M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

faith & nathaniel
 :: Valhalla csarnokai ;;
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Faith Iversen
Kiskép :
faith & nathaniel - Page 2 8e295af076a46ed60abc8a0557226172
Rendeltetésem :
Njörd leánya
play by :
Teresa Palmer
Posztok száma :
19
User neve :
Maze
Csoport :
félistenek
Pontgyűjtő :
12
Lakhely :
Gamle
Foglalkozás :
múzeumi kurátor
Előtörténet :
Have a little Faith
Keresem :
I can talk a hundreds of people In one day, but none of
them compare...

faith & nathaniel - Page 2 Tumblr_miozshvVlK1r89ca9o4_250
to the smile you can give Me in one minute.

Kor :
34

Faith Iversen
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 29, 2021 6:26 pm

Faith & Nate

-You can count on Me forever -

Sietősen állok neki némi sminket magamra varázsolni és a hajamat is valami elegánsabb kontyba rendezni, miközben szinte számolom a másodperceket csak, hogy tudjam, mennyi időm lehet még Nate érkezéséig. A világon senkinek sem vallanám be, de a ma estét illetően iszonyúan izgulok. Tudom, hogy ez milyen fontos Neki és tudom, hogy hetek vagy talán hónapok óta készül erre, én pedig szeretném úgy támogatni, ahogy egyébként az idióta nővéremnek kellene, ha lenne egy cseppnyi esze. Hogy a fenébe nem tudja értékelni, hogy olyasvalaki van mellette, mint Nate?
Nem csak piszkosul jóképű, de normális is. Úgy értem, tisztelettudó, törődő, figyelmes és kedves, nem egy alkoholista agresszív barom, aki minden este félholtra verné. Pedig, ha olyan feleségem lenne, mint Flor, talán én azt tenném. Hiába volt eleinte olyan édes és aranyos, mostanra valahogy kezdi kimutatni a foga fehérjét. Természetesnek veszi, hogy Nate őt helyezi minden fölé és már-már úgy viselkedik, mint akinek ez unalmas. Pedig, ezt rohadtul meg kellene becsülnie.
Nem egyszer megfordult már a fejemben, hogy beszélek erről Nate-el, hogy megpróbálom felnyitni a szemét, de miféle barát lennék, ha azon ügyeskednék, hogy tönkre tegyem a házasságukat? Inkább csendben támogatom, ahogy tudom.
Szinte érzem , mikor lép be a lakásom ajtaján, olyannyira betölti férfias energiája a teret, válaszolok is szavaira, de valószínűleg nem elég hangosan, mert pillanatokkal később, már az ajtón kopogtat. Én meg még, csak most akarom magamra cibálni a szolid, de kellőképpen elegáns fekete ruhát. Nem voltam elég gyors.
-Csak egy pillanat és kész vagyok.- kiáltom, ahogy a jobb fülembe is beteszem a fülbevalót, majd a ruháért nyúlok és belelépek. Felhúzom vállaimra a pántokat, bár a cipzárral lesznek gondjaim. Más esetben a ruhafogastól kérnék segítséget, de most akad még két kéz. -Gyere be nyugodtan! - szólok az ajtó felé, ha pedig így tesz, előbb a tükörben szemügyre veszem mosolyogva, majd kinyögök egy "sziát" és azon morfondírozok, hogy a francba lehet a nővérem ennyire hülye. A világot odaadnám azért, hogy ilyen férjem legyen. -Segítenél? Aztán, akár indulhatunk is.- biccentek a hátam irányába, ahol a cipzár egy része már rendben van, de közép tájon nem érem el. Mondjuk elnézve Nate-et, talán bölcsebb lett volna a fogast használnom, az nem néz ki ilyen szívdöglesztően.-Akarjam tudni, hogy miért nem Flor megy veled?- bukik ki belőlem a kérdés akaratlanul is, miközben érzem, hogy elönt a düh Flor hülyesége miatt és biztos vagyok benne, ha most itt lenne, leordítanám a fejét. Nem minden nap avatják fel az első épületet, amit a céged csinál. Hogy képes ezt ennyire leszarni?

Vendég —
faith & nate
everything start in the past.

Az, hogy a felesége ennyire hajthatatlan legyen, nem újdonság Nate számára, ugyanakkor az, hogy a karrierjének egyik fontos, és remélhetőleg a jövőre nézve, alappillérét egyszerűen le sem szarta, az egyszerre keserítette el és döbbentette meg. Ezért hívott fel téged, mert Te, mióta találkoztatok, mindig ott voltál mellette. Ugyanakkor most először megkérdőjelezi a döntését, hogy a megfelelő testvért vette-e el… Megrázza a fejét, miközben a telefont a vállával a füléhez szorítja, hogy sebességet váltson. Olyan természetességgel közlöd vele, hogy elkíséred az avatóra, amitől még hálálkodni is elfelejt.

- Persze, már úton vagyok. Készülődj nyugodtan, körülbelül egy óra múlva kell odaérnünk - válaszolja, még mielőtt letennéd a telefont. Nate az anyósülésre dobja a készüléket, hogy végre teljes mértékben a vezetésre koncentrálhasson és nem annyira sietősen igyekszik a lakásod felé. Az útvonalat jól ismeri, hiszen nem átlagos sógori viszonyban vagytok, és néha, heti rendszerességgel be szokott ugrani hozzád délutánonként, amit úgy véli, Flor nem különösebben díjaz. Ugyanakkor barátok vagytok, és ezt többször kifejtette a feleségének.

Nem telik el sok idő, amíg leparkol a lakás előtt, és éppen, amikor bezárja a kocsit, Flor hívja… Ő pedig kelletlenül felveszi a telefont, de amikor a nő számonkérő hangja megcsapja a fülét, egyből újra feltör benne az indulat. A kocsinak támaszkodva veszekednek egy sort, sértetten, gúnyolódva tesz megjegyzést a neje rád, amiről tudja Nate, hogy nem fogja megosztani veled, egyrészt mert Flor indulatból mondja, amit mondd, másrészt semmi értelme. Így sem vagytok a világ legtökéletesebb testvérpárja. Végül leteszi a mobilt, jószerével nem is nagyon reagált a kommentárokra, nincs kedve, sem ereje most ehhez. Felszalad a lépcsőkön, elővarázsolja a kulcsot, amiről beszéltetek, és belép az otthonodba, aminek úgy szereti az illatát. A Te illatodat.

- Itt vagyok - kiáltja el magát, csak hogy jelezze, hogy megérkezett, aztán lerúgja a cipőjét, és beljebb sétál. Akaratlanul is megakad a szeme rajtad, a tükörképeden, amit véletlenül lát meg a hálószobád behajtott ajtajának résén, Te pedig csak fehérneműben álldogálsz még a szobában. Elkapja a pillantását, és bekopogtat: - Hahó - szólal meg újra, és máris bűntudata támad, pedig valahol tudja, hogy nem követett el semmi rosszat.

Vissza az elejére Go down
Faith Iversen
Kiskép :
faith & nathaniel - Page 2 8e295af076a46ed60abc8a0557226172
Rendeltetésem :
Njörd leánya
play by :
Teresa Palmer
Posztok száma :
19
User neve :
Maze
Csoport :
félistenek
Pontgyűjtő :
12
Lakhely :
Gamle
Foglalkozás :
múzeumi kurátor
Előtörténet :
Have a little Faith
Keresem :
I can talk a hundreds of people In one day, but none of
them compare...

faith & nathaniel - Page 2 Tumblr_miozshvVlK1r89ca9o4_250
to the smile you can give Me in one minute.

Kor :
34

Faith Iversen
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 29, 2021 4:34 pm

Faith & Nate

-You can count on Me forever -

Ez is egy szokásos péntek este. A nappaliban heverészek, miközben a tv-ben a Miami helyszínelők egyik része megy és vadul fürkészem a közeli pizzéria étlapját. Nem igazán tudom, mit is rendeljek, mert ilyet is ennék meg olyat is ennék, de túl sokat sem akarok rendelni, mert azt meg is kellene enni...nehéz döntések ezek. Nehéz az élet is, mert ezen igazság szerint nem egyedül kellene rágódnom, de se egy haverom nincs, aki ma este ráérne, se senki más. A legtöbb ismerősöm bulizni készül, de én a hátam közepére se kívánom azt a sok kangörcsös barmot, akik az olyan helyeken megfordulnak, hogy aztán egész este őket próbáljam levakarni ahelyett, hogy tényleg jól érezném magam.
Másoknak persze egész más programmal telik az este. Nate és Flor például egy avatóra mennek, ahol egy, az ő cége által kivitelezett épületet fogják ünnepélyesen átadni, nekem pedig dagad a mellem a büszkeségtől, amiért ilyen sokra vitte. Ki gondolta volna egykor, hogy évekkel később majd ilyen sokra viszi? Mondjuk, én igen.
Nate mindig olyan határozott volt, mint egy kőszobor, amin az idő sem fog ki, amit senki sem taszíthat félre és stabilan áll, bármi is történjék a világban. Most mégis, amikor megjelenik a neve a telefonom kijelzőjén és meghallom a hangján, iszonyúan...másnak hat. Csalódottnak, amin egyáltalán nem is csodálkozom, ahogy tovább beszél. Flor. Esküszöm, már bánom a napot, amikor bemutattam őket egymásnak. Tudnom kellett volna, hogy az a picsa majd kiveti Rá a hálóját és tennem kellett volna valamit. -Tíz perc múlva kész vagyok.- közlöm határozottan, közben már söpröm is le magamról az étlapot meg a nasikat és megindulok a gardrób felé. -Értem jössz?- kérdezem, ahogy a ruhák vállfáit kezdem tologatni a szekrényben, majd a megfelelő darabnál megállok és kikapom onnan. Sosem voltam az a sokáig piperészkedő liba, mint Flor, most pedig pláne nincs idő ilyesmire, úgyhogy már bújok is ki az ACDC-s pólómból meg a sortomból, miközben a telefont még mindig a fülemnél tartom hol egyik, hol másik kezemmel. -Tudod, hogy hol a dugi kulcs. Ha ideérsz, csak gyere be. Sietek.- hadarom el végül, a telefont ledobom az ágyra és bevágódok a zuhany alá, hogy aztán úgy három perc múlva, már törölközőben keresgéljem a megfelelő fehérneműt a ruha alá. Natenek ez rohadtul fontos este. Talán, a legfontosabb, mióta csak építész lett, úgyhogy ha már a kedves nővérem "nem tud elmenni" a férjével, hát én bizony nem fogom cserben hagyni.

Vendég —
faith & nate
everything start in the past.

- Nem akarok veled menni! A kollégáid unalmasak. És különben is megmondtam, hogy táncolni akarok - a felesége hangja élesen szakította át a házban a levegőt. - Szórakozni akarok Nathaniel - nyafka, sírós hangon kérlelte Flor… sőt nem is kérlelte, követelte azt, amit ő látott jónak, mit sem számított, hogy Nate számára fontos az este, az az este, amikor felavatják az első olyan épületet, amelynek a kivitelezését a saját cége végezte el. Az az este, amit egy hete beszéltek meg. Az az este, aminek hála tudja finanszírozni Nate a felesége minden “hóbortját”.
- Megígérted nekem - vágott vissza gorombán és kelletlenül, mert valóban ígéretet tett neki a nő, hogy vele tart, hogy támogatja. Bár ilyen erővel hivatkozhatott volna az esküjükre is, amit a templomban tettek évekkel ezelőtt. Pontosan ugyanannyira tartotta fontosnak a felesége azt is… legalábbis sokszor gondolta így Nate.
- Igen, persze. Milyen gyerekes vagy, hogy ilyesmivel vágsz vissza! Vigyél, akit akarsz, nekem ehhez nincs kedvem - jött a sértődött válasz, miközben a finom test lehuppant a kanapéra, mintegy végérvényesen kinyilvánítva, hogy ha erővel akarnál elrángatni innen, akkor sem menne sehová. Nathaniel amúgy jól tűrte a felesége érzelmi hullámzását, de ott és akkor valami elszakadt benne.

Ő csak egy nyugalmas, egyszerű életre vágyott, és hát mi lett volna nyugalmasabb és egyszerűbb egy halandó életénél - legalábbis ezt feltételezte sok-sok idővel korábban Suttungr, amikor maga mögött hagyta az óriások földjét és Midgardba jött, új életet kezdve, eltéve egy magasan lévő polcra mindazt, amit addig megélt. Minden küzdelmét a sajátjaival és az istenekkel szemben. Újra akarta írni a saját történetét, és úgy gondolta, az emberek között mindez sikerülhet.
Talán sikerült is. Csak arra nem számított, mennyire fárasztó lesz egy olyan asszony mellett, mint az általa elsőre választott.

- Jól van, ne várj rám! - dühösen csapta oda a szavakat Flornak, miközben kitépte a nyakából a sokadjára is rosszul megkötött nyakkendőt, és nagyon igyekezett nem lesodorni a konyhapultról mindent dühében. Nem várt választ már, ahogy kirohant, kitrappolt a házból, és bevágódott a kocsijába. Először arra gondolt, nem visz el senkit sem magával, egyszerűbbnek tűnt ezt kimagyarázni, de ahogy elhajtott a házuk elől, önkénytelenül a telefonjáért nyúlt és csak akkor fogta fel, kit is tárcsázott, amikor már meghallotta a hangodat a mobilon keresztül, amitől úgy érzi, enyhül a nyomás benne. A jelenlétedtől mindig feloldódik.
- Szi… szia, Faith! Én csak azt akartam kérdezni, hogy van-e valami programod ma estére? Flor nem tud eljönni az avatóünnepségre és… - nem tud eljönni? Tudja, hogy kihallatszik a hangján, mennyire nem igaz ez a kijelentés, de nem is különösebben foglalkozik vele. Csak szeretné, ha nem kellene egyedül lennie ma. És ki mást hívhatott volna, ha nem Téged?

Ajánlott tartalom —

faith & nathaniel
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» nathaniel sjöholm
» Faith Iversen

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: