Maybe past is behind us, but there's what we just can't forget
Nem mondom, hogy nem nyűgözött le, hiszen remekül felismerte a helyzetet és még közbe is lépett, bár felvetődik bennem a kérdés, hogy vajon Ő is követett-e és azért vette észre, hogy a nyomomban van valaki, vagy még odabent feltűnt neki az egész és utánam jött. Nem, mintha az előbbi verzióval bajom lenne, hiszen épp az lenne a dolga, hogy vigyázzon rám, csak épp ennyi erővel, akár tényleg haza is kísérhetett volna. Mondjuk, ha ezt így konkrétan kértem volna tőle, akaratlanul is eszembe jutott volna mindaz, ami az erkélyen -majdnem- történt és talán kényelmetlennek éreztem volna az egészet. Errefelé, a halandók között egy ilyen mondat teljesen mást tud jelenteni, főleg, ha egy klubban hangzik el. Őszinte elismeréssel figyelem Malthét és nem szalasztom el az alkalmat egy pimasz megjegyzésre sem, válasza pedig őszintén megmosolyogtat. -Meglehet.- válaszolom kacéran és kénytelen vagyok beismerni, hogy egész szexi, ahogy a pasas torkát szorongatja, bár a tény, hogy ilyesmitől szexinek látok egy férfit, valahol aggasztó is. Összefűzött karokkal állok meg végül előtte, szemügyre veszem a férfit, akit utánam küldtek, majd Malthe kérdése hallatán felvonom a szemöldökömet. -Ne sértegess...- válaszolom bájos mosollyal arcomon, majd közelebb lépek a pároshoz és összeszűkült szemekkel figyelem pár pillanatig a támadómat. -Nem is tudom. Ha elengedjük, talán újra próbálkozik majd. Nem gondolod?- közlöm végül halkan, valóban fontolóra véve, hogy talán az lenne a legbiztonságosabb, ha eltüntetnénk a férfit. -Mondjuk, őszintén érdekelne, hogy miként szerettél volna hazatoloncolni...- fordítom tekintetem a férfi felé, kezemmel állára fogok, de ügyelnem kell rá, hogy ne roppantsam össze a csontjait. Bár a kérdésem felesleges, hiszen én magam is tudok olyan mágiáról, ami képes lenne a testemet olyanná tenni, akár egy börtön, gúzsba kötve az erőmet, valamint akadnak bőven olyan eszközök is, melyeket a törpök nemzetsége készített pontosan azért, hogy egy-egy erősebb istent meg tudjanak állítani. A pasas viszont válasz helyett, csak makacsul összepréseli ajkait és szúrós tekintetét az enyémbe mélyeszti. Ha nem az lennék, aki vagyok, talán még meg is ijesztene ezzel az elszánt ábrázattal, de így inkább nevetségesen fest, miközben Malthe satuként szorítja a nyakát. Igen gyorsan beigazolódott, hogy jó ötlet volt felkérni testőrömnek és nem csak azért, mert jó szeme van arra, hogy kiszúrja a gyanús alakokat, hanem mert erő is bőven lakozik benne. Meglehet, ha az ellenségeim táborát erősítené, egy egész picit megizzasztana. Más helyzetben meg biztosan... -Eszem ágában sincs bármiféle kapcsolatot is létesíteni a férjemmel . Pontosan tudom, hogy mit szeretne, de nem fogja megkapni.- morgom halkan, miközben eleresztem a férfi állát, taszít a is rajta egyet majd hátat fordítok mindkettejüknek, vállamra simuló hajamat hátradobom, miközben próbálom kitalálni, mihez is kellene kezdeni ezzel az alakkal. Ha én intéztem volna a dolgot, már minden bizonnyal halott lenne, Malthe viszont -nem meglepő módon- inkább lefogta a pasast, mint hogy végezzen vele. -Tégy belátásod szerint de, ha életben hagyod és újra rám támad, már fel lesz készülve a Te jelenlétedre is.- lesek végül hátra Malthéra, mikozben szó szerint figyelmeztetem arra, hogy jelenleg a meglepetés ereje mellettünk áll, következőleg azonban, már nem így lenne. Akármilyen erős is, ellene is meg vannak a megfelelő eszközök, amit bizonyára ez a férfi is tud. -Ha végeztél, gyere utánam.- mosolyodok el végül, nyomatékosan kékjeibe pillantok, majd elfordulok és lassú, andalgós tempóban eredeti célom felé veszem az irányt, de azért a kikötőnél megállok és a korlátnak támaszkodva bámulom a tengert. Elegem van ebből, hogy egyszerűen nincs nyugtom, szóval sürgősen megoldást kell találnom a helyzetre.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : henry cavill Posztok száma : 52 User neve : dimitriy Csoport : berserker Pontgyűjtő : 50 Lakhely : all around the world Foglalkozás : fejvadász Keresem :
the hardest thing I have ever done is
walk away still madly in love with you Kor : 136
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Pént. Feb. 11, 2022 8:07 pm
Liv Larssen felhasználónak tetszik ez a poszt.
Nem kellett volna rögtön, az első adandó alkalommal beleszólnom, vagy közbeavatkoznom. Követhettem volna a férfit, végignézhettem volna, hogy a nő mit kezd vele, mindezt valami furcsa kíváncsiság miatt, de ezúttal ismét az ösztöneim döntöttek helyettem. Pedig ha elfajult volna a helyzet, esetleg egy olyan férfi akadt volna a nyomára, aki tényleg értette a dolgát, ugyanúgy ott lettem volna, hogy megakadályozzam, mielőtt elhalászta volna előlem azt a bizonyos elismerést. Nem akartam átadni senkinek, főleg nem ilyen zöldfülű senkiknek, és készen álltam arra, hogy megküzdjek érte bárkivel. Akár még magával a viharok istennőjével is. Egy kis záporral nem tudott elijeszteni, és az, hogy megfékezte vele a furcsa vágyat, a vért, ami meglódult a testemben, talán még jobb is volt így. Hiányzott a fenének még egy Aviva-éhoz hasonló ügy, abból is alig tudtam kimászni anélkül, hogy ne akarjon élve megnyúzni a megbízóm. Először csak a férfi gallérját ragadtam meg, majd mivel nagyon rúgkapált, a karomat szorítottam a torkára, közben egy pillanatra jól megnézve az arcát, nehogy ismerősbe botoljak. Az még fokozta volna az izgalmakat, de kicsit sem jó értelemben, és meg is könnyebbültem, hogy ez a fejvadász veszélytelen rám ilyen szempontból. Meg úgy összességében minden más szempontból is, mert aligha tudott mit kezdeni a bennem meglapuló, felszínre törő erő ellen. Nem sokáig kötötte le a figyelmemet, elég szorosan fogtam ahhoz, hogy szinte moccanni se tudjon, de a tekintetem már a nő után kutatott, és nem is kellett sok idő ahhoz, hogy megpillantsam. Tudtam, hogy érzi a férfi jelenlétét, nem volt ostoba, főleg nem volt kezdő, és az iménti szavai elárulták azt is, hogy nem ez lett volna az első eset, hogy megpróbálják elkapni. Én pedig tudtam, hogy nem is ez volt az utolsó. - Miért, beválna? - kérdeztem tőle elvigyorodva, közben ismét rászorítva a férfi nyakára a karommal. Túlzottan ficánkolós volt, ez annyira nem jött be. Mindenesetre legalább megkímélhettük magunkat attól, hogy faggatnunk kelljen, ki küldte és miért. Liv múltja mindenre válasz volt. Vontam egyet a vállamon, ekkor már folyamatosan őt fürkészve, az arca pedig elég sok mindent elárult, megszólalnia sem kellett. - Elbántál volna vele? - kérdeztem felvont szemöldökkel. Elég valószínűnek tartottam, hogy igen, mert láttam már, mire képes. Éreztem a bőrömön azt, mire képes, és egy ilyen senkinek esélye sem lett volna ellene. Mintha tényleg nekem szánták volna a küzdelmet vele. - Ugye nem akarod megölni? - folytattam tovább, reagálva a kérdésére. Ezt csak a szerepem mondatta velem, elvégre nem voltam egyéb a szemében, mint egy kis senki, aki túl jó fizikumra tett szert. Nem állhattam elő azzal, hogy öljük meg, vagy hogy láncoljuk a tenger fenekére, mert nem lett volna túl hiteles egy mezei tolmácstól. Pedig ezer és egy ötletem lett volna, hogyan hatástalanítsak végleg egy ilyen idiótát. - Miért nem küldesz üzenetet vele a férjednek? - dobtam fel aztán, bár ha arra készült, hogy kifilézi puszta kézzel, aligha tudtam volna másról meggyőzni. És szívesen segítettem volna neki benne, miután eljátszom a hattyúk halálát a furcsa erkölcsökről.
Az azért valahol jól esett, hogy fel tudja magában idézni, miféle pusztításra vagyok képes, bár az is igaz, hogy ilyesmire azért ritkán kerül sor. Általában tudok uralkodni magamon és az lebeg a szemem előtt, hogy ne ártsak senkinek, de van, amikor már képtelen vagyok visszafogni magam. Olyankor már-már rühellem, hogy az érzelmeim hatással vannak a mágiámra, az pedig a tengerre és a viharokra, mert igazán szeretnék már egyszer úgy tombolni, hogy annak nem issza meg senki sem a levét. De nekem ez jutott, ezzel kell élnem, ezáltal néha bizony előfordulhat még a létezés során, hogy elpusztítok véletlenül ezt azt. Azt mondjuk, már én magam sem értem, hogy miért épp Őt kíméltem meg akkor régen. Nem tudnék rá konkrét választ adni, egyszerűen csak láttam benne valamit, amiről úgy gondoltam, hogy érdemes megtartani. Na nem magamra gondoltam, nem akartam én az adósommá tenni, nem azért mentettem meg, de az ilyen dolgokat nehéz lenne szívességként elszámolni. Valamit kérnem kellett cserébe majd egyszer és most itt volnánk, Ő lesz a fülem és a szemem, ha én épp nem akarok ezzel vesződni, bár még én magam sem tudom, hogy ez mennyire volt jó ötlet. Főleg azután a tánc után, amit majdnem több is követett, csak még időben kapcsoltam. Nem is baj, ha inkább egyedül indulok haza, ha kiszellőztetem a fejem, de mivel rögtön a nyomomba ered valaki, nem igazán van nyugtom. Feldühít, hogy nekem már ennyi sem jut, pár nyugodt perc, egy laza séta hazafelé vagy csak, hogy egyszerűen nyugodtan létezzek, de ezt igyekszem elrejteni és elfojtani magamban. Csak haladok tovább, hogy valami csendesebb helyet találjak ahhoz, hogy esetleg szétrúgjam a fazon hátsóját, amennyiben nem tévedek és tényleg engem követ, de amint közelebb ér hozzám, váratlanul el is illan onnan. Csak a nyekkenést hallom, majd a gyorsan mozgó, ismerős alakot figyelem, ahogy Malthe elkapja a férfit, hogy aztán felkenje a falra, majd a gallérjánál fogva megragadja és rám néz. Őszintén meglepett ezzel, valószínűleg látszik is az arcomon, de azért az elégedettség is leolvasható róla, amiért egyértelművé vált számomra ezáltal, hogy számíthatok rá. Mármint, fogalmam sincs, hogy miért jött végül utánam vagy, hogy mitől lett számára gyanús az egész, de egyértelműen megóvott attól, hogy nekem kelljen itt fárasztani magam. -Őszintén remélem, hogy nem így szoktad levenni a nőket a lábukról.- jegyzem meg halkan fejemet csóválva, majd lassan közelebb sétálok és tekintetem az idegenre vezetem. -Az pedig egyenesen sértő, hogy ilyen alakokat küld utánam az a barom, de már meg sem lepődöm azon, hogy így alábecsül...- sóhajtom unott arccal, ahogy végig vezetem pillantásom a pasin, végül Malthéra nézek közvetlenül mellőle és hosszasan tekintetét fürkészem. -Mihez kezdjünk vele? - biccentem kissé oldalra a fejem huncut pillantással, mert igazság szerint nekem lenne ötletem, de iszonyúan kíváncsi vagyok arra, hogy Malthe mivel áll elő. Elég sok mindent elárulhat a vérmérsékletéről és a hozzáállásáról a válasza...
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : henry cavill Posztok száma : 52 User neve : dimitriy Csoport : berserker Pontgyűjtő : 50 Lakhely : all around the world Foglalkozás : fejvadász Keresem :
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szer. Feb. 09, 2022 9:44 pm
Minden információ, amit megosztott magáról, hasznos támpontokat adott, ezt pedig nem voltam rest mélyen magamban elraktározni. Bár mivel ő maga egy isten, bizonyára nehéz volt bevallania, hogy már nem olyan erős, mint régen. Nem volt összehasonlítási alapom, a laza egy évszázadommal igencsak fiatalnak számítottam hozzá képest, és még csak belegondolni sem tudtam, hogy milyen lehetett egy hozzá hasonló isten ereje teljében. Bár mondjuk úgy, most sem tűnt amatőrnek, és ha ezt jelentette, hogy elkezdett gyengülni... hát tényleg nem akartam tudni, milyen viharokat tudott gerjeszteni, mikor még kellő erővel látta el őket az emberek hite. - Nehéz lenne nem emlékezni - válaszoltam szinte zsigerből, a szám szélében azzal a már jól ismert mosollyal. Nem akartam újra átélni, sőt, a lehetőséget sem szerettem volna megadni neki egy hasonló közjátékra. Ez az eső, amivel az imént lecsillapította a furcsa, szinte semmiből feltörekvő fizikai vágyat, csak hűsítő zápor volt ahhoz képest, amit akkor este ránk szabadított a tengeren. Még emlékeztem a víz ízére a számban, a sós, maró fájdalomra, de ugyanúgy láttam magam előtt a tekintetét is, ahogyan fölém hajolt, és megkímélte az életemet. Talán egyszer hajlandó lesz elárulni, miért is tette. Nem voltam jó ember már akkoriban sem, valamit pedig kellett látnia, ha engem, egyedül engem érdemesnek talált arra, hogy megmentsen. Lazán vontam egyet a vállamon. Eltitkolt szándékom volt a nyomában maradni egy darabig, legalább látni, hogy pontosan melyik házba sétál be, onnan pedig nyert ügyem volt, mert az előbb elárulta, hogy egy tetőtéri lakásban él. Én pedig éheztem a veszélyt, sokkal jobb volt tilosban járni, titokban az árnyékában, mint mellette. Ez adta a furcsa adrenalint, ami nélkül már el sem tudnám képzelni az életemet. - Hát még én - válaszoltam neki, miután kikérte a cuccait, majd tekintetem követte őt, egészen addig, míg ki nem lépett az ajtón. Talán el kellett volna gondolkodnom azon, mi is volt ez az egész, mi zavarta össze ennyire az érzékeimet, és vajon tényleg a kettőnk közötti furcsa természetfeletti adta-e a fűszerét a feléledő vágyódásnak, de még belekezdeni sem volt időm. A szemem megakadt egy figurán, aki eddig ott ült a bárpultnál, majd Liv távozásakor ő maga is felkelt, és rögtön az ajtó után lépett. Betudhattam volna véletlennek, de nem hittem bennük. A ma este után egyre kevésbé, mert már a tény, hogy az új küldetésem az a nő, aki megmentette az életemet, és éppen ugyanott bujkált, ahol Aviva. A zsigereimben éreztem, hogy ez nem lehetett véletlen. Én is a gyors távozás mellett döntöttem, bár ahogy kikeveredtem az utcára, és a sötét alak nyomába eredtem, szembesültem az irracionális képpel: a férfi a nőt követte, én pedig a férfit, mint valami kibaszott detektív-sorozatban. De amúgy sem szívesen engedtem volna át azt a tiszteletdíjat, amit a nőért tűztek ki. Ez pedig egy kispályás. Nem érdemelte meg, hogy egy petákot kapjon ezért. Azt viszont gyorsan észrevettem, hogy amilyen kispályás, éppen olyan ostoba is. Túl korán akarta kivetni a nőre a hálóját, túl korán mozdult be, már túl közel járt a háta mögött, ezt a hibát pedig tényleg csak igazi amatőrök követik el, főleg ha tudta volna, hogy a nő maga sem kispályás. Felgyorsítottam a lépteimet, majd nem is törődve azzal, hogy Liv észrevett-e valamit az egészből, megragadtam a férfi vállát, a következő mozdulatot pedig a fal adta neki, ahogy lepattant róla. Láthatóan kizökkentettem, főleg mikor belemarkoltam a kabátja gallérjába, tekintetem azonban csupán egy másodpercig maradt rajta, mert szinte rögtön a nő után fordultam.
Kacér pillantást vetek rá, ahogy szóba hozza a táncunkat, ami valahogy sokkal pezsdítőbbre sikerült, mint terveztem a tudat pedig, hogy neki sem volt ellenére, fel is idézi bennem az előzményeket. Malthe igazán különös hatással volt rám és nem vagyok biztos benne, hogy képes lettem volna utána megállni, hogy legalább az ajkait megízleljem, ha nem áztatom el magunkat alaposan. Nem lett volna sem bölcs, sem helyes tett a részemről, akármennyire is vonzó egy vele elcsattanó csók gondolata. Ritka vonzó férfi, bár nem igazán emlékszem, hogy erre felfigyeltem volna a múltban is, amikor megmentettem a haláltól. Akkoriban valószínűleg még nem igazán láttam túl a férjemen, valahogy egyértelmű volt számomra, hogy nála tökéletesebb nem is létezik, most meg olyan, mintha újra látnék. Mintha egy egészen új világ nyílt volna meg előttem, mert teljes mértékig kiirtott a tettével belőlem mindent, ami eddig a hűségre sarkallt. Ha ő élvezheti a létet, én miért ne tehetném? Bármennyire is szeretnék azonban Malthe szemében a kemény, legyőzhetetlen istennő lenni, legalább neki kénytelen vagyok bevallani, hogy nekem is megvannak a magam gyengeségei. Pontosan ezért, hogy kellően komolyan vegye a feladatát, mert így meg van rá az esély, hogy félvállról veszi az egészet, mondván, úgyis egy istennő vagyok. Az erőm, amit jelenleg birtoklok, meg sem közelíti mindazt, amire hajdanán képes voltam, bár ezt borzasztóan fáj bevallani. Jól is esik, hogy gúnyolódás helyett, inkább csak elvicceli a dolgot és a dinoszauruszokat említi meg, amin nevetek egy jót és a fejemet csóválom. -Sajnos, tűzgolyót nem tudok létrehozni, de talán emlékszel rá, mi mindenre képes egy vihar.- villantom rá sokatmondó pillantáson, hiszen Ő mindezt tényleg testközelből élte át, bár fogalmam sincs, mi mindenre emlékszik pontosan. Talán, úgy beverte a fejét, hogy nincsenek is meg az előzmények benne, csupán már csak arra emlékszik, hogy fölé hajolok. Végül komolyra fordítja ő is a szót, újfent ígéretet tesz, amit én el is raktározok magamba jó mélyre. Tényleg szükségem van rá, hogy ne nekem kelljen reggeltől estig a környezetemet figyelni, de így utólag, ha eszembe jut az a vonzalom, amit ébresztett bennem a közelsége, azért az sem lesz egy kellemetlen dolog. Azok után, ahogy megtépázták a büszkeségemet, igazán jót fog tenni, ha valaki néha úgy néz rám, ahogy ő tette, na nem, mintha el akarnám veszíteni a józan ítélőképességemet. Eszem ágában sincs összeszűrni a levet olyasvalakivel, aki kihasználhatna, már pedig neki igazán kapóra jönne, ha befolyásolni tudna és esetleg idő előtt szabadon engedném. Nem is értem, hogy mindezek ellenére miért döntök végül mégis úgy, hogy az ajánlatán egyáltalán elgondolkozzak, miközben kutakodó pillantást vetek rá. -Ugyan. Most adtad a tudtomra, hogy fáradt vagy. Nem akarlak már a "nulladik napodon" leterhelni. - közlöm mosolyogva, de ez már megint olyan kacéran sikeredik, hogy még én magam is elcsodálkozok rajta. Meg is köszörülöm a torkom, eltolom magam a korláttól és az ajtó felé sandítok. -Talán, egyedül is haza tudok menni, de azért köszönöm.- mosolyodok el, majd úgy döntök, ha már ennyire búcsúzkodósra vettük a figurát, én magam le is lépek. Az ajtó felé indulva azonban, még vetek rá egy pillantást a vállam felett és elmosolyodok. -Szuper randi volt. Élveztem minden pillanatát.- kuncogok pimasz mosollyal, majd kitárom az ajtót, belépek és a pult felé veszem az irányt, hogy kikérjem a kolléganőtől a kabátomat és a táskámat, majd azokat magamhoz véve haladok tovább a kijárat felé. Az azonban nem kerüli el a figyelmemet, ahogy eluralkodik rajtam az a furcsa de ismerős érzés, hogy valaki figyel. Nem úgy, ahogy a halandók szoktak egy csinos nőt megbámulni, hanem olyan "a frász kerülget" módon, de igyekszem inkább nem tudomást venni róla. Akárki is tart szemmel, kívül akkor is tágasabb, így sietősen ki is lépek az ajtón.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Kedd Feb. 08, 2022 8:45 pm
Valószínűleg bármit is mondott volna, a vigyort nem tudta volna olyan könnyedén eltüntetni az arcomról. Kifejezetten tetszett, hogy minden megjegyzésemre lapult valami szemtelen válaszreakció, mert így legalább lekötötte a figyelmemet, nem vált unalmassá és egyhangúvá a kommunikáció kettőnk között. Amúgy is szükség volt erre, mert amúgy nem sok jót mondhattunk volna el erről az egészről. Egy adósságot akart behajtani rajtam, és ennek sok pozitív oldala amúgy sem volt, ezt pedig nyilván ő is észrevette. - Addig a táncig én sem gondoltam - feleltem pimaszul, továbbra is csűrve-csavarva a szavakat. Nem randi volt, és ezt mindketten tudtuk. Egy szerencsés - vagy inkább szerencsétlen - véletlen eredményeképp sodródtunk össze, de míg ő nyílt lapokkal játszott, én minden szavammal egy nem létező személyt építettem. Ezt kellett tennem, ha vissza akartam cipelni a férjéhez, és a sztorija alapján még mindig egyértelműnek tűnt, hogy az a bizonyos férfi lehet a megbízója nemcsak nekem, de csomó más lelkes amatőrnek is. A hangulat azonban megváltozott, éppen úgy, ahogyan az imént hirtelen leszakadt az égbolt, de közben végig szemmel tartottam. Bizonyára nehezen beszélt a saját gyengeségeiről, én például nem is voltam képes ilyesmire. Mindenki félt elismerni a kudarcokat, azt, hogy ha már nem volt olyan erős, mint régen, bár a nők előbb ismerték be egy-egy gyengeségüket, mint mi, férfiak. Még ha ebbe nőbe több tökösség is szorult, mint a legfőbb férfiba. Elvégre mégis csak... ő volt a viharok istennője, nem? - Várj. A dinoszauruszok is miattad haltak ki? - vontam fel kérdőn a szemöldökömet, hangomban pimasz, játékos éllel, de nem fejeztem ki, hogy mennyire röhejesnek gondoltam még én magam is ezt a kérdést. Mindenesetre arra jó volt, hogy egy pillanatra, ha többre nem is, de oltsa azt a furcsa feszültséget, ami a szavai által ránk telepedett. Kemény időket élhetett, főleg ha tényleg az emberek hitétől függött az ereje. - Megmondtam - tértem aztán vissza az eredeti témához a kis kikacsintás után, ekkor már ismét felvéve a szemkontaktust vele. - Amíg szükséged lesz rám, számíthatsz a segítségemre. Megpróbálok nem rögtön csalódást okozni - vontam meg alig láthatóan a vállamat, közben lassan elengedve a tekintetét, és elléptem a korlát mellől, mielőtt a nagy pimaszkodásom közepette kilökött volna. - Talán ideje lenne, hogy fellőjem a pizsimet - sóhajtottam fel drámaian, újfent közelebb lépve hozzá. - Így a nulladik napomon... tényleg hazakísérjelek? - kérdeztem, mert mégiscsak... erről szólt az egyezségünk.
Muszáj volt kitisztítani a fejemet a rögtönzött eső pedig, meghozta a kívánt eredményt, mert az a hirtelen keletkezett vágy épp olyan hirtelen el is tűnt, ahogy jött. Na nem nyom nélkül, mert a tudat, hogy kis híján megcsókoltam az előttem álló férfit, azért megmarad és emlékeztet is majd arra, hogy vigyázni és koncentrálni kell. Nem azért szerveztem őt magam mellé, hogy kiéljem rajta a bennem bújkáló vágyat, na nem, mintha az olyan rossz dolog lenne. -Csak a látszat kedvéért gondoltam, de igazad van. Egyedül is hazatalálok.- válaszolom a már állandósult, pimasz mosollyal arcomon, bár nem hittem volna, hogy ma este még a "herélés" szó is elhangzik köztünk. Főleg, egy férfi szájából furcsa ezt hallani, mert azt hittem, ez olyannyira ijesztő dolog számukra, hogy a legtöbb még csak beszélni se akar róla. Mondjuk az sem lep meg, hogy Malthe viszont elég tökös ehhez. A lakásom hollétét nem igazán akarom reklámozni, de be kell lássam végül, hogy muszáj leszek legalább Vele megosztani ezt az információt, ha már azt várom tőle, hogy óvjon, bár még azt is hozzáfűzöm -ami már nem lenne fontos-, hogy akár szabad lakrésszel is tudok szolgálni. A válasza épp az, amire számítok, bár az, hogy a ma esti véletlennek köszönhető találkozást randinak nevezi, őszintén megnevettet. -Ja, inkább férfiakkal?- biccentem oldalra a fejem pimasz mosollyal, szándékosan forgatva ki a szavait, mert úgy tűnik eső ide vagy oda, ezt a játékos incselkedés még én sem tudtam tökéletesen eltüntetni. -Mondjuk nem gondoltam volna, hogy ez egy "randi", de most már másképp tekintek rá.- harapom be finoman alsó ajkam, de aztán erővel állítom le magam, mert az, ha megint flörtölni kezdek vele, semmi jóra nem fog vezetni. Vagyis, biztosan jó lenne, csak épp az ügyemnek nem tenne jót. Nem is értem, miért töprengek egyáltalán ilyesmin, terelem is a gondolataimat gyorsan másfelé, komolyabb téma irányába, az egyezségünk felé és elkérem a számát. Az mindenképpen hasznos lehet, ha el tudom érni, bár azért sietve emlékeztetem arra is, hogy mit várok el Tőle. Komoly arccal bámulok rá, ahogy válaszol, mintha azt kutatnám, mennyire hihetek a szavában, mintha egy ígéret valóban olyan erős lehetne, hogy bárkit is kötelez bármire. De a halandóknak fontos dolog, szeretik magukat tartani hozzá és talán, ez a berserkerekre is érvényes. Nem tudhatom és ez nem is most fog kiderülni.-Talán badarságnak tartod, hogy erre kértelek. Valószínűleg úgy gondolod, hogy felesleges Tőled várnom a védelmet, amikor egy isten vagyok, de már semmi nem olyan, mint régen...- sóhajtom végül halkan a várost szemlélve, szinte fájdalmas arccal, majd nyelek egy nagyot, mert ez olyasmi, amiről mi, istenek, nem szeretünk beszélni. De muszáj lesz megértetnem vele, miért van szükség rá. -Az erőnket a halandók hite táplálja, ami manapság nem valami sok. Hajdanán olyan erő volt a birtokomban, amit el sem tudnál képzelni, de ma már ez nem így van.- sandítok rá némiképp félve, hangom meg olyan halk, hogy szinte nem is vagyok biztos benne, hogy tényleg kimondom a szavakat, vagy csak gondolom. -Még én magam sem tudom pontosan, hogy mennyire gyengültem el, amiért megfeledkeztek rólunk a halandók, így nem is szeretnék kockáztatni. Ezért van szükségem Rád . - fejezem be végül, majd kelletlenül elfordítom az arcom és a dühöt, amit a gyengeségem okoz bennem, igyekszem elnyomni jó mélyen. Iszonyúan megalázó számomra arról beszélni bárkinek is, hogy mennyire nem vagyok erős, de mielőtt még Malthe túl nagyot képzelne rólam és úgy mérné fel a helyzetet, hogy elbírok majd valamivel, ami végül a halálomat okozza, inkább célszerűbbnek tartom felvilágosítani. Ha mást nem is, legalább őt.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Vas. Feb. 06, 2022 8:25 pm
Vontam egyet a vállamon. Valójában nem volt főnököm soha, legalábbis nem a szó szoros értelmében, vagy ahogy a halandók skatulyázták be az ilyesmit. Volt egy felsőbb hatalom, akitől a megbízásokat kaptam, de inkább neveztem összekötőnek, semmint főnöknek. És volt egy olyan sejtésem, hogy még csak nem is egy nőről volt szó. Közben nem vettem le róla a szememet, próbáltam rájönni, vajon minek köszönhettem, köszönhettük az iménti kis közjátékot, mert amint eleredt az eső, mintha a cseppek mindent kimostak volna belőlünk. Legalábbis többnyire, mert nehéz volt nem észrevenni a meghunyászkodó vágyat. Inkább csak próbáltam nem tudomást venni róla. Ő helyettem is gondolkodott, mikor elszabadította ezt a vihart, és talán hálásnak kellett volna lennem, amiért nem hagyta tovább fajulni ezt a furcsa... bármit. - Haza is kísérhetnélek, de nem akarlak teljesen kiherélni - vigyorodtam el. Elég tökös nőnek tűnt, és amúgy is kikérte volna magának, ha esetlennek titulálom. Nem volt az, minden fegyver adott volt a kezében, csak jól kellett bánnia vele, de az iménti után bizonyosságot nyert, hogy ezzel sem lehetett túl nagy problémája. Akkor meg tényleg mi szüksége lehet még rám? Bár tény, nekem csak hasznom származik ebből az egészből. Tartsd közel a barátod, de még közelebb az ellenséged. - Hivatástudat - ismételtem a szavait, mikor közölte velem, hol is lakik, és hogy van egy szabad lakrész a lakásban. Vigyorognom kellett, mert sikerült elképzelnem a szituációt. - Nem szoktam rögtön az első randi után összeköltözni nőkkel - pimaszkodtam tovább, jól megnyomva a randi szót, mintha visszatért volna az iménti hangulat egy szelete, azonban elég gyorsan visszavettem az arcomból, főleg mikor némi gúny költözött a hangjába. Hát ezen a nőn sem fogok olyan könnyen kiigazodni, mint szerettem volna, bár a legegyszerűbb az lett volna, ha semmit nem kell csinálnom vele. Késő bánat, eb gondolat. Inkább csak elvettem a telefont, hogy beleírjam az éppen aktuális telefonszámomat, majd megköszörültem a torkomat, és felé nyújtottam, hogy visszasüllyeszthesse a farzsebébe. - Nem kívánom a halálod - reagáltam aztán, ekkor már én is a korlátnak dőlve, és egy ideig meredtem az égbolt felé, mintha keresnék valamit. Bármit. De nem is ismertem a csillagokat. - És a szavamat adtam, hogy megvédelek. Soha nem szegem meg, amit ígérek - tettem aztán hozzá. Neki nem kellett tudnia, hogy ez amúgy hazugság, a szerep egy része.
Elküldésének ideje — Szomb. Feb. 05, 2022 12:50 pm
Malthe Hjelm felhasználónak tetszik ez a poszt.
Mióta itt élek, Midgarban, rájöttem, hogy egyáltalán nincs ellenemre a flörtölés. Sőt. Kifejezetten élvezem, ha körül zsongnak a halandók, ha legeltetik rajtam a szemüket, ezek valahogy mind-mind kedvezően hatnak a hiúságomra. Táncolok, nevetgélek velük, iszogatok, ha ahoz van kedvem, de ennél tovább még nem igazán merészkedtem eggyel sem. Elég nagy visszatartó erő a tudat, hogy egyébként van egy férjem még, ha elhagytam is és valahogy egyik sem tudott még annyira lenyűgözni, hogy ezt elfeledtesse velem. Erre most itt van ez a pasi, akit évekkel ezelőtt megóvtam a haláltól és alig két óra leforgása alatt majdnem eljut odáig, hogy Én akarjam, hogy megcsókoljon. Sőt. Igazából én kacérkodtam Vele, na nem, mintha nagyon bíztatni kellett volna, hogy részt vegyen a játékban, hiszen egyértelműen úgy bámult rám az imént is, hogy attól kiszáradt a szám és minden eszembe jutott, csak a férjem nem. Kellett az az eső és még engedem is, hogy pár pillanatig áztasson minket, mert mindkettőnkre ráfér, amivel viccesen még ő is egyetért. -Tökéletesen elmondtam, milyen vagyok.- mosolygok rá bájosan, próbálom összeszedni magam és ebben sokat segít az, hogy Ő is elhátrál picit tőlem. Nagyon furcsa volt ez az egész, amit a közelében éreztem és ami egyértelműen Rá is hatással volt, mert most kicsit úgy viselkedik, mintha kezdene visszatalálni önmagához. Vagy csak azt szeretném hinni, hogy tényleg én hoztam ezt ki belőle, amit kétlek. Ő is, csak egy férfi és ugye azoknak elég egy csinos fenék, egy bájos arc meg némi mell ahhoz, hogy elveszítsék a józan ítélőképességüket. Arra meg igazán nincs szükségem, hogy túlbonyolítsam ezt az egészet, hogy aztán azon kapjam magam, hogy Aegir helyett egy másik szemét szórakozik velem. Inkább én akarok szórakozni. -Így szoktál bevágódni a főnökeidnél?- biccentem kissé oldalra a fejem mosolyogva, az üveget meg idő közben átadom neki, hogy ő is kortyolhasson párat, míg én az éjszakai fényeket csodálom csak, hogy ne Malthét kelljen néznem. Ez így rögtön az első estén elég jó lecke volt arra, hol is kell meghúzzam a határokat, ha észnél akarok maradni. -Most jön az, hogy jó testőrként haza akarsz kísérni vagy csak tudni szeretnéd, hol lakom?- kérdezek vissza vigyorogva, de már megint én kezdem ezt a hülye incselkedést is, így végül megköszörülöm a torkom és komolyabbra veszem a figurát. -Két utcával odébb van egy tetőtéri lakásom. Még szabad lakrész is van, ha nagyon elkapna a hivatástudat, csak nem akartam senkivel közösködni.- vetem fel végül, mert bár nem fűlik rá a fogam, hogy tényleg bárki ott tébláboljon nekem, de azért praktikus lenne, ha...kéznél lenne Malthe. -Mindegy. Felejtsd el. A számodat add meg inkább.- veszem elő a mobilomat a nadrágom zsebéből, bár annyira nem vagyok még profi a kezelésében, iszonyú különös számomra ez a sok modern kütyü, így végül inkább átadom neki, hogy beírja magát míg én az üveget veszem magamhoz és kortyolok belőle egy nagyot. -Remélem, tényleg számíthatok rád, mert ha beledöglök se fogok oda visszamenni. Bár a halálom, téged feloldozna...- jegyzem meg gúnyosan, valószínűleg már neki is megfordult ez a fejében, na nem, mintha olyan könnyen el lehetne engem intézni.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Pént. Feb. 04, 2022 7:19 pm
Nem kellett volna szavakba foglalnia, én magam is tudtam magamról, hogy nem kellett senkitől pimaszságot kölcsönkérnem, elég volt abból gazdálkodni, amivel megáldott a teremtő. A mosolyom is erről árulkodott, az pedig, hogy továbbra sem engedtem a közelségemből, felért egy igazi vallomással. Talán nem volt bűn megkívánni egy nőt, és ő sem ellenkezett ellene úgy igazán, így kölcsönösnek véltem az érdeklődését. Főleg mikor közeledni kezdett az arca, és az utolsó pár milliméterben csak egy hatalmas dördülés ütötte meg a fülem. Szinte rögtön éreztem, ahogyan a hajamat megérintik az első cseppek, ő pedig kihasználta a lehetőséget, hogy megtörje a testhelyzetünket. Ő nyeregben érezhette magát, elvégre éppen most hozott össze a fejünk felett egy kisebb zivatart, az eső pedig már nemcsak a hajamat áztatta el, de a ruhám is egyre inkább átázott. Olyan volt, mintha józanításnak szánta volna, talán el is érte vele a kellő hatást, mert nem vontam vissza magamhoz, nem ejtettem ismét fogságba, még az üveget is átadtam neki, hogy bele tudjon kortyolni szabadon, immáron mindenféle rásegítés nélkül. - Ráéreztél, éppen erre volt szükségem - biccentettem aztán elvigyorodva, tenyeremmel elsöpörve a nedves tincseket az arcomból, majd nagy levegőt vettem, közben az égbolt felé fordítva a tekintetem. - Bár elég alattomos és szélsőséges megoldás - tettem aztán hozzá, megrántva a vállamat, továbbra is őrizve azt a pimasz vigyort a szám szélében, így sandítottam rá. Nem öntöttem szavakba, amit valójában gondoltam, de tudtam, hogy csak egy eszközt látott a szakadó esőben. Talán önmagát is le akarta vele hűteni, nemcsak engem, mindenesetre bejött a számítása, kezdett visszatérni a józan ítélőképességem, mintha az eső kimosta volna azt a furcsa mágiát, ami eddig arra késztetett, hogy csak úgy megérintsem őt. Vagy inkább ez volt a kifogás, és valójában a visszautasítás furcsa csírája ült meg az agyamban. - Ugyan - szólaltam meg aztán, ekkor már felvéve egy kisebb távolságot az eddigiekhez képest is, onnan lesve utána. - Nem is akarnék rögtön az első alkalommal bevágódni az új főnöknél - szemtelenkedtem tovább, átvéve tőle az üveget, hogy ismét belekortyoljak. - És hol laksz? Vagy hol fogunk találkozni? - tértem vissza a hétköznapi kérdésekhez. Elvégre ezeket csak illett volna tudnom, ha... én leszek a testőre. Vagy mi.
Különös ez a hangulat, ami közénk telepedik és ami a friss levegővel se múlik, bár hogyan is múlna, mikor Malthe egész a korlátig követ, mindezt pedig olyan közelről teszi, hogy már magam sem tudom, hogy én akarok hátrálni, vagy Ő késztet erre. Mintha még most is a táncban vezetne épp, én pedig hagyom neki, mert...tetszik,ahogy vezet, meg az is, amilyen szemekkel méreget, amitől aközben sem foszt meg, hogy letekeri az üveg kupakját. -És akkor mivel kellene érzékelnem azokat az érdekes dolgokat, melyeket nem láthatok?- kérdezem pimaszul bölcs szavait követően, majd kezem az üveget szorongató kezére fog, kortyolok párat meg nem szakítva a szemkontaktust és azt is végig nézem, ahogy Ő is iszik az üvegből. Ez az egész kezd valami igazán különös játszmává válni, mintha mindketten azt keresnénk, hol húzódik a határ vagy, hogy egyáltalán létezik-e olyan, miközben jószerével csak tekintetünk kommunikál és a testünk, ami továbbra is olyan közel áll egymáshoz, hogy érzem a belőle áradó hőt, hogy az illatáról már ne is beszéljek, bár az már jóval korábban beette magát az orromba. A legfurcsább az egészben, hogy cseppet sem frusztrál a közelsége, egyáltalán nem zavar, hogy így méricskél, sőt, még közelebb is hajolok hozzá, ha már odáig merészkedett, hogy "sarokba" szorítson. Kíváncsi vagyok, hogy mi a célja ezzel vagy, hogy mi a következő lépése, meg meri-e lépni egyáltalán, bár a válasza arra enged következtetni, hogy nem egy félős fajta. Inkább olyan figura, aki tud és szokott kockáztatni, ha úgy hozza kedve, ez pedig legalább annyira tetszik, mint a külseje. Illik is hozzá, mert igen különös lenne, ha ehhez a testalkathoz egy felénk, teszetosza jellem társulna. Szóvá is teszem a merészségét, hogy ilyen közel mer állni a tűzhöz, feszegetni a határokat, mire visszakérdez, átpasszolja a labdát, amin őszintén elnevetem magam. -Pimasz vagy.- vigyorgok fel rá, rosszabb napjaimon talán, még sértene is, ha valaki ilyesmit kérdezne tőlem, úgymond megkérdőjelezné a tökösségemet, főleg azok után, hogy nem régiben hátrahagytam az egész eddigi életemet egy teljesen idegen, új világért. De most jó kedvem van. Jól érzem magam, szinte fürdőzök kitüntető figyelmében. -Kevés dolog van, amit ne mernék megtenni, ha úgy akarom. - válaszolom végül huncut mosollyal, miközben tekintetem levándorol ajkaira, majd újfent kékjeire talál. Ez itt a kulcsszó, hogy akarok-e merni. Át akarok-e lépni egy határt, amikor nem rég lépett elő testőrömmé és mostantól az lenne majd a feladata, hogy vigyázzon rám vagy inkább hárítson el mindent a közelemből, ami nem kívánatos számomra. Valószínűleg elég hülye lépés lenne, ha engednék ennek a különös vonzalomnak, ami közénk telepszik, mégis közelíteni kezdek ajkai felé, de olyan lassan teszem, hogy egyértelműen lejön mozdulatomból, hogy hezitálok. Időt adok magamnak arra, hogy eldöntsem, bonyolítani akarom-e a saját dolgomat, vagy sem, míg végül egy egész más verzió mellett döntök. Az ég nagyot dörren, majd egy pillanattal később már el is ered az eső, mintha csak úgy öntenék, én meg kuncogva hátrébb húzódok Malthétól. Nem, mintha nem akarnám kideríteni, miféle vonzalom ez, ami felütötte köztünk a fejét, csak épp szívesebben játszadozom inkább Vele, mint hogy azt gondolja, képes elcsavarni a fejem egy tánccal meg a jó külsejével. -Hűtsd le magad egy kicsit, szépfiú.- vigyorgok fel rá továbbra is, közben az italt magamhoz veszem tőle -vagy épp újfent úgy iszok, ahogy pár perce, kezét irányítva- és szemtelen pillantásom vizes arcára szegezem. -Még a végén azt gondolnám, hogy el akarsz csábítani...- jegyzem meg halkan, közben hátravetem kicsit a fejem, hogy az arcom az ég felé fordítsam és élvezzem a hűs esőcseppeket. Szó se róla, ez rám is rám fért, mielőtt még hülyeséget csinálok, mert tény, én magam sem úgy viselkedtem, mintha annyira ellenemre lenne a közeledése. De nem bízom benne. Mégis csak az adósom, ezzel vettem rá a testőrködésre is és nem azért áll mellettem, mert ezt akarná. Már csak az hiányozna, hogy romantikus baromságba kezdjek vele, hogy aztán kikönyörögje a szabadságát...
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Csüt. Feb. 03, 2022 6:35 am
Arra mindig is büszke voltam, hogy el tudtam vonatkoztatni egy nő szépségétől, mert éppen másra kellett figyelnem. Egy küldetés során csak a koncentrációt zavarta volna, ha megfordulok minden szoknya után, ami elvonul mellettem az utcán, és láttam már más fejvadászokat beleesni abba a hibába, ami ellen én már felvérteztem magam. Legalábbis eddig azt hittem, hogy el tudok vonatkoztatni a ténytől, hogy ő a prédám, és nem úgy, nem a szó azon jelentésében, ami most kibontakozni látszódott. Szükségem volt a bizalmára, és ugyan nem állt tőlem messze a flört, ha valakihez közel akartam kerülni, de soha nem léptem át bizonyos határokat, soha nem volt igazi a vágy, és a pimaszság is csak egy megjátszott kellék volt ezekben a játékokban. Erős gyomor kellett ehhez a melóhoz, és én rendelkeztem vele, a lazítás pedig minden alkalommal kárpótolt a sikeres akciók után. Ez volt a baj, ezt a szituációt is úgy éltem meg, mintha már a lazítás szakaszában lennék, mintha már végeztem volna, mintha nem is ő lenne a következő áldozat. Nem voltam tisztában a képességeivel, de már az is megfordult a fejemben, hogy ő befolyásolta valamivel az elmémet, és ez még hihető magyarázat is lehetett volna. Nem csökkent közöttünk a távolság, javarészt nekem köszönhetően, mert szorosan mellette maradtam, egészen addig, míg a korláthoz nem ért a háta. Tekintetemmel egy pillanatra sem néztem félre, végig a szemeit fürkésztem, miközben az üveget bontottam. - A legérdekesebb dolgok általában a szemnek láthatatlanok - szólaltam meg aztán, reagálva a kérdésére, bár nyilván eszem ágában sem volt tényleg azon rugózni, hogy első körben a fizikumom keltette fel az érdeklődését. Ez volt a szeme előtt, mi kellett volna, hogy érdekelje? A gyönyörű személyiségem? Azt amúgy is nehezen képzeltem volna el, tekintve, hogy nem létezett. Túl sok mocsok borított be a múltban, és volt egy olyan gyanúm, hogy ez a jövőben sem fog csak úgy megváltozni. Nem kerülte el a figyelmemet a nyílt flörtölése, mintha ő maga is egyre bátrabban élte volna ki magát ebben a kibontakozó szituációban. De ez amúgy is rém unalmas lett volna egyoldalú játékként. Továbbra is az üveget tartottam, mikor ráfogott a kezemre és úgy ivott pár kortyot belőle, a mozdulat után így tettem én is, majd egy jóleső nyelést követően felsóhajtottam. A tekintete továbbra sem eresztett, de ez a tekintet nem olyan volt, mint az enyém általában, mikor az áldozataimat tartottam szemmel. És volt egy olyan megérzésem, hogy valószínűleg én sem éppen úgy fürkésztem őt, mint ahogy azt a hivatástudatom diktálta volna. - Aki nem mer, az soha nem is nyer - válaszoltam szavaira, ekkor már tisztán érzékelve, hogy ezúttal ő kezdte el bontani a távolságot közöttünk, arca alig pár centire került az enyémtől, mire elvigyorodtam, de nem mozdultam. Bár ki tudtam volna törni ebből a furcsa, már-már földöntúli érzésből, mert abban az egyben biztos voltam, hogy bármi is bontakozik éppen, legyen az egy furcsa testi vágy vagy vonzalom, az egész egy ősi ösztönön nyugszik. És még soha nem kellett ilyesmi ellen küzdenem. Egy adott ponton már nem szoktam gondolkodni ilyen helyzetben, mert rögtön elragadtak volna az érzékeim, de most még valami a józan ész határán tartott, leginkább az, hogy hiába láttam a tekintetében megcsillanni ugyanazt, ami éppen bennem is dolgozott, de még egyikünk sem lépte át azt a bizonyos határt. - És te mersz?
Mióta a halandók közt töltöm a mindennapjaimat, rengeteget tanultam és valószínűleg épp emiatt nem akarom most Malthét rendőrként elképzelni. Már így is épp elég zavaró mindaz, amit okoz bennem, holott alig ismerem...egy órája talán? Nem, mintha a halandók világában ez olyan nagyon számítana, mert éppenséggel, annak is szemtanúja vagyok nap, mint nap, miként verődik itt össze két teljesen idegen ember, hogy aztán pár kör ital és tánc után, végül egymás társaságában távozzanak innen. Na nem, mintha az én házasságom a hosszú ismeretségen alapult volna, bár most sok mindenre szeretnék épp gondolni, csak a férjemre nem. Főleg akkor nem, amikor egy olyan férfi társaságában vagyok, aki úgy tud hozzám érni, mintha mindig is az övé lettem volna én meg még élvezem is. Az is lehet, hogy csak a csorbult büszkeségemnek tesz jót az, ahogy Malthe viselkedik velem, ahogy reagál rám, magam sem tudom, de ez a tánc most sokkal jobban felpezsdít, mint ahogy számítottam rá. Nem is ellenkezek, amikor azzal az ötlettel áll elő, hogy menjünk a friss levegőre és nem is várok túl sokáig azzal, hogy elinduljak, bár azzal kapcsolatban, amit nem rég megtudtam róla, azért még teszek pár megjegyzést. Tényleg nem egy tolmács alkat, bár a nyelvet egyértelműen jól beszéli -legyen szó bármelyikről épp -, ahogy az ajtóban mögém lépve duruzsol, bár azért halkan elnevetem magam. -Sajnálom. Most még, csak a testi adottságaid egyértelműek számomra.- jegyzem meg pimaszul, miközben az erkélyre lépkedek, bár arra nem igazán számítok, hogy lesz olyan pimasz és lenyúlja tőlem az italt, de csak egy fejcsóválással és egy igen enyhe, megrovó pillantással díjazom a mutatványt. Ha egészen őszinte akarok lenni magamhoz, kénytelen vagyok belátni, hogy élvezem a figyelmet, amivel kitüntet és valószínűleg, most épp erre is van szükségem. Mármint, nem egy férfi figyelmére, mert azt alapból megkapom, hanem egy nem akármilyen férfi figyelmére, amilyen Ő is, bár azt nem tudom, hogy a berserker mivoltának köszönheti vagy a vonzerejének, a testi adottságainak. Tény, hogy a pillantása és az, ahogy végül egészen a korlátig követ -nem csökkentve a köztünk lévő távolságot-, a vártnál is izgatóbban hat rám, de hát tudok én uralkodni magamon, vagy legalábbis az arcberendezésemen mindenképp, így a mosoly nem is tűnik el ajkaimról, míg ő az üveg kupakjával foglaltoskodik. Pillantásom azonban egy másodpercre sem veszem le róla, a nevem hallatán pedig, ahogy ajkai közül finoman kiejti azt a pár betűt, kellemes borzongás fut végig rajtam és ezen nem segít a kérdése sem, amit olyan vigyorral intéz felém, mintha épp a zsákmányát, a prédát figyelné. -Nem is tudom.- jegyzem meg halkan, pimasz mosollyal lesve fel rá, miközben testem már megint az övének feszül, mintha már nem is akarna ennél távolabb kerülni tőle a mai este folyamán. -Van még más is a tarsolyodban, ami érdekelhet?- harapok mosolyogva alsó ajkamba, egyértelműen flörtölve vele, ha pedig idő közben megszabadította az italt a tetejétől, kezére fogok finoman és úgy emelem ajkai hoz az üveget, le nem véve Róla pillantásom, míg kortyolok párat. Őszintén nem tudom, hogy mi történik épp, de élvezem. A testem felpezsdült, a bőröm szinte lángol a hűvös levegő ellenére és talán, csak most értem meg igazán, hogy is szokott ez valójában zajlani a halandók esetében. -Bár kétségtelen, hogy a merészséged is figyelemre méltó...- súgom végül halkan egészen közel hajolva hozzá, mintha csak incselkedni akarnék vele, kivívni valamit, amiben nem is vagyok száz százalékig biztos, de nem azért vagyok most épp távol a megszokott helyemtől, hogy új dolgokat éljek át? Mondjuk, pont valami ilyesmit.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szer. Feb. 02, 2022 7:14 pm
Elvigyorodtam. Ragozhattuk volna tovább azt, ami a múltban történt, azt, hogy csak a jóindulatának köszönhettem az életemet, és azt, hogy rajtam kívül tényleg nem hagyott életben senkit, de már mindketten ismertük a részleteket. Volt egy sejtésem, vajon milyen lehetett a túlélők aránya azok közül, akik megpróbálták felbosszantani, netán bántani, és így ezek után tényleg az az igazán meglepő, hogy az a bizonyos férj még életben volt. Ők egyáltalán meg tudtak volna halni? Ezen még soha nem gondolkodtam, de lehet, nem is akadt rá példa. Viszont tényleg minden színészi képességemre szükségem volt ahhoz, hogy el tudjam altatni a gyanakvását. Az, ahogy a teste reagált az enyémre, nyilván nem lehetett véletlen, és tudtam, hogy ő is pontosan érzi, elárulta a szemeivel, de mégis próbáltam annak betudni, hogy nem egyszerű halandók voltunk. - Nem ismerem a zsánered. Csak általánosítottam, a rendőrök mindenkinek bejönnek - vigyorogtam továbbra is, bár annyira nem szerettem közhelyeket dobálni. Minden bizonnyal a fizikumom alapján inkább saccolt valami olyasminek, aminél a hasznát vettem volna az erőnek, ami bennem lakozott, mégis egy iszonyatosan egyszerű, de hihető foglalkozással próbálkoztam. Ha megkért volna arra, hogy bizonyítsam, ezt legalább könnyen meg tudtam volna tenni. Továbbra sem vettem le róla a kezeimet, magam sem értettem a miértjét, azt sem, miért esett jól az, ahogyan újra és újra hozzám simult, mintha pontosan tudta volna, milyen hatást vált ki belőlem ezzel. Talán ezért éreztem egyre melegebbnek a szűk helyet, vagy csak mellett tűnt egyre szűkebbnek a tér, mindenesetre örültem, mikor megfogadta a javaslatomat, és elindult a friss levegő irányába. Éreztem végiggurulni egy laza izzadságcseppet a halántékomon, de mikor az ajtóban megtorpant, kis híján a hátának ütköztem. - Szóval csak a testemből tudsz hasznot húzni. Megjegyzem - vigyorodtam el, szándékosan kiforgatva a szavait. Nyilván a lelki világomból kevesebb haszna lett volna, valószínűleg nem is izgatta más, mert nem beszélgetőtársat keresett, főleg nem egy nyápic testőrt. Az én tehetségem pedig abban volt, amire ő nem is olyan régen rátapintott, a kezeivel és a szavaival is. A dagadó izmokkal nem volt különösebb problémám. Követtem őt a friss levegőre, jólesően szívva be az oxigént, közben trükkösen a háta mögé nyúlva, hogy elvegyem a kezéből az üveget, amit még felmarkolt idefele jövet. Rámarkoltam az üveg nyakára, de nem álltam meg, egészen a korlátig követtem, testemmel hozzápréselve a vashoz. - És mondd csak, Liv - szólítottam meg ismét, mintha csak ízlelgetném a nevét. - A fizikumomon kívül más nem érdekel? - kérdeztem felvont szemöldökkel, szemtelen vigyorral a szám szélén, miközben fél kézzel bontogattam az üveget, egy centire sem mozdulva előle.
Kérdésére csak egy mosollyal válaszolok, mert méltóságomon aluli lenne kijelenteni, hogy valószínűleg Én képes lennék elvonni a figyelmét bármiről. Nem kell az ilyesmit kimondani, amikor egyébként is egyértelmű, hogy nincs ellenére ez a tánc vagy épp az, ahogy hozzásimulok, amikor a keze olyan magabiztosan mozdul testemen, mintha megszokott mozdulatsor lenne. Azt is kár lenne tagadnom, hogy élvezem az érintését, mert már szimplán a fizikuma, a testalkata olyasmi, ami vonzó számomra, bár ez csak most tudatosul bennem igazán. Aegir volt nekem hosszú évszázadok óta az egyetlen és a tökéletes férfi, bár azok után, hogy ő többször is félre ment, én nem szívesen büszkélkednék el azzal, hogy mindvégig hűséges voltam hozzá. Idióta voltam, mert míg ő másnál szórakozta ki magát, én nem tettem ugyanígy, pedig Malthe is tökéletes példa arra, milyen kellemes társaságra bukkanhat az ember akaratlanul is. Szembe fordulva vele, míg ő szinte elveszik tekintetemben, én vonásait veszem szemügyre, míg csípőm továbbra is egy ritmusra jár az övével. Kétségtelenül vonzó férfi, bár nem árt emlékeztetnem magam sem arra, hogy az adósom, sem arra, hogy mától konkrétan nekem dolgozik. -Jól teszed, mert kevesen mondhatják el, hogy ép bőrrel megúszták a velem való találkozást.- duruzsolom szemtelen mosollyal, bár én magam sem tudnám megmondani, hogy Malthét miért kíméltem meg egykor és, hogy most miért engedem neki, hogy tenyerei a fenekemre csússzanak. Látszólag semmivel sem különb, mint bármelyik másik férfi ebben a teremben, mégis van benne valami, valami titokzatosság, ami leköti a figyelmemet, felkelti a kíváncsiságomat és még a testemre is különös hatással van. Még az sem lomboz le, amikor elárulja, hogy tolmács, mert ahogyan ezt mondja és amilyen vigyort villant rám közben, még ez is...magam sem értem, mi történik. Mindenképpen érdekes lesz Őt a közelemben tudni, manapság pedig semmi más nem éltet, mint az új és váratlan élmények, amikről ezidáig lemaradtam vagy önként lemondtam, úgyhogy máris élvezem. -Gondolod, hogy rendőrként vagy tűzoltóként izgalmasabb lennél számomra?- biccentem kissé oldalra a fejem, úgy lesek fel rá a szokásos, huncut mosolyommal, csípőm pedig újra és újra az övének feszül tánc közben, bár lehet, hogy mostanra már szándékos is kicsit ez a mozdulat. Tetszik a gondolat, hogy hatással vagyok rá, mert mégis csak másabb, mint egy egyszerű halandó, azokat pedig pillanatok alatt az ujjaim köré tudom csavarni. Kíváncsi vagyok, vajon egy berserker képes-e nekem ellenállni. -Bár igazán hízelgő, hogy izgalmasnak akarsz tűnni a szememben...- duruzsolom pimasz vigyor kíséretében, miközben tekintete folyamatosan enyémet fürkészi, míg végül fel nem veti, hogy szívjunk friss levegőt. Vetek rá egy hosszú, kutakodó pillantást, de biccentek a javaslatára, fordulok is újra háttal neki, hogy úgy induljak az egyik erkély felé, de menet közben azért lekapok a pultról egy üveg italt. -Szóval tolmács vagy...- jegyzem meg hátra sandítva rá a vállam felett, miközben már valamivel kevesebb halandó közt vágom magamnak az utat, az ajtó előtt pedig megtorpanok, szembe fordulok vele és mosolyogva végig mérem tetőtől talpig. -Szerencsére, a testalkatod egész mást sugall, így akár még hasznodat is vehetem...- jegyzem meg pimaszul, talán szándékosan cukkolva, de tény, hogy ez nem feltétlenül olyasmi szakma, ami jól jönne, ha netán Aegir egyik puszipajtása megjelenne. A fizikuma azonban kétségtelenül mást sugall, így legalább visszatartóerőként szolgálhat. Meg mondjuk másként is tudna, de remélem, a friss levegő kisöpri elmémből az ilyesfajta gondolatokat. Ki is tárom hátam mögött az ajtót végül, a hűs levegő bele is kap finoman a hajamba én pedig hátrébb lépkedek a korlátig.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Szer. Feb. 02, 2022 7:45 am
A magabiztosságomat senki nem vitathatta el tőlem, de a jelenlétében változtatnom kellett a már bevált recepten. Leginkább azért, mert ha végig önmagamat adom, ideje korán rá fog jönni, hogy itt valami tényleg nem stimmel, és mindig itt kezdődtek a kalamajkák. Én pedig nem szerettem hibázni. - Ugyan mi vonhatná el a figyelmemet? - vontam fel kérdőn a szemöldökömet, a hangomban ott bújkált a pimaszság, mert pontosan tudtam, mire céloz. Soha nem próbáltam tagadni, hogy szeretem a nők társaságát, csak nem mindig volt a legjobb az időzítés, márpedig egy küldetés kellős közepén nem azon törtem a fejem, hogy minél több nőt cserkésszek be. Most mégis kezdett összemosódni a határ, ahogy a háta a mellkasomhoz simult, a csípője együtt mozdult az enyémmel a zene ritmusára, és olyan hatást gyakorolt rám, amit megjátszani amúgy sem tudtam volna. Pedig Aviva példájából legalább azt megtanulhattam volna, hogy soha nem keverjük a munkát és a szórakozást. Végül megfordult, karjai a nyakam köré fonódtak, így ismét lehetőségem nyílt elmerülni a szemeiben, de a kezeim sem maradtak tétlenek, az egyik meg sem állt egészen addig, míg rá nem talált a formás fenekére. Nem sokáig tudtam visszatartani a vigyort, ami kikívánkozott. - Kivételesnek érzem magam - válaszoltam könnyedén, mikor szóvá tette, hogy nem táncol csak úgy akárkivel. Ezt nyilván meghagyta azoknak, akik régen megígérték neki, hogy egyszer bevasalhat rajtuk egy szívességet. Bár bizonyára nem tolongtak a jelentkezők, viszont inkább nem kérdeztem rá, vajon hányan voltak ugyanolyan szerencsések, mint én, hogy végül megkímélte az életüket egy hajótörés után. Az, hogy kíváncsi, szinte már természetes, a játék része, amit elkezdtem vele, márpedig most mindent, ami arra utalt, hogy fejvadász vagyok, szőnyeg alá kellett söpörnöm. Kamuzhattam volna a foglalkozásomról olyat, amitől majd leesik az álla, de inkább a középszerűséget szerettem és a hihetőséget. - Pedig csak egy tolmács vagyok. Elég sok... nyelvet beszélek - vigyorodtam el ismét, bár ebben tényleg nem hazudtam. Elég sok országban jártam már, eleve a tengeren túlról származtam, néhol huzamosabb időt is eltöltöttem egy-egy célszemélyem miatt, szóval minden adott volt ahhoz, hogy ez egy hihető hazugság legyen. - Tudom, ez nem olyan izgalmas, mintha... nem is tudom. Rendőr vagy tűzoltó lennék - költözött ismét pimasz él a hangomba, ismét rászorítva a fenekére. A tekintetem az arcán időzött, figyelve minden rezdülést és mozdulatot, és talán ha a szemeim beszélni tudtak volna, annyi is elég lett volna, hogy zavarba hozzam. Talán az egészről az tehetett, hogy egy átkozott istenséggel van dolgom, egészen máshogy hatott rám, mint bármelyik másik nő, és ez már régen túlmutatott azon, hogy egyszer sok-sok éve megmentette az életemet. A zene egyre hangosabbá vált körülöttünk, egyre többen jelentek meg, mire szétnéztem, és elengedtem a fenekét. - Elég nagy itt a hangzavar - hajoltam közelebb hozzá, hogy biztosan jól hallja. - Nem akarsz inkább kimenni levegőzni? - kérdeztem végül, továbbra is a szemeit kutatva. Valahogy fel kellett volna vérteznem magam egy istenséggel szemben, de nem volt velük tapasztalatom.
A tökösségem hallatán elnevetem magam, de lényegében tökéletesen összefoglalta, hogy miről szól ez az egész. Én is úgy képzelem, mint egy végvárat, aki az esetleges veszélyt felfogja, mint egy pajzs vagy tényleg egy hátvéd. Nem, mintha fel akarnám áldozni, mert híján vagyok az ilyesfajta pajzsoknak, szóval nagy eséllyel nem hagynám csak úgy odaveszni. Az alku egyébként is alku, és mi nem abban egyeztünk meg, hogy a halálával teljesíti az egyezségünket, de ez szintén olyasmi, amiről Neki nem kell tudnia. Mint ahogy arról sem, hogy mi mindenre vagyok képes, ha igazán akarom na meg, ha igazán erőm teljében vagyok. Végül hátvédekhez hűen fordít rajtam egyet, hogy háttal simuljak hozzá, úgy von közelebb magához, a zene ritmusára vagy épp az Ő ritmusára ringatózok is vele, ahogy a tenger szokott nyugodtabb napjain, miközben teszek is egy apró megjegyzést az okos húzására. Válaszul a fülembe suttog, hallom a hangján, hogy mosolyog én meg vele mosolygok. Mondhatnám, hogy ez az egész kellemetlen vagy rossz, de cseppet sem az, ami még számomra is különös felfedezés. Vissza is térek inkább a feladatához, fordulok karjaiban, hogy közöljem vele, innentől több időt kell majd itt töltenie, ami állítása szerint nincs is ellenére. Már csak azért is, mert jobban szemmel tud tartani, ha jól értem szavait. -Főleg, ha egy ilyen pasas figyel a hátam mögé.- jegyzem meg mosolyogva. -Már, ha nem vonja el semmi a figyelmedet.- suttogom pimasz pillantás kíséretében, bár őszintén szólva szerintem, már az is épp elég védelmet nyújt számomra, ha egy ilyen férfi társaságában látnak. Így, szembe fordulva vele, ráadásul ilyen közelről vizslatva, hogy még érzem is szinte a kidolgozott izmokat, őszintén mondhatom, hogy a fizikuma több, mint megfelelő. Azzal sem lesz gond, hogy majd gyanút keltenénk, mert olyan természetesen nyúl a fenekemre és húz újra egész közel magához, mintha begyakoroltuk volna, vagy megszokott lenne. Abba már inkább nem is gondolok bele, milyen kellemesen cseng a szájából a nevem. Felpillantok rá, kíváncsian várom, mit is szeretne tudni, majd halkan kuncogok a kérdésén. -Nem. Igazából az a dolgom, hogy bódítsam őket egy kis itallal. - vonok vállat kecsesen, mosolyogva. -Nem szokásom mindenkivel táncolni.- fűzöm még hozzá, amit akar bóknak is vehetne, ha nem azért keveredtünk volna össze, mert innentől majd nekem...segédkezik. -Azt még nem kérdeztem, hogy Te mivel foglalkozol, ugye?- ráncolom a homlokom, mert őszintén szólva nem nagyon emlékszem, hogy ilyesmi szóba került volna. Csak azt említette, hogy keres valakit és ugye viccesen megjegyezte, hogy nyaralni jött, de a munkáját nem említette és talán én se kérdeztem. -Simán elhinném, hogy hivatásos testőr vagy.- biccentem kissé oldalra a fejem, ahogy összeszűkített szemekkel kémlelem arcát, tekintetét és próbálom kitalálni, mivel foglalkozhat.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Kedd Jan. 25, 2022 5:25 pm
A magányról talán ő is sokat tudott volna mesélni, legalábbis azok alapján, amit eddig megosztott az életéről. Valakinek jobban ment ez az életforma, közöttük nekem is. És amúgy is, az életvitelem nem is tett lehetővé mást, nem mintha amúgy dédelgettem volna más álmokat vagy vágyakat. Nem szerettem a kötöttségeket, a barátkozás pedig amúgy sem volt az én műfajom. Mikor lett volna rá időm? Persze néha biztos hasznát vettem volna egy kapcsolati hálónak, de az, hogy őrizni tudjam az inkognitómat, felülírt minden szabályt és minden vágyat. A kis erődemonstrációja valószínűleg ízelítő volt a teljes repertoárból, de nem fűztem hozzá semmit, csak egy elismerő pillantást. Már amúgy is kinyilvánítottam a véleményemet róluk, istenekről, az pedig, hogy ok nélkül fényezzem bárki önbecsülését, nem volt rám jellemző. Bár ahogy viselkedett, nem is nagyon szorult rá az elismerő szavakra. - Valójában elég tökös préda vagy nélkülem is, én itt csak hátvéd lehetek - vigyorodtam el, közben hagytam, hogy átadja magát a zenének, de egy pillanatra sem vettem le róla a szemem. Ezt diktálta az ösztönöm, és ugyan biztos voltam benne, hogy egyelőre sikerült megalkuvásra kényszerítenem a gyanúját, de mégsem akartam lemaradni egyetlen mozdulatáról. Szakmai ártalom, mondták volna az olyanok, mint én, hogy nem tudjuk levenni a szemünket a saját célpontunkról. A teste egy pillanatnyi ellenállásról árulkodott, mikor egy mozdulattal arra ösztökéltem, hogy forduljon meg. A háta a mellkasomhoz simult, a feneke meg az ölemhez. Idejét sem tudtam annak, mikor vettem részt utoljára ilyesmiben, mert a csábítás történetesen nem tartozott az eszköztáramhoz. Csak újabb bonyodalmakat szült, ennek ellenére nem álltam meg, és ugyan kételkedtem abban, hogy egy istennő majd átadja nekem a gyeplőt, de mégis beleolvadt az általam diktált ritmusba. Éreztem a lágy, nőies illatot, amit a bőre bocsátott ki, egy pillanatra talán le is hunytam a szemem, de elég gyorsan kapcsoltam. Közben hallottam a szavait, amik újabb mosolyt csalogattak elő. - Bátrak szerencséje - súgtam ennyit a fülébe, miután a tarkómra markolt, a szabad kezével pedig megkereste a csípőjén nyugvó kezemet. Ez azonban nem akadályozott a mozdulatban, hogy még közelebb húzzam. Életre keltek bennem a hangok, amik fel akarták hívni a figyelmem arra, hogy ne feszítsem túl a húrt, és ne tévesszem szem elől a valódi célt. Attól, hogy megjátszottam magamat előtte, ő ugyanúgy egy küldetés része volt. - Hm - bukott ki belőlem először csak ennyi, engedve, hogy megforduljon, a karjai pedig közben a nyakam köré fonódtak. - Azt hiszem, nem fog gondot okozni - tettem hozzá, bár közben nem tévesztve szem elől az információt, miszerint itt dolgozik, és ebből kiindulva jó páran ismerhették itt. - Így úgyis kevesebb az esélye, hogy valaki hátha akar támadni, nem? - vontam egyet a vállamon, közben szélesen elvigyorodva. Nagyjából kétszer akkora voltam, mint ő, és az, aki ilyen helyzetben akart volna rátámadni, nemhogy hülye, egyenesen őrült lett volna. Amúgy sem adtam volna át senkinek a dicsőséget, hogy előbb kapja el. - Szóval Liv - köszörültem meg a torkom, közben újfent megkeresve a tekintetét, az egyik tenyerem pedig a fenekére simult, így ösztönözve, hogy újfent a testemhez simuljon. - Ez a munkád? Megtáncoltatni az idegeneket? - vált pimasszá a vigyor a képemen.
Úgy érzem, hogy nem árt, ha emlékeztetem arra, hogy én egyébként egy istennő volnék, aki nem mellesleg okosabb annál, mint hogy teljes mértékig egy idegenre bízza az életét. És persze az sem árt, ha azzal is tisztában van, hogy mivel kell számolnia, ha netán mégis arra adná a fejét, hogy eláruljon vagy megpróbáljon valamilyen módon kibújni az egyezségünk alól. Ezért hát az erőfitogtatás, a cikázó fény az égen, ami még, csak a jéghegy csúcsa, az általam produkálható legcsekélyebb veszély. Attól még, hogy Ő lesz a védőbástyám, én is nyitva fogom tartani a szemem,, bár én magam sem tudom, hogy mi mindenre kell még számítanom. Talán, idővel Aegir egyszerűen ráun erre az őrültségre, amit a fejébe vett, hogy mindenképpen megpróbálja összetartani az általa szétzúzott családunkat és elfogadja végre, hogy én nélküle is remekül elvagyok. A további mesedélután - vagy este- helyett el is indulok inkább vissza a halandók közé, ahol hangosabb a zene és kellemesebb a hangulat, de miközben haladunk, most végre én kérdezősködök. -Magányos lélek.- jegyzem meg mosolyogva, ahogy haladok az emberek közt, de aztán váratlanul elé kerülök és miközben a következő kérdésem is felteszem neki, tekintetem az övébe fúrom. Egy hosszú pillanatra el is veszek kékjeiben, ő meg mintha az enyémekben tévedt volna el, úgy bámulunk egymásra. Az egész olyan különös, nem is igazán értem, mi történik, de végül megköszörüli a torkát, elpillant másfelé és előbb felvezeti, majd fel is teszi a kérdését. Bár ekkor én már a zenével vagyok elfoglalva, attól még tisztán értem szavait és míg körülötte ringatózok és forgok, meg is válaszolom kérdését. -Nagyjából mindig. Hiszen, én volnék a préda , nem?- vonok vállat, megállok előtte és csak bámulok rá egy ideig, mint aki vár valamire. Ő pedig veszi az adást, hogy valamilyen módon ez már talán a mai estére is vonatkozik, mert kezei a csípőmre siklanak és egy apró mozdulattal érezteti velem, hogy azt várja, forduljak meg. Nem, mintha ínyemre lenne, hogy hátat fordítsak neki, de végül mégis így teszek, hagyom, hogy közelebb húzzon magához és még engem is meglep, milyen kellemes érzéssel tölt ez el. Fenekem öléhez simul, végül hátam is mellkasának támasztom, miközben felveszem az általa diktált ritmust és együtt ringatom vele a csípőmet. -Mondjuk, ha így vagy a közelemben, az nem kelt senkiben gyanút. Okos húzás.- jegyzem meg halkan, egyik kezem hátranyúl hozzá, vállára simul, majd onnan tarkójára vezetem, míg másik csípőmön nyugvó kezére téved. Jó pár férfival táncolgattam már -messzebbre nem merészkedtem még - mióta itt vagyok, de valahogy egyik sem töltött el ilyen érzéssel, mint amit most érzek, ahogy Malthe simul hozzám. És ez nagyon különös. -Egyébként ezen a helyen dolgozok, szóval lehet több időt kell majd itt töltened.- szólalok meg újfent, valamivel amúgy is meg kell törnöm ezt az idillt, mielőtt még az érzékeim túlságosan elködösítenék az elmémet. Inkább megfordulok karjai között, ha hagyja és átkarolom lazán a nyakát, hogy úgy beszélhessünk tovább a feladatáról és annak részleteiről. Bár meglehetősen nehéz most erre koncentrálnom, mert valahogy túlságosan is kellemes ez a tánc és az, ahogy teste az enyémhez feszül. De egyszer belefér, nem? Ma úgyis szórakozni akartam.
Malthe Hjelm —
Elküldésének ideje — Vas. Jan. 23, 2022 8:46 pm
Kettőn állt a vásár, és nem tudtam volna előre megsaccolni, hogy mit fog gondolni rólam a lelkes előadásom után. Azt, hogy egy vad és izgalmas képzelőerővel rendelkező mezei senki vagyok, vagy rájön, hogy amúgy létezik itt összefüggés két dolog között. Én mindkettő eshetőségre felkészültem, figyeltem a vonásait, azt, ahogyan elkezdett gondolkodni, a gyanú csíráját pedig elültettem a fejében. Az első szavakat meghallva már tudtam, hogy az első forgatókönyv fog megvalósulni. De betudhatta volna akár annak is, hogy túl sok akciófilmet nézek, már ha feltétlenül hinni akart valamiben, és magyarázni akarta az egész előadásomat. - Hm. Sosem védtelen? - kérdeztem vissza, bár tény, nem kellett volna kifelejtenem a számításból, hogy ő nem holmi mezei halandó volt. A dühe talán arra is képes lett volna, hogy egy viharral elpusztítsa az ismert világunkat, ezt pedig nem is felejtette el demonstrálni, mikor az ablakhoz sétált és rábökött az égboltra. Vajon ő volt a felelős minden nyamvadt esőcseppért? - Részletkérdés - magyaráztam aztán tovább, ekkor már alkalmazkodva az új szabályokhoz. Higgye csak azt, hogy lelkes amatőr vagyok, aki néhány dologgal nem kalkulált. Nekem ez így jobb és egyszerűbb. Egy ideig azt hittem, még folytathatom a felderítést, csak hogy minél több részletet szedjek ki belőle, de nem ült vissza, helyette intett, hogy kövessen. Talán mégis elültettem valamit a fejében, a gyanakvást, és ezért akart a tömeg felé húzódni. Közben nem hagyott fel a faggatással, kérdések záporával halmozott el, mire csak lazán megvontam a vállam. - Csak én vagyok és a kisujjam - adtam egyszerű választ a kérdésére, de amúgy sem volt mit ragozni ezen. Mióta az eszemet tudom, élt bennem annyi tudatosság, hogy ne kezdjek bele olyan kapcsolatokba, amik terhet jelentettek volna rám nézve, így rögtön kizárhattuk a feleséget és a gyereket. Arra azonban nem tértem ki, hogy nem vagyok fából, megvoltak a magam szükségletei, és ha éppen nem szorított határidő, ki is használtam az élet minden... adottságát. A tekintetünk hirtelen találkozott ismét, mikor szembefordult velem. Talán arra játszott, hogy meglepjen, talán csak ki akart zökkenteni, vagy próbára akart tenni, de túl nagy volt bennem a bizonyítási vágy, és habár nem szoktam belebonyolódni ilyesmibe a prédáimmal, nem kerülte el a figyelmem a mély tekintet, ami úgy kutatta az enyémet, mintha nem is a választ, hanem a kérdést keresné. A szemében megcsillant a sötét égbolt, a pusztító vihar ereje, ez pedig pár másodperc erejéig még béklyóba is szorított. - Tekintve, hogy nincs senkim és semmim... - vontam meg végül a vállam, miután megköszörültem a torkom és elszakítottam tőle a tekintetem. Nem jöttem tőle zavarba, de a tekintete mintha egészen a vesémbe látott volna, és hirtelen kedvem támadt felfedezni azt a bizonyos ismeretlen égboltot, amit megláttam benne... mindig vonzott a rejtély. De miért mindig ezekben a nőkben van rejtélyesség? - Mikor lenne szükséged rám? - fordítottam meg a kérdést. Tényleg nem tudtam, milyen életet élt, milyen tempót diktált, mikor és hová akart menni, és hogy ezeknél mennyire lett volna szüksége rám. Ő már régen a zenével volt elfoglalva, együtt ringott a dallammal és táncolt, megkerülve engem. Lehetett volna kényelmetlen, mert amúgy nem voltam az a szigorúan vett partiarc. De az ő köreiben kellett mozognom, és úgy tűnt, ő viszont ilyen. Így mikor körbeért és megállt velem szemben, kezeim a csípőjére siklottak, mintha engedélyt adott volna arra, hogy megérintsem. Ki tudja, talán ennyire jó haverok még nem voltunk. Mégis, ha engedte, a csípőjénél fogva ösztönöztem, hogy forduljon meg, így húztam magamhoz, a háta pedig majdnem a mellkasomhoz simult. Még mindig tartottam a csípőjét, mikor a zene ütemére az enyém is ringani kezdett, a feneke pedig hozzám dörgölőzött.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 77 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 77 vendég :: 1 Bot és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.