M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Atla & Jessa | girls' night out

Anonymous

Vendég —

Freyja & Jessa

true friendship resists time, distance and silence

Késve érkezem meg, de még az elhúzódó munkanap és a dugóban ücsörgés sem szegheti a kedvem, ha a legjobb barátnőmről van szó. A csütörtök este az csütörtök este, ha kicsit később kezdődik, akkor majd tovább tartjuk. Ettől függetlenül bocsánatot kérek Freyjától, amikor a pincér az asztalunkhoz vezet, majd miután én is leültem és jelezte, hogy megvárt a rendeléssel, egy üveg vörösbort kérek és hozzá két poharat. Megkapjuk az étlapokat is, de engem egyelőre nem a választék érdekel - azt már egyébként is majdnem kívülről fújjuk, azt hiszem -, hanem Freyja.
A kérdésemre lebiggyedő ajkai nem ígérnek túl sok jót, bár amikor belekezd a válaszba, egyelőre csak addig jut el, hogy az apja és a testvére állapota stagnál - ami abból a szempontból jó, hogy nem rosszabbodott, de egyben nem is jobb. Anyja említése, és az, ahogy mondja, azonban rossz előérzetet ébresztenek bennem, de egyelőre nem tudja folytatni, mert megérkezik a pincér a borral. Freyja után kedvesen elhajtja, egyelőre, amit én is megerősítek egy hálás mosollyal. A koccintáshoz visszaköltözik az arcomra egy mosoly, de aztán elkomolyodok egy kicsit, ahogy a nőre tekintek.
– Mi történt Astriddal? – unszolom finoman a folytatásra.
Amit mond, az viszont letaglóz. Hiába nem a saját családomról van szó, egy kicsit úgy érzem, mintha mégis így lenne; átjár a fájdalom, amit ő érezhet. Ez az átok kegyetlen dolognak tűnt már eddig is, de hogy az apja és a testvére után most az anyja is...? Abszurd. Borzasztó.
– Milyen látomás volt ez? – kérdezem halkan, lágyan. – Biztos, hogy...? – Egy kicsit abban reménykedem, hogy talán még van remény, hogy ez még nem teljesen biztos, csak valamiféle sejtés, vagy talán figyelmeztetés, amire még van esély reagálni, megakadályozni... pedig tudom, hogy nem így mondaná, ha nem lenne helye a reménynek. Nehéz sóhajjal pillantok a poharamra, majd vissza rá. – Annyira sajnálom – rázom meg a fejem. – Nem is értem... Miért ismét a te családod? Szerinted ezt jelent valamit? – kérdezem aggódva.
Szavai mosolyt csalnak az arcomra, ismét, bár nekem sem sikerül teljesen őszintére, amikor azt feltételezi, jól vagyok. Pedig nem vagyok... csak az én helyzetem egészen más. Megforgatom a bort a poharamban és iszok egy kortyot, aztán veszek egy nagy levegőt.
– Láttam őt – vallom be halkan. – Gäbrielt. Itt van a városban. – Sosem emlegettem őt a valódi nevén, pedig Freyja is ismerte, ahogy azt is pontosan tudta, mennyi minden és milyen régóta kötött minket össze, míg egyszer úgy nem döntött, hogy végleg magamra hagy. Sorsomra az emberek között, akiktől egy borzasztó időszakra még a saját képességeim sem tudtak megvédeni engem. – Kis híján elütötte egy autó, én pedig... megmentettem – szusszanok fel frusztráltan. Talán mégis inkább az autó felé kellett volna löknöm.

Vissza az elejére Go down
Atla Estrith Hedeby
Kiskép :
Atla & Jessa | girls' night out 055cc71011f7909242a53017b2b7130edb6c870f
Rendeltetésem :
Freyja vagyok
play by :
ester expósito
Posztok száma :
36
User neve :
szuszu
Csoport :
istennő
Pontgyűjtő :
18
Lakhely :
sentrum
Foglalkozás :
modell, celeb
Előtörténet :
I am not a woman, I'm a god
I am not a martyr, I'm a problem
I am not a legend, I'm a fraud
Keresem :
Atla & Jessa | girls' night out Idriselba-actor

'cause you're the reason
I believe in fate,
you're my paradise
And I'll do anything
to be your love or
be your sacrifice

Atla & Jessa | girls' night out C4d9c5d73e42fdb6833cb012c437f7d8b8b57b9e

Atla Estrith Hedeby
Elküldésének ideje — Vas. Jan. 02, 2022 11:56 pm
jessa & freyja
i'll be there for you
'cause you're there for me too

Alig ismer valaki igazán. Ez nem csak most van így, a múltban is elzárkóztam a világ elől, csak hogy minél kevesebb támadási felületet hagyjak az ellenségeimnek és rosszakaróimnak. Az életem nagy részében csak a családom volt kivetel mindez alól, akikkel sosem volt egyszerű… Sem a bátyámmal, sem apámmal, még anyám volt a legkönnyebb eset. Rajtuk kívül azonban egy kezemen meg tudom számolni, kinek ítéltem bizalmat hosszú évekkel ezelőtt, és közülük egy vagy Te. A sorsunk persze időről időre elsodort minket, mégis folyton vissza is találtunk a barátságunkkal egymáshoz, ezen pedig egyetlen Ragnarök sem változtatott soha. És most, az emberek világában, Te vagy az egyik mentsváram, akihez bármikor fordulhatok, ami hatalmas megnyugvás nekem.

Pár perccel előbb lépek az étterembe, mint a megbeszélt időpont, aminek az az egyetlen oka, hogy a csúcsforgalomban már egy órája ültem, egy modellmunka után. A csütörtök esték szent dolgok, olyasmi, amit mindketten csak végső-végső esetben alakítottunk át. A munkámat is rendre annak megfelelően rendeztem az ügynökömmel, hogy csütörtök estére a Ruffinoba érjek. Ma persze nem az előre tervezés miatt érkeztem időben, csak a szerencse adta így. A pincér, akit már névről ismerünk, az asztalunkhoz kísért, és a szokásos módon kértem a pohár szénsavas vizet, ameddig Te nem érkezel meg. Nem várok rád sokat, de addig is a szokásos életemet villantom fel, kimegy egy poszt az insta feedembe, ahol látszik az olasz étterem itallapján a logó. Tudom, hogy veled úgy sem készíthetek tucatszámra képeket, nem rajongsz ezért, ugyanakkor megérted, hogy egyrészt ebben az életben ebből élek, másrészt hogy szeretem csinálni mindezt. És nyilván azt is tudod, az élet mennyire összefonódik a belém vetett hittel.

Aztán megkapom a vizemet - nem is fogtam fel mennyire szomjas voltam mostanáig - és perceken belül belibbensz az étterembe Te is. A telefonomat ebben a pillanatban süllyesztem a taskámba, lenémítva, hogy senkinek se legyen esélye megzavarni minket.

- Semmi baj - rázom meg a fejemet, és már emelkednék is, amikor visszaintesz a helyemre, így aztán csak a nyakam nyújtom feléd, amikor arcon csókolsz, s én is téged. - Megvártalak - felelem, míg helyet foglalsz Te is, aztán megrendeled a vörsbort és az étlapot a pincértől. Én közben megiszom a maradék vizemet is, Te pedig nekem szegezed a kérdést, amire csak kissé lebiggyesztem az ajkaimat. - Hát Alexander és Mattias úgy néz ki stagnálnak, úgyhogy ahhoz képest, ami eddig volt, nem rosszabb a helyzet. De Astrid… - ismered a családom álnevét, így aztán nem kell magyaráznom, miért így nevezem a szeretteimet. A pincér meghozza a bort, kitölti a poharainkba, majd elhessegetem kedvesen, mondván, hogy még nem sikerült döntenünk az étellel kapcsolatban. Sóhajtok egyet, majd a magasba emelem a poharamat, hogy összekoccintsam a tiéddel. - Szóval ő kapott egy látomást, ami szerint ő a következő - rázom meg a fejemet, és bár nem ül ki minden az arcomra, valószínűleg Te látod, mennyire össze vagyok törve, hiszen ez azt jelenti, hogy az egész családom érintetté válik. - Remélem, Te jól vagy - mosolyodom el, igyekszem nem keserűen tenni mindezt, bár nincs túl jó kedvem. De örülök, hogy legalább meg tudom veled beszélni, milyen szar az életem.

Anonymous

Vendég —

Freyja & Jessa

true friendship resists time, distance and silence

A kora esti csúcsforgalom nem sokat segít abban, hogy még túlóráznom is kellett egy nem tervezett megbeszélés miatt. Nem vagyok nagyon késésben, de ahhoz pont elég ez a tíz perc, hogy idegesen doboljak az ujjaimmal a combomon, miközben kibámulok a hátsó ablakon a sűrű forgalomra. Ezeket az estéket olyan szigorúan vettem, mint bármelyik napirendi pontot a munkámban, hiszen amikor csak tudtuk, betartottuk - és hacsak nem gördült az utunkba valami mozdíthatatlan akadály, mindig el is értük, hogy a csütörtök esték közösen induljanak. Szükségünk volt rá, neki is és nekem is.
Kis túlzással azóta ismerem Freyját, mióta csak az eszemet tudom, és bár voltak az életünkben olyan időszakok, amiket kénytelenek voltunk távol tölteni egymástól, az utóbbi évtizedekben ez az ismeretség sokkal mélyebb barátsággá vált. Ő az egyetlen, aki mindent, mindent tud rólam, és akiről biztosan tudom, hogy így fogad el, és mindig mellettem lesz. Ezért cserébe pedig csak ugyanezt ígérhetem neki, még akkor is, ha az én életem hossza mérhető az övéhez képest. Sosem ez volt a lényeg.
Mire az étterem közelébe érünk, már jócskán nagyon türelmetlen vagyok, ezért inkább ki is szállok az autóból, előbb a kelleténél, a sofőrt pedig hazaküldöm, hiszen én magam sem tudom még, mikor lesz rá szükségem. Besietek az elegáns étterembe, a cipőm sarkai kopognak a márványpadlón, de a bejáratnál álló fiatalember már régi ismerősként mosolyog rám és szó nélkül odavezet a megfelelő asztalhoz. Nem mintha egyébként el lehetne téveszteni, hogy melyik asztalnál ül az étterem vendégeinek legsugárzóbb szépsége. A pincér lesegíti rólam a kabátomat és elviszi, hagyva nekünk néhány percet.
– Ne haragudj, hogy késtem – mosolygok rá bocsánatkérően, és ha fel akarna állni az asztal mellől, csak intek neki, hogy maradjon a formás hátsó felén, inkább én lépek mellé, hogy arcon csókoljam, mielőtt elfoglalnám a másik széket az asztalnál. – Borzasztó volt a forgalom és nem is sikerült időben elindulnom. Rendeltél már valamit? – A válaszától függően járok el, amikor a pincér visszatér, hogy hozzunk nekünk étlapokat és felvegye az italrendelést. Ha még nem rendelt semmit, kérek egy üveg minőségi vörösbort mindkettőnknek, de ha igen, akkor csak magamnak kérek egy pohárral, egyelőre.
Miután a pincér elmegy az italért, nem az étlapra fordítom először a figyelmem, hanem rá, a mosolyom pedig szelídül egy kicsit.
– Hogy vagy? – kérdezem lágyan.
Tudom, milyen nehéz helyzetben van a családja miatt, ez az egész rejtélyes mizéria, ami körülöttük folyik, felháborít, pedig ha nem ismerném, mint a tenyeremet, talán nem is tudnék róla. Viszont mivel fontos nekem, pontosan tudom, hogy min kell keresztülmennie az apja és a bátyja miatt, ez pedig rendkívül aggaszt.

Ajánlott tartalom —

Atla & Jessa | girls' night out
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Jessa & Gabriël | if it was real, it will never be over
» Svenja & Lin | bff girls
» ylla & atla
» alexander & atla
» Party night - Nanna & Asa

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: