M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sif & Thrúd - Hy Mom

Siri.Rasmussen
Kiskép :
Sif & Thrúd - Hy Mom MMv6kJp
Rendeltetésem :
Thrúd valkűr vagyok
play by :
Alicia Vikander
Posztok száma :
30
User neve :
Maze
Csoport :
Valkűr
Pontgyűjtő :
19
Lakhely :
Sentrum
Foglalkozás :
nyomozó
Előtörténet :
Look Me in the Eye,
Tell me, what you see.

Siri.Rasmussen
Elküldésének ideje — Pént. Márc. 04, 2022 1:29 pm

Sif & Thrúd

Good to see you again, Mom

Még mindig nehéz elhinnem, hogy egy ilyen helyen futok össze a saját anyámmal, aki egyértelműen nem azért van itt, ennek a halandó férfinak a lakásában, mert épp a házvezetőnője lenne vagy ilyesmi, de ha még efelett el is siklanék és úgy tennék, mintha nem érdekelne, akkor is ott a másik dolog, ami bánt. Még csak eszébe sem jutott felkeresni vagy szólni, hogy ő is itt van Midgardban, pedig már nem most érkezett, ezt még el is árulja nekem, hanem pár hete. De nem számít. Már nagy lány vagyok, csak nyelek egyet, túl teszem magam ezen - is, mint sok minden máson életem során-, és inkább békejobbot nyújtok, vagy nevezzük bárminek azt, hogy elhívom reggelizni ahelyett, hogy játszanám a sértettet és itt hagynám a fenébe. Egyébként is, az anyámról van szó, akire ez a fajta viselkedés egyáltalán nem jellemző, úgyhogy nem lenne rossz kideríteni, hogy mi a fene folyik itt valójában.
Nagyjából ezen elhatározásig jutok, mikor kilép a lakás ajtaján, már jóval szalonképesebb állapotban, én pedig a kocsi oldalának dőlve magamra erőltetek egy mosolyt és elrugaszkodom tőle, hogy mire odaér hozzám, már indulhassak is a másik oldalra. Vagy legalábbis indulnék, de a kérdése hallatán megtorpanok és értetlen arccal, homlokomat ráncolva bámulok rá, hosszan elmélyedve az ismerős szempárban. -Az anyám vagy. Minden más várhat.- közlöm határozottan, küldök is felé egy bátorító mosolyt, mert ha valamit nem szeretnék, az az, hogy egy pillanatig is abban a hitben legyen, hogy nem örülök annak, hogy látom vagy, hogy bármiféle problémát is okozhat azzal, ha most vele töltöm az időmet. Örülök neki, nagyon is. Végre olyasvalakivel futok itt össze, akit szívesen látok, nem pedig a múltam egy olyan része, amit el akarnék felejteni. Engem inkább a körülmények zavarnak.
A kocsiba ülve aztán, ha már sikerült megnyugtatnom afelől, hogy egyáltalán nem zavar vagy akadályoz semmiben, felvetem neki, hogy akár reggelizhetnénk is abban a kávézóban, mire a gyomra, mintha csak díjazná a gondolatot, kordul egyet én meg elvigyorodok. Ezek után bizonygathatná nekem, hogy nem éhes, bár örülök, hogy nem is próbálkozik ilyesmivel, hanem rögtön beleegyezik a reggelizős kávézásba, ennek örömére pedig be is indítom az autót és elindulok.
Csendben telik az út. Ő sem próbálja megtörni és én sem, mintha mindkettőnket túlságosan lefoglalnának a saját gondolataink, pedig csak próbálok rájönni, hogy mi hozhatta Őt ide, amikor tudom jól, hogy az anyámat nem vonzza a halandók közti élet. Én azért vagyok itt, mert egyrészt az apám elküldött otthonról, hogy Alvist elfelejthessem - vicces, hogy itt meg rögtön össze is futottunk de nem baj-, egy olyan férfit, aki megsértett, megalázott és összetörte a szívemet. Próbálom a halandók közt megtalálni a helyem, hasznosnak lenni, ha már a világainkban régóta nincs szükség a hozzám hasonló harcosokra, de Ő nem olyan, mint én és főleg, nem kell senki és semmi elől menekülnie. Nem értem az egészet, de nem akarom máris neki szegezni mindezt, már csak azért sem, mert míg oda nem érünk, végig magamon érzem kutakodó pillantását. Mintha én lennék fura, amiért itt vagyok, pedig valójában neki nem kellene itt lennie és főleg nem végig piálnia egy éjszakát és idegen pasasok mellett ébredni.
Miközben besétálunk a kávézóba, érzem, hogy zavarban van, ami elég különös, ha az ember belegondol, hogy egy istenről van szó és csupa halandók vesznek minket körül, nem is nagyon tudom hova tenni az aggodalmát, de nem teszem szóvá. Mivel a ruhája alját igazgatja, feltételezem, hogy nem érzi ideillőnek az öltözékét, de hát ez nem is olyan meglepő, hiszen diszkózni vagy hova indul ebben a hacukában, nem pedig kávézni. Na jó, legszívesebben ráförmednék, az arcába vágnám mindezt, számon kérném és úgy általában, éreztetném vele, hogy mennyire nem normális ez így, mennyire fordítva kellene ennek történnie, hogy Ő fusson össze velem egy züllött éjszaka után, de visszafogom magam. Neki ez a világ még mindig idegen, még akkor is, ha azzal már tisztában van, hova kell menni inni és drogozni.
Kérdése aztán visszazökkent a háborgó kislány gondolatai közül, akiben egy világ omlott most össze, és újra sikerül ésszerű és megfontolt felnőtt nőként rápillantanom. Nem akarom semmivel sem megbántani és főként nem akarom vele éreztetni, hogy én viszont pocsékul érzem magam, így egy gyenge mosolyt követően megrázom a fejem. -Csak néha ugrok be, ha útba esik, de akkor is megrendelem és viszem is magammal a kávémat.- válaszolok őszintén, körbe is pillantok a helyen, ahova általában tényleg csak berobogok nagy lendülettel, hogy aztán két perc múlva már távozzak is, így csak most tűnik fel, hogy igazából egész barátságos hely, ha az ember le akar ülni az anyjával kávézni és reggelizni. Csak legközelebb előbb át kell öltöznie, mert két asztallal odébb a pasas majdnem a gyerek szemébe nyomja a palacsintát a szája helyett, annyira elbambul.
Végül az anyám felé nyújtok egy kávélapot, én meg a sajátomat nézem elgondolkodva, mintha azon töprengnék, mit kérjek, bár neki azért adok egy tippet a desszertet illetően, mire azt kéri, hogy lepjem meg. Ráemelem tekintetem, kissé össze is húzom szemeimet, úgy elenezgetem és próbálok rájönni, miféle kávé is illene hozzá, végül elveszem a kezéből a lapot és a sajátommal együtt leteszem az asztalra. Eddig tudtam magam türtőztetni, mert mostanra már a kíváncsiságom olyan méreteket öltött, hogy már képtelen vagyok nem a lényegre térni. Neki is szegezem a kérdésemet, hogy aztán érdeklődve figyeljem arcát és várjam, miféle választ fog adni.
Ő pedig bele kezd, de már az első mondatnál furcsálóvá válik tekintetem és ez nem változik a későbbiekben sem. Azt tudom, hogy miféle helyzetek vannak, mint ahogy az sem lep meg, hogy a nagyapám ilyen radikális tud lenni, de azért nem gondoltam volna, hogy még anyámat se engedi majd vissza, ha mégis lejön ide. Jó pár kérdés formálódik meg elmémben, míg hallgatom, de nem szólok közbe, a legutolsó mondatáig, csak csendben figyelem az arcát, mikor pedig végez, megérkezik a felszolgáló is, így figyelmemet előbb annak szentelem.-Jó napot! Két fahéjas cappuccino-t kérnék és lenne még mellé két sonkás bacon-ös szendvics valamint két szelet tiramisu. Köszönjük!- mosolygok a nőre, igyekszem minél gyorsabban lezavarni a rendelést, ő pedig biccent egyet és már tovább is áll, amiért igazán hálás vagyok. Reméltem, hogy nem kezd el jópofizni velünk, mert így máris az anyám felé fordulhatok. -Ki szólított? És mi van az apámmal? - kérdezem végül lényegretörően, de aztán kapcsolok, hogy talán túlságosan is a nyomozó szerepben maradtam, holott ez most nem egy kibaszott ügy, hanem az anyám. A családomról van szó, így aztán megköszörülöm a torkom és sietve megszólalok újra. -Ne haragudj, anya, de nem igazán emlékszek olyan esetre, hogy lejöttél volna Midgardba piálni, drogozni és pasizni. Mondd el, hogy mi történt. - kérem halkan, tekintetembe némi aggodalom költözik, mert az az érzékem, ami jóvá tesz a munkámban, most azt súgja, hogy valami durva dolog kellett, hogy legyen ahhoz, hogy vele így fussak össze.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég —
to my daughter

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Látom rajta, hogy megsértettem, akármennyire is igyekszik a fájdalmat elrejteni előllem. Egy anya mindig tudja… Természetesen nem az volt az eredeti tervem ezzel az egésszel, hogy megbántsam. Még megszégyenítőbb a gondolat, hogy nem is igazán gondoltam Thrúdra – azon kívül, hogy teljes mértékben ki kell őt hagynom ebből -, amióta lejöttem ide az emberek közé. Az első és legfontosabb dolog az volt, hogy lássam Thort és megtudjam mégis mi volt ilyen fontos, ami miatt lehívott Heimdall. Amikor pedig kiderült számomra, hogy a férjem ismét nemzett egy gyermeket… nélkülem, az elmém elborult. Az utána következő napokra szinte nem is emlékszem, egészen idáig, amíg lányommal itt nem állunk az ajtóban. Egybefolynak az események. Csak a megannyi klubot és szórakozóhelyet látom, ahol eddig próbáltam lefojtani keserűségemet. Az arcok összemosódnak előttem. Fogalmam sincs, hogy mennyi helyen és kézben fordultam meg az elmúlt időben, de nem is igazán akarok rá gondolni. Ez volt az egésznek a lényege: ne gondoljak semmire és akkor nem érzek semmit. Az egyetlen kitűnő dolog a partizás és az emberek csodálatában való fürdőzés közepette Sigrun. A valkűrrel való találkozás vezetett egy kis fényt a sötét, átkozott napjaimba ezen az ostoba Földön.
Most azonban nem menekülhetek tovább és szembe kell néznem azzal, hogy mit is mondok, mennyire is vonom bele ebbe az egészbe Thrúdot. Biztos vagyok továbbra is elhatározásomban, hogy nem sokat. Kérdés, hogy figyelő szemei alatt ez mennyire fog sikerülni. Megijeszt a gondolat, hogy még több fájdalmat okozzak neki, és kétségbeesettségem cselekvésre ösztökél, hogy kitaláljak valamit, amivel mégis megmenthetem… megvédhetem… Akármennyire is megvetem azt a… semmirekellő tuskót, aki tönkre tette az életemet, nem akarom, hogy a lányom szemében összetörjön a kép a nagy és erős Thorról. Ha magától fog hasonló következtetésre jutni nem fogom megállítani benne, de nem is én leszek, aki rávezeti.
Amikor felajánlja, hogy menjünk valahová, ahol kettesben lehetünk egyszerre vagyok boldog és ideges… Félek, hogyan is fog alakulni ez a beszélgetés, azonban örülök bármilyen időnek, amit együtt tölthetünk.
A hangulat megint kicsit kellemetlenre fordul, amikor felhozza, hogy ideje lenne kicsit rendbe szednem magam. Nem sok minden hoz zavarba mostanra már, sőt, fiatalabb koromban sem mondhatnám, hogy kifejezetten szégyenlős voltam… Most mégis érzem az arcomat felforrósodni, hogy a lányom esetleg szégyellné a jelenlétemet. Ez az egyetlen oka annak, hogy csendesen bólintok egyet és visszalépek a lakásba, hogy megfogadjam tanácsát. Az emberek egyáltalán nem érdekelnek, úgy is tudom, hogy már akkor imádnak, amikor rám néznek és egyetlen kérésembe kerül, hogy megtegyenek nekem bármit. A hatás, amit gyakorolok rájuk néha már szinte szórakoztató, ha érdekelne. De nem érdekel… semmi nem érdekel. Kivéve Thrúd.
Úgyhogy fogom magam és visszasietek a hálóba, hogy megkeressem a fehérneműmet. Amint sikerül összeszednem azt a férfi farmerjának zsebéből gyorsan magamra húzom. A fürdőbe betérve megmosakszom amilyen gyorsan lehetséges, és igyekszem kezdeni a hajammal is valamit, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy szénakazal. Amint prezentálhatónak érzem magam, aki mellett talán a lányom sem fogja kellemetlenül érezni magát, felveszem a csávó bakancsát, mert nem találom a saját cipőmet… már ha egyáltalán volt rajtam, amikor megérkeztem, aztán felveszem a kabátomat. Arról sincs fogalmam ezt hol szereztem, lehetséges valamelyik lány ajánlotta fel nekem, kint egy klub mellett, amikor éppen a hidegben ontottam ki az éppen elfogyasztott szereket magamból… de az emlék homályos, mint minden más bennem.
Rámosolygok Thrúdra, amikor leérek hozzá és a kocsijához lépek.
- Biztos vagy benne, hogy nem gond, hogy velem töltsd az időt? – kérdezem bizonytalanul, ahogy szorosabbra fogom magamon a kabátot az egyik kezemmel, a másikat pedig az autó tetejére helyezem. Tekintetem összekapcsolom a lányoméval. – Nem akarok problémát okozni neked.
Csak miután megbizonyosodtam róla, hogy nem zavarja őt, hogy miattam kell kihagynia a munkát a mai napon – még ha csak kis időre is – azután szállok be az ülésre. Mosolyogva bólintok egyet, amikor felhozza a kávézót. Fogalmam sincs, hogy voltam-e olyanban eddig és arra sem emlékszem – ébredek rá, amikor megjegyzést tesz arra, hogy ő tudna harapni valamit -, hogy mikor ettem utoljára. Talán még nem is kóstoltam semmit a midgardi étkekből. Legalábbis, ami a „normális” ételt jelenti. Lelkiszemeim előtt csak azok a szerek és töménytelen mennyiségű alkohol van, amit a partik alatt szoktam elfogyasztani. Mintha a gyomrom csak a gondolatra, hogy végre értelmes kaja is kerülhet bele, összeszedné magát és ezt a pillanatot választja arra, hogy korduljon egyet.
- Azt hiszem… én is tudnék enni – mondom neki egy reszketeg félmosollyal.
Az út csendesen telik, bár én nem egyszer lopok pillantást felé. Nézem őt, ahogy az utat figyeli, ahogy a kormányt irányítja. Olyan hihetetlenül furcsa számomra, hogy mennyire egyszerűen látom benne a tüzes lányomat, a harcost, a valkűrt, de közben mégis látom, hogy mennyire beilleszkedett az itteni életbe. Látszik rajta a kényelem, amivel ezt a világot fogadja… Én magam soha nem tudnám elképzelni, hogy ilyen mértékkel öleljem magamhoz a halandó létet, de… lehetséges, hogy az ő kedvéért megpróbálnám meglátni mi olyan érdekes Midgardban.
Ezzel a gondolattal szállok ki és nézek fel a kávézó lógójára az épület elején. Elegánsnak tűnik, de egyszerre barátságosnak. Nem egy családot pillantok meg belépni és ettől rögtön kissé idegesebb leszek, mint eddig. Megint attól félek, hogy Thrúd szégyellni fogja, ha meglátják velem, vagy esetleg elkezd összehasonlítgatni az itteni anyukákkal. Soha nem gondoltam volna, hogy majd halandó nőkre leszek féltékeny. Most mégis zavartan húzogatom le rövid ruhámnak a szoknyarészét, közben próbálok olyan természetesnek tűnni, amennyire csak lehet. Nem segít, hogy lányomon továbbra sem látom, hogy ő zavarban lenne. Mindent olyan könnyedén kezel és én csak próbálok lépést tartani.
Óvatosan helyezkedem el a székben, ahhoz az asztalhoz, amit ő nézett ki nekünk. Közben a környezetet nézem, próbálva a körülöttünk lévő embereket nem túlságosan megbámulni. Levetem a kabátomat és egy pillanatnyi bizonytalanság után a székem háttámlájára terítem. Elkapom egy férfi pillantását, aki éppen valami süteménnyel eteti a gyerekét. Összevonom a szemöldököm, amikor megbámulja a combjaimat, majd sóhajtva visszafordulok Thrúd felé.
- Gyakran jársz ide? – kérdezem kelletlenül, ahogy próbálok valamilyen beszélgetést beindítani.
Amikor elém teszi a lapokat, amin gondolom felsorakoznak a választási lehetőségeink, akkor csak meredek rájuk egy ideig. A szavak fele, vagy inkább nagyrésze teljesen érthetetlen számomra, fogalmam sincs mit jelent egy ’latte machiato’, így végül csak egy mosollyal visszatolom őket neki.
- Lepj meg – mondom melegen, és a gondolat, hogy ő válasszon nekem valamit még egy kis izgatottsággal is tölt el. Kíváncsi vagyok mit fog gondolni, hogy mi tetszik nekem. Bármilyen kotyvalék kerül is elém, azonban, biztosan azt fogom mondani, hogy finom.
Kezeimet összekulcsolom az ölemben és picit félredöntve a fejemet figyelem őt. Tekintetem végigfut sötét mézszínű haján, halandó ruhákba bujtatott alakján. Majd visszasiklik az arcára, hogy koncentráló arckifejezését fürkésszem. Azonban nem sokáig hagyja, hogy a csend húzódjon közöttünk, mert hamarosan leteszi a fényes lapokat és rám szegezi a kérdést, amitől egész végig féltem.
Nyelek egyet és ruhám szélével kezdek babrálni, amit nem láthat a műanyag asztal alatt.
- Üzentek, hogy jöjjek le, mert látnom kell valamit – kezdek bele csendesen. Pillantásommal kerülöm az arcát, legfőképpen a szemeit, és közben próbálom könnyed mosolyomat az arcomon tartani. – Sokáig gondolkoztam rajta, mert nyilván tudod, hogy a jelenlegi… - elhallgatok és szürke szemeimet körbefutattom a helyiségen, majd kicsit előrébb hajolva, lehalkítva a hangom folytatom: - helyzet miatt az átjárás a világok között nem megengedett. Tudtam, hogy ha lejövök Midgardra, akkor Odin nem fogja engedni, hogy visszamenjek. – Sóhajtok egy nagyot, megemelve vállaimat, majd visszadőlök. – Mégsem tudtam annyiban hagyni, hogy megtudjam mi az, amit akarnak, hogy lássak. Úgyhogy megtettem, lejöttem… Gondoltam majd itt veled és… Thorral, talán el leszünk egy ideig – mosolygok rá ismét, de nagyon erősen kell koncentrálnom, hogy a fájdalom ne szivárogjon ki belőlem minden pórusomon. – Egy családként. Úgyhogy amint megérkeztem felkerestem őt.
Elhallgatok, mert nem tudom hogy hogyan folytassam tovább. Tekintetem ide-oda ugrándozik a helyiségben, valami kapaszkodót keresve, ami talán segítene abban, hogy még tovább odázzam ezt a pillanatot.
Végül a segítség a kiszolgáló formájában érkezik, ahogy meghallom mögüllem a hangját:
- Jó napot! – mosolyog ránk egy tökéletes fogsorral. – Szeretnének már rendelni?
Én csendben maradok, még ha lehet kissé látványosan le is engedek feltünésére. Szürke íriszeimet aztán lányomra vetem és kíváncsian várom, hogy mit fog rendelni nekünk.

szószám: 1317 | ruha |
Siri.Rasmussen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thrúd valkűr vagyok
play by :
Alicia Vikander
Posztok száma :
30
User neve :
Maze
Csoport :
Valkűr
Pontgyűjtő :
19
Lakhely :
Sentrum
Foglalkozás :
nyomozó
Előtörténet :
Look Me in the Eye,
Tell me, what you see.

Siri.Rasmussen
Elküldésének ideje — Pént. Jan. 21, 2022 4:35 pm

Sif & Thrúd

Ha azt mondom, hogy erre nem voltam felkészülve, az még enyhe kifejezés. Kevésbé lépett volna meg, ha maga a király sétál ki innen vagy mondjuk Mickey egér vagy akárki más, na de épp az anyám? Ráadásul egyértelműen lerí róla, hogy végig mulatta a múlt éjszakát meg még valószínűleg hagy ne mondjam, mit csinálhatott itt, ami végképp abszurddá teszi a helyzetet. Mármint, persze, felnőtt nő meg minden, felőlem azt csinál, amit csak akar, de ennek valahogy fordítva kellene inkább megtörténnie nem? Legalábbis, a halandók világában inkább az történik meg sűrűbben, nálunk isteneknél meg valkűröknél meg...hát, őszintén szólva fogalmam sincs. Minden esetre nem igazán tudom, miként kezeljem a helyzetet, így először megpróbálok profi maradni és a munkára koncentrálni. Mondjuk nem lep meg, hogy a pasas nem igazán szalonképes. Elnézve az anyámat, csoda, ha az a pacák még el egyáltalán.
Az anyámat végül mégis csak kérdésekkel árasztom el, mert képtelen vagyok megérteni, hogy mi történik és mivel közli, hogy a férfinak nem sok hasznát venném amúgy sem, a munkát a háttérbe söpröm -tőlem igazán nem megszokott módon-, és az anyámra kezdek koncentrálni. Mondjuk jó lenne tudni, hogy mit keres itt és mióta.
Kár lenne tagadni, hogy a válasza rosszul esik, bár előle azért egész jól el tudom rejteni az érzelmeimet, már csak amiatt is, mert a válasz erre sarkall. Értem én, hogy talán más dolga is akadt itt a halandók világában de, ha már itt van pár hete, nehezére esett volna megkeresni?
Mégis, ennek ellenére is úgy érzem, hogy beszélnünk kell valami nyugodtabb helyen, mert ez az egész nekem nagyon bűzlik. Talán, túl sok időt töltöttem már a halandók között nyomozóként is kialakult valami érzékszervem, ami jelez, ha valami nem kóser vagy nem tudom, de most tényleg nem kóser ez az egész. Az anyámat pedig, őszintén meglepi, hogy ezt felajánlom. Egyértelműen látszik rajta, mint ahogy rajtam is valami öröm-féle, ami azért vegyül némi tartózkodással is, ahogy bólintok és a lépcső felé fordulok. A legfelső fokról pillantok vissza rá. -Odalent megvárlak, ha esetleg....kicsit rendbe szeretnéd kapni magad. Vagy... - akad el a szavam, mert nem igazán tudom, mit mondhat ilyenkor valaki az anyjának, aki végig bulizta meg hancúrozta az előző estét, de végül egy apró mosolyt megengedek magamnak. -Szóval, lent várlak.- biccentek egyet újfent, majd lesietek a lépcsőn, mielőtt még kényelmetlenebbé tenném a helyzetet és a kocsiig meg sem állok. Beülni viszont, csak akkor ülök be, ha már az anyám is megjelenik, addig is legalább kigondolom, hova kellene mennünk. -Nem messze van egy jó kávézó, ilyenkor pedig, még felszolgálnak reggelit is. Én tudnék harapni valamit.- közlöm, mintha bátorítani akarnám vagy nem is tudom igazán, hogy mit művelek, mert akármilyen különös találkozás is ez, nem akarom, hogy szégyenérzete legyen vagy azt gondolja, hogy nem örülök neki. Örülök, csak nem így képzeltem el a viszontlátást. De majd megemésztem. Úgyis jó pár dolog van manapság, amivel meg kell békülnöm. Például Alvis is.
A kávézóhoz érve kiszállok, csendben besétálok és miután köszönök a pultban álló nőnek, leülök az egyik szabad asztalhoz. Én már elég otthonosan mozgok az ilyen helyeken, de nem tudom, hogy az anyám is így van-e ezzel, szóval ezért is érzem úgy, hogy nekem kell vezetnem. Például elé teszem a kávélapot, amin szerepel pár reggeli menü és desszertek is. -A tiramisu isteni itt, ha engem kérdezel.- jegyzem meg úgy mellékesen, végül elmélyedek a lap tanulmányozásában, vagy legalábbis úgy csinálok, mert közben azon jár az eszem, mihez kezdjek a helyzettel.
-Na jó. Távol álljon tőlem, hogy számon kérjelek, de mégis, mi a fenét keresel itt, anya?- bukik ki belőlem végül a kérdés, ahogy a lapot leteszem az asztalra, kíváncsi tekintetemet pedig rászegezem.
Anonymous

Vendég —
to my daughter

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Látom megrökönyödését visszatükröződni arcán. Valójában én magam is pontosan ilyen ledöbbentnek, vagy inkább leforrázottnak érzem magam. Igazán nem gondoltam, hogy majd itt és… így fogunk újra találkozni. Abban sem vagyok biztos mikor jutottam volna el arra a pontra, hogy felkeressem őt. Túlságosan el voltam foglalva a saját fájdalmam dagonyázásában ahhoz, hogy bármi másra tudjak koncentrálni… Az érzelmeim olyanok voltak, mint falra hányt festék, ami örökké csak olvadozik lefelé, ahelyett, hogy megszáradva leperegne rólam.
Most is, itt állva előtte, úgy érzem, hogy maga alá fojt megannyi érzelmem, de igyekszem kievickélni alóluk mielőtt még igazán magával sodornának. Helyette próbálok egy kis bátorságot húzni magamra és szembe nézni a sorsommal, ami lányom képében érkezett el hozzám.
Bevonom magam mögött az ajtót, ahogy kilépek hozzá a folyosóra. Nem mintha annyi diszkréciót szeretnék adni a férfinak, aki odabent hangosan horkolva még azóta sem tért magához. Inkább szeretném saját magunkat elszegregálni. Bár erre lehetséges nem éppen egy lakóház közlekedője lenne a legjobb hely.
Ez nem tántorít el attól, hogy halkan, de határozottan számonkérjem Thrúdot mit keres itt. Ő egyenesen és gyorsan lerendezi a válaszadást, aminek majdnem sikerül egy mosolyt csalnia az arcomra. Annyira érződik rajta, hogy pontosan milyen hivatást is választott magának. Meglepő gondolat számomra, de az jut eszembe, hogy egészen illik hozzá.
Azzal viszont várok még, hogy én is megválaszoljam az ő kérdését. Nem is tudom pontosan mit mondjak, vagy inkább, hogy hogyan mondjam el. A válasz valójában nagyon egyszerű és nem szeretek hazugságokkal kertelni, most azonban az igazság túl terhes ahhoz, hogy egyszerűen megosszam. Izzadni kezd a hátam már csak a gondolatra is, hogy ebbe igazán belemenjek Thrúddal, miután annyira szerettem volna megvédeni őt mindettől a… rothadó keserűségtől.
Szerencsére megkímél attól, hogy rögtön felelnem kelljen feltett kérdésére. Helyette a férfiről kezd beszélni, aki éjszakai szórakozásomat nyújtotta az elmúlt éjjel. Hirtelen annyira elmerültem a beszélgetésünkben, hogy teljesen elfelejtkeztem róla, hogy miért is vagyok itt. Ahogy, úgy néz ki, hogy a lányom is.
- Bent van, ha gondolod bemehetsz hozzá – mondom, intve a kezemmel az ajtó felé, majd kissé védekező pozíciót fölvéve, összefonom karjaimat mellkasomon. – De ne várj tőle sokat… valószínűleg eléggé kiütötte magát – teszem hozzá próbálva elrejteni az érzelmeket az arcomon, az unottságon kívül és megrántom a vállamat.
Ezek után csend telepszik ránk. Látom lányomon, hogy nagyon gondolkozik valamin. Jár az agya valószínűleg az egész helyzeten, amibe keveredtünk. Gondolom millió kérdés kavarog most a fejében, amire választ szeretne… ám én nem vagyok olyan hajlandó ezeket megválaszolni, főleg nem magamtól felajánlani. Ez szégyennel tölt el, mert nagyon rosszul esik nekem, hogy nincs annyira jóban a kapcsolatunk, hogy könnyedén megoszthassunk olyan dolgokat is egymással, ami nehéz. Azt is tudom, hogy ez az én hibám, mégsem tennék semmit másképp, ha előre tudom, hogy ez lesz a vége. Nem akartam az elejétől kezdve belekeverni Thrúdot ebbe… és ezt továbbra sem szeretném, így a továbbiakban is igyekszem majd minél kímélőbben szembesíteni a tényekkel. Ha hagyja…
Végül egy egyszerűbb témát ragad magához. Feszengő alakját nézem mielőtt válaszolnék. Látom rajta, hogy szinte fél megtudni az igazságot és ez csak még jobban megerősíti bennem az elhatározást, hogy csak annyira legyek őszinte, amennyire szükséges.
- Nem régóta – válaszolok sokadik kérdésére homályosan. Pillantásomat az ajtóra vezetem mögöttem, majd csupán fejemet fordítom vissza hozzá. – Egy pár hete…
Meglepődötten pislogok rá, amikor felajánlja, hogy menjünk el együtt valahová. Nem gondoltam volna, hogy az oly fontos emberi munkáját feláldozná annak oltárán, hogy összeszedje a másnapos anyját, akivel kitudja mióta nem beszéltek. Bár nyilván lenne mit megbeszélnünk és bepótolnunk az elmaradt időben történteket.
Ezt ő is megemlíti végül, igaz nem tűnik úgy, mint aki örülne a felvetésnek. Ám tudom, hogy most már ez végképp elkerülhetetlen… nem is akarom, akartam őt elkerülni igazából, csak ezt az egész beszélgetést, ami majd következik. Próbálom szilárdan tartani védőfalaimat és szívemet megerősíteni, hogy ne tűnjek úgy, mint aki teljesen össze van törve, majd vetek felé egy bíztató mosolyt, amennyire tőlem kitelik.
- Legyen úgy – egyezem bele és óvatosan kinyúlva finoman megérintem az arcát. Egy pillanatot töltök azzal, hogy igazán magamba szívjam a látványát, újonnan eszembe véssem vonásait, tekintetünket összekapcsoljam. Aztán leengedem kezemet és hátrább lépek egy picit. – Vezesd az utat, megyek utánad!

szószám: 678 | ruha |
Siri.Rasmussen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thrúd valkűr vagyok
play by :
Alicia Vikander
Posztok száma :
30
User neve :
Maze
Csoport :
Valkűr
Pontgyűjtő :
19
Lakhely :
Sentrum
Foglalkozás :
nyomozó
Előtörténet :
Look Me in the Eye,
Tell me, what you see.

Siri.Rasmussen
Elküldésének ideje — Pént. Jan. 14, 2022 7:00 pm

Sif & Thrúd

Sok minden átsuhan az elmémen, miközben az ajtóban állva várok valami válaszra. Sokféle figurát elképzelek lelki szemeim előtt a züllött alkoholistától a vasalt inges, két életét élő apukáig mindent, de arra egyáltalán nem számítok, hogy az ajtót végül egy nő fogja kinyitni, aki történetében az anyám. Meg se próbálom elrejteni az arcomra kiülő döbbenetet, ahogy ráismerek, bár tény, meglehetősen fáradtnak és...másnaposnak(?) tűnik. -Anya?! - szökik ki belőlem a döbbent kérdés, ahogy alaposan végig mérem tetőtől talpig, majd megkeresem kába tekintetét és megrázom a fejem, hátha sikerül észhez térnem. Idejét se tudom már, hogy mikor láttam utoljára, de a viszontlátást valahogy nem így képzeltem.
Annak mondjuk örülök, hogy elég figyelmes ahoz, hogy behajtsa maga mögött az ajtót, miközben nekem szegezi félig meddig a kérdést, hogy mit keresek itt. Vagyis, úgy sejtem, hogy ez lenne a folytatás, ha közben nem az ajtóval foglalkozik, de mielőtt még reagálnék, már szegezi is nekem a többit, mintha legalábbis az lenne teljesen érthetetlen dolog, hogy Én itt vagyok, pedig én már jó ideje Midgardon tengetem a napjaimat. -Végzem a munkámat. De Te mit keresel itt? - húzom össze szemeimet, bár cinikus pillantásom mögött ott a válasz, amit ugyan nem szeretnék hangosan megfogalmazni, de elmémben már kicsírázott. Nehéz, amikor azzal szembesül az ember -akarom mondani isten- lánya, hogy az anyja halandó férfiakkal múlatja az idejét. -Egyébként ki kellene kérdezném a pasit, mert valószínűleg egy gyilkosság szemtanúja volt.- osztok meg vele ennyi infót, mert lényegében ennyi az ügy, erről kellene elbeszélgetnem a taggal, aki vagy életképes, vagy az anyám úgy leszipolyozta az energiáját, hogy két napig észhez se tér. Na jó. Ezt még végig gondolni is morbid volt. -Odabent van? Tudok vele beszélni?- kérdezem végül, mert igazság szerint félek megkérdezni Tőle, hogy vele mi a helyzet, annyira kényelmetlen ez a helyzet, a találkozás. Félek, hogy olyasmire kellene rákérdeznem, amire nem feltétlenül akarnék választ kapni.
Egyik lábamról másikra helyezem a súlyom, ide-oda pillantok, miközben a csend közénk telepszik. Pedig, annyi mindenről szerettem volna vele beszélni, olyan sok éve nem találkoztunk már. Mondjuk, azt nem tudtam, hogy itt van Midgardon. -Mióta vagy itt?- kérdezem kíváncsian és ugye egyértelműen nem az érdekel, hogy konkrétan a pasi lakásán mióta időzik -akivel egyértelműen nem malmoztak vagy ilyesmi-, hanem a városban mióta van. -Na jó. Annyira nem bonyolult az ügy, talán várhat kicsit. Szóval...- kezdek bele zavaromban, igazából teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi a teendő ilyenkor, mert ilyesmire aztán tényleg, soha életemben nem készültem-Van kedved beülni valahová? Talán, lenne miről beszélnünk.- préselem össze ajkaim, ahogy rápillantok, hiszen igazán kíváncsi lennék, hogy mégis mi a fenét művel itt. Vagyis, nem a pasi lakásán, mert az teljesen egyértelmű és nem is akarok ennél többet tudni, hanem úgy általában, hogy mit keres itt és mivel tengeti a napjait és, hogy merre van az apám.
Anonymous

Vendég —
to my daughter

Kopogásra ébredek. A fejem pedig úgy hasogat, mint még talán soha. Úgy néz ki az éjszaka sikerült töménytelen mennyiségű alkohollal és kitudja még milyen szerekkel teljesen taccsra vágni magam, ami istenivalómat tekintve azért szerintem nem kis teljesítmény… Nem mintha büszke lennék rá.
Semmit nem érzek.
Talán egy enyhe bosszúságot, ahogy a fejemre húzom a párnát, amikor valahol messzebb ismét felhangzik a kopogás. Érzek magam mellett mocorogni egy másik testet, de egyelőre nem adok neki túl sok figyelmet. Helyette próbálok saját magamra koncentrálni, hogy ne legyek teljesen rosszul. Talán ennyi értelme van annak, ha isten valaki… hamar végigmennek ezek a halandók által készített tudatmódosító anyagok a szervezetemben, így nem okozva túl nagy kárt. Biztos vagyok benne, hogy egy kis víz, esetleg egy kis józanító friss levegő, és némi idő múlva már újra a toppon leszek.
Azaz ismét a gödörben.
Erre azonban még nem engedem, hogy elkóboroljanak a gondolataim, akármennyire is szeretnének maguk alá temetni a depresszív érzelmek. Igyekszem kizárni a fejemből minden mást a mérhetetlen hangos és fájdalmas dübögésen kívül.
Azonban nem telik bele pár percbe csupán, mire újabb dörömbölés csatlakozik hozzá. Nem tudom ki lehet az ajtónál és mit akarhat, de nagyon kitartó személy. Sóhajtok egyet, ahogy ráébredek, hogy éjszakai partnerem még vidáman húzza a lóbőrt – annak ellenére, hogy jó párszor megrugdostam már, jelzésértékkel – és nem fog kimenni, hogy elküldje a ránk törő személy.
Egy nyögéssel felnyomom magam az ágyban, majd fáradtan, valószínűleg véreres szemeimmel körbe pillantok a lepukkant lakásban. Olyan, mintha most látnám először, mert… valójában így van. Amikor tegnap este bebotladoztunk ide, hogy gyorsan – a halandó férfiak nem éppen az állóképességükről híresek – lerendezzük vágyainkat, majd kidőljünk az elfogyasztott dolgok hatása alatt. Ám amennyire akkor nem érdekelt, most sem igazán hoz lázba, hogy körül nézzek. Helyette csak magamra kapom az első dolgot, ami a kezembe kerül – ami a tegnapi kiruccanásra felöltött ruhám – és fej vakarva kicaplatok a hálószobából.
Itt-ott beleütközöm dolgokba, amit ősi nyelvünk káromkodásával illetek, mert még nem ismerem a járást ebben a lakásban. Azonban, ha rajtam múlik, akkor nem is fogom. Amint lerendeztem a türelmetlen látogatót, azonnal el is húzok innen én is. Egy pillanatra a nappali ablakára esik a tekintetem, miközben megragadom a bejárati ajtó kilincsét. Aztán elvetem az ötletemet, hogy kimásszak rajta. Túlságosan macerás lenne, és az emberek még ebben a nyúzott állapotomban is képesek elalélni tőlem, így a jobb választás ha tényleg amilyen gyorsan csak lehet megszabadulok az ajtó túloldalán álló személytől.
Elforgatva a zárat kitárom az ajtót és pillantásomat az előttem álló nőre vetem.
- Jó napot…! – kezdeném, de megakadok nyájas köszöntésemben, amint felismerem lányom határozott vonásait. – Thrúd! Te… mit… - Egy pillanatra elhal a hangom és visszanézek a lakásba, bár innen nem láthatok be a hálószobába, ahol az ember, akivel az éjszakát töltöttem, fekszik. Szám vonalába keménység költözik, és kihúzom a vállaimat, ahogy visszafordulok a valkűr felé. – Mi dolgod erre? A férfihoz jöttél, aki itt lakik? – érdeklődöm, mert nagyon más dolgot nem tudok elképzelni.
Tudom, hogy nyomozóként dolgozik most éppen, szóval ez az egy elfogadható válasz létezik most számomra, amiért itt áll előttem. Amíg én magam nem tértem le Midgardra, Asgardból figyeltem lányom tevékenységeit, és követtem nyomon haladását a ranglétrán. Nem értettem miért olyan fontos számára, hogy beilleszkedjen az emberek közé, de az is tény, hogy erről nem volt lehetőségem megkérdezni a véleményét. Egy jó ideje nem beszéltünk már, és ez nem csak feltétlenül a távolságunkból adódott. Amióta Thor… amióta nem állnak olyan jól a dolgok, igyekeztem fájdalmamat és szenvedésemet befelé fordítani, hogy az én önérzetes lányom ne aggódjon vagy lásson túl sokat az egészből.
Most viszont nincs hová menekülnöm és azt is tudom, hogy mennyire makacs és hajthatatlan tud lenni, ha akar. Nem látok sok esélyt rá, hogy kérdéseimet ne fordítaná azon nyomban ellenem.

szószám: 613 | ruha |
Siri.Rasmussen
Kiskép :
Rendeltetésem :
Thrúd valkűr vagyok
play by :
Alicia Vikander
Posztok száma :
30
User neve :
Maze
Csoport :
Valkűr
Pontgyűjtő :
19
Lakhely :
Sentrum
Foglalkozás :
nyomozó
Előtörténet :
Look Me in the Eye,
Tell me, what you see.

Siri.Rasmussen
Elküldésének ideje — Csüt. Jan. 06, 2022 8:07 pm

Sif & Thrúd

Nem egyszerű szemtanúkat összeszedni, amikor egy klubban olyannyira eldurvul egy verekedés, hogy az egyik tag törött álkapoccsal, kómában fekszik a kórházban, míg a másik pár emelettel lejjebb a tepsiben. Az meg még ritkább a mai világban, hogy a köztük kialakult balhéról se egy biztonsági kamera, se egy telefon, se semmi egyéb nem készített felvételt, bár tény, a klubb férfi mosdójában történt az eset, ahol akkor épp a két idiótán kívül, csak egyetlen pasi tartózkodott.
A szemtanút az ott dolgozó felszolgaló lányok újra és újra megemlítették név szerint , ugyanis a pasas többet tartózkodik a klubban, mint otthon, szinte már olyan, mint egy bútordarab, ami nélkül el sem tudnák képzelni, hogy működjön a klubb. Mondjuk nekem valami azt súgja, hogy kedveli is az itt dolgozó hölgyek társaságát, de ezt a véleményt inkább megtartom magamnak és arra koncentrálok, hogy akkor este sietősen, falfehéren távozott, a férfi mosdóból kilépve a kijáratig meg sem állt. Mentségére szóljon, hogy egy névtelen telefonáló segítséget kért a férfi mosdóba, újra és újra elmondta, hogy az egyik férfi borzasztóan vérzik, míg a másik ájultan fekszik, szóval erős a gyanú, hogy ő volt az, nekem meg szereznem kell valakit, aki elmondja, hogy mi történt pontosan.
Most a megadott cím felé tartok, a rádióban valami béna fiúbanda zenéje üvölt, de igazából nem is nagyon köti le a figyelmem, helyette egész máshol kalandoznak a gondolataim. Újra és újra emlékeztetnem kell magam arra, hogy koncentrálnom kell a munkára, nem pedig a szemét ékszerbolt tulajdonos sötétbarba szemeit kell felidéznem magam előtt újra és újra, mint valami őrült mániákus. Alvis feltűnése viszont alaposan megrengette nyugodt kis életem alapjait, de nem hagyhatom, hogy a halandók világában kiépített karrierem rovására menjen. Irtó sokat güriztem azért, hogy a rendőrség megbecsült tagja legyek és nem vagyok hajlandó ezt beáldozni valaki olyan miatt, aki évekkel ezelőtt pofára ejtett.
Dühösen megmozdítom a kormányt szorító kezeimet, fújtatok egyet, nagy levegőt veszek, majd immár tiszta fejjel leparkolok a megadott cím előtt. A lakás a negyediken van, fel is trappolok a lépcsőn a megfelelő ajtóhoz, miközben a környezetet is alaposan megvizsgálom, végül a megszokott határozottsággal kopogtatok be a B lakás ajtaján. Aztán várok.

Ajánlott tartalom —

Sif & Thrúd - Hy Mom
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Alvis & Thrúd
» Thrúd as. Siri Rasmussen
» Act like we are a team, for once - Alvis & Thrúd
» thrúd & alvis - teamwork begins by building trust

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: