Némi idegességgel szívében és megannyi gondolattal elméjében várakozik. Megtanulta egy életre, hogy mindig, mindenkor várja meg társát, különben megannyi téves és hamis információ jut mind a kettejükhöz, hogy a végén önmaguk készítik a Gordiuszi csomót. Ők pedig nem lehetnek a nagy hősök, akik egy csapással ketté vágják, holmi madzag gubancát, hanem minden szálát vissza kell fejteniük. Az pedig csak idő és energia vesztés. S mi van, ha egy másik olyan, mint ő a tettes? Hogy fedje el a nyomokat, hogy vezessen mindenkit tévútra, hogy ő találja meg a szerencsétlen örjöngőt, ki segélykérő vonyítás helyett bajba keverte magát. Gondolatai viharábó egy olyan érzés térítette észhez, mely minden ragadozót megzavar. Figyelik és közelednek hozzá. Felemelve vörös fejét a mosolygó arcra pillant, s az ő ajkai is hasonló görbületre hajlanak. -Így van. Faye Ulfsdottir. -majd a felé nyújtott kézre pillant zavartan. Átadja a neki szánt kávét, immár felszabadult kezébe veszi kávéját és kezet nyújt, hogy üdvözölhesse új társát. -Részemről a szerencse! - mosolya mögött pedig bantó gondolatok fészkelik be magukat agyába, végig kúszva a gerincén, mint valami undorító, nyálkás csiga. -Nem, megtanultam egy életre azt a leckét, hogy várjam be a társam. - tagadón rázza meg fejét, hiszen ott, akkor majdnem Cian is otthagyta a fogát. Belekortyolva kávéjába int Rose-nak, hogy akkor lépjenek be, ha viszont kint kívánja meginni a még kellemesen meleg italt, megvárja. Volt része elég sok traumatikus látványban, nincs oka félni ettől sem.
Vendég —
Faye && Rose
Nem rég költöztünk ide a fiammal, de már most ki lettem rendelve helyszíni szemlére. Egy gyilkosság történt, amit engem nem kellene, hogy érintsen, de persze drogot is találtak nála, sőt ha minden igaz az áldozat az egyik terítő. Fogalmam sincs, hogy találni fogunk e valamit a helyszínen, de talán lesz pár szemtanú, vagy érdekes papír, nyom, ami a segítségünkre lehet. Most kivételesen autóval érkezem a helyszínre. Ha minden igaz nem egyedül fogok dolgozni. Ahogy kilépek az autóból már nézelődöm is körbe, hogy megkeressem a társam. Indulás előtt még mutattak róla egy képet, így nem kell vakon kutakodnom. Amint megpillantom őt egy mosollyal a képemen indulok el felé. Oké talán nem kellene ennyire vidámnak lennem, hisz mégis meghalt valaki, de őszintén szólva a legtöbb halott, nem ártatlan, amitől nem igazán tudom őket megsajnálni. -Szia! Faye ugye?-Lépek oda a vöröshajú nőhöz, majd felé nyújtom a kezem, ha igenlő választ kapok. -Rose Parker. Ha minden igaz együtt fogunk dolgozni ezen.-Mivel sikeresen leesik, hogy talán nem tud kezet fogni vele, hisz mind a kettő foglalt, így inkább csak leengedem a karom. -Mondtak már valamit neked?-Nézek körbe a helyszínen. Mindenki csak rohangászik össze-vissza. Persze egy-két nézelődő is akad a szalagok mögött. De az ilyen kíváncsiskodókat már megszoktam.
Vendég —
M
inek neked drog kereső kutya ha itt vagyok én
Az ég ismeretlenül kék. Nem azok a csillagok mosolyognak rá mint régen, nem azok a szavak hangzanak el. A fű is másként zöld, a pézsma is havat hoz, akár csak a kerge szél. Még alig tették be a lábaikat ebbe a különös országba, de már elszakítják egymástól őket. Attól, akinek az életét köszönheti. De a parancs az parancs, nem igaz? Egy ígéret, egy fogadalom, egy eskü...üres szavak, monoton tettek, mibe a lélek kényszerül. S az új társával is csak a helyszínre érve fog találkozni először. Pech, az élet kegyetlen fintora. -Nem szabadna aggódnom. Itt minden rendben lesz. Rendben kell lennie. -mantrázza félhangosan, hiszen ki tudja mi is vár rá. Itt, a fjordok övezte származási helyén, az otthonába. Az új otthonban, ahol már most problémák vannak a gyilkossággal és a drogokkal. Miért nem tanult ki értelmes szakmát. Francba-francba-francba... Csupán remélni tudja, hogy az új munkatársa szereti a kávét és nem kávé allergiás. Kósza gondolat ugyan, de mégis. Egy kedves gesztus mindenki napjának jót tesz. Várja őket bármia helyszíni szemlén, legyen kegyetlen vagy kegyelmes. Amíg várakozik a kávékra jelvényét az övére csatolja, hogy ne ott kelljen a két pohárral akrobatikáznia bele vonva a jelvényt a különös mutatványba. A helyszínen lévők szerint a vörös újonc az első, aki megérkezett. kezében a két pohárral vár és nézelődik, kutatva az ismerős alakot akit talán már látott az irodában. De olyan homályos a világ, katyvasz az egész. Ez pedig irritálja, borzolja idegszálait. Az égre tekint ahol a Nap olyan kedvesen és barátságosan melengeti haját és bőrét gyenge erejével. hogy tud egy ilyen pillanatban is ilyen nyugalmat árasztani?
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 76 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 76 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.