg. Csak annyit mondok rá, hogy ne találják meg a hullát, a mosoly, amivel aztán rám néz, kettős érzéseket kelt bennem. Egyszerre leszek tőle kíváncsi és jut eszembe, hogy Viva tényleg félelmetes tud lenni néha, és nem akarnék soha az ellensége lenni.
Az ajtóhoz vezetve megfigyelem, milyen szakértelemmel nyitja fel az ajtómat, és amikor az kitárul, a színpadiasságtól nevethetnékem támad. Előre engedem, belépek mögötte, aztán becsukom az ajtót. Üdvözlöm őt itt, leteszem az üvegeket, meg a szendvicses zacskót az asztalra. Amíg kezet mos, leveszem a kabátom, meg a bakancsom, úgy sem sietünk tulajdonképpen. Ahogy mellém ér a konyhába, segít az asztalra pakolni, és hamarosan már együtt eszünk, jó étvágyat kívánva egymásnak. Nekem természetesen van étvágyam, az nem múlt el egy pizzától, de tudom, hogy hamarosan azért visszaáll a rend ebben a tekintetben. A szendvics egyébként nagyon finom, Viva ízlése számomra is tökéletes, bár majdnem félre nyelem a vizemet, amikor felteszi a kérdését. Kettőt köhintve leteszem a poharat, és vidám tekintettel kezdem méregetni őt. Nem látok rajta se féltékenységet, se neheztelést, igazából nem tudom eldönteni, mi miatt kérdezi ezt. Talán Thea az oka.
- Tippelj egy számot. - mondom játékosan fürkészve az arcát. Tudom, hogy tudja, rengeteg futó kalandom volt, de azért kíváncsi vagyok, mennyire számosítaná ezt. Ha válaszolt egy számmal, és az nem helyes, akkor csak megrázom a fejem.
- Igazából egy. - mondom őt nézve, aztán eszembe jut az iménti jelenet oda kint, és úgy érzem, hogy jobb tisztázni valamit.
- És nem, nem a ribancra gondolok, ő nem tudom, hogy a francba került ide. - szögezem le, aztán sokat mondóan figyelni kezdem őt, hogy vajon felfogja-e, hogy ő az első nő, akit tulajdonképpen meginvitáltam a hajlékomba - már az anyámon kívül természetesen. Ha látom rajta, hogy megérti, mire gondolok, arcomra kiül egy elégedett félmosoly. Felkelek a székemről és közelebb lépve hozzá lehajolok, hogy egy mozdulattal fordítsam ki az övét, hogy felém fordítsam őt.
- Te vagy az első, és egyetlen nő, aki látja ezt a lakást. - biztosítom róla a szemeibe pillantva, elengedve széke alját kezem a combjára kúszik, és finoman simít végig rajta térdétől a csípőjéig. A tekintetem megváltozik. Eddig bírtam, de ez nagy szó, hiszen már tegnap is meg volt közöttünk az a kellemes feszültség. Most viszont már nem akarok ellenállni a gondolatnak, nem akarok tovább várni. Ajkam forrón simul az övére, combján pihenő kezem felsimít az oldalán a lapockájára, hogy egy mozdulattal felhúzzam a székről. A másik kezemmel csípőjére simítok, és két lépéssel terelem a mögötte lévő falhoz. A csókom hevesebb lesz, ahogy a falhoz szorítom, kezeim buján simítanak be a hátán a felsői alá, hogy bőrét érintsem. Csak most jövök rá, hogy mióta visszatértem, nem éreztem ezt a puhaságot, mert pólóban feküdt mellém aludni, így telhetetlen érintésekkel illetem a bőrét. Kezem ismét végig simít oldalán, hüvelykemmel hasára simítok, ajkaim a nyakába marnak, aztán megállok a mozdulatban, ahogy megérzek valamit az ujjam alatt. Egy pillanat alatt tisztul ki minden, és elhúzódva tekintek le a kezeimhez, amelyek már fel is emelik a hasát takaró felsőt. Barbár varrásra, és egy nagyon komolynak tűnő, gyógyulófélben lévő sebre esik a pillantásom. A szemeim hirtelen villannak Vivára. A homlokán a seb egy dolog, örök harcos, de ez!
- Mi a fene történt? - kérdezem úgy, mint akinek magyarázattal tartoznak.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and make me whole

A reggelünk későn indul ugyan, de nincs ezzel semmi baj, és még így sem sajnáljuk az időt arra, hogy egy kicsit élvezni tudjuk egymás közelségét. Miután összeszedtük magunkat, nehéz lenne figyelmen kívül hagynom egy ismerős érzést, ami igazolást is nyer, ahogy hátrapillantva látom: meg sem próbálja leplezni, hogy épp a hátsó felem méregeti ráérősen és alaposan. Persze nem hagyhatom szó nélkül a dolgot, de még csak meg sem próbálok változtatni a testhelyzetemen, hogy megfosszam a látványtól. Az állát dörzsölve gondolkodik el, mire a vigyorom kiszélesedik, talán el is nevetném magam, ha aztán nem lépne mögém. Nevetséges, hogy ilyen hatással van rám, de van valami átkozottul izgalmas abban a mozdulatban, ahogy a csípőmnél fogva magához húz, amikor pedig magához karolva a fülembe dörmögi a válaszát, végigfut rajtam egy finom borzongás. Tudom, hogy ő is látni fogja a libabőrt a nyakamon, de nem sajnálom, egyébként is azonnal veszem a lapot, hogy a saját szavaimat fordította ellenem, és ettől újra mosolyognom kell. Bizonyos szempontból sajnálom, amikor elenged, abból a szempontból viszont jó, hogy így van esélyem megőrizni a hidegvéremet. A pillantásomba azért nem vagyok rest beleszőni néhány ígéretet, amikor rácsap a fenekemre, aztán pimasz mosollyal rám kacsint; sandán nézek rá, sokatmondó, széles mosollyal, de szavakkal nem üzenek semmit.
Amikor szóba kerül az apám meglátogatása, gyorsan eloszlatom az irányú gondolatait, hogy ezt most azonnal akarnám megejteni, köszönetére pedig csak mosolygok és hüvelykujjammal megsimítom az arcát, mielőtt elengedném.
A pékségben van egy kis női momentumunk a kedves nénivel, természetesen úgy időzítve, hogy Axel épp ne lássa, és bár látom az arcán, hogy próbálja összerakni fejben, mi történhetett, nem segítek neki, csak mosolygok. Miután mindennel felszerelkeztünk, gyalog indulunk a lakásáig, én pedig egy kósza, de talán nem is olyan helytelen gondolattól vezérelve engedem el a kezét és ölelem át inkább a derekánál. Amikor rám néz, felpillantok rá, és a tekintetéből pontosan tudom, hogy jó volt a megérzésem. Rámosolygok, a rövid, finom csókból is kiérzek mindent, és melegséggel telik meg a mellkasom, mert egyszerűen boldoggá tesz, ha ilyen dolgokban is a segítségére lehetek. Arról nem is beszélve, hogy ahogy átkarolja a vállamat, egészen nosztalgikus hangulatba kerülök, már azt leszámítva, hogy az előző alkalommal sokkal jobb klímában csináltuk mindezt, mert itt még mindig rohadt hideg van.
Elérünk a lakását is magában foglaló háztömbhöz, én pedig mindent kíváncsian figyelek, egészen addig a pillanatig, míg be nem lépünk a liftbe. Egyébként is kihívás lenne ilyen kis helyre bezárva lenni vele, de neki is megvannak a maga tervei, míg felérünk, amik ellen egy pillanatig sem tiltakozom. Készséggel fogadom a csókját, ajkaim megadóan nyílnak el az övéi alatt, miközben egyik kezem a hajában veszik el, a másik pedig a kabátja alatt. Ahogy felém lép, én is közelebb húzom magamhoz a hátára simuló kezemmel, a testünk így már összeér, és én mindennél erősebben érzem, hogy két hónap telt el, de szerencsére a lift előbb felér a legfelső emeletre, mint hogy ez elködösítené a fejem. A szemeiben és a mosolyában mindenesetre hasonló érzéseket látok, de egyikünk sem siettet semmit. Van időnk.
A sarkon befordulva viszont egyébként is olyasmibe botlunk, ami könnyen megölte volna a hangulatot. Annak a hülye libának a kicicomázott képe már önmagában is irritál, és elég felidéznem azt az estét, hogy viszkessen a tenyerem, de először visszafogom magam Axel kedvéért. Először. Elsétálhatna, tényleg elengedném, de ő inkább úgy dönt, hogy túlfeszíti a húrt. Az, amit rám mond, lepereg rólam, de hogy úgy beszél Axelről, mint egy használati cikkről, amit kedvére húzhatott fel vagy épp dobhatott el kedve szerint, hogy úgy tesz, mintha ő lenne itt az atyaúristen, aztán pedig nekiáll fenyegetőzni, az már bőven túlmutat azon a határvonalon, amikor hajlandó vagyok visszafogni magam. Ebben Axel sem tud már megállítani, sem a kezével, sem pedig szóval.
Elképesztően jól esik végre eltörni a liba orrát. Már annak idején is szívesen megtettem volna, de ha már itt vagyok, nem is érem be ennyivel, alaposan gyomorszájon is térdelem, mielőtt nekivágnám a falnak. Élvezettem figyelem az eldeformálódott testrészt és ahogy összevérezi mindenét, szívesen fokoznám még az élvezeteket, de azért nem fogom itt, a folyosón alaposabban összeverni. Ha már felemlegette a Berettát, szívesen megmutatom neki újra, még akkor is, ha ki sincs biztosítva; ha megverni nem verném meg itt, akkor a fegyveremet sem fogom használni, de ezt ő nem tudja, sőt. A tekintetem egész más dolgokat üzen, miközben lefolytatom vele a kis bájcsevejt, de amikor Axel odalép hozzánk, hagyom, hogy elfordítsa a fegyvert a ribanc fejétől, és azt is, hogy elhúzzon tőle. A szemeimet viszont nem veszem le róla és a Berettát sem teszem el, pillantásommal végigkövetem, ahogy Axel kicsit sem finoman a lifthez tessékeli, aztán útjára küldi.
Veszek egy mély levegőt, csak hogy elűzzem a mérget, amit ez a liba beleültetett a fejembe. Ahogy Axel visszajön hozzám és átkarol, megadóan simulok az oldalához, kérdésére pedig először csak felemelem a Berettát, a tenyeremben fogva, eltartva az ujjaimat tőle, hogy lássa: még csak ki sem volt biztosítva.
– Ha kinyitja a száját, meg fogom – jelentem ki aztán egyszerűen. Komolyan gondoltam minden egyes szót, amit a nőnek mondtam, és még tudnám is fokozni olyanokkal, hogy mit tennék a szemeivel, ha még egyszer Axelre mer nézni, vagy az ujjaival, ha hozzá mer érni. Esetleg a nyelvével, ha még egyszer a szájára veszi őt.
Amikor azt mondja, hogy csak ne találják meg, felpillantok rá, az arcomon pedig kicsi, de veszélyes mosoly jelenik meg. Azt ugyan tudja, hogy mi volt a szakmám, de arról még nem igazán meséltem neki részleteiben, hogy én csak a legritkábban kaptam olyan célpontokat, akiket mondjuk elég volt fejbe lőni a sikátorban. A specialitásom sokkal inkább az olyanok voltak, mint ez a liba is; nyomtalan eltüntetés, balesetnek álcázott halál, ésatöbbi. Ha erre kerülne a sor, nem kell aggódnia.
Inkább el is engedem a ribanc gondolatát is, főleg, mivel időközben Axel megáll az egyik ajtó előtt. Rámosolygok, aztán a megvásárolt szerszámkészletből előveszek egy vékony imbuszkulcsot és egy hasonlóan kisméretű csillagfejű csavarhúzót. Először az imbuszkulcsot csúsztatom a zárba, gyorsan megtalálva a megfelelő helyet, aztán fölötte benyúlok a csavarhúzóval és néhány másodperc alatt kipiszkálom a zárat. Felegyenesedve rámosolygok, egy teátrális kézmozdulattal jelezve, hogy a lakása előállt, de amikor maga elé enged, átlépem a küszöböt.
Kíváncsian nézek körbe odabent, és mosolyognom kell, amikor rájövök, hogy pontosan valami ilyesmit képzeltem volna el neki. Nem túl nagy, praktikus, férfias, és bár igazi legénylakás, rend és tisztaság uralja.
– Megtisztelő – fordulok felé mosolyogva, amikor megszólal.
Még azt a kis puszit is kiélvezem, aztán, míg ő a konyhába megy előkészíteni a terepet a reggeli-ebédhez, én felfedezem magamnak a fürdőszobát, hogy lemossam a kezemről az utolsó emlékeztetőjét is annak a libának. Visszatérve hozzá segítek az asztalra vinni a poharakat és a tányérokat, hogy leülhessünk enni. Bár annak a ribancnak a megjelenése jó emlékeztető volt arra vonatkozóan, hogy miért jobb, ha az én lakásomat választjuk ki magunknak, nem érzem úgy, hogy sietnünk kellene. A szendvics még mindig olyan finom, mint máskor, és jól is esik enni, de még jobban esik, hogy ezt újra az ő társaságában tehetem meg, úgy véve fel a fonalat, mintha nem csak az előző kis malőr a folyosón, de az elmúlt két hónap sem létezett volna. Na nem mintha le tudnám venni a szemeimet róla huzamosabb időre.
A fejemben viszont ott motoszkál egy kis kérdés, amit ugyan megtartok az evés befejezése utánra, de a szőke liba felbukkanása óta ott motoszkál a fejemben.
– Szóval itt mennyien jártak? – nézek rá somolyogva. A kérdés nem rosszindulatú, de még csak nem is féltékeny, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, mert emlékszem, amikor még azzal viccelődött, hogy a házukba soha nem vitt egyetlen lányt sem.
innocence
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
A reggel határozottan jobb hangulatú, mint a tegnap este, pedig az sem volt ám rossz, sőt. Az újra találkozás pillanata szerintem sokáig emlékezetes marad számomra. Láttam már Vivát sírni, de sose ennyire, és nem így. Remélem, soha nem kell majd újra így látnom.
Természetesen elkapja, ahogy megnézem magamnak, kérdésére államhoz nyúlva dörzsölöm meg azt, mint aki gondolkodik, míg közelebb lépek hozzá. Mögé lépve csípőjénél fogva húzom magamhoz, hogy aztán hátulról a karjaimba zárjam.
- Nem panaszkodom. - ismétlem a szavait a fülére dörmögve, aztán adok egy puszit a feje búbjára, és elengedve, mielőtt elmennék mellette,  a fenekére csapok, de csak közepesen, játékosan, hogy aztán ellépve mellette egy huncut mosollyal kacsintsak rá.
Az apjára térve azért bennem van a megfelelési kényszer, és habár a mosolya bizakodó, igazán az nyugtat meg, hogy nem ma akar neki köszönetet mondani, ami miatt én vagyok hálás. Viszonozom a finom csókját, oda fordítva fejem arcomra simult tenyerébe csókolok.
- Ez megnyugtató. Köszönöm. - mosolygok rá, aztán a terveket szőjük, mint a pókok, és végül elindulunk.
A pékségben ugyan azt kérem, amit Viva is. Az egyik üdítős hűtőből kiveszek magunknak egy-egy üveget, de amikor visszafordulok, mind a ketten csak somolyognak. A pillantásom kettejük között ugrál egy pillanatra, de fogalmam sincs, mi történik. Csak leteszem az üvegeket, hogy becsippantsa a néni, aztán végig nézem a visszajáró-háborút, amit körülbelül úgy kell megnyernünk, hogy kirohanunk a boltból. Jó, erősen túlzok, de a nénike tényleg elég makacs volt.
Végül sétálva megyünk a házig, ahol lakok. Nem különösebben mondom el Vivának, miért vaciláltam annyit induláskor, de amikor elengedi a kezem, hogy átkaroljon, szerelmes, hálás tekintettel mosolygok le rá, és csak addig állok meg, hogy lehajolva hozzá megcsókolhassam röviden. Átkarolom vállait, és mosolyogva sétálok tovább vele. Az utcámban végig nézem az autók sorát, de minthogy nem látok ismerőset, nyugodt szívvel vezetem be a lépcsőházba a nőt. A liftben kihasználom, hogy "túl kicsi a hely", és újabb csókot követelek tőle. Egyébként is be kell pótolni ebben az elmúlt két hónapot. Megborzongok, amikor kezével a kabát alá simít, és egy pillanatra erősebben húzom magamhoz, felé lépve. Nem tudom, hogy képes egy ilyen apró érintéssel is ilyen erős reakciókat kiváltani belőlem, de tény, hogy a tegnapi incselkedés és a ma reggeli.... déli után meglehetősen nehéz nem megkívánni őt már attól, hogy rám tekint. Sajnos a lift útja nem elég hosszú ahhoz, hogy bármibe is bele melegedjek, de nem zavar, mert nem sietünk sehova, és úgy jó volna, ha hagynám enni.
A folyosón viszont elég kellemetlen nősténybe ütközünk. Thea egész jelenléte undort kelt bennem. Mintha csak azzal beszennyezné a folyosót, hogy itt áll. Aztán elkezd beszélni - bárcsak ne tenné, kár volt kérdezni -, ami pedig - ismét - egyenes út a lejtőn ahhoz, hogy engem is, és Vivát is feldühítsen. Az egy dolog, hogy én mérges leszek, de kettőnk közül talán én vagyok az, aki képes uralkodni magán, legalábbis ilyen szituációban, míg Viva.... Mire feleszmélek, már engedi el a kezem, és amikor nem akarom elengedni, kitépi magát az ujjaim közül.
- Ne..! - csináld, mondanám, de mire eljutnék a második szóig, Thea orra már akkorát reccsen, hogy azt hiszem, hogy túl erősen ütött, és megöli őt. Aggodalmasan lépek előre egy lépést - itt inkább Viva miatt aggódva, noha nem ő kapja az áldást -, és a politikus fájdalmas kiáltását elnyomja a következő térdelés. Egyszerre tölt meg ez a látvány szeretettel, elégedettséggel, és aggodalommal. A sarokra lépek, visszapillantok, hogy lássam, kijött-e valaki a lakásából megnézni, mi ez a zaj, de szerencsénk van. Mire visszafordulok, Viva már a falhoz szegezi a szőke ribancot, és egészen addig nem is avatkozok közbe, amíg meg nem jelenik a beretta. Gyorsan lépek oda, de a kezem finoman teszem a fegyverre, lenyomva azt, aztán át nyúlva mellkasa előtt meg fogom tőlem távolabbi vállát, és karommal húzom el Vivát a nyöszörgő nőtől. Hálásan, de komolyan nézek rá, ujjaim megsimítja a vállát, mielőtt elengedem.
- Nem tudom, hogy lehetsz ennyire ostoba, hogy most is ekkora mellénnyel állítottál ide, de legközelebb behunyom majd a szemem, Thea, ha a ő ki szeretne nyírni. - mondom nyugodtan. Megfogom a szőke felkarját, és gyakorlatilag elkényszerítem a liftig.
- Rohadék! - sziszegi rám kacska léptei közben. Kinyitva az ajtót betolom, aztán megnyomom neki a földszintet, én pedig kilépek a liftből.
- Keress fel egy orvost. - javaslom neki hűvösen, aztán becsukom az ajtót. Megvárom, hogy elinduljon a lift, mielőtt még visszamennék a folyosóra, aztán halkan sóhajtok, Vivát látva.
- Tényleg megakarod ölni? - kérdezem, átkarolva vezetem tovább a folyosón, mintha csak egy rövid vita történt volna valakivel, nem halálosan fenyegettünk volna meg valakit.
- Mert ha igen, csináld úgy, hogy ne találják meg. - nem arra buzdítom, hogy tegye meg: Thea rettentő öntelt, egoista, hiú picsa, ez tény, de amíg csak a szája jár, nem érdemel halált. Viszont ha nyomoznak az eltűnésem után, és ő is előkerült, fene tudja, kire fognak mit kenni. Az ajtóhoz lépve elengedem a nőt.
- Megjöttünk. - mondom kis mosollyal, aztán figyelem, mit csinál. Hát látszik a különbség. Én nyers erőt használtam, ő meg két ügyes kézmozdulattal kinyitja a zárat. Majd megszerelem cserébe az övét. Belépek a nő után, mivel előre engedem, és egyből körbe nézek, hogy változott-e valami, de ha járt is volna anyám, vagy a rendőrség a lakáson, nem nyúltak semmihez, vagy rendet hagytak. Becsukva az ajtót rá pillantok.
- Üdv a loftomban. Érezd otthon magad! - mosolygok rá, aztán oda hajolok egy puszira, majd már megyek is a konyhába, hogy az üvegeket letegyem az asztalra, előveszem a poharakat, meg két tányért, amin a szendvicseket ehetünk.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and make me whole

Még mindig nehezemre esik elhinni, hogy ez a valóság, pedig jóformán órákon át csak nézem őt, nyugodt, mélyen alvó arcát. Vissza kell fognom magam, hogy ne érintsem meg, de véletlenül sem akarom felébreszteni, és amikor végül magától is megteszi ezt, a rohama sem olyan szörnyű, mint amitől féltem. Segítek neki kikecmeregni belőle, ahogy mindig, aztán pedig csak élvezem ezeket a pillanatokat, a vidámságát, a mosolyát, az ölelését, a közelségét. A jelenlétét. Most már minden szempontból ő az én csodám, és soha többé nem fogom hagyni, hogy elvegyék tőlem akár csak egy napra is. Soha. Senkinek.
Miután sikerült elszakadnunk egymástól, mindketten összeszedjük magunkat. Amikor javaslok egy helyet a kései reggelihez - vagy inkább korai ebédhez -, rögtön belemegy, a mosolya az én arcomra is mosolyt csal, látom rajta a kíváncsiságot, és nem is leszek rest megismertetni vele. Aztán eltereli egy kicsit a figyelmem egy ismerős érzés, amitől a mosolyom kiszélesedik.
– Tetszik, amit látsz? – fordítom felé csak a fejem, miután eltettem a fegyveremet. A szemeim huncutul csillannak meg, nekem az a kis mosoly tetszik a szája sarkában, és talán ezért sem fordulok felé teljes testtel; hadd nézelődje ki magát kedvére.
Elmondom neki azt is, hogy most nem sürget minket az idő, nem kell szigorú napirendet tartani vagy nagyon meghúzni magunkat, lesz időnk rendezni a sorainkat - főleg neki. A tegnap este valószínűleg nem is felfordulást okozott és fog még okozni a fejekben, ami a mi malmunkra hajtja a vizet, ezt biztosan tudom. Látom, hogy a válasz megnyugtatja, bár amikor említést teszek a látogatásról az apámnál, ez gyorsan tovaszáll. Mosolyogva lépek oda hozzá, tenyerem az arcára simítom és finoman megcsókolom.
– Tudom – mosolygok rá aztán megnyugtatóan. – Én sem azonnal gondoltam – teszem hozzá, hogy tudja, nem sürgetésnek gondoltam a dolgot.
A következő kérdésére azt hiszem már önmagában a vigyorom is elég egyértelmű válasz, de amikor azt mondja, hogy bezzeg a saját lakása zárját nem szívesen tenné tönkre, elnevetem magam. A terve mindenesetre logikusan hangzik, nincs is semmi ellenvetésem, és mivel sima zárról van szó, valószínűleg körülbelül tíz másodpercembe fog telni, hogy megbütyköljem. A nem szívbajos jelzőre csak elmosolyodom, majd megnézem az arcát, változik-e a véleménye, ha látja, milyen gyorsan jutok be.
Végül magunk mögött hagyjuk a motelt, Axel pedig megmondja a címet. Egy kis somolygok az orrom alatt, amikor rájövök, ez milyen közel van a pékséghez, és egy kicsit el is gondolkoztat, hogy tulajdonképpen egy ártatlan véletlen is összehozhatott volna minket egyszer. Érdekes belegondolni, hogy akkor vajon hogyan alakult volna minden, de nem is ez számít. Én vezetek, és gondolatban feljegyzem magamnak, hogy szereznünk kell egy bukósisakot neki is, mert ha sokat flangálunk így a városban, előbb-utóbb le fognak minket kapcsolni, azt pedig jobb lenne elkerülni.
A pékségnél parkolok le és ez a bukósisak-téma meggyőz arról, hogy ott is hagyjuk a motort, innen már gyalog is közel lesz Axel lakása. Ahogy elindulunk, látok rajta egy pillanatnyi bizonytalanságot, először nem is igazán értem, miért, de amikor végül megfogja a kezem és közel tart magánál, pillantásom a szemeire siklik és azt hiszem, megértem. Rámosolygok, megszorítom az ujjait és nem is engedem távolabb magamtól. Ugyanazt kéri, amit én is, és amikor egy pillanatra nem figyel, az idős hölgy a szendvicsek készítése közben ránéz, aztán rám kacsint. Elmosolyodom, csak egyetérteni tudok ezzel a kis gesztussal, és ennyit arról, hogy bármi aggasztó lenne az új fizimiskájában. Eljátsszuk a szokásos kis játékunkat, aminél megpróbál visszaadni, de én meg sem próbálom elvenni azt, aztán még útba ejtünk egy kisboltot, mert bár megy a zártörés, eszköz is kelleni fog hozzá.
Sétálva tesszük meg a maradék utat Axel lakásáig, először hasonló felállásban, mint az előbb, de aztán meggondolom magam és inkább átölelem a derekánál, közel simulva az oldalához. Ez egyrészt nagyon is szép emlékeket idéz fel bennem a randevúnk utáni pillanatokból, másrészt pedig talán neki is több magabiztosságot ad, miközben sétálunk. A háztömbhez érve megáll, így én is megállítom a lépteimet, felpillantva az arcára. Látom, hogy végignézi a parkoló autókat, és bár nem tudom pontosan, mit keres, úgy tűnik, megnyugtató választ talál rá, mert végül bemegyünk. Kíváncsian szemlélem a környéket, az épületet kívülről és belülről is, mert ezzel az életének egy olyan szegletébe nyerek betekintést, amit eddig még nem ismertem, és engem minden érdekel, ami ő.
Beszállunk a liftbe, és bár ott már egyébként sincs sok látnivaló - vagyis de, egy nagyon is jó látnivaló van, de az nem az épülethez kötődik, és egyébként is éppen ő az, aki talál nekem egy sokkal jobb elfoglaltságot a nézelődésnél. Ahogy keze a tarkómra simul, csillogó szemekkel nézek fel rá egy pillanatra, mielőtt lehunynám őket, hagyva, hogy ajkai birtokba vegyék az enyémeket. Az ő kezével átellenes oldalon az arcára simítom a tenyerem, majd hátrébb fúrva őket beletúrok a hajába, míg másik kezem a kabátja anyaga alá csúsztatom, hogy úgy tudjam a hátára simítani a tenyerem, hogy csak a pólója álljon köztünk. Kevésnek érződik a hét emelet, mert ahogy a lift megáll, el kell szakadnunk egymástól, a mosolyát viszont ha akarnám sem tudnám nem viszonozni. Elengedem őt, aztán a liftből kilépve megfogom a kezét és hagyom, hogy a megfelelő irányba vezessen a folyosón.
Most már sokkal magabiztosabbnak tűnik, de ahogy befordulunk egy sarkon, megtorpan, nekem pedig már azelőtt elkezdődik a furcsa csiklandozás a fejemben, mielőtt a folyosóra látnék. Nem figyelmeztetés ez, inkább csak amolyan megérzés, hogy ennek nem fogsz örülni, ezért nem esek kétségbe, de ahogy meglátom a szőke fürtös, kicicomázott arcot, nem igazán érződik elégnek a "nem fogok örülni" kifejezés. Már a puszta látványától el tudnék fintorodni, csak azért nem rándul meg az arcom, mert tökéletesen tudok uralkodni magamon. A hangjától feláll a szőr a hátamon, és amikor meglátom a fintorát és meghallom azt a kis hangot a szájából, amivel Axelt illetné, a vérnyomásom lassan emelkedni kezd. Képes lennék már ennyitől felé lódulni, de azt hiszem, Axel már túl jól ismer, mert ugyanebben a pillanatban szorítja meg a kezem és húz egy kicsit hátrébb, mintha csak jelezni akarná, hogy vegyem finomabbra a figurát, mint legutóbb. Pedig ha tudná, milyen finom voltam legutóbb...
Csak és kizárólag miatta vagyok hajlandó összeszorítani az állkapcsomat és visszafogni magam. A nőnek csak az a szerencséje, hogy legalább nem merészkedett két lépésnél közelebb hozzá, különben valószínűleg Axel sem lenne elég ahhoz, hogy visszafogjon. Nem szólalok meg, hagyom, hogy ő próbálja meg rendezni a szituációt, de, természetesen, az a hülye liba nem ért a szép szóból. Már pusztán a mosolyától tovább emelkedik a vérnyomásom, az ujjaim egy kicsit erősebben szorítják Axel kezét, de aztán beszélni kezd, és minden egyes szavával elszakít egy-egy kis darabot abból a kötélből, ami a helyén tartja az idegeimet.
Nem az zavar, amit rám mond. Hidegen hagy a felsőbbrendűség-érzete, felőlem egész hátralevő életét tölthetné a sértegetésemmel, de az, hogy fenyegetőzik és ezzel akár őt is veszélybe sodorhatja, az sok. Annyira sok, hogy az a kötél el is szakad egy kicsit.
– Kedves, hogy emlékeztetsz... – sziszegem. Elengedem Axel kezét, vagy ha kell, egyenesen kirántom az ujjaimat az övéi közül, és ha megpróbál utánam nyúlni, lerázom magamról a kezét.
Két lépéssel szelem át a köztünk lévő távolságot, a fenyegetés hullámokban árad belőlem, valami mintha finoman meg is libbentené azokat a tökéletes hullámokba állított rohadt szőke haját, de nem érdekel. Túl gyorsan mozgok ahhoz, hogy esélye legyen, de vagyok olyan kedves, hogy legalább az erőmet visszafogom; neki bőven elég lesz egy ember fizikai ereje is. A jobb tenyerem tövével vágom orron, csont reccsen, vér fröccsen a kezemre, elrontva a kibaszottul tökéletes sminkjét is, nem is beszélve az ábrázatáról. Ha esetleg ennyitől össze akarna esni, előzékenyen kapom el a ruhája elejét és tartom meg, ha netán bármilyen hangot támadna kedve kiadni, legyen az akár csak vinnyogás is, gyorsan beléfojtom a hangokat, ahogy a térdem találkozik a gyomorszájával. Ha még ezután sem maradna csendben, készséggel fogom be a száját is, miközben felkenem a mellettünk levő falra, úgy, hogy a feje koppanjon a téglán, de ha végre rájött, hogy jobb, ha befogja a száját, akkor csak az alkaromat nyomom neki a torkának.
– A plasztikai sebészed majd rendbe hozza – pillantok a törött orrára, miközben belemászok az arcába. A hangom jéghideg és olyan élesen vág, mint ahogy a tőröm tudna belemetszeni a bőrébe, de nem ez az, ami már ott van a másik kezemben, ahogy a háta találkozik a fallal. A Beretta csöve ezúttal nem simogatja finoman a fejét, hanem durván ékelődik be az álla alá, én pedig rámosolygok. – Ismerős? – vonom fel a szemöldököm, mielőtt a fegyverrel feljebb kényszeríteném a fejét. Ha nem ott lennénk, ahol, hanem mondjuk egy sötét sikátorban, kettesben, kéjes örömmel loccsantanám szét a fejét itt helyben, de egyelőre beérem azzal, hogy szemeimet mélyen az övébe fúrva szűrjem a fogaim közt a szavakat, pontosan láttatva vele, hogy nagyon rossz emberrel állt neki baszakodni. – Azt javaslom, hogy húzd meg magad és felejtsd el, hogy valaha is láttál minket. Ha egyetlen szót is mersz szólni rólunk bárkinek, meg fogom tudni. – Talán nem kell emlékeztetnem rá, hogy pontosan tudom, hol lakik. A füléhez hajolok, az utolsó szavakat odasuttogva neki. – Akkor viszont mindenképpen olyan ágyneműt húzz majd fel, amin jól mutatna az agyvelőd – közlöm hidegen.
Az ő érdekében őszintén remélem, hogy ennyi elég volt neki, mert ha nem, nem vagyok rest még egy kicsit szemléltetni számára, hogy mennyire nem jó ötlet, ha velem akar ujjat húzni. Nem érdekel, ki a francnak képzeli magát, felőlem akár a Dalai Láma is lehetne; biztos vagyok benne, hogy öltem már meg nála magasabb rangú embereket is. Amikor a fegyver elsül, teljesen tök mindegy, kinek mi van a neve mellé írva, és ha ez a liba veszélyt jelent ránk, nem fogok gondolkozni, hogy megtegyem-e.
innocence
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
Rettentő jó érzés arra kelni, hogy a karjaimban fekszik, és a gyönyörű levendula szemei engem figyelnek, ujjai pedig bőrömet simogatják. Ennyi idő után majd szét veti a mellkasom az érzés, és ezt muszáj csókban kiadnom magamból. Furcsa, hogy ennyire "rövid" idő alatt úgy hozzám nőtt ez a nő, hogy már nem tudnám másképp elképzelni a reggeleket vidámnak, csak vele. Látom rajta, hogy kicsit nyúzott az arca, mint kiderül, ő már reggel óta fent van, ezért kicsit bűntudatosan nézek rá a hosszúra nyúlt alvás miatt. Persze ő "kineveti a nyomoromat", amit egyáltalán nem bánok, mert csengő nevetése egyből feltölt energiával és jó kedvvel. Amikor megnyugtat, hogy nem bánja, hogy ennyit aludtam, hálásan elmosolyodom, de azért kicsit sajnálom, hogy a gondolatai túl korán keltették. Rá kérdez a reggelire is, de nekem először másra van szükségem, még ha farkas éhes is vagyok. Persze, a tusolással kapcsolatban halkan elnevetem magamat, ahogy hozzám bújik azokkal a szavakkal. Hajàra simítok, fejére puszilok, és még egy ideig élvezem ezt az idilli hangulatot, édes illatát, meleg testét, finoman csiklandozó szuszogását a nyakamon. Úgy érzem, hogy örökké így tudnék maradni vele.

Végül csak rá veszem magam, hogy felkeljek, onnantól kezdve pedig sietek. A reggeliből már így is ebéd lesz, nem szeretném az időnket húzni a pepecseléssel. Míg öltözködöm, Viva mosakszik, aztán csere és én tisztogatok bakit. Amikor készen vagyok, megállva a szobában kérdezgetem, míg ő csak néz mosolyogva. A válaszait érdeklődve hallgatom. Kíváncsi vagyok, mi a kedvenc helye.
- Akkor legyen az. - mosolygok gondolkodás nélkül rá vágva a választ, miközben figyelem, ahogy elteszi a fegyverét, a mozdulat okán a pillantásom azért lejjebb is kúszik kicsit. Egy kicsit stírölöm a fenekét, és bár megpróbálhatnám nem feltűnően, szerintem úgy is rajta kapna, szóval nem titkoltan teszem ezt, egy kis bazsalygással a szám sarkában. Rá kérdezek még egy két dologra, aztán figyelmesen hallgatom őt. Annak kifejezetten örülök, hogy nem sürget minket az idő, és ezt egy kicsit kihasználhatom arra is, hogy elintézzek mindent, mielőtt még sürgetne minket. Értőn bólogatok, aztán amikor szóba jön az apja, nem tudom eldönteni, hogy elsápadok, vagy égő vörös leszek az ötlettől. Megköszörülöm a torkomat, és bele túrok a hajamba.
- Öhm... Persze, mindenképp, csak... Ezt lehet úgy időzíteném, hogy előtte rendbe szedetem magam.. A második első benyomásom legyen azért normálisabb... - morgom a végét az orrom alatt. Végül ez is rá vezeti a gondolataim az otthonomra, és rá is kérdezek valami ostobára, mire szélesen elmosolyodik. A válasza egyértelmű, de a megjegyzést nem tudom mosoly nélkül hagyni.
- A saját lakásom zárját azért nem tenném tönkre. - mosolygok.
- Arra gondoltam, hogy egyszerűbb lenne betörni oda és ott összepakolnom, mint vásárolgatni. - fejtem ki, ő pedig egyetért és csak egy kérdése van.
- Sima, nem vagyok szívbajos. - mosolygok rá vidáman. Örülök, hogy megint összedolgozunk, jó érzésekkel tölt fel ez az egész. Amikor elindulunk, megmondom neki a címet, de hagyom vezetni. Ezúttal nem csak azért, mert borzalmasan szexi azon a motoron, hanem mert erősebb forgalomban nem mernék vezetni úgy, hogy félig kvázi nem látok. Soha nem tenném kockára az ő épségét, akkor se, ha egyébként épp jól eltudok vezetni. Úgy hogy meghagyom neki ezt a feladatot. A pékségnél természetesen vele tartok. Kicsit bizonytalan vagyok, melyik oldalon fogjam a kezét. Ha a jobbomon áll, akkor láthatom őt, ha balomon, biztonságosabban sétálok, anélkül, hogy neki mennék valakinek, vagy valaminek. Persze a napsütés az én pártomon áll, de ha összemosódnak a színek, akkor már nehezebb dolgom van. Még is úgy döntök, hogy inkább őt akarom látni, szóval jobbomon fogva sétálok vele, maximum egy kicsit szorosabban, hogy magabiztosabb legyek.
A pékség furcsa mód közel van a lakásomhoz, és eszembe jut, hogy talán előbb utóbb még akár itt is találkozhattunk volna, habár én vagyok sűrűn pékségbe járós. Oda bent ugyan azt a szendvicset kérem, amit Viva, egyrészt mert biztos nagyon finom, másrészt az ízlés világát is így egyszerűbb megismerni. A nénike aranyos, láthatóan ismeri már a nőt, és olyan gondosan készíti el a szendvicseket, mintha az unokája lenne. Fizetés után Viva még beugrik a mellette lévő kisboltba, én pedig - ahogy eddig is - hűségesen követem őt. Egyébként is elgondolkodom, kell-e otthonra valami, de végül arra jutok, hogy az egyetlen dolog, ami majd kelleni fog, azt később is megfogom tudni venni, ha visszamegyünk Viva lakására. A boltot elhagyva Vivára bízom, hogy akar-e sétálni, vagy azt a három sarkot a motorral tesszük meg. Ha sétálunk, ugyan úgy teszem, mint az előbb, ha motorozunk, a címet már úgy is tudja. A házhoz érve körbe pillantok, és egy helyben állva végig nézek a kocsi sorokon. Nem látom anyám autóját, így nyugodtabban megyek fel vele lifttel a hetedik , és ezzel legmagasabb emeletre. A 15 éves társasház egész jó állapotban van, bár nyikorog a lift felfelé menet, de nekem ez már nem új, tudom, hogy nem fog beragadni. Igazából senkit nem hoztam még haza, éppen ezért szokatlan, de kellemes ez az érzés. Olyat adni neki, amit más nem kaphatott meg. Azért a liftben állva nem bírom ki, hogy ne csókoljam meg hosszan, úgy is bele telik kis időbe, mire az öreg gép felvisz minket az emeletre, úgy hogy tarkójánál fogva hajolok hozzá. Kicsit zötykölődve áll meg a lift, ekkor engedem őt el, és mosolygok rá kedvesen. Kinyílik a fülke ajtata, én a biztonsági ajtót nyitom ki a nőnek, aztán kilépve elindulok vele a folyosón. Itt már magabiztosan közlekedek, mert azért ezt a helyet csukott szemmel is végig járom, a legutolsó repedést is ismerem, még is, ahogy befordulok a folyosó sarkán, megtorpanok.
- Te meg mit keresel itt? - bukik ki belőlem, ahogy meglátom Theat közeledni, majd megállni a folyosón, szinte farkasszemet nézünk egymással.
- Gondoltam rá kérdezek, mi a francot csináltál, ami miatt a rendőrség számonkérte a papírt, amit neked adtam. ... Ew, mi történt veled? - húzza orrát fintorra, és habár ismét érzem, hogy felmegy bennem a pumpa, az első dolog, amit csinálok, hogy szorosabbra fogom Viva kezét, és csak egy ici-picit húzom hátrébb, hogy jelezzem, uralkodjon magán, mert az a legutolsó találkozás alkalmával is nehezen ment.
- Ez titkosított információ. - mondom olyan hivatalos hangon, mintha még mindig a tengerészetnél dolgozom. Rá sem kérdezek, honnan tudja a címem, úgy is vannak tippjeim.
- Ha most megbocsátasz, nem érek rád. - mondom, és ahogy látom azt a gusztustalan mosolyt megjelenni az arcán, már tudom, hogy nem úszom meg ennyivel.
- Ühüm. Tudod, hogy ez nem így megy, igaz? A hivatalban is rám értél, amikor csak kívántam. Azt hiszed, nem fogok rád ujjal mutogatni, meg az indiai szajhádra, ha megint felkeres a rendőrség? Ő egyébként is bögyömben van már, vajon engedélye van-e arra a fegyverre, amit legutóbb a fejemhez szegezett? - tekint Vivára, engem meg a hideg kiráz, hogy régen attraktívnak találtam ezt a nőt, a visszaemlékezés azokra az esetekre meg különösen nem hiányoznak. Még is, nem ez dühít fel igazán, hanem amit Viváról mond. Eleve rasszista a megjegyzés, de ráadásul nem is pontos, a szajha megjegyzés rá pedig végképp kezdi szememre a vörös ködöt húzni. Szabad kezem ökölbe szorul, és mélyeket lélegzem, azt pedig nem tudom elképzelni, hogy lehet valaki ennyire merész, hogy a legutolsó eset után megint a gyufát húzogassa, bár fényes nappal rá támadni valóban nem túl bölcs ötlet. Legalább ezúttal ódzkodik attól, hogy hozzám érjen.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and make me whole

Úgy tűnik, sikerül magunk mögött hagyni a nehezebb vizeket és a fájdalmas vagy érzékeny témákat, én pedig kimondhatatlanul örülök, hogy szorongó, feszült tekintete helyett most a mosolyát láthatom és a nevetését hallgathatom. Vidáman csillogó szemei megdobogtatják a szívemet, és amikor a javaslataim után elmondja a saját ötletét is, sokatmondóan mosolyodom el. Nem csak huncutság csillan a szememben, de felidéződnek bennem az emlékek is, amikor erről beszéltünk, és bármi történt is, rengeteg szép emléket őrzök a yachton töltött időnkről, ezt pedig nem teheti tönkre vagy veheti el semmi.
– Megbeszéltük – kacsintok rá.
Nehéz bármit is kiválasztanom, amit megtartanék rajta, mert számomra úgy tökéletes, ahogy van. Nem azért szerettem belé, mert szívdöglesztően néz ki, az csak a pláne az egészben, hogy a feje búbjától a lábujja hegyéig meg kellene festeni, de éppen ezért nem változtathat semmi ezen a képen az én szememben. Hosszabb haj vagy rövid haj, sima áll vagy szakáll, heg vagy nem heg. Számomra mindig tökéletes marad, az a sebhely az arcán pedig kifejezetten szexi, ha engem kérdeznek. Végül csak azért mondom a szakállát, mert félek, ha a Kék lagúnás utalás után hangosan is kimondanám a megjegyzésemet a hajával kapcsolatban, nehéz lenne tartani magam ahhoz, hogy a fáradtságára tekintettel visszafogom magam.
Mielőtt ágyba bújnánk, végül mégis vár rám még néhány nehéz pillanat. Nehéz szembesülnöm a robbanás nyomaival, nehéz nem hibáztatni magam, mert bár tudom, hogy amikor legközelebb ránézek ezekre a hegekre, ugyanúgy fogom látni őket, mint az arcán levőt; mint annak a bizonyítékát, hogy mi mindenre lenne képes értem, de most még nem könnyű. Most még frissek a sebek és nem tudom nem marcangolni magam azért, mert fájdalmat okoztam neki, még ha csak közvetve is.
Ő viszont segít. Ahogy én ott vagyok és leszek mellette mindig, úgy van ő is ott nekem, amikor kell. Ölelése, csókjai, megnyugtató suttogása és finom érintései elűzik a szívemből a sötét gondolatokat, úgy ragyogja be a lelkem újra és újra, mint ahogy mindig is tette. Két hónapnyi sötétséget is olyan könnyedén üldöz el a lelkemből, mintha sosem lett volna ott. Amikor pedig a takaró alatt összefonódik a testünk, újra azt érzem, hogy ott vagyok, ahol lennem kell.

Az alvással meggyűlik a bajom, az álmaim egyelőre nekem sem túl kedvesek, bár ez egyáltalán nem hasonlítható össze azzal, amivel neki kell együtt élnie nap mint nap. A rémálomból felriadva egyébként is kárpótol a látványa, a jelenléte, a közelsége, és az a kis mocorgás, mintha csak álmában is megérezné, hogy most épp szükségem van rá.
Ugyanígy vagyok neki én is ott, amikor végül felébred. Valamennyire megnyugtat, hogy a roham nem olyan szörnyű, mint amire számítottam, az utolsó napokban sokkal rosszabb volt a hajón, de ettől még nem fektetek kevesebb energiát abba, hogy kihozzam belőle. Ölelem, simítom, csókolom, megnyugtató hangon suttogok neki, és amikor látom a szemein, hogy visszatért hozzám, mosolyogva üdvözlöm. A csókját ugyanolyan mély szenvedéllyel viszonzom, élvezem a közelségét és minden érintését. Utána pedig csak néz, olyan hosszan és tekintettel, hogy szinte zavarba jövök tőle, de ugyanúgy nem veszem le róla én sem a szemeim. A figyelmét persze nem kerüli el, hogy a fáradtság kiül az arcomra - vagy talán csak ő ismer túlságosan és ezért veszi észre -, de nem vallom be neki a teljes igazságot.
– Csak próbálja feldolgozni az elmém, hogy visszakaptalak – simítom meg az arcát mosolyogva.
Mielőtt megválaszolhatnám a második kérdését, a hátára fordulva az órára pillant, a reakcióján pedig halkan elnevetem magam és bűntudatos arckifejezését látva gyorsan megrázom a fejem.
– Én örülök, hogy sokat aludtál – húzom magamhoz, hogy megcsókolhassam az arcát. Engem az sem zavart volna, ha átalussza az egész napot, akkor is elgyönyörködtem volna benne, ameddig csak kell és tudok.
Azért rákérdezek, hogy jól van-e, és őszinte, vidám reakciója széles, boldog mosolyt csal az arcomra, mielőtt újra a csókjának szentelném az ajkaimat. Mélységesen együtt tudok érezni vele, valószínűleg azért sem zavar, hogy én nem aludtam olyan sokat, mert a jelenléte mindenben kárpótol. Utána az éhséggel kapcsolatban is meginterjúvolom - mielőtt megint elfelejti -, a fürdéssel kapcsolatos megjegyzésén pedig kuncogni kezdek.
– Nem panaszkodom – jelentem ki széles mosollyal, és oda is húzom magamhoz, átölelem, most én fúrom az arcom a nyakába, és csak lehunyt szemekkel szuszogva élvezem egy kicsit, ahogy a testünk szorosan összefonódik.
Utána kiengedem az ágyból, és amíg ő fürdik, én is kihasználom az alkalmat, hogy felöltözzek - ismét elkerülendő néhány kellemetlen kérdést. Miután végzett, én is megmosakszom, amíg öltözik, aztán visszaadom neki a terepet, hogy meg tudja tisztítani a bakancsát is. Addig rendet teszek a szobában, bár csak a pizzás dobozt kell kidobni tulajdonképpen, aztán megnézem a kabátját természetes fényben is, de nem feltűnőek rajta a foltok, szépen megszáradtak és viszonylag jól beleolvadnak a feketébe.  
– Attól függ, hová megyünk – felelem a kérdésére, miközben felveszem a bakancsomat. – De tudok egy jó helyet a központban, ahol a világ legjobb szendvicseit csinálják – teszem hozzá, aztán becsúsztatom a Berettát a nadrágom derekába, éppen akkor, amikor kijön a fürdőből.
Mosolyogva nézek rá, magamba szívva a látványát, következő kérdésére pedig elgondolkozom egy kicsit.
– Semmilyen szempontból nem sürget az idő, szerintem, de ha mégis, észre fogom venni. Csak azt kell eldöntenünk, hol legyen a főhadiszállásunk. Amíg nem látjuk jelét, hogy megfigyelnének minket, nem kell folyamatosan helyet változtatnunk. – Ha már úgyis megbeszéltük, hogy a városban maradunk, az a legjobb, ha kijelölünk egy helyet magunknak. A lakásom biztonságos, az egy jó tipp lehet, és valószínűleg az apám is örülne neki, ha tudná, hogy ott vagyok, csak a zárat kellene megcsinálni. Egyébként is kényelmesebb, mint huzamosabb ideig motelekben élni. – Ha van egy helyünk, onnan már könnyebb mindent átgondolni. Valamikor el kellene mennem az apámhoz is, hogy megköszönjem neki... bár, oda akár te is velem jöhetsz majd – sandítok rá a szemem sarkából.
A következő kérdésére lassú, széles mosolyra görbülnek az ajkaim.
– Nem ostoba, csak felesleges – kacsintok rá. – Mondjuk tegnap neked is egész jól ment – teszem hozzá vigyorogva. Az én módszerem mondjuk egészen más, de hát egy magára valamit adó orgyilkosnál alapvető követelmény, hogy bármilyen zárat fel tudjon törni, lehetőleg hang, de garantáltan minden nyom nélkül.
– Miért? – kérdezem aztán kíváncsian, bár nagyjából sejtem, hogy mi lehet a terve. Ha ezt meg is osztja velem, értőn bólintok, egyébként is logikusabb így, mintsem boltokban császkálni, ami amúgy is kényes tud lenni a sok kamera miatt.
– Biztonsági zár vagy sima? – teszem fel az egyetlen fontos kérdést indulás előtt.
Miután mindketten belebújtunk a kabátunkba is, magamhoz veszem a hátizsákot, egy pillantással ellenőrzöm a szobát, majd a motor kulcsával felszerelkezve hagyom azt magam mögött. A szoba kulcsát nem adom le, belülről hagyom a zárban, mint mindig. Axelre bízom, hogy szeretne-e hódolni ismét a motoros lány képének és csak elmondja a címet, vagy most inkább ő visz el minket a lakásához. A hely, amit említettem neki, egyébként is ott van a közelben, talán három sarokkal odébb, így akár a kései reggelikkel felszerelkezve is mehetünk betörni hozzá.
Ha ő vezet, akkor csak jelzek neki a megfelelő helyen, hogy álljon félre, ha én, akkor magamat navigálom el a kis pékséghez. Az sem baj, ha ő csak a motornál vár meg, mert gyors leszek, de ha velem akar jönni, megfogom a kezét és boldogan viszem magammal. Eldugott kis ékszerdoboz ez, és bár sok helyen megfordultam már a világban, eddig itt bukkantam a legfinomabb és leglaktatóbb szendvicsekre. A pult mögött álló idős hölgy már ismerősként üdvözöl, én a szokásos sonkás szendvicset kérem tőle. Ha Axel velem van, rábízom, akar-e mást választani, de ha nem, akkor neki is ugyanazt kérem, mielőtt természetesen túl sokat fizetnék és nem várnám meg a visszajárót. A kis zacskóval felszerelkezve még betérek a pékség melletti kis mindenes-boltba is, ahonnan egy miniatűr szerszámkészlettel távozom, de aztán tényleg nincs más hátra, mint hogy megcélozzuk Axel lakását.
innocence
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
Nem tudok vele megosztani mindent, hiába akarok. Csak gondolni is olyan borzalmas arra az élményre, és arra, hogy mit okozhattam volna, hogy egyszerűen megnémulok, és rendkívül zaklatott leszek tőle. Szerencsémre, amikor megrázom a fejem, Viva nem köti az ebet a karóhoz. Elengedi a témát, és ezért mérhetetlenül hálás vagyok neki. Lehunyom a szemem, amikor a homlokomra csókol, és már ettől érzem, hogy valamivel nyugodtabb leszek.
Aztán ahogy tovább lépünk, igyekszik felvidítani, elterelni a figyelmem, és ez rendkívül jól megy neki. Hamarosan halkan, aztán már hangosabban nevetek, és most, megint, amikor felhozza a különböző hajótörött példákat, csak kacagni tudok vele.
- Mit szólnál Richard Lestrange-hoz? - vigyorgok rá huncutul. Mintha egyszer azt mondta volna, hogy ha hajótörött témát játszunk, akkor legyen az a Kék Lagúna. Bár annak a kisfiúnak nem igazán volt szakálla a filmben. Amikor rá kérdezek, mit szeretne rajtam megtartani, elmosolyodok, amikor megvonja a vállát egy mosollyal. Az enyémen is megjelenik egy erre, csak szélesebb. Rettenetesen boldog vagyok, hogy még ilyen állapotban is én vagyok neki a tökéletes. Pedig majdnem fél szememre vak vagyok, és úgy nézek ki mint egy ultimate Zordon. Hosszú másodpercekig csak figyel, én pedig kezdem azt hinni, hogy talán elveszett a gondolataiban, mikor aztán csak kiböki, hogy a szakállat mindenképp kéri, erre pedig halványan elvigyorodok.
- Oké. Ahogy szeretnéd. - bólogatok beleegyezve, megjegyezve, hogy mi az, amit szeret rajtam.
Miután fürdeni ment, én pihentem, és habár nem volt mély az álom, még is úgy érzem, mint akit fejbe vágtak. Felkelek, levetkőzök, és amikor Viva szembesül azzal, mit takar a ruha, sírva fakad. Nehéz szívvel ölelem magamhoz, mert nem akarom, hogy ezt úgy élje meg, hogy szenvedtem. Azt szeretném, ha úgy élné meg, hogy miatta képes voltam ebből is felépülni. A szerelmem ékes bizonyítékának szeretném, ha látná, és nem annak, amikor majdnem oda vesztem. Igyekszem megnyugtatni hangommal, érintésemmel, de ez csak lassan segít rajta. Végül amikor mély levegőket véve rám néz és én a szemeibe tekintek, látom benne azt, amiért újra és újra képes volnék ezen az egészen keresztül menni. Nem számít hányszor, ha ezzel neki tudnék segíteni valahogy.

Az alvás mély és pihentető. Két hónapja nem sikerült ilyen jól, és mélyen aludnom, Viva karjaiban fekve pedig egy ágyú is elsülhetne mellettem, akkor se kelnék most fel. Persze az epizód elkezdődik, bármennyire is könnyít a lelkemen a nő jelenléte. Még is, lágy hangja, ahogy folyamatosan hozzám beszél, és a simogatása, ami szünet nélkül ér, visszahoznak a valóságba. Amikor pedig ez elérkezik, megkönnyebbülten, forrón csókolok az ajkára a felismerés után. Élvezem azokat, jelenlétét, hozzám simuló testének érzését egy kicsit, mielőtt elengedném, és rátekintenék. Ezután csak fekszek, és bámulom őt, mintha most láttam volna meg életem legszebb csodáját, mintha az a gyönyörű égbolt lenne, amelyet közösen néztünk a hajón. Széles mosolya csak még gyönyörűbbé teszi, egyszerűen olyannyira, hogy már majdnem túl csordul tőle a szívem. A figyelmemet azért nem kerüli el fáradt arca, és ahogy rá kérdezek kicsit aggódva, a korán kelésre, és a gondolatokra fogja.
- Min gondolkodtál? Mennyi az idő egyáltalán? - kérdezgetem, és hátamra fordulva nézek mögém a falra, ahol az óra van. Amikor látom, hogy már dél is elmúlt lassan, rájövök, hogy majdnem 12 órát aludtam.
- Basszus. - mormogom sóhajtva, aztán visszafordulva felé bűntudatosan elhúzom a számat. Nem gondoltam volna, hogy azért ennyit alszok majd. Amikor a jóllétemre kérdez, apró mosoly jelenik meg rajtam.
- Viccelsz? Arra kelni, hogy mellettem vagy? Sose voltam jobban. - szélesedik kicsit a mosolyom, és újra adok ajkára egy apró, finom csókot. Amikor az éhségre kérdez, akkor megingatom a fejemet.
- De igen, de előtte letusolok. Tegnap is rám fért volna, nem tudom hogy tudsz elviselni így. - viccelődök kis mosollyal. Adok a homlokára egy csókot. Még pár percig élvezem, hogy szinte össze vagyok gabalyodva vele, de aztán kikelek az ágyból, hogy tényleg letusoljak. A fürdő felé lépve kicsit használom a kezem, hogy betájoljam az ajtót - mielőtt neki megyek az ajtófélfának -, aztán a motel törülközőjét levéve a polcról magam is letusolok, igyekezve a bekötött kezemet távol tartani a víztől. Már egy csomó dolgot elintézhettünk volna, ha nem ájulok be ennyire, úgy hogy azért kapkodom magam. Még ennek ellenére is alapos vagyok, megmosom a hajamat, mert a franc tudja, mi maradt benne a tegnap estéről. Erről eszembe jut, hogy a bakancsomat is meg kell még suvickolni, és innentől már úgy érzem magam, mint aki elkésett a munkahelyéről. Igyekszem gyorsan megmosakodni és törülközni, aztán kint sietve magamra kapom a ledobott ruhákat. A bakancsot gyorsan megtisztítom, de közben azért kiszólok Vivának a fürdőből:
- Hol akarsz enni? - miután megtörültem a bakancsot, magamra kapom, és utána már szinte kész is vagyok, csak egy kabát és mehetünk.
- Mai napi feladatlista? - kérdezem tőle kíváncsian. Legutóbb ő bízta rám magát. Terveztem meg az utat, vittem ki a reptérre, tettem fel a yachtra. Most viszont az ő terepén járunk, ő tudja, mit hol talál a városban, ami kellhet. Közben eszembe jut valami.
- Ostoba kérdés volna, ha azt kérdezném, tudsz-e zárat törni? - állok meg a szoba közepén, elgondolkodva téve kezeimet a csípőmre. Valamiért úgy érzem, természetesen tud, ha már autót lopni fél kézzel is megy neki, de jobbnak érzem, ha inkább rá kérdezek. Ezzel egyébként is könnyebb felvezetni azt, hogy arra gondolok, talán egyszerűbb a saját lakásomba betörni és a saját ruháimat felvenni, mint bevásárolni valahol, aztán cipelni a cuccokat egyik helyről a másikra, hogy át tudjak öltözni.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and make me whole

Lassan átbeszélünk mindent, de számomra a legnehezebb pillanat - a robbanás felidézése mellett - mégis az, amikor szóba kerülnek a félelmei és a rohamai. Borzasztóan nehéz így látnom őt és tudni, hogy tulajdonképpen semmi nincs, amivel segíthetnék neki. Csak attól tudom megóvni, hogy legalább ne törje el a saját ujjait idegességében, de amikor egy rövid, zaklatott mozdulattal megrázza a fejét, tudom, hogy nem szabad tovább erőltetnem. Bólintok egyet, jelezve, hogy értem, aztán felegyenesedve megcsókolom a homlokát, és én is elengedem a témát.
Inkább a felvidítására próbálok koncentrálni, és én magam is felszabadult boldogságot érzek, ahányszor csak rám mosolyog vagy sikerül megnevettetnem. Amikor azt mondja, Amerikában biztosan nem lenne akadálya az Aquaman névnek, halk nevetéssel bólogatok, egyetértésem jeléül, aztán az alternatív Aquaman-javaslatra elgondolkodva, az ajkamat lebiggyesztve nézek rá, mintha csak mérlegelném a lehetőséget.
– Hmm. Nincs valami Arthur-os fejed – vigyorodom el aztán, megrázva a fejem, de nem tudom ennyiben hagyni, a tekintetemben kajánság csillan. – Akkor már inkább Robinson Crusoe. Esetleg Chuck Noland, vagy mondjuk Forrest Gump? Mondjuk ő csak futott – főzöm tovább, de én sem bírom ki nevetés nélkül.
Az új megjelenésével kapcsolatban csak egy sejtelmes megjegyzést teszek, amivel láthatóan felkeltem a kíváncsiságát. A kérdésére kiszélesedik a mosolyom.
– Én mondtam, hogy így is tetszel – vonom meg a vállam könnyedén. Úgy teszek, mintha ismételten csak elgondolkozva nézném, azon tűnődve, mihez ragaszkodjak, de valójában csak kihasználom az alkalmat, hogy magamba ihatom a látványát. – A szakállhoz mindenképpen ragaszkodom – mondom végül, csak hogy mondjak valamit, pedig a hajával kapcsolatban is van a nyelvemen néhány megjegyzés, de azokat talán jobb, ha most sem mondom ki.
Végül aztán utamra enged, hogy megfürödhessek, és bár nem töltök el ezzel sok időt, valahogy nem lep meg, hogy mire kiérek, ő már elaludt. Finoman érintve ébresztem fel, csak azért, hogy kényelmesebben fekhessen, és amikor összerezzenve ébred, kitartom ezt az érintést és megnyugtatóan mosolygok rá. De ha azt hittem, az este már nem tartogat számomra nehéz pillanatokat, hamar rá kell jönnöm, hogy hatalmasat tévedtem.
Egyáltalán nem könnyű látni azt, amit a robbanás tett vele. Nem azért, mert zavarnának a sebhelyek, a legkevésbé sem érdekel az ilyesmi, sőt, számomra csak az erejét bizonyítják, de borzasztó érzés belegondolni, hogy min kellett keresztülmennie. Hogy mennyi fájdalmat kellett kibírnia, és mindezt azért, mert a rossz emberbe szeretett bele. Tudom, hogy ő nem sajnálja, hogy ha bármit mondanék ezzel kapcsolatban, lerázná magáról, de nekem akkor is nagyon nehéz szembesülnöm ezzel. Soha nem akartam volna, hogy ilyesmi történjen vele, főleg nem miattam.
Amikor érzem, hogy a gondolat kezd elviselhetetlenné válni, inkább csak magamhoz ölelem, szorosan, hogy érezzem őt. Ajkamat a vállánál kezdődő hegre simítom finoman, összeszorított szemhéjaim alól megszöknek a könnyek, de nem bánom. Megnyugtató hangon suttog a fülembe, de nem tudok hinni neki; talán akkor, abban a pillanatban nem érzett fájdalmat, de kételkedem benne, hogy később sem. Gondoskodó ölelése és érintései segítenek abban, hogy most ne ragadjanak annyira magukkal az érzéseim, de ettől még nem húzódom el azonnal, elraktározom magamban a pillanatokat, újra és újra tudatosítva magamban, hogy tényleg itt van velem. És ez az, amire koncentrálnom kell. Ahogy elhúzódom, tenyere az arcomra simul, egyik oldalon ujjával, a másikon az ajkával tünteti el a könnyeimet, és ez a gyengédség segít abban, hogy elűzze a rossz érzéseket a mellkasomból. A szívem minden szerelmével nézem őt, sokadszorra is magamba iszom a látványát, gyönyörű szemeinek kissé aggodalmas, törődő, szerelmes csillogását. Tudom, hogy ő nem haragszik rám és azt sem akarná, hogy én haragudjak magamra. Kezeim közé veszem az arcát, hagyom magam elveszni szemeinek kék tengerében, vallomása ott van a csókjában és az én szívemben is. Rám mosolyog, keze gyengéden simítja végig a hátam, én pedig visszamosolygok, még ha halványan is, de őszintén. Ezzel még meg kell küzdenem magamban, de ő az, aki igazán számít.
Ez pedig még fokozódni is képes, ahogy őt is az ágyra vonom, magamhoz húzva és ölelve a takaró alatt. Úgy bújik hozzám és fonódik körém, mintha csak azt akarná, hogy összeolvadjon a testünk, ez pedig őszinte mosolyra fakaszt, már csak azért is, mert a magam részéről cseppet sem bánnám, ha így történne. Készségesen simulok hozzá mindenhol, ahogy csak tudok, karjaimat köré fonom, egyikkel a vállát ölelem át, míg másikat a hajára simítom, és ahogy a nyakamhoz bújik, arcomat egy ragaszkodó mozdulattal hajtom a fejére. A szakálla finoman csiklandozza a bőrömet, de egyáltalán nem zavar. Amikor megcsókolja a nyakam, kiráz a hideg, a szó lehető legjobb értelmében, és amikor nagyot sóhajt, mintha csak megtalálja volna a helyét, egy kicsit szorosabban ölelem, mert ezzel nagyon is együtt tudok érezni. Szavaira újra mosolyt csalnak az arcomra, oldalra fordítom a fejem, hogy meg tudjam csókolni a halántékát, aztán arcomat visszasimítom hozzá és tovább simogatom a haját. Keze finoman simogatja a hátam, én pedig hagyom magam elveszni egy kicsit ebben a pillanatban, ahogy a testünk teljesen összefonódik, a nyakamon érzem a lélegzetét, a mellkasomon a szíve dobogását, a testemen az ő teste melegét, a bőr érintését. Ha valaki tegnap este azt mondja, ma éjjel újra így fogok aludni vele, valószínűleg gondolkodás nélkül megöltem volna, és most mégis itt vagyunk.
Ujjaim még akkor sem hagyják abba a gyengéd cirógatást, amikor érzem, hogy az ő simogatása már abbamaradt, a légzése pedig egyenletessé vált. Lehunyom a szemem, de nem merem magam túl mély álomba engedni, inkább csak őrzöm őt és az ő álmait, mert ez tűnik a legfontosabbnak, és egy kicsit talán félek is attól, hogy ha most elalszom, mégis felébredek majd valahol és kiderül, hogy ez az egész csak egy álom volt.

Végül mégis érvényesül rajtam az a hatás, amit már régen is gyakorolt rám és az éberségemre, amikor az ösztönöm is tudja, hogy nincs veszély: elalszom. A szemeim valamikor kora reggel pattannak ki hirtelen, és bár a testem mozdulatlan marad, az elmémben még ott táncolnak a hajó narancssárga lángjai az éjszaka sötétjében, a mellkasomon pedig ott ül az a jól ismert mélységes veszteségérzet és reménytelenség. A pulzusom az egekben van és a légzésem is sűrűbb a kelleténél, az állkapcsomat olyan erősen szorítom össze, hogy kis híján elroppannak egymáson a fogaim, de aztán lassan eljut a tudatomig a szorosan az enyémhez simuló test melege, a tenyerem alatt nyugodtan dobogó szív lüktetése, a szemeim előtt pedig kirajzolódik Axel arca, ahogy nyugodtan, mélyen alszik mellettem. Mintha mázsás súlyok gördülnének le a mellkasomról, szinte nem is pislogok, csak nézem őt, ki tudja mennyi ideig.
Nem álom volt.
Egy kicsit fészkelődik álmában, az oldalára fordulva von közelebb magához, én pedig odafészkelem magam hozzá és kiengedek egy hosszú lélegzetet magamból.
Itt van.

Ezután már nem tudok visszaaludni és tényleg csak felszínes, éber álomba engedem magam bele-belesüllyedni, ami a legkevésbé sem pihentető, de nekem nem igazán számít az ilyesmi, hozzá vagyok szokva. Amikor pedig végleg úgy döntök, hogy elég volt ebből is, ugyanott maradok, ahol voltam: nincs szívem felébreszteni őt, ezért mellette maradok, gyönyörködöm benne, magamba iszom a látványát.
Teljesen éber vagyok, amikor elkezdődik. Szinte előbb érzem, hogy legyek résen, minthogy a teste megfeszülne a karjaimban. Szorosabban ölelem magamhoz, és bár érzem, hogy nem vesz levegőt, hagyom, hogy elkezdjen magához térni, mert még a szemei sincsenek nyitva. Ajkaimat a halántékára simítom, amikor pedig látom, hogy kinyitja a szemét, egyik kezem elveszem a hátáról és az arcára simítok vele, míg a másik a hátát simogatja, próbálva oldani a görcsöt a testében.
– Semmi baj – mormolom megnyugtatóan. – Minden rendben. Itt vagy velem. – Látom, hogy kell még neki egy kis idő, a szemei még mindig tompán merednek maguk elé, de kitartóan simogatom, a homlokára csókolok, hangom lágyan suttog neki, próbálva előcsalogatni őt az emlékeiből.
Ahogy a pillantása lassan fókuszálni kezd, megnyugtatóan mosolygok rá, hüvelykujjammal az arcát simogatva gyengéden, és szinte látom, amikor felismer, mert ugyanaz tükröződik a szemeiben amit én is éreztem: azt a mélységes megkönnyebbülést, hogy itt vagyok vele. Heves szenvedéllyel csókol meg, de egy cseppet sem bánom, arcán nyugvó ujjaimat finoman elbújtatom a hajában és késlekedés nélkül viszonzom azt. Hagyom, hogy az én lelkemet is átjárja minden érzés, a tudat, hogy tényleg együtt vagyunk. Amikor elhúzódik tőlem, szemeit rám függeszti és hosszan néz rám némán; egy kis idő után elmosolyodom és megsimogatom az arcát, mert bár én is ugyanezt csináltam a kora reggeli órákban, szinte zavarba hoz ezzel az intenzív nézéssel.
Halk, aggódó kérdésére szelídül egy kicsit a mosolyom, elmondhatnám neki, hogy két hónapja nem alszom jól, de nem szeretném, ha akár csak egy kicsit is rosszul érezné magát bármi miatt.
– Túl sokat jár az agyam és korán ébresztett – mondok inkább egy fél-igazságot.
Tenyerem újra végigsimít az arcán, szemeim pedig követik a mozdulatot, mintha nem tudnék betelni vele és nem is tudok.
– Jól vagy? – kérdezem inkább a szemeit fürkészve. Nagyon sokat aludt, ami valószínűleg jó jel, de azért csodát az alvás sem mindig tesz.
Még egy kicsit muszáj magamhoz ölelnem és csak élveznem, éreznem, hogy itt van. Nem tudom, mikor fogom igazán feldolgozni ezt a csodát, bár engem az sem fog zavarni, ha minden egyes napot csodaként élek majd meg vele. Hiszen bizonyos szempontból mindig is az volt nekem.
– Nem vagy éhes? – pillantok aztán rá mosolyogva, amikor már úgy érzem, hogy ha kell, képes vagyok elengedni és kibújni mellőle az ágyból. Ki tudja, mennyit dolgozott már fel a szervezete a pizzából egy ekkora alvás után, és egyébként is beszéltünk róla, hogy ma beszerzünk neki is néhány dolgot.
innocence
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
Az idő repül vele. Több témán is átrágjuk magunkat. Kicsit olyan ez az este, mint egy érzelmi hullámvasút: van benne boldogság és szomorúság, értetlenség, bosszakodás, aggódás, szerelem, vidámság, feszültség... Mintha csak most, egy két óra alatt élném meg azt a két hónapot, amelyet elvettek tőlem, amelyet vele tölthettem volna. Végül minden a helyere simul, megbeszéljük a bosszakodást okozó gondolatokat, kiadjuk magunkból a szomorúságot, és igyekszünk vidámak lenni. Én a felfedezhető fajokkal poénkodok, és ismét sokatmondóan somolygunk egymásra a vámpírok és harapásuk miatt. Egyetlen dolgot nem tudok elmondani neki, mintha torkomra forrt volna a gondolat. A feszültség kiül rám, és ha Viva nem lenne mellettem, lehet megint elkezdődne. A kezei szelíd erőszakkal választják szét az enyémet, arra görcsösen oda figyelek, hogy az ő kezét ne szorítsam. Amikor a nevemet suttogja, kétségbe esetten, de apró mozdulattal rázom meg a fejemet, miközben a kezeinket figyelem. Nem fogok tudni erről beszélni. Erről nem...
Inkább gyorsan témát váltok és én kérdezek. Minél távolabb kalandoznak gondolataim a hajótól és az epizódtól, annál jobban érzem magamat megkönnyebbülni. Ebben Viva nagyon sokat segít, már azzal, hogy a leendő nevemmel viccelődik. Az Aquaman említésére elnevetem magamat.
- Amerikában tuti meglehetne csinálni. De Arthur Curry még lehetek. - mosolygok rá viccelődve. Borzalmas egyébként ez a név, de már csak poénból is simán magamra venném, csak hogy lássam, kinek tűnik fel, ha mondjuk bemutatkozom. Persze ez csak akkor jó, ha épp nem baj, ha feltűnő vagyok, mondjuk átutazunk valahol, vagy ilyesmi. A haj-szakáll viseletre csak annyit mond, hogy megegyezhetünk, mire felvonom a szemöldököm egy kíváncsi, de huncut mosollyal.
- Ragaszkodsz valamihez? - puhatolózok, mielőtt elengedném a fürdőbe. Persze, eszembe jut, hogy csatlakozzak hozzá, és ahogy felrémlik előttem meztelen alakja, nem tudok nem piszkos dolgokra gondolni, de se a bekötött karomnak, se a jelenlegi állapotommak nem tenne ez jót. Fáradt vagyok, kimerítő estén vagyok túl, és ő is. Inkább megnézem a híreket, aztán kicsit "pihentetem a szemem", amíg Vivára várok.
Gyengéd érintése ébreszt, és ahogy a pillantásom találkozik az övével, megnyugszom. Amikor aludni hív, nem kell kétszer szólnia. Felkelve levetkőzök, érzem magamon a tekintetét, és hallom az ágyon ahogy helyezkedik, mozgolódik. Oda fordulva kiderül, az én oldalamra mászott, feltérdelve kezdi a hegeket figyelni rajtam. Látom arcán a kétségbeesést, az extrán érzékeny bőrterületet simítva kiráz a hideg. Nyugodtan szemlélem őt, míg ujjait lefelé vezeti, de ebben az érintésben nincs szexuális feszültség. Látom, ahogy szemei megtelnek könnyekkel, és amikor magához ölel, egyik kezem a hátára, másik fejére simul.
- Nem fájt, cicus... - suttogom neki halkan, hátha ezzel egy kicsit könnyebbé tehetem neki a gondolatot. Amikor történt az eset, semmit nem éreztem. Csak végtelen gyengeséget. Persze, később, amikor már a sziget lakosai gyógyítgattak, azt is megbántam, hogy megszületettem, de abban a pillanatban, amikor elértek a lángok és a szilánkok, semmit nem éreztem. Fejét simogatva igyekszem megnyugtatni, búbjára adva egy hosszabb puszit. Amikor távolabb húzódik, kezem az arcára teszem. Egyik oldalon letörlöm könnyét a hüvelykujjammal, a másik oldalon lecsókolom azt az arcáról. Nehéz ebben az állapotban látnom. Nem akarom, hogy szomorú legyen, vagy magát okolja ezért. Olyan dologért, amiről nem tehet. Joga van egy jobb élethez, megérdemli, és ha ezt ők nem értik meg és utána küldenek másokat, akkor joggal eresztheti ki a karmait, én pedig támogatom ebben. A robbanás az ővék és az én hibám volt, és szörnyű arra gondolni, hogy a nő végig ezen idő alatt magát okolhatta, hol ott ő az, aki életben tartott, akinek a gondolata bennem tartotta a lelket, még akkor is, amikor a mélybe süllyedve lehunytam a szememet. Sokat fogok még erről beszélni vele, de most még korai. Látom rajta, hogy friss a seb, gyógyulnia kell, felfognia, hogy már nem választhatnak el tőle, ha pedig megpróbálják, visszatérek. Ő hozzá mindig, bármilyen állapotban vissza fogok térni. Amikor arcomat a kezei közé fogja, szerelmesen pillantok rá. Szeretném, ha tudná, hogy egyáltalán nincsenek rossz érzéseim ezzel kapcsolatban, és ha nehesztelnék is, akkor sem ő lenne ennek az oka.
- Én is téged. Nagyon. - suttogom vissza lágyan, a csókot úgy viszonozva, hogy érezhesse ezt rajta. Megsimogatom a hátát, nyugtatólag rá mosolygok, hátha attól jobb kedvre derül. Behúz maga mellé az ágyba, én pedig nyakához bújok, jobb karomat át fúrom karcsú teste, dereka alatt, a másikkal is körbe fonom, arcomat úgy túrom a nyakához, mintha csak a bőre alá akarnék bújni, észre sem véve, hogy talán csiklandozhatja őt a szakáll. A bőrére csókolok, mélyet szívok az illatából, amely olyannyira hiányzott nekem, ahogy ez a közelség is. Azt szeretném, hogy apró kis teste, minden porcikája hozzám érjen, lábaim közé veszem az övét, finoman magamhoz szorítom, és egy nagyot sóhajtok, mintha csak révbe értem volna.
- Jó illatod van. - dörmögöm a bőrére halkan. Mindig is éreztem, de sose jegyeztem meg, most itt az ideje. Megnyugtat, ahogy a jelenléte is, és az, ahogy simogat. Gondoskodó kezei közt könnyű ellazulni, és habár simogatom a hátát ölelő kezemmel, ez hamar abba marad, amint elnyom az álom. Mint akit leütöttek, úgy alszom.
Ha Viva nem kelt fel, jelenléte olyan mély álomba taszít, hogy délig biztosan nem ébredek fel... Vagy hát nem kezdődik el a szokásos szeánsz.
Ismét ott vagyok, mélyen a sötétben. A lángok narancssárgán tombolnak felettem, a nyikorgó hangok és a kongás megtölti a fejem.
Nem lélegzem. A testem megfeszül, és kell egy két perc, hogy legalább levegőt újra elkezdjek venni. A testem még azután is görcsös marad, hogy kinyitom a szemeim, mert még akkor se látom igazán a valóságot, kis időbe telik, mire az agyam, és Viva kirángat a vegetatív állapotból. Amikor szembesülök vele, hogy mellettem van, olyan hatalmas kő esik le a szívemről, mintha tegnap nem tudtam volna, hogy ez a valóság. Mintha attól tartottam volna, hogy csak álmodtam az egészet, és hogy a szigeten ébredek lázasan. Felsóhajtva húzom magamhoz, hogy szenvedélyesen megcsókoljam, mintha csak tartanék attól, hogy a következő pillanatban még sem lesz mellettem, vagy mintha pont azért adnék hálát, mert még mindig itt van, és nem vált hallucinációmmá, eltűnve az éterben. Amikor végre meggyőződök róla, hogy mellettem van, rá pillantok, fürkészem arcát. Jó ideje most tudtam először rendesen aludni, és habár úgy érzem, menne még, nem fogok visszaaludni. Csak némán figyelem arcát, iszom magamba a látványát percekig.
- Fáradt vagy? Nem aludtál jól? - kérdezem halkan, aggodalmasan, ahogy elér a tudatomig, milyen álmosnak tűnik. Bár lehet, hogy csak az én szememben.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and make me whole

Csak mosolyogva ingatom a fejem, amikor biztossá válik, hogy én aztán téphetem a számat, nem fogja elhinni nekem, hogy nem csak elég, hanem már így is több, mint amire vágyhatnék, amit akarhatnék. Abban persze igaza van, hogy az apám döntése az apám döntése lesz, de én akkor is bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban. Soha nem kezdett volna Axel után kutatni, ha nem érezte volna, mennyire fontos ő nekem, és pláne soha nem engedte volna hozzám, ha úgy gondolta volna, hogy nem akar neki esélyt sem adni.
Megfordul a fejemben, hogy mivel egyébként is mindenképpen el kell majd mennem hozzá - hiszen azt, amit értem tett azzal, hogy visszahozta nekem Axelt, nem hagyhatom szó és köszönet nélkül -, esetleg mehetnénk együtt is, hogy... kiderítsük ezt, de egyelőre elnapolom a kérdést. Holnap is ráérünk erről beszélni, most már egyébként sem mennénk sehova.
Amikor felfedem előtte Joe valódi kilétét, pontosabban azt, hogy micsoda ő, látom rajta a zavartságot és a feszültséget. Megértem, valószínűleg hasonló gondolatok futnak át a fején, mint annak idején az enyémen is - hogy akkor mi lehet még és vajon hányan lehetnek és kik -, de egy kicsit megnyugtat, hogy végül inkább viccbe fordítja a dolgot ahelyett, hogy túlgondolná. Ráérünk még később is aggódni emiatt, ha kell. A megjegyzésére viszont újra kuncogni kezdek.
– Ez fordítva is igaz – kacsintok rá, mondjuk ezt komolyan is gondolom. Ha valaki más próbálná meg belemélyeszteni a fogait, akármilyen okokból is, kénytelen lennék egyesével kitörni azokat, legyenek hegyes szemfogaik vagy sem.
Nemsokára egy kicsit szerepet kell cserélnünk, ezúttal én nem tudok mit kezdeni azzal, ahogyan ő lát engem, mert még ha nem is kételkedem a szavai valóságtartalmában, én ezt az egész csak egy nagyon kis részének könyvelem el, hiszen ez olyasmi, amit csak neki engedtem láttatni magamból. A szavai hatására mindenesetre eltűnik a feszültség nagy része a mosolyomból, mert legalább azzal egyet tudok érteni, hogy ez szerencse. Szerencsés vagyok, hogy megtaláltam, vagyis inkább hogy ő talált meg újra engem, és valami csoda folytán úgy döntött, nem is enged el. Nem tartom valószínűnek, hogy bárki más ki tudta volna ezt hozni belőlem, vagy hogy egyáltalán ki akarta volna, de nem is ez számít. Már az első találkozásunkkor volt bennem egyfajta megnyílási kényszer az irányába, amit sem előtte, sem utána nem tapasztaltam senkivel kapcsolatban, pedig nem éltem szent életet. Azt nem tudhattam, hogy ez végül ide fog vezetni minket, de örülök, hogy így történt. Hogy ő az, akiről azt sem tudtam, hogy keresem.
Ez az öröm aztán gyorsan szívfacsaró érzéssé válik, amikor újra róla kezdünk beszélni. Nem azért, mert elijesztenének a nehézségek, vagy kevesebbnek gondolnám azért, amitől szenved, amin keresztül kell mennie. Továbbra is meghagyom neki, hogy ezt hibának élje meg, én megmaradok a támogatásánál. Megüti a fülem, hogy a hajón majdnem történt valami, vissza is kérdezek, a reakciója pedig egy kicsit megijeszt. Nem a majdnem miatt, hanem azért, amit látok rajta. Becsukja a szemét, újra elfordítja a fejét, olyan idegesnek tűnik, hogy mintha a légzése is sűrűbbé válna. Szeretném ismét magam felé fordítani az arcát, de a szemem sarkából látom, hogy ha így folytatja, el fogja törni a saját ujjait, ezért inkább mindkét kezem arra használom, hogy kibányásszam egyik kezét a másikból és határozottan, de gyengéden megfogjam mindkét kézfejét, ujjaimat az övéi köré simítva, hogy legalább ebben meg tudjam akadályozni.
– Axel... – suttogom a nevét lágyan, de ha nem válaszol, nem erőltetem tovább. Látom, hogy felzaklatja, bármiről is van szó, és nem akarom a végletekig feszíteni a húrt, majd beszél róla, ha úgy érzi, képes rá.
Inkább arra koncentrálok, hogy gyengéd, bizakodó, szeretetteljes szavakkal próbáljam láttatni vele azt, amit én látok benne és rajta, meggyőzni arról, hogy én itt vagyok és leszek is mellette, ahogy ígértem. Megköszöni, pedig nekem ez olyan természetes, mint neki az iménti döntése, de látva a fáradtságot a szemeiben, nem erőltetem tovább a témát.
Áttérünk az én terveimre, bár abban nem sok konkrétum akad, mivel szerencsére alaposan összekuszálta őket ma este. A megfelelő résznél persze kapok némi rosszalló fejcsóválást, ahogy számítottam is rá, de hát... így jártam. Inkább át is terelem a szót arra, hogy a döntése nyomán áll még előttünk néhány feladat, és amikor a nekem tetsző nevekről beszél, széles mosoly kúszik az arcomra.
– Nem hiszem, hogy az Aquaman szerepel az engedélyezett keresztnevek listáján – jegyzem meg vontatottan. Nem titkolt célom, hogy minél több mosolyt, vagy még inkább nevetést csikarjak ki belőle, hogy ha mással nem is sikerült, legalább ezzel eltereljem egy kicsit a figyelmét az iméntiekről.
Megmelengeti a szívem, hogy már ő is vidámabbnak tűnik, mert persze szót kell ejteni a Robinson-stílusról is. Úgy tűnik, mindenben nekem akar megfelelni, ami simogatja a lelkem, de nem mondok le arról, hogy tovább húzzam egy kicsit az agyát. Látni akarom azt a vidám csillogást a szemében és azt az édes mosolyt az arcán.
– Talán megegyezhetünk majd valamiben – mosolygok rá pimaszul.
Ahogy a pizza elfogyott, engem a fürdés iránt kap el az elkötelezett vágy, aminek szót is adok. Látok a szemeiben egy villanást, amit azt hiszem, pontosan értek, de egyikünk sem fűzi tovább a gondolatot. A csókját mindenesetre készségesen viszonzom, mielőtt eltűnnék a fürdőszobában. Felszabadítóan jól esik a fürdés, és be kell vallanom, hogy egy kicsit örülök, amiért büntetlenül magamra húzhatok egy hosszabb pólót, ezzel elfedve bizonyos nyomokat magamon, így egyelőre megúszva egy kellemetlen beszélgetést. Persze lehet, hogy végül rá sem kérdezne, elvégre a homlokomat sem jegyezte meg, talán csak úgy van vele, hogy nem sokat változott az életvitelem két hónap alatt sem.
Amikor kilépek a fürdőből, elmosolyodom; Axel az ágy végében fekszik, a szemei csukva, a légzése pedig egyenletes. Odalépek hozzá, ujjaim lágyan simítanak végig a homlokán, és amikor összerezzenve tér magához, megnyugtatóan folytatom is ezt a mozdulatot, belefuttatva kicsit az ujjaimat abba a bizonyos hosszabb hajba. Rámosolygok és megrázom a fejem, amikor bocsánatot kér.
– Inkább gyere és aludj tovább – csókolom meg a halántékát.
Az ágy mellé lépve bebújok a takaró alá, de mielőtt elhelyezkednék, a mozdulat valamennyire félbemarad, amikor rápillantok, és most kivételesen nem olyan okok miatt, mint eddig, amikor vetkőzni kezdett a szemem láttára. Tekintetem végigfut a póló hiányában feltáruló hegeken, vagy inkább egyetlen, hatalmas hegen, ami mintha összefüggően simulna a bal oldalára. A vállánál kezdődik, végigfut a mellkasán, a bordáin, a csípőjén. A tompa fényben látom az égésre utaló fénylést a bőrén, de ennél sokkal feltűnőbben azok a nyomok, amik arra utalnak, hogy a yacht a robbanás pillanatában úgy működhetett, mint egy hatalmas repeszgránát. Ami mintha telibe kapta volna a bal oldalát.
Érzem, hogy ráül valami nehéz a mellkasomra, a légzésem elnehezül egy kissé, a torkom pedig kiszárad és szorítani kezd. Leveszi a nadrágját is, látom a már ritkásabban, de azért a combján a térdéig húzódó nyomokat, és úgy érzem, bele tudnék pusztulni a gondolatba, a tudatba, hogy mi történt azon az éjszakán. Eddig is egy felfoghatatlan csodaként éltem meg, hogy itt van velem, de mintha ez most válna igazán élessé a fejemben. Hogy mekkora csoda is ez valójában.
Tudom, hogy fáradt, és nem akarom visszatartani az alvástól, de képtelen vagyok csak úgy elmenni ez mellett. A másik oldalra mászva térdelek fel az ágyban, és ahogy a ruhákat ledobva felém fordul, ujjaim óvatosan megérintik a heg kezdetét a vállán. Nem nézek az arcára, mert nem hiszem, hogy most kibírnám, ha a szemeibe kellene néznem, a látásom így is homályossá válik, bár tudom, hogy a nehéz légzésem így is el fog árulni. Tudom, hogy arra kell koncentrálnom, hogy itt van velem, hogy él, de a gondolat, hogy mit kellett túlélnie ehhez, hogy milyen kevesen múlt már megint, összepréseli a mellkasom. Ujjaim leheletfinoman, szinte csak pihekönnyen érve hozzá követik végig a sebhelyeket, de a csípőjéig sem jutok el, mert úgy érzem, nem megy. Karjaimat a dereka köré fonom, összeszorított szemekkel ölelem őt magamhoz, és miközben ajkam finoman a vállára szorítom, érzem a forró könnycseppeket legördülni az arcomon.
Veszek egy mély levegőt, hogy meg tudjam nyugtatni magam. Tenyerem a hátát simítja végig, magamba szívom az illatát, kiélvezem a teste melegét és érintését, hogy minden lehetséges módon tudatosítsam magamban, hogy ez tényleg a valóság. Csak ezután vagyok képes elengedni őt. Kezeim közé fogom az arcát, most már úgy érzem, képes vagyok a szemeibe nézni.
– Szeretlek – suttogom magunk közé kissé rekedt hangon.
Lágyan megcsókolom, de csak röviden, aztán a kezénél fogva behúzom magammal a takaró alá. Magamhoz ölelem, a kezemet úgy helyezem, hogy egyik kezemmel simogatni tudjam a haját, egyébként is úgy hiszem, hogy ő hamarosan szó szerint elájul a fáradtságtól, nekem viszont van még mit megemésztenem, és egyébként sem merem túl mély álomba engedni magam. Gondolatban egyébként is felvértezem magam a reggelünkre, de nem csak akkor leszek itt. Álomba simogatom és csak remélni tudom, hogy a jelenlétem legalább egy kicsit enyhít majd azokon a rémképeken, amiket látnia kell éjszaka. Reggel pedig én is itt leszek, hogy újult erővel küzdjünk meg a démonaival; már csak azért is teszem le a voksomat a minél éber álom mellett, hogy az én rémálmaim ne zavarhassanak bele ebbe.
innocence
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
Elmosolyodom, amikor azt mondja, szavamon fog. Mintha bárhová is mennék nélküle, mikor azt is nehéz elviselni, hogy ki kell kelnie az ölemből telefonálni, meg rendelést átvenni, enni. Úgy érzem magam, mintha az antarktikán lennénk, és ő lenne az, aki egyedül ontja magából a meleget, nekem pedig jól bele kell kapaszkodjak és átölelni, mert nélküle oda veszek. Korty víz a szomjazónak, falat kenyér az éhezőnek.
Az apjára térve feszültté tesz, hogy nem érzem magamat elég jónak Vivához, és félek, hogy ezt Tyr is látni fogja. Nem úgy éltem az életem, ahogy kellett volna, és a problémáim is megnehezítik a dolgomat, dolgunkat. Viva azonban igyekszik lelkesíteni és amikor azt mondja, csak az számít, amit ő akar, akkor elmosolyodom.
- Nekem csak ez számít. - sóhajtok halkan, hátát megsimogatva, csak hogy érezzem, hogy nem álmodom. Bár ha álmodnék, hónapok óta ez lenne a legszebb. Amikor megcsóválja a fejét és felteszi a kérdését, halkan elnevetem magamat.
- Nem tudom, nem hiszem. De majd elválik. - olyan ez, mint az isten teória. Majd ha megtapasztalja valamelyikünk, akkor leszek biztos benne. Akkor is, ha az Viva, és nem én. Bízom benne annyira, hogy ha azt mondja, beszélt vele és ő ezt mondta, akkor higgyek neki. Bár jobb szeretnék én beszélni az apjával, mert hát... Még is az én ügyem, a gondolat akkor is feszültté tesz.
Az pedig kicsit zavarttá, hogy kiderül, nem csak istenek meg a fél humán gyerekeik léteznek, hanem más lények is, és ettől egy kicsit elbizonytalanodok, hogy mi jöhet még, és fel is áll a szőr a hátamon. Valahogy nem érzem magam készen arra, hogy Fenrir-szerű ellenségekkel is szembe kelljen néznem, ha netán arra kerülne a sor. Itt nem Joera, hanem úgy bárkire gondolok, idegenre. Azért Vivával nevetek, amikor felhozom a vámpírokat, amit talán csak félig gondoltam komolyan. Mert hát ha óriás farkasok vannak, miért ne lehetnének akkor már vámpírok? Goblinok?! Tündérek??
- Ne is találkozzunk, más nem harapdálhat, csak én. - vigyorgok vissza rá.
Aztán biztosítanom kell róla, hogy nagyon is megérdemli azt a "jót", amit kap. Most ő a hitetlen, amin halkan el kell nevetnem magamat. Vicces, hogy egymásnak adjuk a pep-talkot. Amikor pedig azt mondja, hogy nem kívánhatna többet, csak rá mosolygok.
- Ezek akkor is ott vannak benned, ha te vagy a legjobb Hitman a világon. Csak nem volt senki elég határozott ahhoz, hogy rád tapadjon, és kirángassa ezeket a szőnyeg alól, ahová besöpörted. Szerencsémre! - mosolygok rá. Hiszem, hogy ehhez nem én kellettem volna, lehetett volna az más is, később, vagy korábban. Éppen ezért szerencsésnek gondolom magam, hogy pont én lehettem az, aki kiváltja belőle ezeket az érzéseket, mert így ő az enyém, és én az övé lettem.
Amikor viszont rá térünk arra, hogy milyen szinten is van rá szükségem, akkor olyan vizekre evezünk, amely szorongást kelt bennem. Viva segít ezen is, enyhíti a tünetet, bár beszélni róla rettentő kellemetlen. Mindig az volt, és mindig az lesz, azt hiszem. Amikor visszakérdez a félbe hagyott mondatomra, felsóhajtva hunyom be a szemeim. Szégyellem, ami történt, és ha arra gondolok, hogy mi történhetett volna.... Kicsit emelkedik a légzés számom, idegesen megnyalom az ajkamat, már majdnem roppan egyet az ujjam a tenyeremben, miközben kerülöm a nő pillantását. Ismét érdekesebbnek tartom a falat, a padlót, vagy a kezeimet, és habár ott van a torkomban a válasz, egyszerűen nem tudom kimondani azt, hogy hallucináltam. Legalább is majdnem, egy hajszálon múlt, hogy bele essek ebbe az ördögi körbe. Pont ezért nem érzem magam elég jónak mellé. Ha ilyen mértékűre romlott az állapotom, akkor nem lehet rám számítani, ezt pedig félek elmondani neki. Nem akarom elveszteni a bizalmát, és azt sem akarom, hogy teherként engem kelljen figyelnie a harcok alatt. Inkább csak hallgatom az édes hangját, és hogy ő rátermettnek gondol minderre, mert szerinte nem az a fontos, hogy volt egy majdnem, hanem az, hogy sikerült. Halkan sóhajtok, és habár megnyugtatnak a szavai, a szorongás lassan múlik. Viszont ahogy múlik, úgy érzem rám törni azt a fáradtságot, amelyet magamra szedtem, mióta nem voltam vele. Megköszönöm azt, amit mond, de csak lerázza magáról, pedig ha tudná, hogy mennyire sokat jelent nekem mindaz, amit tesz, és mond... De inkább elterelem a szót magamról ő rá, és rá kérdezek arra, neki mik a tervei. A zavart mosolyát halványan viszonozom. Egyáltalán nem bánom, hogy feldúltam a terveit és most mindent újra kell kalkulálnia. Persze, amikor nem fejezi be a mondatot, tudom mire gondol, de csak rosszallóan megcsóválom a fejem, de már tudom, hogy nem kell tartanom ilyen döntésektől. Hiszen megígérte. Bólogatva hallgatom, örülök, hogy van időnk, és hogy az apja is segíthet nekünk. Egy ilyen embernek... Istennek meg van a hatalma és pénze ehhez. Aztán amikor új nevet említ nekem, elmerengek.
- Majd választok néhányat, te meg ráböksz a neked szimpatikusra. - mosolygom rá. A fizimiskám említésére, és a somolygására halkan felnevetek.
- Max igazítok rajta, hogy úgy nézzen ki, szándékosan növesztettem ekkorára, jó? Úgy megfelel a kisasszonynak? - kérdezem vidámabb pillantással. Befejezzük az evést, én kivégzem a pizza maradékát, aztán megtörlöm a kezem és elégedetten dőlök hátra. Amikor a fürdést említi, akaratlanul is eszembe jutnak bizonyos dolgok, de ha ő hagyott enni, akkor én is hagyom fürdeni. Arról nem is beszélve, hogy fáradt is vagyok, és nem tudnék úgy teljesíteni, ahogy szeretnék.
- Menj csak, nyugodtan. - mosolygok rá halványan. Egy csókot még azért lopok tőle, mielőtt a fürdőbe vonul, én pedig az ágy végére ülök, az órára pillantva látom, hogy talán a híradót elcsíphetem még. Úgy hogy bekapcsolom a tv-t, aztán megnézem a híreket. Semmi olyan nincs, amely különösebben fontos lenne, noha történtek érdekes dolgok a városban, nem olyan, amely katonai szemmel érdekes lehet. Kikapcsolva a televíziót hátra dőlök, hallgatom a csobogást, magam elé képzelem őt, és halvány mosollyal hunyom be a szemem, hogy élénkebb legyen a kép, de ezzel azt is érem el, hogy félálomba merülök.
Felszínes az álom, elég csak finoman hozzám érnie ahhoz, hogy összerezzenve kinyissam a szemem és rá pillantsak. Megnyugodva veszek egy mély lélegzetet és fújom ki, amikor találkozik a pillantásunk.
- Bocsánat, elaludtam.. - ülök fel, mert még mindig az ágy végében vagyok. Felkelek, mert sejtem, hogy már másra nem leszek képes, csak aludni. A koszos ruhákkal nem igazán akarok befeküdni mellé, igazából egy fürdés nekem se ártana, de majd reggel. Leveszem magamról a szürke pólóm, és el is felejtem, hogy Viva még nem látta a hegeket. A bal vállcsúcsom, mellkasom azon fele, az egész bal oldalam a borda részeknél és a csípőnél olyan, mint egy 3D-s domborzati térkép. Az égés szépen begyógyult, az nem is látszik annyira, a fehér, bőrre simuló vonalak majdnem bele vesznek a bőröm színébe. A belém ékelődött darabok miatt vagyok ennyire cifra. A nadrágot is leveszem, ekkor látni, hogy az elszórt hegek a térdemig levezetnek, bár a combomon is már szórványosabb. Az oldalam kapta a nagyobb pofont. Alapesetben pedánsan összehajtanám a ruhákat, de most csak ledobom őket a székre, hogy aztán az ágyba másszak. Már alig látok, ami azt illeti, inkább automatikusak a mozdulatok, mint tudatosak.
Anonymous

Vendég —

Axel & Aviva

and make me whole

Megteszem neki az ígéretemet, mert úgy érzem, amit kért, azt meg fogom tudni tartani. Az nem kérdés, hogy én is szeretném őt magam mellett tudni, hogy a társamként gondolok rá minden lehetséges értelemben, hogy bízom benne és a képességeiben, abban, hogy szeret és segíteni akar nekem. Az sem kérdés, hogy ha van olyan lehetséges befejezés, ahol magam mögött hagyhatom az eddigi életem és vele maradhatok, az a legtökéletesebb és azt választanám. Ez lesz az, amiért küzdeni fogok, fogunk. Ezért teszek neki ígéretet és ez érződik a csókunkban, a szorosodó ölelésünkben.
– Szavadon foglak – mosolygok rá csillogó szemekkel, végigsimítva az arcán. Ez minden, amit kívánhatok, amit valaha kívánnék.
Kellemes és szívet melengető meglepetés, amikor az apám kapcsán az jut eszébe, hogy vajon elég jó lesz-e az ő szemében. Nekem szemernyi kétségem sincs efelől, bár még én sem tudtam megismerni például az ezzel kapcsolatos álláspontját, hiszen... egyetlen egyszer került köztünk szóba ilyesmi, de akkor Axelt halottnak hittem. Ilyen formán fogalmam sincs, hogy áll ehhez a kérdéshez, de azt nagyon is jól le tudom vezetni magamban, hogy mi mindennel rendelkezik, ami az apám szemében azt bizonyítja, hogy méltó hozzám. Nevetséges, mintha nem Axel lenne ajándék az én életemben, hanem fordítva...
– De én nem akarok – jelentem ki határozottan. – Végtére is ez számít, nem? – mosolyodom el, próbálva az ő arcára is visszacsalogatni a vidámságot. Szemeimmel az arcát fürkészem, látom csodaszép szemeiben a feszültséget és azt, hogy nem hisz nekem, hogy nem ért velem egyet, ami egyszerűen nem fér a fejembe. Fogalmam sincs, mi jobbat vagy többet akarhatnék nála, de azt sem tudom, hogy verjem ki a fejéből azt a képtelenséget, hogy ő nem elég; na nem szó szerint.
– Tudok egyáltalán bármi olyat mondani, amitől hinnél nekem? – kérdezem inkább, mosolyogva ingatva a fejem. Ha csak egy másodpercre is az én szememen keresztül láthatná magát, szemernyi kétsége sem lenne semmi felől.
Amikor a kérdésekben eljutunk Joe-hoz, megosztom vele kapcsolatosan azt is, hogy ő sem egyszerű ember, de közben nem is olyan, mint mi. Ugyanazt látom az arcán, amit én is éreztem, mikor elkezdtem komolyabban belecsöppenni ebben az egészbe, és őszintén szólva örülök, hogy ismét együtt tudjuk majd tovább fejtegetni ezeket az eddig ismeretlen szálakat, mint ahogy azelőtt együtt kezdtük el felgöngyölíteni a származásunkat is. A kérdésére viszont őszintén felnevetek.
– Esküszöm, azokkal még nem találkoztam – rázom meg a fejem vigyorogva.
Miután enyhítettünk egy kicsit az éhségén, ismét egy kicsit komolyabb témákra térünk rá. Hagyom, hogy kiüljön az arcomra minden aggodalmam és bizonytalanságom, amikor kifejezi, hogy tulajdonképpen ő is azt az életet választja magának, amit én is élek, ameddig csak kell. Az árnyékokban, árnyékként, egy másik, sosem létezett emberként, a hátunk mögé tekintgetve. De kéz a kézben, vállt vállnak vetve. Érzem, hogyan önti el a határtalan melegség a mellkasom, amikor tudatosul bennem, hogy ez számára mennyire természetes döntés. Képtelen vagyok felfogni, mivel érdemeltem ki ezt, Őt, és amikor ezt kifejezem, olyan választ ad, hogy egy kicsit úgy érzem, helyett kell cserélnünk a beszélgetés egyik korábbi szakaszához képest.
Nagyon sokat jelent számomra, hogy ilyennek lát engem, a mosolyom mégis feszült, mert én tudom, hogy nem ez vagyok. Nem csak ez, sőt, a legkevésbé ez. Az, amit ő lát, egy olyan arc, amit csak ő volt képes elővarázsolni valahonnan a lelkem mélyéről a szerelmével és mindennel, amit adott nekem, de... ebben a tekintetben is ő a kivételes, nem én. Én egy hidegvérű gyilkosként éltem le az életem java részét, és bár ő előhozta ezt az eddig számomra is ismeretlen oldalamat, tudom, hogy az sem tűnt el. Sőt.
– Körülbelül három hónappal ezelőttig ezeket valószínűleg sértésnek vettem volna – próbálom inkább elviccelni az egészet ahelyett, hogy vitába szállnék vele. – Nem is kívánhatnék annál többet, mint amit adni tudsz nekem – fordítom aztán át rögtön rá a beszélgetést, hüvelykujjammal finoman megsimítva a kezét.
Ezután viszont egy kicsit komolyabban is kibontjuk az ő helyzetét, ami nem kis aggodalommal tölt el. Fáj a szívem azért, amit úgy tűnik, végérvényesen elveszített, és fáj a szívem azért, hogy valamiért úgy érzem, az állapota is romlott egy kissé. Talán részben emiatt a felfedezés miatt is. Eddig is tudtam, hogy nincs jól, hiszen többször is szemtanúja voltam mindennek, mégis... nagyon rossz érzés így látni őt, szinte megfojt a tehetetlenség, mert nincs más eszközöm arra, hogy segítsek neki, mint a szavaim és a belé vetett hitem, de úgy érzem, most ez sem elég.
– Mi történt majdnem a hajón? – kérdezem értetlenül ráncolt szemöldökkel. Arra inkább nem is mondok semmit, hogy szerinte elfogult vagyok, mert azt hiszem, vitatkozhatnánk, ez melyikünkre illik jobban... de most egyébként is róla van szó.
– Ne csorbítsd az értékeidet, kérlek – szólalok meg inkább lágyan. – Nem az számít, hogy hogyan ne sikerülhetett volna mindez, hanem hogy sikerült. Ott voltál velem és nem is egyszer te védted a hátamat. Nélküled valószínűleg nem lennék most itt. – Szabad kezemmel megfogom az övét, a másikat még mindig az arcán nyugtatom.
Elmondom neki, hogy még mindig tartani akarom az ígéretem, hogy már itt vagyok mellette és itt is leszek, de úgy érzem, most nem vagyok elég és ez feszültté tesz, mert nem tudom, mi mást tehetnék még. Hálálkodására csak megrázom a fejem.
– Nem kell megköszönnöd – mondom gyengéden, de látom a fáradtságot megcsillanni a szemeiben, ezért nem erőltetem tovább a témát.
Felegyenesedve megcsókolom a homlokát, aztán visszaülök a helyemre, bár a pizza maradékát már meghagyom neki. Felteszi a következő kérdését, ami bár logikusnak tűnik, meglepő módon elég felkészületlenül ér. Összevonom a szemöldököm és kissé tanácstalanul sóhajtok fel.
– Be kell valljam, hogy fogalmam sincs, mik a terveim. Egy kicsit felülírtál mindent, ami eddig a fejemben volt – vallom be egy zavart mosollyal, nem mintha panaszkodnék. – De... azt hiszem, igen, ameddig csak tehetem. Eredetileg is az lett volna a tervem, hogy visszajövök ide, ha... – Elharapom a mondatot és inkább megköszörülöm a torkom, bár tudom, hogy tudni fogja, mit akartam mondani. – Nem tudom, hogy mi jön majd ezután. Szerintem teljes zavar lesz a fejükben, ez viszont időt fog adni nekünk – mosolyodom el halványan. – Nem kell elmennünk a városból, amíg nem érezzük égető szükségét. Biztos vagyok benne, hogy az apám is segíteni fog nekünk eltűnni a radarról. – Azt is szeretném, ha nem kellene kapkodnunk a felkészüléssel és Axelnek is lenne ideje elvarrni azokat a szálakat, amelyeket muszáj, akármilyen utat is választott. Tudom, hogy a családjáról sosem mondana le és nem is várnék el tőle ilyesmit; én mondtam el az édesanyjának a rossz hírt és nagyon szeretném, ha időben megkaphatná a jó hírt, és ha lenne ideje kiélvezni is.
– Neked pedig új papírokat kell szereznünk – nézek rá aztán elgondolkozva. Azt nem tudom, hogy az apám ebben tud-e segíteni, de ha nem, az sem baj, mert meg tudjuk oldani, hiszen nekem is kellettek annak idején. – Elkezdhetsz gondolkodni az új neveden, és azon is, hogy mennyit akarsz megtartani az új stílusodból – teszem hozzá somolyogva.
Ha elpusztította a maradék pizzát, vagy csak belé sem fér már több - bár ezen meglepődnék -, félreteszem a dobozt, aztán az asztaltól felállva a hátizsákomra esik a pillantásom.
– Ha te a pizzáért vesztél meg, akkor én egy fürdésért – sóhajtok fel, és a szavaim mögött kivételesen nincs semmilyen egyéb célzás. Egyébként is láttam a szemein a fáradtságot, nekem az is bőven elég, ha magamhoz ölelhetem a takaró alatt.
innocence
Anonymous

Vendég —
Aviva <<>> Axel
- -
« Zene; Irreplaceable»
Talán nem értünk mindenben egyet, de nem is volna akkor valóságos a kapcsolat. Vannak súrlódások, de ezek kezelése épp olyan fontos, mint maga az érzelem, amely egymáshoz szőtt minket. Fontosak vagyunk egymásnak, talán épp ezért vagyunk dolgokról különböző véleményekkel. Ettől még nem vagyok rá dühös, csak épp borzasztóan aggódok érte. Szívemről hatalmas kő gördül le, ahogy végre meghallom tőle azt az egy, de sokat jelentő szót: "megígérem". Tudom, hogy tartani fogja a szavát, bízom benne, és abban, hogy majd idővel belátja, nem kell olyan radikális dolgokkal kezdeni mindent, mint amire gondolt. Rá következő szavai felmelegítik a mellkasom, majd szét veti az érzés, mintha egyszerűen nem férne már el a szívemben mindaz, amelyet kivált belőlem. Be is vallom ezt a szerelmet újra, és megtenném újra és újra. Csókkal, simítással az arcán, hátán szorosodó fogásommal. Amikor ajkaink elszakadnak a selymes érintés után, boldog mosollyal nézek fel rá.
- Már nem szabadulsz tőlem. Itt leszek neked, mindig. - mondom kissé viccelődve, most már sokkal könnyebb lélekkel, és nem is vagyok rest tovább lépni. Megkaptam, amit akartam.
Amikor az apjára térünk, és túl lendülök azon, hogy ki az (emberi és isteni valója is megdöbbentő egyébként) egy egészen más megközelítésből gondolkodok rajta. A férfi nem egyszerűen a háború istene, és egy cégvezér, hanem a szeretett nő apja, aztán csak jó lenne, ha nem lennék vele rossz viszonyba. Rögtön azon kezd el járni az agyam, hogy vajon milyen benyomást kelthettem abban a kis szobában, mit gondolhat rólam, és akaratlanul is idegeskedni kezdek ezen. Soha nem volt még após jelöltem se, hiszen nem voltam az a típus, aki a hosszútávú kapcsolatra szavaz. Ez sem lesz bennem túl szimpatikus, úgy érzem. Amikor felteszem a kérdésem Vivának az értetlen arckifejezését látva, ő olyan melegen mosolyodik el, hogy egy pillanatra azt hiszem, már tudja a választ. De ez akkor is teórikus marad, mert egyikünk sem lehet ebben biztos. A simítása az arcomon jól esik, de a feszültség akkor is bennem marad egy kicsit. Én egyáltalán nem vagyok ennyire magabiztos, ha erről van szó. Annyi mindent feltudnék sorolni magamban, ami hiba, hogy egyáltalán azon csodálkozom, hogy van szerencsém ahhoz, hogy ez a nő engem szeret. Amikor kifejti a gondolatát, akkor egy kicsit hitetlenül mosolyodok el.
- Egy istenről beszélünk, persze, hogy akarhat többet. Jobbat... - mormogom magam elé, miközben ajkait az arcomra simítja. Biztos ismer nálam okosabb, erősebb, különlegesebb "embereket", akik oda meg vissza lennének Vivától. Meg hát a fene se tudja, mennyi igaz a mitológiákból, de ha a fele igaz annak, amit tudunk, akkor az istenek szeretik elajándékozni a gyerekeik kezét, vagy magát a gyereket... A gondolat, hogy valaki más kezei közé kerüljön egy ilyen döntés nyomán borzasztó érzésekkel tölt el. Noha nem gondolom, hogy ilyen lenne, mert nem ismerem a férfit, de csak abból tudok főzni, amim van, és jelenleg egyedül az Edda az, amely kiindulópontként szolgál.
A szakállas témán kacagunk egy jót, csak azért, hogy utána tovább lendüljünk az új barátnőjére. Először tartok attól, hogy mit fogok hallani, és őszintén szólva még is kicsit fura hallani, amit mond, de azok után, amit láttunk Osloban, valahogy nem nehéz elképzelni. Az persze, hogy többen vannak, ismét olyan érzést kelt, mintha valami másik világba kerültem volna. Vagy ők jöttek volna ide.
- Mi lesz legközelebb, vámpírok? - teszem fel a költői kérdést, miután ő is levonja azt a következtetést, hogy sok mindent kell tanulnunk. Gyakorlatilag mindent újra kell tanulnom. Most már azon fogok gondolkodni, hogy ismerhetem fel ezeket az alakokat? Ugye a moszadnak nincsenek ilyen emberei?! Mármint... Viván kívül, de már ő se tartozik hozzájuk. Sok dolog kezd el aggasztani, de aztán rátérünk arra, hogy még is mit akarok a jövőtől. Én kerek-perec elmondom Vivának, hogy vele akarok lenni, és ha ehhez az kell, hogy az eddigi életem papíron megszűnjön, akkor ez is lesz. Először bizonytalan, mintha nem tudná, hogy tudom, mivel jár ez az egész, de amikor a világ minden természetességével közlöm, hogy nem érdekel, látom mosolyát és pillantását ismét szerelmesebben csillogni. Viszonozom a halovány mosolyt, és finoman megszorítom kezét, amivel összefűzte ujjainkat.
- Alábecsülöd az értékedet, Viva. Te vagy a leggondoskodóbb, legodaadóbb, legszeretetteljesebb nő, akit megismertem. Ezek mind olyan dolgok, amelyekkel még annak sokszorosát is megérdemelnéd, amit adok, csak nem tudok többet nyújtani ennél. - mondom lágyan. Továbbra sem gondolom, hogy én volnék a legmegfelelőbb, vagy azt ilyen szavakkal kéne illetnie, tekintve, hogy mennyire nehéz eset vagyok néha, főleg ha arra gondolunk, hogy makacs vagyok mint egy öszvér, és velem együtt jön a PTSD minden nehézsége. Ha bele gondolok, Aviva nagyon sokat segített nekem ezen... Amikor rá találtam, akkor voltam a legmélyebb pontomon, és se a depresszió, se a hangulatingadozás nem került el. Ő viszont olyan, mint egy vonalzó, amely egyenesbe hoz. Eleinte fel se tűnt, hogy mennyire szerencsés vagyok vele. Olyan természetesnek tűnt minden, amit elért nálam, hogy csak akkor döbbentem rá, mennyit is segített nekem, amikor nem volt ott. A rohamok hosszabbak lettek, és habár a hallucinációk elkerültek, a szorongás szinte állandó lett. Erről beszélve igyekszem elvenni a dolog élét, de nem sikerül, mert ha csak ismét eszembe jutnak a dolgok, úrrá lesz rajtam a feszültség. Amikor megszólít, a szemem sarkából nézek fel, de amikor kezével arcomra simít, rá emelem a pillantásom. Némán hallgatom, miközben a violaszínű szemeit figyelem, amelyeket szinte az enyémbe akaszt. Jól esnek a szavai, de én érzem, tudom, hogy nem igaz.
- Elfogult vagy... A hajón majdnem... Viva, csak azért tudtam ezeket megtenni, mert érted küzdöttem, és nem volt semmi, amely emlékeztetett volna arra a napra. - mondom olyan halkan, hogy szinte suttogok, mintha attól elkerülhetném, hogy felderengjenek az emlékek, mintha azért jönnének, mert tudják, hogy itt vagyok, és keresnek. Nem fejezem be a hajón történteket. Nem akarok abba bele gondolni, mi történt volna, ha lefagyok, ha hallucinálni kezdek. Amikor megígéri, hogy itt lesz, és együtt szembe nézünk ezzel, egy keserédes mosoly kerül az arcomra, az ujjaimon látszik szorításom nyoma. Nem tudom, képes leszek-e valaha felgyógyulni ebből, de ha ő lesz az orvosom, mindenképp megpróbálom.
- Köszönöm. - mondom hálás tekintettel, és most először, az izgalmak és a boldog egymásra találás után érzem, hogy fáradt vagyok. Ez a két hónap engem is megviselt, csupán máshogy, és habár eddig tele voltam energiával, amelyet az adrenalin és a boldogság adott, érzem, hogy kezdek leereszteni. A kialvatlanság szörnyű démon.
- Neked mi a terved a jövőre vonatkozóan? Maradni akarsz Osloban, az apáddal? - kérdezem, inkább témát váltva. Kényelmetlen beszélnem erről az egészről, még akkor is, ha mindent elmondanék neki, ha ő kérdez. Felidézni mindent, ami ezzel kapcsolatos, csak szorongást vált ki belőlem. Még a gondolatát is kerülni akarom annak az egésznek, amely oda juttatott engem, ahol vagyok. Meg egyébként is érdekel, hogy mik a nő tervei, ha már úgy fogom őt követni mindenhová, mint egy hűséges eb.

Ajánlott tartalom —

Axel & Aviva | a new beginning
Vissza az elejére 
4 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Axel & Aviva | way down we go
» Axel & Aviva
» Axel & Aviva | a few more steps
» Axel & Aviva | recalculating
» Aviva & Axel - The End of the Journey

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: