Kiskép : Rendeltetésem : - play by : ryan reynolds Posztok száma : 24 User neve : dim Csoport : álf Pontgyűjtő : 24 Lakhely : st. hanshaugen Foglalkozás : cop Előtörténet : karma is a bitch? no, it's a savior Keresem : it's better to be hated for what you're than to be loved for what you are not
Kor : 42
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Vas. Ápr. 24, 2022 7:03 pm
Amint megéreztem a lábamon kezeit, nem is volt kérdés, hogy összeszedem magam egy béna poén erejéig, még ha ezzel inkább a saját magam frusztrációját próbáltam oldani. A minket körülvevő események jellege miatt viszont nem volt időm jobban kiélvezni, hogy talán életében először elnevette magát egy béna poénomon, amit ráadásul nem is soroltam volna a legjobbak közé, de gerenda alá szorult lábbal, tömény füstöt nyelve ennél többre nem futotta. Nem is volt elég erőm ahhoz, hogy biztosítsam: ezt egy életre megjegyeztem, és ha élve megússzuk, nem fog eltelni úgy nap, hogy ne dörgöljem az orra alá, bár az is benne volt a pakliban, hogy csak megesett rajtam a szíve, és szánalomból ennyit sikerült kierőltetnie magából. Ha létezett szánalom-szex, miért ne létezne szánalom-nevetés is? Némi friss levegő jutott a helyiségbe, a gomolygó füstfelhő pedig távozott a kitört ablakon, Ő azonban nem kapkodott megkönnyebbülve oxigén után, helyette a lábam kiszabadításán dolgozott, amiben az indái elég nagy segítséget szolgáltattak. Teste köré karoltam, miközben Ő is tartott engem, ezúttal már sokadszor úgy menekülve a pácból, hogy próbáltunk egy csapatot alkotni. Nem akartam újra kudarcot vallani, ahogy azt sem szívesen vállaltam volna, hogy ezúttal miattam hagyjuk itt a fogunkat, amiért lesérültem, de igyekeztem nem törődni a fájdalommal. Közben kapaszkodtam is belé, mintha ez lenne az utolsó esélyem, mert bármit is jelentettünk egymásnak, bármennyire is utálta a gondolatát, hogy bárhová megy, én követem, mégis tudtam, hogy soha nem hagyna magamra, ez pedig fordított esetben is így lett volna. Nem akartam túl sokat gondolkodni azon a kellemes, mégis zsibbasztó melegségen, ami eltöltötte a mellkasomat már pusztán attól, ahogy aggódóan rám nézett, mert ritka volt az, mikor ilyen törődéssel bántunk egymással, helyette próbáltam összeszedni magam annyira, hogy ne hátráltassam. Mégis, ahogy teste elernyedt az ütéstől, amit a tarkójára mértek, hirtelen eltűnt belőlem a szurkáló fájdalom, helyét valami ijesztő egyveleg vette át, ami egyenlő arányban állt össze a dühömből és a bennem feltámadó adrenalinból. Ismét életre kelt bennem a mágia, átjárta minden porcikámat, az elsőtől az utolsó érig, így mikor a férfi készült Isla után nyúlni, csak hogy teljesíthesse a kiosztott parancsot, olyan hirtelen törtek elő az indák, hogy még saját magam is meglepődtem a képességem ezen szintjétől. Úgy fonódott bokájuk köré, mint egy erős kötél, és míg ők lefoglalták magukat a váratlan helyzettel, én nyúltam Isla teste alá, meg sem állva vele a friss levegőig, ami az ajtó mögött várt ránk. Kezem gyengéden arcára simult, jó pár mély levegőt véve, hogy átjárjon a tiszta oxigén, és csak utána kezdtem pofozgatni, hátha ezzel könnyebben ébredésre bírom. Elég nagy ütést mértek rá, és ekkor ugyan már én is éreztem az előbb ignorált fájdalmat a hátamban, de nem ez tűnt elsődlegesnek. Legutóbb majdnem meghalt, pedig ott voltam. Meg kellett volna védenem, mégis, majdnem hagytam a vesztébe rohanni, ma pedig szintén. Fogadkozni is mertem volna arra, hogy ez volt az utolsó ilyen alkalom. Halkan mormolt valamit, amik leginkább összefüggéstelen szavaknak tűntek, de már ennyi is elég volt ahhoz, hogy némi megkönnyebbülést érezzek, főleg mert lassan ugyan, de nyitogatni kezdte szemeit. - Csak a szokásos - válaszoltam a félig kimondott kérdésére egy erőtlen mosollyal, ellökve egy hajtincset az arcából. Nem kérdeztem, hogy jól van-e, mert egyikünk sem tudta volna igazán magáénak érezni azt az állapotot, következő szavai azonban egyértelmű irányt mutattak volna. A józan eszem ugyanazt súgta, minél előbb el kellett volna tűnnünk innét, mert amit kellett, már nem is olyan régen eltüntettem a zsebemben, az pedig hogy tudni akartam, kik a rejtélyes idegenek, akik odabenn csatároztak az indák ellen, még mindig szolgáltattak elég indokot arra, hogy ne őt tekintsem elsődlegesnek. Még ha ezzel óriási előnyt is veszítünk. - Fel tudsz állni? - kérdeztem tőle halkan, felé nyújtva mindkét kezemet, és ha szükség volt rá, át is karoltam a derekát, csak hogy megosszam vele saját egyensúlyomat. Belül majd' megölt a düh, amiért a végére már én magam akartam tudni, kik ezek és mit akarnak Tőle, de egyikünk sem volt már a helyzet magaslatán, így egy utolsó lendülettel bevágtam magunk mögött azt a bizonyos ajtót, sántikálva célozva meg a bejáratot, de elkapott valami rossz érzés. Mintha készült volna ránk omlani valami ennél is veszélyesebb, pedig most is majdnem otthagytuk a fogunkat. - Legközelebb legalább megfontolod, hogy hallgatsz rám? - kérdeztem tőle félúton, már látva a hatalmas bejárati ajtót, kicsit sem gondolkodva el azon, hogy elengedjem. Annak ellenére, hogy belül tomboltam, maga a tény, hogy mennyire megnyugtatott a közelsége, és az, hogy karom alatt éreztem minden levegővételét, szinte megijesztett. Csak reméltem, hogy nem jut eszébe az utolsó pillanatban visszafordulni, csak hogy kivallathassa azt a kettőt.
coded by eirik
Vendég —
“why i always got to feel bad to feel good? why you always got to talk back when you shouldn't?
Jackson&& Isla
Furcsa érzés volt átélni azt a tipikus lepereg előtted az életed faktort, különösen úgy, hogy ez volt az első alkalom, pedig nem is annyira régen már tényleg volt egy halálközeli élményem. Mégis, még akkor sem éreztem ezt a maró pánikot, ami ott fojtogatott abban a romos raktárépületben, a füst- és porfelhő közepén levegőért küzdve és nem látva semmit. Nem látva Jacksont. Még az sem érdekelt, hogy ez a páni félelem a hangomban is megült, és biztosan ő is ki tudta venni belőle, míg jóformán négykézláb kúsztam a földön a hangja irányába, hogy megtaláljam. Hálát adtam az égieknek, amikor végre kitapintottam a lábát a törmelék között, de persze nem ő lett volna, ha ezt megállja megjegyzés nélkül. A helyzet abszurditása ellenére is elnevettem magam, pedig nem szoktam nevetni a poénjain; mondjuk ezúttal sem vittem túlzásba, mert a por és a füst fojtogatása gyorsan köhögéssé varázsolta a hangot. Ezért is hívtam magamhoz újra az indákat az erőmmel, muszáj volt valahogy levegőhöz jutnunk és elérnünk, hogy lássunk is valamit, az pedig valahogy nem volt kérdés, hogy a kirobbanó ablak szilánkjaitól megpróbáljam-e a saját testemmel megóvni. Egyszerűen nem tudtam és nem is akartam most az állandó játszmáinkat továbbvinni, mert nekem is be kellett látnom, hogy ezúttal tényleg hatalmas szarba kevertem magunkat, és feltett szándékomban állt őt épségben kijuttatni innen. Ez pedig felülírt minden szabályt. – És mégis kimondtad – rándult a szám sarka egy erőtlen mosolyra, de azért mosolyra. Nem sokszor fordult elő, hogy ne mondjak neki ellent, főleg, ha a saját igazságát és előrelátását akarta igazolni, de ezt bevállaltam azon ritka alkalmak közé. Mert tényleg megmondta. Most mégsem erre akartam koncentrálni, és kivételesen nem azért, hogy ne lehessen meg a maga öröme, hanem mert az volt a legfontosabb, hogy kiszabadítsuk a gerenda alól a lábát. Merthogy az szóba sem jöhetett, hogy hátrahagyjam. Jamais. Az indák ismét segítségemre voltak, és semmiféle kellemetlenséget nem éreztem attól, hogy újra megtörtem a köztünk levő hallgatólagos egyezményt arról, hogy nem is érünk egymáshoz, ha nem muszáj. Megnyugtatott, hogy még ha a kiszabadítása érdekében is, de éreztem az enyémhez szorulni a teste melegét, éreztem, hogy él és lélegzik, és amikor közös erővel kihúztuk a megemelt gerenda alól, akkor úgy igazán fel is lélegeztem. Egy pillanattal talán később engedtem el a kelleténél, de ezt észre sem vettem. – Megvagy? – kérdeztem még mindig aggódva, de hallhatóan kevésbé pánikolva. A jól vagy valahogy nem tűnt volna helyénvalónak. Akárhogyan is, mennünk kellett, ezért felálltam és a kezemet nyújtottam felé, hogy felhúzzam a földről. Meglepve pillantottam rá, amikor elég furcsa hangon ejtette ki a nevemet, és láttam, hogy a tekintete nem rám, hanem valahová a hátam mögé szegeződött, de mielőtt még felkészülhettem volna, már csak az ütést éreztem a tarkómon, a sötétség pedig magával ragadott.
Először csak az érzések, majd a hangok kezdtek áttörni a sötétségen. A legelső érzés a pusztító, nyilalló, lüktető fejfájás volt, a második pedig egy érintés az arcomon; nem túl erőszakos, de azért határozottan ösztökélő. Érthetetlen szavakat mormoltam, mondjuk valószínűleg egyébként is franciául beszéltem, de még a gondolataimat sem tudtam követni, nemhogy a szavaimat. Összeszorítottam a szemeimet, aztán a homlokomat és az orromat ráncoltam, de ahogy betört a tudatomba Jackson hangja, lassan felnyitottam a szemhéjaimat. Laposan, félig vakon pislogtam rá, elég lassan tisztult csak ki a kép a szemeim előtt, de végül csak sikerült rá fókuszálnom. – Mi... –történt?, szerettem volna kérdezni, de mivel közben megmozdítottam a fejem, a lüktető fájdalom kis híján újra elvakított, ezért nyögve a halántékomhoz kaptam. Fújtatva, mély levegőket véve próbáltam kizárni a fejemből a fájdalmat, de ez az idő egyben lehetőséget adott arra is, hogy elkezdjek emlékezni a történtekre. A robbanás, a gerenda... az ütés... Felpattantak a szemeim, de még mindig Jackson volt előttem, és... láthatóan nem volt különösebb baja. Körülnéztem, felfogtam, hogy a folyosón vagyunk, de akkor valahogy ki kellett juttatnia ide és le kellett szerelnie akárki vagy akárkik is voltam még odabent. – Tűnjünk el innen – nyögtem ki kínlódva, határozottan nézve a szemeibe. Csak remélni mertem, hogy nincsenek egyéb tervei még odabent.
Kiskép : Rendeltetésem : - play by : ryan reynolds Posztok száma : 24 User neve : dim Csoport : álf Pontgyűjtő : 24 Lakhely : st. hanshaugen Foglalkozás : cop Előtörténet : karma is a bitch? no, it's a savior Keresem : it's better to be hated for what you're than to be loved for what you are not
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Hétf. Márc. 28, 2022 9:16 am
A robbanás okozta füst és por rögtön fojtogatni kezdett, először nem is érezve azt a jellegzetes, szurkáló fájdalmat a hátamban, amit a falnak csapódás okozott. A meglepetés ereje pillanatokon keresztül uralt el körülöttem mindent, haloványan érzékelve Isla hangját, a tény pedig, hogy még egyáltalán életben voltunk, azt jelentette, hogy nem egy igazi pokolgépet szabadítottak ránk. Ez pedig maga után vonta az egyértelmű következtetést, hogy élve kell nekik. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy Damien jóslatai egyszer tényleg valóra válnak, pedig úgy tűnt, éppen egy mesteri tervbe sétáltunk bele. Vagy inkább, csapdába, mert valószínűleg pontosan tudták: Isla be fogja kapni a csalit. Én lepődtem volna meg a legjobban, ha nem így történik, mert mégiscsak Isla-ról beszéltünk, és ugyan jelenleg nagyon szerettem volna haragudni rá, megint a képébe vágni, hogy miatta kerülünk folyton folyvást ilyen helyzetekbe, és kibaszottul elegem van az önjelölt mártírkodásából, de jelenleg nem a düh volt bennem a legerősebb. Aggodalom áradt szét a végtagjaimban, a félelem pedig, amit eddig mindig hülye és lapos poénokkal próbáltam oldani, eluralta minden mozdulatomat. Ijesztő volt nem látni őt, csak hallani a köhögését, és azt, ahogy a nevemen szólít, közben nem tudva, hogy egyáltalán baja esett-e. Elég gyorsan letettem a mozgolódásról, miután rájöttem, hogy mi okozza a nehéz, szorító fájdalmat lábamon, újabb köhögések közepette próbálva koncentrálni, hogy legalább pár centimétert mozdítani tudjak a gerendán, de minden próbálkozásomat kudarc kísérte. Valami furcsa, bénító gyengeség uralkodott el rajtam, néha összeszorítva szemeimet, hogy eltüntessem a füst okozta fátyolréteget, de újra és újra a tejfehér füstfelhővel szembesültem, egyértelmű jeleit hallva Isla mozdulatait, amik egyre közelebb értek hozzám, míg nem a sérült lábamon éreztem tapogatózását. - Ezt más helyzetben... félreérteném - szólaltam meg, beleköhögve a humorosnak szánt, gyenge próbálkozásba, ujjait ekkor már a karomon érezve. Annak mindenesetre örültem, hogy mindenemet éreztem, a megkönnyebbülésem mégis inkább annak szólt, hogy itt van, mellettem, és úgy tűnt, hogy jól van. Máris jobbnak tűnt ez a forgatókönyv, mint a legutóbbi balhénál. Szavaira nem is reagáltam, túl jól ismertem ahhoz, hogy tudjam, soha nem hallgatna rám, főleg nem hagyna itt, ahogy fordított helyzetben én sem tettem vele, ebből a gondolatmenetből pedig a szilánkosra törő ablak hangja rángatott ki, ami nem segített túl sokat az amúgy is éppen bedugult fülemen, ő pedig védelmezően hajolt fölém, amire talán eddigi életünk során egyszer sem volt példa. Nehezen volt összeegyeztethető ez a mostani helyzet a hétköznapjainkkal, ahol megőrjítettük egymást, részemről nem kevés szándékossággal tolva túl a műsorozást, mindvégig e mögé rejtve azt, hogy amúgy törődtem vele és vigyáztam rá. Elvégre ezzel bízott meg a bátyja, és mindig megnyugtató volt erre fogni az egészet. Tisztulni kezdett a kép, miután a füst egy része távozott az ablakon, ekkor már arcán is meglátva a pánikot, miközben végignézett a lábamra nehezedő gerendán. - Nem mondom, hogy megmondtam. De megmondtam - közöltem vele könnyedén, megvillogtatva a kicsit elfáradt és megkopott humoromat, minden szemrehányás nélkül, mintha nem lennék teljesen rá utalva, és amúgy sem bírtam volna ki, hogy ne próbáljam meg oldani azt a ritkán tapasztalt pánikot, ami uralta mozdulatait. Főleg mikor gondoskodott arról, hogy a gerenda megmozduljon, ő pedig a derekamra kulcsolva számolt vissza, ekkor már szándékosan nem téve megjegyzést a szokatlan közelségére. Még magamat is megleptem azzal, hogy az orromba kúszó illata milyen módon nyugtatja meg az amúgy megtépázott idegeimet, és milyen hatással van a bennem tomboló nyugtalanságra, pedig minden nap érzem a parfümjét. - Kösz - bukott ki belőlem, kiszabadulva a gerenda szorítása alól, és végre ismét mertem levegőt venni. Éreztem a húzó fájdalmat a vádlimban, mikor először megmozdultam, ez valószínűleg ki is ült az arcomra, de megpróbáltam kizárólagosan azzal foglalkozni, hogy mielőbb kijussunk innen. Szinte rögtön bekapcsolt a túlélő-ösztönöm, ennél már csak az lüktetett bennem jobban, hogy őt épségben kijuttassam innen, ami azért is tűnt nevetségesnek, mert inkább ő állt a helyzet magaslatán, nem pedig én. Ez mondjuk így van az esetek kilencven százalékában. Nem akartam megkönnyebbülést érezni, mert tudtam, hogy valami vár ránk az ajtón túl, Isla kezére szorítva készültem lassan talpra állni, de még bele sem merültem igazán a gondolatba, mikor megpillantottam egy férfit a háta mögött, egy hosszú rúddal a kezében. - Isla - bukott ki belőlem hirtelen, kiszáradó torokkal, ahogy megpróbáltam elrugaszkodni a padlótól, de nem voltam elég gyors. A tompa hang, ahogy a vascső találkozott a tarkójával, szinte azonnal képszakadást okozott bennem, minden vér megfagyott az ereimben, látva, ahogy elveszíti az eszméletét, a mögötte álló férfiról pedig gyorsan kiderült, hogy nincs egyedül. - Most már nem fog ficánkolni. Vidd - intézte szavait a másik fickóhoz, tudomást sem véve rólam, de ahogy az ajtóban dekkoló figura megközelítette Isla-t, majd készült utána nyúlni, robbanásközeli állapotba kerültem. A düh és az adrenalin furcsa egyvelegét éreztem, amikor az Isla felé közelítő karjára szorítottam, ez a kombó pedig egy pillanat alatt eltüntette a lábamban érzett fájdalmat. - Nem tudom, kik vagytok, de... a picsába veletek - Összekoccantak fogaim, állkapcsom megfeszült, ahogy a fickó karját markolva két lábra vergődtem, ekkor már érezve, hogy lassan visszatér belém az előbb elveszettnek gondolt erő. Nem hagytam időt arra, hogy bemozduljon, a padló alól feltörtek az indák, az egyiket a nyakánál kapva el, a másikat pedig a lábainál, majd egy erős mozdulattal a földre rántottam mindkettőt. Nem érdekeltek a kiskapuik, az sem, hogy ők csak küldöncök, egyedüli célként Isla kijuttatása volt a cél, de mielőtt utána nyúltam volna, még a két fickó felé fordultam. - Reméltem készen álltok eldalolni, hogy ki a franc küldött titeket - vetettem oda nekik, lassan leengedve karjaimat, miután az indák már ellátták ezt a feladatot, majd meggyőződve arról, hogy már nem ficánkolnak, lehajoltam Isla után. Az iménti mutatványom után ismét felverődött a por, a háta alá csúsztattam kezemet, a másikat pedig a térdei alá, hogy lenyelve egy nagyobb fájdalomhullámot, az ajtóig sétáljak vele, odakinn pedig jóval frissebb volt a levegő. Leültettem az ajtó tövéhez, tekintetem közben ellenőrzően visszalesett a helyiségbe, de az indák továbbra sem engedték a két gyanús alakot. - Isla, hé - szólaltam meg halkan, tenyeremet arcára simítva. Az aggodalom még mindig nem múlt el, uralta minden zsigeremet, miközben gyengéden pofozgatni kezdtem arcát.
coded by eirik
Vendég —
“why i always got to feel bad to feel good? why you always got to talk back when you shouldn't?
Jackson&& Isla
Jackson költői kérdésére a bölcs hallgatást és némi jelentőségteljes szemforgatást választottam felelet gyanánt, hogy aztán a civakodás helyett inkább a két fickóra tudjuk koncentrálni a figyelmünket. Hamar kiderült, hogy erre szükség is volt, az egyik már nyúlt is a fegyveréért, de Jacksonnak még idejében sikerült közbelépnie, én pedig - tanulva a hibánkból - a másikukat is előzékenyen megszabadítottam a fegyverétől. Ő legalább eszméleténél volt, így kellemes kis bájcsevejbe kezdhettünk, bár ezt is hamarosan megzavarta egy hang: a bögre felborulása önmagában nem lett volna kifejezetten nagy zaj, de így, két fegyveres fickóval egy helyiségben tartózkodva, egy romos raktárépületben, ami úgy tűnt, egyfajta csapdaként is szolgál, nos... fogalmazzunk úgy, hogy a pillantásom elég jelentőségteljes volt, amikor rámeredtem Jacksonra. – Oh, putain... – sóhajtottam fel, fogcsikorgatva pillantva az ajtó irányába, de aztán inkább gyorsan visszafordultam a beszédpartneremhez, hogy minél hamarabb a végére járjunk ennek a szarságnak. Nem mintha olyan közlékeny lett volna, vagy különösebben érthetően beszélt volna, ahogy arra Jackson is rávilágított, amikor ő is csatlakozott hozzánk, de aztán felhangzott az a bizonyos félmondat, aminek hatására összenéztünk Jacksonnal. Majd ők megoldják. Rohadtul fogalmam sem volt róla, kik azok az ők és mit akarnak megoldani, a látottak alapján Jackson sem volt okosabb ebben a kérdésben, de azt is le tudtam szűrni a tekintetéből, hogy egy dologban nagyon is egyetértünk: el kellene húznunk innen, minél hamarabb. Fel is álltam a székből, távozásra készen léptem felé, de akkor már késő volt. Megpróbáltam menteni a menthetőt, de nem voltam elég gyors, és ezt már tudtam, amikor a gránát az ajtónak csapódott. Újra Jackson felé kaptam a fejem, még láttam, ahogy felém lép, felé nyújtottam a kezem, a fejemen ezer és egy ismeretlen gondolat és érzés száguldott át egyszerre... és abban a szent pillanatban a gránát felrobbant. Meghalhattunk volna. Ha az egy sima repeszgránát lett volna, meghaltunk volna. Ez a felismerés még akkor is túlságosan erőteljesen vágott mellbe, ha egyébként sem volt semmi kellemes az utóhatásában. A lökéshullám a falnak vágott, a robbanás hangjától zúgott a fejem és sípolt a fülem, a füsttől és a portól nem kaptam levegőt és nem is láttam semmit. Nem éreztem fájdalmat, az adrenalin tompított minden érzéket a testemben, csak egy valami volt tiszta a fejemben: a kétségbeesés. Köhögve, krákogva szólítottam Jacksont, jobbára a földön kezdtem el mászni abba az irányba, ahol őt is sejtettem, bár továbbra sem láttam semmit. A hangját is csak tompán hallottam a fülem sípolásától, de legalább meghallottam. Abba az irányba pozicionáltam magam, az alkaromat szorítva a szám elő, hátha el tudom nyomni a füstöt és a port. – Jackson! – szólítottam újra. Tovább tapogatóztam az irányába, a következő szavait pedig közelebbről hallottam, mint remélni mertem. Felhorkantottam, a kezemmel előrenyúltam, a földön vaktában hadonászva, mígnem beleakadtak az ujjaim a lábába. Legszívesebben hatalmas, megkönnyebbült sóhajt hallattam volna, de az agyam tudta, hogy jobb, ha elraktározom az oxigént, ami még a tüdőmben maradt. – És hagyjalak itt, igaz? – kérdeztem vissza, két köhögőroham között miközben felé másztam. Próbáltam a levegőt használni, de nem sokat segített a dolgon, csak onnan tudtam, hol van, hogy lassan kitapogattam a kezét, aztán a karját is. Ezt hamar meg is untam, hangosan, természetesen franciául káromkodva néztem fel az ablakokra, amik bezzeg nem törtek ki, de ezen kész voltam segíteni. A nem is olyan régen előhívott indák már kúsztak is felfelé a falon, hogy a következő pillanatban ripityára törjék a hozzánk közelebbi ablak üvegét. Lehúztak a fejem, Jackson fölé hajoltam, hogy kivédjem az esetlegesen felénk szánkázó üvegszilánkokat is, de aztán már küldtem is kifelé a füstöt az ablakon, legalább annyira, hogy láthassam, miért beszél hülyeségeket. – Merde – mordultam fel, amikor megláttam a tőlem távolabb eső lábán keresztben fekvő tartógerendát, ami bezzeg ki tudott szakadni a mennyezetből. Nem kérdeztem meg, hogy meg tud-e mozdulni, mert tudtam, hogy már rég megtette volna, ha képes rá. – Oké, akkor ezt most szépen leszedjük rólad, aztán elhúzunk innen a francba... – Nem igazán tűnt fel, hogy szokatlanul normálisan beszélek hozzá, már megint, feltéve persze, ha normálisnak tekintjük azt a páni félelmet, ami a torkomat szorongatta. Tudtam, hogy a gránát nem magától esett be az ajtón, és hogy valakik várnak ránk odakint, de abban biztos lehetett, hogy nem fogom magára hagyni. Az előzőleg is jó munkát végzett indákat hívtak újra segítségül, a köhögésem már egyébként is enyhült egy kicsit a kitört ablaknak köszönhetően. Áthúztam a kezét a vállamon, én pedig átkulcsoltam a derekánál, miközben az indák lassan a gerenda köré tekeredtek; nem törődtem a hozzánk képest szokatlan közelséggel, csak azzal, hogy amikor akár egy kicsit is sikerül megemelnem azt a szart, mindenképpen ki tudjuk szabadítani a lábát. – Három, kettő... egy! – számoltam vissza, aztán az egynél egyszerre mozdultam az indákkal. Miközben azok recsegeve-ropogva megemelték a gerendát, én már készen is álltam, hogy ha kell, résegítsek a mozdulatra és én magam húzzam távolabb Jacksont a poros földön. Megkönnyebbülten nyögtem fel, amikor láttam, hogy kiszabadul a lába, a gerenda visszaesett a földre, újabb porfelhőt kavarva fel, de legalább Jacksont kihúztuk alóla. Elengedtem, de nem engedtem meg magamnak, hogy visszaüljek a hátsómra. Felálltam, aztán lehajoltam hozzá, hogy felsegítsem. Nem volt időnk itt nézegetni a sérülését. – Gyere, ki kell... – Ééés a mondat ennyiben is maradt. Annyira Jacksonra koncentráltam, hogy nem tűnt fel az alak a hátam mögött, ezáltal a kezében tartott vascső sem, csak az ütést érzékeltem a tarkómon, de akkor már késő volt. A világ egyetlen pillanat alatt sötétült el a szemeim előtt.
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Hétf. Márc. 14, 2022 7:45 am
Mielőtt megismertem Isla-t, sem hittem abban, hogy a világ egyszerűen fehér és fekete, bár néha előnyt tudtunk volna kovácsolni abból, hogy normális, kiszámítható döntéseket hozunk. Tökéletes példa volt ez a mostani alkalom is, mert az, hogy beveti magát egy romos raktárépületbe, ahol ki tudja, mi vár rá, kicsit sem tartozott a normális, épeszű döntések közé. És piszkosul emlékeztetett arra, hogy mi történt a legutóbbi hasonló alkalom során, ennek pedig hangot is adtam, holott mindig kényesen kerültem a dolog érzelmi oldalát. Inkább ütöttem el hülye poénokkal az időt, minthogy komolyabban kelljen diskurálnom a történtekről, és amúgy sem lettem volna túl hiteles, ha elmesélem neki, hogy amúgy kicsit sem voltam elragadtatva az életveszélyes sérülésétől. - Tényleg te akarsz kiselőadást tartani a józan észről? - kérdeztem vissza, ez az adok-kapok pedig kezdett egy nyugdíjas házaspár veszekedésére hajazni, így inkább egy ismételt szemforgatás után újra a két fickót kezdtem méregetni. A legjobb időben, mert az egyik nyúlkálni kezdett a fegyvere után, az öklös pedig, amit az állára mértem, nemcsak neki, de nekem is fájt. Ő legalább csak kifeküdt tőle, az én kezem viszont rendesen belefájdult. Körülnéztem, hová esett a fegyvere, de Isla egy láblendítéssel elintézte, én pedig egy pillanat erejéig megkerestem a tekintetét, közben szorosabban markolva a saját fegyveremet. Még hogy fekete és fehér... egy színkavalkádban tengődtünk, Isla ment a saját feje után, én meg mentem Isla után az Ő legnagyobb örömére, fejben ezerszer végigpörgetve azt az íratlan megegyezést, amit Damien-nel kötöttem a húga védelmével kapcsolatban, és nagyjából ennyiszer el is átkozva Damien-t az ötleteiért. A valóság ennél összetettebb volt, kevés olyan érzelmet tudtam volna felsorolni, aminek skáláját nem zongoráztuk végig az elmúlt években, de bármit is gondoltam vagy éreztem, mindig jobb döntés volt elrejteni őket egy beképzelt, pöffeszkedő álarc mögé, hülye poénokkal oldva a közös helyzeteket, mint felfedni. Oldódott a feszültségem, mikor Isla kezelésbe vette a másik tagot, hasonlóan téve mozgásképtelenné, ahogy én is csináltam vele az előbb, de nem csatlakoztam hozzá, helyette lassú léptekkel matatni kezdtem a helyiség egyetlen asztalán, szemügyre véve azt a pár kóbor papírlapot, amit trehány módon szórtak szét rajta. Először nem tűnt úgy, hogy találok itt bármi használhatót, néhány régi újság valami beazonosíthatatlan cucctól rá is tapadt az asztalra, és ahogy próbáltam lesöpörni a hasznavehetetlen holmikat, véletlenül feldöntöttem egy már amúgy is törött bögrét az asztal szélén. Rögtön Isla-ra kaptam a fejem, arcomon a már jól ismert "hát ez így sikerült"-grimasszal. - Pardon - bukott ki belőlem, meg sem várva, hogy milyen szemforgatást fogok kapni reakcióként, inkább visszafordultam, hogy tovább kutakodjak. Közben próbáltam figyelni a férfi szavaira is, de ez csak addig működött, míg rá nem akadtam pár firkálmányra, mellette egy újságcikkel. Nagyot nyeltem, fél szemmel Isla-ra sandítva, de még azelőtt süllyesztettem a kabátom belső zsebébe a talált információkat, hogy észrevette volna. Talán ma este nem ártana elmormolnom egy imát, amiért ezt én találtam meg és nem Ő. Ahogy újra Isla-ra néztem, tekintete kérdőn kutatta az arcom, bár erre a férfi szavai adták az okot. Kezdett az egész valami óriási összeesküvés-elméletté duzzadni, de már meg sem kellett volna lepnie, hogy nyilván ennek is Isla volt a középpontjában. Mindenesetre nem volt kevésbé nyugtalanító az, amit a fickó elrebegett, meglehetősen gusztustalan stílusban, én pedig éppen ekkor értem vissza Isla mellé a kis asztalnál tett kirándulásomból. - Beszélj már világosan, ember - bukott ki belőlem türelmetlenül, de valami furcsa, ijesztő érzés kezdett bontakozni a mellkasomban, amikor elhangzott, hogy "majd ők megoldják." Meg sem mozdultam, Isla tekintete rögtön megkereste az enyémet, a baljós megérzés pedig egyre inkább fojtogatott. Rá akartam markolni a karjára, hogy kivonszoljam innét, még akkor is, ha minden porcikájában tiltakozott volna, de amint meghallottam azt a pattogó hangot, már tudtam, hogy baromira elkéstem ezzel a vizionált mentőakcióval. Míg a gránát felénk gurult, a foglyul ejtett fickó elégedett röhögése lengte be a helyiséget, szinte visszhangot vert a benne rejlő gonoszság, míg Isla újra tanú bizonyosságot tett a lélekjelenlétéről, miközben próbálta a helyiségen kívülre juttatni a ránk szabadított poklot, de ahogy a becsapódó ajtó és a gránát találkozott, azt hiszem, mindkettőnk előtt egyazon pillanatban pörgött le az egész élete. Még egy utolsó lépést tettem felé, a következő másodpercben azonban kis híján kiszakadt a dobhártyám a fülsüketítő robbanástól. Nem hallottam semmi mást, a falnak vágódtam, az első pár másodpercben fel sem fogva a fizikai fájdalmat, a levegő pedig bennem akadt, miközben lecsúsztam a földre. Már nemcsak a hallásom hagyott cserben, mellé nem láttam semmit, az oxigén pedig csak egy távoli képzetnek tűnt, miután elkapott egy hevesebb köhögőgörcs. Lehettem volna optimista, hogy szerencsére nem egy igazi pokolgépet szabadítottak ránk, de a füstgránát sem tartozott a kedvenc tízóraijaim közé. A szám elé kaptam a kezem, közben próbálva megmozdulni, első gondolatként rögtön Isla ugrott be, ami még sürgetőbbé tette, hogy valahogy kikászálódjak innét, de lassan körvonaladózott a fejemben, hogy nem egyszerű fizikai fájdalom, ami miatt elzsibbadt az egyik lábam. Valami maga alá temette a bal lábam, de még odáig sem láttam el, hogy megállapítsam, mi lehet az. Egy ilyen rozoga épületben, felettünk egy amúgy is darabokban lógó mennyezettel, az első gondolatom az volt, hogy a lökéshullám hatására leszakadt pár tartógerenda, és hiába próbáltam a képességeimre hagyatkozni, bármi is gyűrt maga alá, meg sem mozdult. - Isla... - nyeltem nagyot újra, miután hallottam, hogy a nevemen szólít, de újra elkapott a köhögés. Tekintetem a fény felé fordult, ahol az ablakokat sejtettem, de abból kiindulva, hogy a füst nem enyhült, volt egy olyan gyanúm, hogy míg a mennyezet könnyedén megadta magát, az ablakok mégsem törtek ki. Ülésbe küzdöttem magam, nekidőlve a falnak, újra és újra megköszörülve a torkomat, de az agyamra nehezedő nyomás mintha még a képességeimet is elvette volna. - Talán... az lenne a legjobb, ha megpróbálnál kijutni - beszéltem egy adott irányba, ahol nagyjából sejtettem Őt, a torkomat azonban szinte fojtogatta a füst és a por, amit a robbanás felvert.
coded by eirik
Vendég —
Jackson&& Isla
Nem emlékszem, hogy valaha is éreztem volna magam olyan tehetetlennek, mint ott és akkor, a csak félig nyitott ajtó mögött hagyva, szó szerint földbe gyökerezett lábakkal, miközben tudtam, hogy Jackson egyedül van odabent. Ismeretlen érzések dolgoztak a lelkem mélyén, amiket nem tudtam - de lehet, hogy nem is igazán akartam - megfejteni, csak abban voltam biztos, hogy bár nagyjából ugyanazt csinálta, ami az én hobbim volt világ életünkben, ebben a fordított felállásban egyáltalán nem tudtam elfogadni. Az, hogy én rohanok fejjel a falnak, ő pedig jön utánam, hogy fedezze a seggem, az egy dolog, de ez... Az a lövés viszont betette a kaput, még akkor is, ha felismertem Jackson szolgálati fegyverének a hangját. Az erőm addig csak bontogatta az indákat, abban a pillanatban viszont széttépte őket, és milyen rohadt jól tettem, hogy minden női finomkodást mellőzve rájuk robbantottam az ajtót. Ha fél perccel később szabadultam volna ki és az a fickó rendesen meg tudja fogni a pisztolyt... de nem tudta. Jackson szemforgatására csak egy hasonló grimasszal válaszoltam, mintha ez valami sajátos elcseszett kommunikáció lett volna; mondjuk, köztünk az is volt. – De muszáj annak is mellőznie a józan észt? – kérdeztem vissza a Jackson-módszerre utalva, ezzel egyben beismerve azt is, hogy a saját módszereim elég gyakran takarták azt, hogy önként ugrottam fejjel a szakadékba, de ezt igazából sosem tagadtam. Legalább ilyenkor lehetett volna ő az okosabb... de persze az, hogy mindig utánam ugrott, már önmagában is arról árulkodott, hogy ettől nem kell tartanunk. – Hogy... – Nem fejeztem be a kérdést, mert időközben eljutottak hozzám a szavai, és inkább nyelnem kellett egy nagyot. Kezdtem úgy érezni, hogy annak a bizonyos lövésnek mélyebb nyoma maradt Jacksonban, mint azt gondoltam volna, vagy mint logikus lett volna. Mint kellett volna. Oké, én nyilván bele sem gondoltam volna, hogy mit tettem volna fordított helyzetben, de Jackson? Aki még a látogatásokat is a szelelő hasamra tett megjegyzésekkel ütötte el? Hát, ennek nem sok értelme volt. A gondolataim viszont magukkal ragadtak annyira, hogy nem figyeltem teljes egészében a környezetünkre, és csak arra eszméltem fel, hogy Jackson arckifejezése megváltozik, aztán a pillanat törtrésze alatt mozdult, és a következő másodpercben már mintha elszántan próbálta volna az öklével eltörni a fickó arccsontját. Csak ekkor láttam a kezéből kieső fegyvert, és erre ismét elkapott egyfajta dühös kétségbeesés, amiért a saját feje után ment, de a nyelvemre haraptam és megtartottam magamnak a gondolataimat. – A francba már... – mordultam fel. Türelmetlen lépésekkel mentem közelebb a kiütött fickóhoz, egyetlen elegáns mozdulattal rúgva el a fegyverét a helyiség másik végébe, hogy még véletlenül se nyúlhasson újra érte, ha magához méltóztatna térni. Hasonlóan tettem a másik alakkal is, bár becsületére legyen szólva, hogy a szabad kezével kész lett volna értem nyúlni, amikor közelebb léptem hozzá. Szerencsére én voltam a gyorsabb, az indák a másik kezét is még idejében gúzsba kötötték, hogy aztán az ő fegyverét is messzire rúgjam. - Mi a faszom vagy te? - nyögött fel megrökönyödve, de nem méltóztattam válaszra. Inkább megfogtam az egyik felborult széket és odahúztam körülbelül kétlépésnyire tőle, a támlával felé fordítva és kényelmesen leültem, karjaimmal a támla tetején támaszkodva meg. Felvont szemöldökkel pillantottam Jacksonra, hogy esetleg ő is kényelembe akarja- helyezni magát, de rá bíztam a dolgot. – Akkor beszélgessünk – fordultam vissza a fickó felé. – Mit akartok tőlem? És milyen nem élő csalival próbáltatok lépre csalni? – Nem voltam olyan hülye, hogy kimondjam Damien nevét, vagy akár bátyámként emlegessem, tőlük akartam tudni, ha ennek a dolognak köze volt hozzá. Az viszont meglepett, hogy a fickó felröhögött. - Tényleg lövésed sincs az egészről, igaz? - kérdezett vissza már-már röfögve, meglehetősen visszataszító látványt nyújtva. Felvont szemöldökkel pillantottam Jackson irányába, hátha ő többet tud vagy sejt, bár már az előbb is kinyilvánította, hogy nem kellene ebbe a hitbe ringatnom magamat. Halványan eljutott a fülemig a fickó szájából elhangzó hülye picsa, de nem hatott meg különösebben. – Szóval? – fordultam felé mosolyogva, már ha Jackson nem adta jelét, hogy tudhat valamit, amit én nem; de ez őszintén meglepett volna. - Rohadtul le se szarom, ki vagy. Nekünk csak az volt a dolgunk, hogy becsaljunk ide... és itt vagy. - Éreztem, hogy az arcán megjelenő vigyortól valami rossz érzés kezdett felkúszni a gerincem mentén. Megfeszültem a széken, készen arra, hogy felálljak, ekkor értek utol a következő szavai. - A többit majd ők megoldják. – Ők...? – kérdeztem vissza homlokráncolva. Ekkora már ténylegesen felemelkedtem a székről, Jackson felé fordultam, de mielőtt még megszólalhattam volna, egy ismerős hang ütötte meg a fülem. Ismerős, és rohadtul nem bizalomgerjesztő: a hang, amint valami fémes tárgy a betonra esik, majd néhányat pattanva a közeledbe gurul. Szinte lassított felvételként néztem végig, ahogy a gránátnak kinéző tárgy felénk tart a földön, készen álltam arra, hogy a levegő segítségével visszaküldjem a feladónak, de nem voltam elég gyors. A levegő felkapta és elkezdte kifelé repíteni ugyan, valaki kívülről becsapta az ajtót, és azt már nem volt időm kinyitni. A gránát nekicsapódott az ajtónak, és abban a pillanatban aktiválódott is. Mondhatnám, hogy az volt a szerencsénk, hogy nem akartak minket megölni - még. Egy kézigránáttal szemben valószínűleg keresztet vethettünk volna egymásra, de hazugság lenne az állítani, hogy a füstgránát robbanása ennél kellemesebb élmény volt. A légnyomás így is hátravetett, a hátam erőteljesen csapódott a falnak, a fülem csengeni és zúgni kezdett, a következő pillanatban pedig a többi érzékszervemnek is búcsút inthettem, mert a füst a látásomat, a szúrós, fojtogató sűrűsége pedig a szaglásomat vette el. Próbáltam megtalálni az erőmet, legalább egy kis levegőt használni, hogy teret teremtsek magamnak, magunknak. – Jackson?! – krákogtam a homályba rekedten, köhögve. Vakon tapogatóztam előre négykézláb mászva a földön, fejben próbálva kiszámítani, őt merre taszíthatta a robbanás ereje.
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Csüt. Feb. 10, 2022 6:28 am
Hosszú évek óta ismert, tudta rólam, hogy néha hozok olyan döntéseket, amik szembemennek minden józan ésszel, nincs bennük logika, bár néha már az a benyomásom volt, hogy az egész szerepem is ilyen volt az életében. Ebben sem volt úgy igazán logika, bár Damien minden bizonnyal megtalálta volna, ha már így intézte kettőnk sorsát, csak hogy nem ő volt itt, hanem Isla. Ő állt először előttem, aztán mögöttem, mikor befurakodtam elé, majd néma suttogás mellett tettem néhány földből előtörő növényzet rabjává. Ha nem tombolt volna bennem valami megnevezhetetlen, szinte maró adrenalin, talán hagytam volna, hogy a józan ész is súgjon valamit, de csak azt láttam magam előtt, amit meg kellett előznöm. Nem hagyhattam, hogy megismétlődjön a legutóbbi, és ahogy a gyomrom maroknyira zsugorodott, közben még utoljára elveszve Isla tekintetében, szinte ugyanabban a pillanatban tudatosult, hogy ennek már a legkevesebb köze volt Damien-hez és a neki tett ígéretemnek. Ez már rólunk szólt. A picsába Jackson, szedd össze magad! Nagy levegőt vettem, ujjaim már szorosabban martak a fegyver markolatára, és mikor beléptem az ajtón, az nyikorogva tudatta a bennlévőkkel, hogy látogatójuk akadt. Bár nem volt sok idejük a bámészkodásra, a föld megremegett alattuk, aminek köszönhetően felborultak a székek, velük együtt pedig az alakok is. Ezt kihasználva lépkedtem beljebb, szemügyre véve a helyiséget, de egyelőre nem láttam semmi olyat, amit segítségül hívhattunk volna a kíváncsiságunk legyőzése érdekében. Egy pillanatra hátrasandítottam, de az ajtó tökéletes takarást nyújtott, így még volt egy kis időm, míg Isla megszabadul a lába köré fonódó növényzettől. A szavaikra még csak nem is reagáltam, bár tudtam, hogy a csaj is hallja őket odakinn, és ismerve őt, ez szinte felhívás volt neki keringőre, hogy még inkább ki akarjon szabadulni. A picsába már. - Kezdjük inkább azzal, hogy - Csak ennyit sikerült mondanom, mert habár éberen követte őket a tekintetem, ahogy próbáltak talpra vergődni, de az egyik farzsebéből szinte rögtön előkerült a stukker. Csalódtam volna, ha nem ez lenne a fő munkaeszközük. Abból kiindulva pedig, hogy milyen alakok ezek, azt is tudtam, hogy gondolkodás nélkül képes lenne használni, így nem is adtam esélyt arra, hogy akár csak próbát tegyen arra, hogy lelőjön. Az előtörő golyó hangja sértette a fülem, mégsem rebbent a szemem sem, de nem volt kétségem abban, hogy célt fog érni, és mikor a fickó megmerevedett, majd előrebukott, a kezéből kiesett a fegyver, amit valamelyest arrébb is rúgdostam, nehogy csak úgy elérje, majd tekintetemmel rögtön a másikat mustráltam, mert már ő is bemozdult. Mégsem volt alkalmam újra a ravaszra nyúlni, az ajtó szinte berobbant mögöttem, a talpon maradó férfi karjait szinte rögtön ugyanolyan bilincsbe zárva, mint amilyenbe én zártam Isla-t az előbb. Voltaképpen... a legnagyobb veszély már elhárult, a két fickó közül az egyik éppen a saját darabjait akarta összeszedni a földről, míg a másik az indákkal küzdött, egyiket sem neveztem volna éppen veszélyesnek ránk nézve. De már jött is az, ami tudtam, hogy elkerülhetetlen, mire sóhajtva megforgattam a szemeimet. - Mit, mit, ugyan mit? - ráztam meg a fejemet, továbbra is grimaszolva, ezzel tökéletesen leplezve az amúgy hevesen dobogó szívemet és a legalább kétszázra rugó vérnyomásomat. - Tudom, hogy nálad az Isla-módszer a szent és sérthetetlen, de ideje volt végre kipróbálni a Jackson-módszert is - fordítottam felé ismét a tekintetem, szemernyi kétséget sem hagyva afelől, hogy az Isla-módszer alatt a nyílt életveszélyt értettem. - És hétszentség, hogy nem fogok megint kórházba járni látogatóba - tettem még hozzá, közben körbenézve a helyiségben, de továbbra sem tűnt túl bizalomgerjesztőnek a hely. Legalábbis nem olyannak, ahol bármit is találhatnánk, roskadozó székeken és egy üres asztalon kívül. Ez a pár másodperc nézelődés azonban elég volt ahhoz, hogy a sérült fickó hangtalanul, de rátaláljon az imént a földre hullott fegyverére, és mikor ismét felé fordítottam a tekintetemet, a fegyver már egyenesen célba vette Isla-t. Még a vérem is megfagyott egyetlen tizedmásodpercre, készült maga alá vonni valami dermesztő félelem, de annak ellenére, hogy belül szinte szétszakított ez a furcsa, jeges ijedtség, a testem megmozdult, megtettem azt a nagyjából fél méteres távolságot, és annyi volt a szerencsém, hogy a fickó keze remegett, talán emiatt volt időm odaérni, a kezem ökölbe szorult, és nem gondolkodva egy másodpercet sem, úgy vágtam pofán vele, mintha ez lett volna a kiadott parancs. A fájdalom, amit a markomban éreztem, meg sem közelítette azonban azt az érzést, ami akkor telepedett volna rám, ha el tudja sütni a fegyvert. - A picsába, ember, miből van az arcod? - kérdeztem a kezemet rázva, inkább már rá sem nézve Isla-ra, mert nagyjából sejtettem, mit látnék a szemeiben, és most, hogy a sérült fickót egy időre álomba küldtük, inkább a másik felé fordítottam a fejem. Mondjuk én jobban örültem volna, ha ő sem tudna beszélni, ki tudja, mit mond majd Isla-nak.
coded by eirik
Vendég —
Jackson & Isla
why i always got to feel bad to feel good why you always got to talk back when you shouldn't
A fogadással kapcsolatos megjegyzéseink sem enyhítették igazán a feszültségemet, de azt hiszem, mindketten tudtuk, hogy ettől még mindig nem fogok megfutamodni. Már eldöntöttem, hogy bemegyek oda és a végére járok ennek az egésznek, márpedig ő is tudta, hogy ha én egyszer a fejembe veszek valamit, akkor abban a rohadt világvége sem fog tudni megakadályozni. Egyszerre örültem annak, hogy ott van mellettem, mert tudtam, hogy fedezzük egymás hátát, és egyszerre voltam ettől feszült, mert azzal is tisztában voltam, hogy most tulajdonképpen magammal rángatom a veszedelembe. Azt ugyanis én sem feltételeztem, hogy odabent jó dolgok várnak majd ránk. Ezen sejtéseimet igazolták azok a szavak is, amiket a résnyire nyitott ajtó mellett volt szerencsénk végighallgatni. Nem gazán tudtam hová tenni a mondanivalójukat, és amikor a vállam felett hátrapillantottam, Jackson arcáról is hasonló dolgokat tudtam leolvasni. Néhány pillanatig csak egymás szemébe néztünk, mintha szavak nélkül próbáltunk volna beszélgetni, bár tény, hogy ebben egyébként egész jók voltunk mindig is. Láttam rajta azt a fajta aggodalmat, ami legutóbb akkor rajzolódott ki a szemeiben, amikor meglőttek azon a rajtaütésen; talán ezért sem lepett meg, amikor a következő pillanatban elém lépett, úgy helyezkedve, hogy közém és az ajtó közé kerüljön. Nem mintha azt terveztem volna, hogy hagyom érvényesülni, ha esetleg valami önfeláldozó ötlethez támadna kedve, de egyelőre nem szóltam semmit, és amikor hátranézett rám, némán, komolyan álltam a tekintetét. Láttam a szemeim, hogy koncentrál, de naiv módon úgy véltem, valamiféle terv fogalmazódhatott meg a fejében. Amikor szólásra nyitotta a száját, arra a bizonyos tervre számítottam, nem azokra a szinte alig hallhatóan halk, számomra mégis tökéletes érthető szavakra. A szavak mögött rejlő komolyságtól furcsa érzésem támadt, finom ráncba szaladt a homlokom és már a nyelvemen volt valami olyasmi, hogy tudom, de aztán megéreztem a bokáimon a szorítást. Pillantásomat a lábaim felé kaptam, és amikor megláttam a bokáim köré fonódó indákat, hirtelen pontosan tudtam, mi történik, az előző érzésnek pedig nem maradt hely a harag és a félelem mellett. De nem magamat féltettem. – Jackson...! – sziszegtem utána, de ő akkor már az ajtót lökte be a vállával. A francba, a francba, a francba... Nem kellett sokat gondolkodnom ahhoz, hogy tudjam, én nem látszom az ajtótól, azaz képes teljesen egyedül bemenni és még azt elhitetni magáról, hogy tényleg egyedül van. Jeges félelem kúszott fel a tagjaimon, mintha csak a vérem fagyott volna meg, magamban szitkozódva küzdöttem a bokáimat tartó indák ellen, de gondoskodott róla, hogy ne legyen egyszerű dolgom. Éreztem a megremegő talajt, az egyetlen pozitívum az volt ebben az egészben, hogy hallottam, hogy borul fel néhány dolog odabent, köztük két szék is - amit két test puffanása követett. Csak egy egészen kicsit könnyebbültem meg, hogy legalább ennyi esze volt, ha már képes volt egyedül bemenni oda. Káromkodás szűrődött Jackson szavai mellé, én pedig egyre kétségbeesettebben próbáltam kiszabadítani magam, de egyelőre csak az egyik lábamat sikerült. - A csajt nem hoztad magaddal, apafej? - hallottam meg az egyik idegen hangot, és legszívesebben bekiabáltam volna, hogy itt vagyok, baszd meg, de inkább a meglepetés erejét akartam magamnak, amint végre sikerült megszabadulnom a növényzettől a lábamon. Nem tudtam, mi történik odabent, és ettől majd' megőrültem, különösen, amikor meghallottam egy fegyver eldördülésének eltéveszthetetlen hangját, mert csak a következő pillanatban konstatáltam, hogy ismerem ezt a hangot, Jackson fegyvere az, és a lövést követő kiáltás nem az ő hangjához tartozott. A vérnyomásom ettől még ugyanúgy az egekbe szökött, a bennem dúló érzelmi vihar pedig elérte, hogy az erőmmel szinte letépjem magamról a maradék indákat is. Az ajtó szinte berobbant az orrom előtt, már meg sem próbáltam finomkodni, de amikor megláttam, hogy a nem sérült fickó ujjai épp a fegyverére kulcsolódnak, nem gondolkodtam. Ezúttal én hívtam elő az indákat a töredezett beton alól, azok pedig készségesen fonódtak a karjaira, először csak arra, amelyikkel a fegyvert fogta - egészen addig, míg el nem dobta azt -, aztán a másikra is, hogy kényelmesen egy helyben tartsák. Jackson mellé léptem, a szemeim szinte villámokat szórtak. – Mégis mi a fenét gondoltál?! – sziszegtem dühösen, mielőtt a figyelmem visszafordítottam volna a két jómadár felé.
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Szomb. Jan. 15, 2022 9:52 am
isla & jackson
what else do I have to say?
Ahogy mögötte haladtam, és le sem vettem róla a szemeimet, átsuhant rajtam pár gondolat. Mindig is irigyeltem a bátorságáért, a leküzdhetetlen igazságérzetéért, és már-már úgy tűnt, hogy ez egy családi vonás volt náluk. Mikor úgy beszélt, mint az előbb, akaratlanul is eszembe jutott a bátyja, aki hasonló szenvedéllyel és eszmék mellett élte az életét, majd döntött úgy, hogy a húga védelme érdekében inkább halósdit játszik. Elvégre nem véletlenül keveredtem bele Isla életébe, én voltam az ő személyre szabott parazitája, a pesztonkája, aki mindössze egy baráti szívességnek induló dolog miatt keveredett bele a lány életébe. Ha tudtam volna, hogy mi minden vár majd Isla mellett, isten bizony pénzt kértem volna Damientől. Na jó, nem. Asszem. Miután az első hangok már túl egyértelművé váltak, én pedig jó szokásomhoz híven nem tudtam nem kommentálni az egészet, a válla fölött pillantott rám hátra, a meghiúsult fogadást emlegetve, én pedig nem tudtam palástolni a csalódottságomat. Még hogy én. Tartozni. Persze ez csak egy remekül sikerült álca volt, belül feszengett a gyomrom az egésztől, és már szinte láttam magam előtt a múltkorit, amit sem átélni, sem végignézni nem akartam ismét. A saját feszültségemet mindig poénokkal akartam oldani, és bármit mondhatott volna rám, de azt nem, hogy a legrosszabb helyzetek közepén kudarcot vallottam volna, ha arról volt szó, hogy megnevettessem. Másban aligha tudtam volna jeleskedni, bár elvitathatatlan előnyöm származott abból, hogy férfinak születtem. Talán ez motivált akkor, mikor én magam is meghallottam a szavakat, amiket szemmel láthatóan Isla is tökéletesen értett. És megint itt voltunk. Kezdődik. Már azzal is kockáztatott, hogy megmozdította az ajtót, így jobban hallva az iménti homályos és nehezen kivehető szavakat, és csak azért nem kaptam a keze után, mert egyetlen mozdulat is elég lett volna ahhoz, hogy bajunk legyen egy nyikorgó zsanér miatt. Végig mögötte álltam, de mikor a beszélgető páros szavai egyértelműek és világosak lettek, nagyon nehezen tudtam elnyelni egy feszült levegővételt. Isla megint fején találta a szöget, bár úgy tűnt, a két barátunk is azt vallotta, hogy Damien halott. Legalább tőlük nem fog megtudni semmi olyat, amit még nem kellene. Hátrapillantott, én pedig egy ideig tartottam vele a szemkontaktust. Megint szavak nélkül kellett kommunikálnunk, de ebben már elég jól egymásra tudtunk hangolódni, ennek ellenére nem tudtam elrejteni a tekintetemből a néma aggodalmat, ami a ficsúrok szavait hallva bontakozott ki bennem. Nem a saját életemet féltettem, mert azt már annyiszor kockára tettem. Érte pedig újra megtenném, ha ezzel menteném az életét. Márpedig Isla nem fog innen csak úgy kisétálni, főleg azok után, amit hallott. Főleg ahogy utána rám nézett. Szorosabban markoltam meg a fegyvert, majd mindenféle előjel nélkül furakodtam be Isla elé. A torkomban dobogott a szívem, de még mindig nem a saját életemet féltettem. De nem is engem akartak éppen levadászni, vagy ki tudja, éppen mit csinálni. Ezúttal én fordultam hátra felé, megkeresve a szemeit, de ő mit sem sejthetett ezalatt abból, hogy éppen a saját képességeimet hívtam segítségül. A félig beszakadt földből, a téglák között lassan kúszott ki néhány gyökérszerű képződmény. - Nem hagyom, hogy megint bajod essen - ejtettem ki szinte hang nélkül a szavakat, ekkor már hagyva, hogy azok a bizonyos előtörő növények a bokája köré kulcsolódjanak. Ritkán használtam a földmágiát, ráadásul volt olyan erős álf, mint én, de ezzel egy ideig elbajlódhatott, legalább addig, míg én megteszem az első lépéseket a két fickó felé. Addig sem megy sehová, főleg nem be, az oroszlánok közé, akikről nem tudhattuk, kifélék vagy mifélék. Vetettem még rá egy utolsó pillantást, majd mély levegőt véve belöktem az ajtót. Már nem zavart a nyikorgás, arra viszont ügyeltem, hogy ebből a szögből úgy lássák, mintha egyedül lennék. A fegyvert magam elé emeltem, közben újra életre hívva a képességeimet, hogy beleremegjen alattuk a föld, elveszítve az egyensúlyukat. - A mi meghívónk hol maradt el erről a tea délutánról? - kérdeztem tőlük, bár már körvonalazódott a fejemben, hogy csak az egyiket kell kiiktatni, a másik pedig tud dalolni arról, pontosan mire kell nekik Isla. Akiről csak reméltem, hogy egy ideig lekötik az indák.
why i always got to feel bad to feel good why you always got to talk back when you shouldn't
A kérdéseimre persze nem kaptam választ, de meglehet, hogy nem is vártam igazán. Valami gyakran súgta azt, hogy amikor Damienről volt szó, ő nem mondott el nekem mindent, amit vele kapcsolatban tudott, de ennél több időt nem szándékoztam azzal tölteni, hogy éppen most próbáljam meg vallomásra bírni. Egyszer megpróbáltam, de csak a szokásos ironikus visszakérdezést kaptam, és nem itt, nem most akartam vitába bonyolódni vele. Annál volt egy kicsit sürgetőbb dolog is, ezért el is indultam, hogy folytassam az utamat a raktár felé, de persze megint nem jutottam sokkal messzebb. Nem tévesztettem szem elől a tényt, hogy az ajtó félig nyitva volt, és azt hiszem, ő sem, bár bölcsen nem tett erre semmiféle megjegyzést. Ismét megállított, ráadásul a kérlek szócskát is bevetette, és ezért - kivételesen - én is taktikát változtattam. Ezúttal nem a támadást és nem a gúnyt választottam, hanem az őszinteséget, még a hangomat is visszafogtam, és amikor feltűnően hátrapillantott a válla felett, hogy tényleg hozzá beszélek-e, nem tettem rá megjegyzést, de a szemem azért megforgattam. Láttam, hogy sikerült őt is kizökkentenem, nem kaptam egyetlen gyerekes visszakérdezést vagy visszavágást sem, de nehéz volt eldönteni, hogy az érveim győzték-e meg vagy a taktikám. Esetleg mindkettő. A válasza mindenesetre valahogy nem lepett meg, és nehéz sóhaja ellenére is előfordulhat, hogy a szám sarka egy kicsit felfelé görbült. Tudtam, hogy ezt fogja mondani, mégis. Nem lettem volna képes annyiban hagyni ezt az ügyet, nem csak azért, mert már másodszor láttam Damient, hanem azért is, mert ha nem a bátyám volt az, akkor valaki vele akar csapdába csalni, és tudnom kellett, miért. Mindketten előkészítettük a fegyvereinket, Jackson olyan szorosan volt a nyomomban, hogy más helyzetben biztos megért volna a dolog egy-két ironikus megjegyzést, de nem most. Beléptünk a félig nyitott ajtón, a szemünk elé táruló látvány pedig egy kicsit sem lett bizalomgerjesztőbb. A nagy hangárok ugyan kevés fedezéket szolgáltattak, de ugyanezen okokból mi is többet láthattunk volna be belőle... de itt csak szűkös folyosót és korhadt deszkákat, félig omlásnak indult falakat találtunk. Remek. Szinte láttam magam előtt Jackson arckifejezését, ezért inkább nem is néztem rá, bár számítottam valamiféle megjegyzésre, csakhogy erre végül nem is volt lehetősége. Éppen meg akartam tenni az első lépést előre, amikor megütötték a fülem a hangfoszlányok, egyelőre tompán, de azért jól kivehetően, ami arra utalt, hogy nem a folyosón van valaki, hanem egy ajtó mögött valahol. A vállam felett Jacksonra pillantottam, szavain pedig a helyzet ellenére is mosolyognom kellett. – Majd a kocsiban megbeszéljük, mennyivel tartozol – feleltem fojtott hangon, de azzal, hogy a kocsira utaltam, egyben azt is próbáltam előrevetíteni, hogy vissza fogunk menni ahhoz a rohadt autóhoz. De előbb válaszokra volt szükségem, ehhez pedig a hangok irányába vezetett az út. Halkan, óvatosan lépdeltem a folyosón, próbálva a lábam elé figyelni, egyrészt azért, hogy ne lépjek rá óvatlanul olyan helyekre, amik veszéllyel fenyegettek volna, másrészt pedig azért, hogy ne is tudjam felhívni magunkra a figyelmet azzal, hogy mondjuk reccsen valami a talpam alatt. Hosszú másodpercek kellettek ahhoz, hogy az ismét felhangzó beszélgetésfoszlányokat már közelebbről halljuk, és ekkor már két kézzel fogtam magam előtt a pisztolyt, nyújtott karokkal, támadásra készen. Nem mintha azt terveztem volna, hogy rájuk töröm az ajtót - egyelőre. Ahogy odaértünk az ajtóhoz, azt épp csak résnyire nyitva találtam, de ez a kis rés nem volt elég ahhoz, hogy ki tudjam venni a szavaikat odabent. Egy pillanatra lehunytam a szemem, hagytam, hogy az erőm átáramoljon rajtam; bár az elemem a föld volt, konyítottam a levegőhöz is, ahhoz éppen eleget, hogy egy finom, nem észrevehető fuvallattal megmozdítsam az ajtót. Kockázatos mutatvány volt, hiszen nyikoroghattak volna a zsanérok, de a szerencse a mi oldalunkon állt. - ...nted tényleg ő az? - hallatszott az ajtó mögül egy férfihang. - Ki más lenne? - hangzott fel egy másik. - Láttad, hogy bekapta a csalit, pedig azt sem tudja, hogy nézne ki, ha még élne. Így legalább ő is meglesz, már ha az a fazon hagyja. - Ezen a ponton Jackson felé fordítottam a fejem, pedig nem igazán akaródzott igazat adni annak, hogy még ezen a vadidegenek is számítottak rá, hogy meg akar majd állítani. A szavaiknak viszont semmi értelme nem volt, és ez volt a másik oka, hogy ránéztem. Nagyon úgy hangzott, mintha ők is azt vallanák, hogy Damien halott... ugyanakkor engem akartak. Ráadásul engem is? Ez számomra nem mondott sokat, és bár nem hittem, hogy Jackson többet érthet belőle, megpróbáltam leolvasni a reakcióját az arcáról.
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Kedd Jan. 04, 2022 8:08 pm
isla & jackson
Már az elején bukott küldetés volt, hogy megpróbáltam lebeszélni a bemenetelről. Régóta ismertem ahhoz, hogy egyértelmű legyen: ha a fejébe vette, akkor végig is csinálta, és tényleg csak valami nagyon erőteljes kontrázással tudtam volna lebeszélni a terveiről. Márpedig ha már az sem volt elegendő visszatartó erő, hogy nem láthatta Damien-t, legalábbis most egészen biztosan nem, főleg nem itt, mégis milyen érvet tudtam volna felsorakoztatni? A legutóbbi alkalomról egyértelművé tette, hogy nincs benne félelem, ezt pedig titkon mindig csodáltam benne. És őrültnek gondoltam miatta. Bolond nőszemély. Lehunytam a szemeimet, és bosszankodva sóhajtottam fel. - A halotti anyakönyvi kivonatát ne hordjam magamnál? - kérdeztem vissza az övéhez hasonló stílusban. Nem voltam ott nyilván, ahogyan ő sem, különben most nem lenne ez az egész dilemma tárgya. De ismertem Damient, ennél sokkal több felelősség szorult belé, minthogy veszélybe sodorja a húgát, így annak lehetőségét, hogy tényleg őt látja Isla, már az első alkalommal is elvetettem. És így körbetekintve ezen a környéken, második alkalommal is. Mégsem fűztem hozzá több szót, mert nem lett volna értelme. Bár tudtam volna, hogy hol van jelenleg a bátyja. Kezdett kifutni a lábunk alól a talaj, Isla pedig egyre közelebb került az igazsághoz, amit az ő érdekében fedett el előle a bátyja. Magával együtt. Követtem őt, közben magamban átkozódva, és még az sem dobott fel, hogy idehajította nekem rágni való csontként az "élete minden percében elvisel majd" kezdetű mondatát. Nem mintha megfordult volna a fejemben, hogy egyszer majd kikopok az életéből. Vagy ő az enyémből. Ahhoz valamelyikünknek tényleg meg kellett volna halnia, és ő szerette kísérteni a sorsot. Ezen a téren egyszer igazán okozhatott volna csalódást. Ráadásul mikor ő maga mondta, hogy fogalma sem volt arról, mit is csinál, amiért készültem volna egy újabb emelkedett hangvételű replikára, de ismét beszélni kezdett. A szavak pedig túl szelídek voltak ahhoz, hogy hozzám beszéljen. Talán ez okozta a váratlan ledermedésemet, egy pillanat erejéig hátra is fordultam gyanakodva, hogy biztosan nekem címezte-e ezeket a viszonylag lágy szavakat. De csak én voltam itt. Mint mindig. Mégsem tudtam közbevágni, bármennyire is belém volt kódolva a dac, főleg ha ő beszélt hozzám. Általában minden szavát ki tudtam forgatni, de most mégis hagytam, hadd beszéljen, tőlem szokatlanul komoly ábrázattal hallgatva végig. Először ki akartam mondani, hogy mondjon egy esetet, mikor utoljára egyedül hagytam, de végül nem vettem ilyen nyálasra a figurát, csak felsóhajtottam. - Jó, haladjunk - szólaltam meg aztán pár másodperc elteltével. Tudtam, hogy nem fog itt találni semmit, ami Damienhez köthető, talán mást igen, ami - vagy aki - viszont tökéletesen tudta, mivel kell kiugrasztani a nyulat a bokorból. Így meg már majdnem teljesen mindegy volt, miért megyünk be, Damien miatt vagy egy idegen fenyegetésének apropójából. Ő mindkettőnek utána akarna járni. Én is előhúztam a fegyveremet, és ugyan ő ment elől, de annyira közel voltam hozzá, hogy ha bármi történne, a segítségére tudjak lenni. Belépve az épületbe, a várakozással ellentétben egy folyosón kötöttünk ki, a mennyezetről korhadt deszkák lógtak félbetörve, a falakat szinte tégláig levakarták, a dohos szag pedig szinte rögtön átjárta a tüdőmet. Azonban mielőtt elindult volna, valamelyik távoli helyiségből hang szűrődött ki. - Pedig már fogadni akartam, hogy nem találunk itt semmit. Picsába - fordítottam felé a fejemet egy pillanatra, de tudta, hogy komolyan gondolom. Szerettem fogadni.
Meglehet, hogy eszelősnek tűntem. Talán az is voltam, elvégre ki mondhatja el magáról, hogy azt hiszi, látta a majdnem húsz éve halott bátyját? Az első alkalommal még én magam sem hittem el, ráfogtam minden lehetséges dologra, ami csak szóba jöhetett: a lövés okozta sokk, a vérveszteség, a fájdalom, aztán már azt is megkérdőjeleztem magamban, egyáltalán tényleg láttam-e, vagy csak a belém nyomott morfium utóhatása hitette el velem a képzelgést. Most viszont? Az égvilágon semmi nem támogatta a képzelődés elméletét, még csak köd sem volt, amire ráfoghattam volna, hogy rosszul látok. Figyelmeztetés - és, ami azt illeti, gondolkodás - nélkül indultam meg a raktárépület felé, és bár Jackson nyilván a nyomomba szegődött, csak akkor tudott megállítani, amikor már kis híján oda is értem. Nekiszegeztem a kérdést, a jelenleg egyetlen számító és fontosnak tűnő kérdést, és közben olyan élesen és intenzíven tanulmányoztam az arcát, mint talán soha máskor. Tulajdonképpen nem is értettem teljesen, mit keresek rajta, hogy miért tőle várom a válaszokat, hiszen elvileg ugyanazt tudta, amit én is... és aztán ezt megerősítette a válaszával is, én mégsem voltam elégedett. Egy cseppet sem. – Hogyan halt meg? – szólaltam meg ismét, kihangsúlyozva a "hogyan" szócskát. Persze, olvastam az aktáját, valószínűleg legalább tízszer olyan sokszor, mint az indokolt és egészséges lett volna, de én most Jackson szájából akartam hallani. – Láttad? Ott voltál? Láttad őt meghalni? – A kérdések gyors egymásutánban törtek elő, még azt sem vettem észre, hogy az ujjai továbbra is a karomnál fogva tartottak egy helyben. A szemeit vizslattam és nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy ő tud valamit, amit én nem. De mit? Akárhogyan is, az eredeti tervemről nem mondtam le, és ezt a döntésemet vele is közöltem. Csak ekkor tűnt fel, hogy még mindig fogta a karom, ugyanis most leengedte a kezét, és bár nem szólt egyetlen szót sem, ez mutatta, hogy nem fog erőszakkal visszatartani. Felajánlottam neki a lehetőséget, hogy maradjon kint, vagy akár menjen is el, pedig... ismertem. Nekem is rossz érzésem volt ezzel az egésszel kapcsolatban, a lelkiismeretem pedig lázasan jelzett az elmém mélyén, hogy talán nem kellene ennyire önzőnek lennem, nem kéne őt is belerángatnom, ha most még mélyebbre akarok evickélni ebben a kétes szituációban, de nem tudott befolyásolni. Damienről volt szó. Vagy az épelméjűségemről, de ez utóbbiról inkább nem kérdeztem meg Jacksont, mert borítékoltam a válaszát. És talán az is benne volt, hogy tudtam: ha ketten vagyunk, fedezni fogjuk egymás hátát. Ezt a részét nyilvánvalóan soha nem vallottam volna be neki, de a jelenléte egyfajta biztonságérzetet nyújtott, és egyébként sem hagytam volna, hogy baja essen. Őt csak nekem volt jogosultságom fenéken billenteni, és ezt komolyan vettem. – Életemben minden percében elvisellek – vágtam neki vissza, mikor meghallottam a hangját, pedig a szavai csak egyértelműsítették, amit már úgyis tudtam: nem hagy egyedül bemenni, még akkor sem, ha nem indult el azonnal velem együtt. Hallottam magam mögött sietős lépteit, aztán a kérdést is, amit reméltem, hogy csak költőinek szán. – Nem, nincs – adtam meg a magától értetődő választ, de amikor bevágott elém, mielőtt bemehettem volna az ajtón - ami nyitva volt -, kénytelen voltam megtorpanni. A szavai ezúttal megleptek, vagyis inkább a kérlek szó, amit bizony nem túl gyakran ejtett ki a száján, de ott volt az is, hogy amikor ismét a szemeibe néztem, láttam benne a kétségeket. Ugyanazokat, amiket én is éreztem belül, csak túlléptem rajtuk, mert amiről itt szó volt, azt hatalmasabbnak éreztem ennél. Helyette viszont nem dönthettem. És közben tudtam, hogy mégis megteszem, mert akárhogy is döntök, ő követni fog. – Láttam őt – szólaltam meg már-már szelíden, magamhoz képest különösen; úgy, hogy épp Jacksonhoz beszéltem, pláne. – Már nem először. Tudom, hogy ez az egész helyzet nem túl... bizalomgerjesztő, én sem tudom, miért vagyunk itt. Lehet, hogy ez valami csapda, de ha valaki Damiennel akar nekem csapdát állítani, akkor én tudni akarom, miért. – Határozottan néztem a szemeibe, ezzel is mutatva, hogy szinte semmivel nem tud eltánotrítani. Szinte. – Szóval hacsak nem akarsz nekem elmesélni valamit, én bemegyek oda, és kiderítem magam – böktem a válla felett a nyitott ajtó irányába. – Tudom, hogy valami furcsa oknál fogva nem akarod hagyni, hogy egyedül csináljak hülyeségeket, de komolyan gondolom, amikor azt mondom, nem kell velem jönnöd – tettem még hozzá halkan, és tényleg így is gondoltam. Nem tudtam, mi vár ott bent, de nem akartam, hogy csak az a megmagyarázhatatlan felelősség-érzete vezérelje, amikor utánam jön. Ha utánam jön. Én viszont, akár ő állt félre, akár nekem kellett kikerülnöm, meghoztam a magam döntését. Előhúztam a szolgálati fegyveremet a tokjából, és egyelőre csak kényelmesen a testem mellett lógatva, de készenlétben tartva bementem a félig nyitott ajtón keresztül a raktárépület kísértetiesen csendes félhomályába. Odabent pedig fel is fedezhettem, a dolgok kevésbé rózsás oldalát: egy hatalmas hangár helyett tágas, de nem túl tágas folyosóra léptem, ami az épület méretéből adódóan akár egy hatalmas labirintust is jelenthetett.
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Szomb. Jan. 01, 2022 9:18 am
isla & jackson
Habár a kapcsolatunk alappillére minden kétséget kizáróan az volt, hogy én állandóan gyerekeskedtem és viccet csináltam mindenből, ő pedig tűrte (vagy próbálta, több-kevesebb sikerrel), néha át kellett volna vennem az irányítást, például mikor úgy viselkedett, mint egy megszállott őrült mániákus. Hirtelen több jelző nem is jutott eszembe, de nem ezen volt a hangsúly. Hanem hogy megint a fejébe vett valamit, és én megint hagytam, hadd menjen, pedig meg kellett volna állítanom, mert nem ezért voltunk itt. Ilyenkor nem is gondolkodott, tényleg, mint egy mániákus, ment a saját feje után, márpedig mindketten tudtuk, hogy amit most a fejébe vett, kicsit sem kapcsolódott azzal, amiért idejöttünk. A megállítására tett mozdulatom végül sikeresnek bizonyult - legalábbis egyelőre, de a mozdulat hevében majdnem egymásnak ütköztünk. Ahogy a szemembe nézett, szinte majdnem többet mondott, mint ezer szó, de aztán megtörte a feszült, baljós csendet. Ekkor már tudtam, hogy mi történt, mit látott, pontosabban hogy kit, de hogy képzelődött-e vagy tényleg látta, azt nehezen tudtam volna innen megállapítani. Ő halottnak hitte a bátyját, én pedig nem igyekeztem megrendíteni ezt a hitet. Az utóbbi időben azonban egyre többször vélt látni valamit, és ez már nem nagyon nyerte el a tetszésemet. Még nem volt itt az igazság pillanata. Damien nem így akarta. - Mi mást mondhatnék? Csak a te kedvedért nem tudok tényeket megmásítani, akkor sem, ha könyörögsz - válaszoltam a kérdésére, és talán még soha nem esett ennyire rosszul, hogy hazudnom kellett neki. Bár megtehettem volna, hogy őszintén válaszolok, de még tényleg nem jött el az ideje. Addig is, vigyáznom kellett rá, de ezt már múltkor is kis híján elszúrtam. Tényleg nem szabadott volna visszaengedni a terepre. Mindenesetre az egész helyzet messze állt a bizalomgerjesztő titulustól, úgy vizslatta az arcomat, mintha a szavaim helyett a szemeimből akart volna választ kapni a kérdésére. Egy ideig tartottam a karját, majd amikor a fejével a raktárépület felé intett, lassan elengedtem. Rossz döntés volt. Vissza kellett volna rántanom, beültetni a kocsiba, és felhívni az őrsöt, hogy küldjenek mást. Nagy levegőt vettem, mikor ultimátumot adott, de nem indultam rögtön utána. Pedig egyértelmű volt, hogy nem hagyom egyedül bemenni, és ezt ő is pontosan tudta. Mikor volt utoljára olyan alkalom, mikor megszabadult tőlem? Úgy őszintén. Épp csak a zuhanyzóba nem követtem, bár tény, hogy mindig mozgatta a fantáziámat a dolog. De most ne ezen gondolkodj, Jackson! Újabb nagy sóhaj kíséretében eredtem a nyomába. - Sokkal jössz nekem. Nagyon sokkal - szóltam utána úgy, mint aki tényleg megadta magát. De erre voltunk ítélve, mindig követtem őt, és valószínűleg akkor is követtem volna, ha tudom, hogy a biztos halálba rohan. Ezt mondjuk soha nem vallottam volna be neki. - Van valami fogalmad arról, hogy mit csinálsz? - kérdeztem, mikor egy gyorsabb tempót felvéve utolértem, majd a kihalt raktárépület mellé érve mielőtt belépett volna az amúgy résnyire nyitott, tágas ajtón, elálltam az útját. - Gondold ezt végig még egyszer. Kérlek - tettem hozzá, és talán ezt a szót életem során ha kétszer mondtam neki. Nem tudtam, miért, de baljós érzés kezdte eluralni az érzékeimet. Az egész hely, a telefonhívás, a szemtanú, mintha mind egy hatalmas csapda lett volna, és mi készültünk belesétálni Isla megtévesztett érzékei miatt. De amit ő egyszer a fejébe vett...
Halkan elnevettem magam Jackson arckifejezésén, pedig ritkán sikerült ezt kihoznia belőlem a gyerekes hülyeségeivel. – Nem én keresem az extra golyóálló mellényt – vontam vállat. Talán jól is esett egy egészen kicsit oldani a helyzetet, mert valami határozottan bűzlött ebben az egész szituációban, csak még nem jöttem rá, hogy mi volt az. Mindenesetre mindketten ellenőriztük a fegyvereinket, biztos ami biztos, mielőtt az ajtóhoz mentünk volna. Az ajtót pedig nyilván nem nyitotta ki senki. Jackson kérdésére sóhajtottam egy nagyot, nem mintha lett volna elképzelésem arról, mi tévők legyünk. Mondjuk, a leglogikusabb megoldásnak az tűnt, ha fogjuk magunkat és visszamegyünk oda, ahonnan jöttünk, itt hagyva ezt a baljós környéket és a csípős hideget, de... valamiért ide kellett jönnünk, és ezt még mintha éreztem volna is. A hívástól függetlenül, amit kaptunk. Ezt az érzést viszont nem tudtam szavakba önteni, inkább a hívással kapcsolatban próbáltam mondani valamit, de a kérdésem félbemaradt, amikor megláttam. Most nem lőttek meg, nem képzelődhettem a sokktól vagy a vérveszteségtől, nem lehetett semmi kifogás arra, amit láttam. Már azt az egyetlen, aprócska tény leszámítva, hogy Damien halott. Megragadtam Jackson karját, pedig én aztán rohadtul nem szoktam őt tapizni, de most a döbbenet sokkal nagyobb úr volt ennél. A kérdésemre persze olyan választ adott, ami egyértelművé tette, hogy fogalma sincs, miről beszélek, de engem ez sem állított meg abban, hogy elinduljak. Utánam jött, persze, hogy utánam jött, de csak a raktárépülettől nem messze tudott megállítani. Hirtelen fordultam vele szembe, így a lendülettől kis híján egymásnak ütköztünk, de tettem hátra egy lépést, biztos, ami biztos. Első kérdésére csak megforgattam a szemeimet, de láttam rajta, hogy ezt most kivételesen ő sem tudja teljesen komolytalanul kezelni. Aztán feltett még egy kérdést, és ennek hallatán én már teljesen elkomolyodtam. Szemeim élesen meredtek az övéibe, talán nem is igazán volt még rá példa, hogy ilyen nyíltan néztem volna rá. Vagy ilyen hosszan. – Mi történt a bátyámmal, Jackson? – kérdeztem halk, de határozott hangon. – És nehogy előgyere nekem a "Damien halott" süketeléssel, mert ezt a részt már hallottam eleget. – Kitartóan meredtem rá, szinte nem is pislogtam, kész voltam rá, hogy a létező legapróbb, legjelentéktelenebbnek tűnő reakciót is elcsípjem az arcán, a szemeiben. Tényleg eszelősnek tűnhettem, de az is eszelős volt, hogy másodszor láttam valakit, aki elméletileg majdnem húsz éve halott volt. Azzal szemben mondjuk egészséges kétségeket támasztottam, hogy Jacksontól bármi használhatót fogok hallani. – Én most bemegyek oda – intettem aztán a fejemmel a raktárépület felé, aminek az ajtaja mögött eltűnt Damien-vagy-nem. Nem kérdeztem, nem kértem engedélyt, egyszerűen csak kijelentettem. – Ha akarsz, jössz, ha nem, nem – tettem még hozzá, aztán sarkon fordultam és zavartalanul folytattam az utamat. Ez egészen olyan volt, mintha lehetőséget adtam volna neki a távozásra, pedig a lelkem mélyén pontosan tudtam, hogy utánam fog jönni. Jackson valamiért sosem lett volna képes hátrahagyni, és ez is olyasmi volt, amit nem tudtam, hogy valaha meg fogok-e érteni... de nem tartottam valószínűnek.
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Szer. Dec. 29, 2021 7:55 pm
isla & jackson
- Pedig szeretem a székedet. Olyan jó... puha - sóhajtottam vágyódóan, mintha éppen készültem volna belehuppanni. Képes voltam érett felnőtt módjára viselkedni és kommunikálni, csak általában pont Isla volt az a szűk keresztmetszet, aminél nem erőlködtem annyira ezzel a felnőttes dologgal. A szemében akár lehettem volna Pán Péter is, a fiú aki soha nem akart felnőni, és esetemben ez kiegészült azzal is, hogy soha nem akartam megkomolyodni. Nyilván ha teljesen éretlen lettem volna, nem végeztem volna el az akadémiát, és a bátyja nem az én gondjaimra bízta volna. Tökéletes volt a szóhasználat: gondjaimra. Egy csomó hasznos dologra el tudtam volna ütni azt az időt, amit pesztonkaként töltöttem, de valakinek kacsalábon forgó palota jutott, nekem pedig ez. Bizonyára megvolt az oka, és kettőnk közül ezt csak én tudtam. A titkokat is nagyon jól meg tudtam tartani magamnak, bár tény, hogy elég sokat el is felejtettem már. Így nem volt nehéz őrizni őket. Kihúztam magam, közben megigazítva a fegyveremet a zakóm alatt, és egy furcsa grimaszt villantottam Isla felé. - Félni? Úgy ismersz engem, mint aki maga alá csinál? - kérdeztem megjátszott felháborodással, majd ráncolni kezdtem a szemöldökömet. Néha el kellett volna gondokodnom azon, hogy igazából melyikünk vigyázott a másikra. Én úgy tartottam nyilván, hogy fele-fele arányban kivettük a részünket ebből a projektből, és még mindketten éltünk. Nem méláztam túl sokat a kialakult helyzeten, követtem őt, mert egy bölcs férfi mindig a nő után ment, de az éppen nem funkcionáló csengő láttán felsóhajtottam. - Következő parancs, kapitány? - kérdeztem, és tényleg nagyon utáltam, hogy nem ülhettem abban a kényelmes székben. Csípős, hideg levegő fújt, mi pedig itt kóboroltunk, és egészen addig ez kötötte le a figyelmemet, míg meg nem hallottam Isla hangját. A tekintete úgy követett egy bizonyos pontot, mintha szellemet látott volna. Ettől pedig rögtön valami baljós érzés telepedett a gyomromra. Megragadta a karomat, ami már főleg szokatlan volt tőle, de nem is várt tőlem válaszra, már indulni akart. - Héééé. Mit láttál? - fordultam utána, de a tekintete ekkor már a sötét és baljós raktárépület felé irányult, és nem kellett sok idő hozzá, hogy a lábai is arra induljanak meg. Nem akartam az ördögöt a falra festeni, de az utóbbi időben a kelleténél is furcsábban viselkedett, talán túl korán tért vissza a hivatásába, és nem pihente ki magát a legutóbbi félresikerült akciója óta. Még nem szabadott volna terepre engedniük, kaphatott volna valami átmeneti irodai munkát. Azon kaptam magamat, hogy fájt tőle a fejem. Már megint itt voltunk, megint Isla után mentem, mint egy kibaszott bébiszitter, és alig tudtam utolérni, akkor is éppen csak sikerült elkapnom a karját, ezzel rövid ideig megállítva. - Megint úgy viselkedsz, mint egy paranoiás. A fű rossz dolog, értem? - mondtam neki, próbálva viccet csinálni a helyzetből, csak ez már közel sem tűnt viccesnek. - Mit láttál? Vagy... kit?
Vetettem az irányába egy pillantást, amikor az ujjai a papírpohár köré fonódtak, aminek gyanúsan kávéillata volt, de csak egy részem haragudott amiatt, hogy rám nem gondolt. A másik részem pontosan tudta, hogy ha nekem is hozott volna valamit, abban nem lett volna köszönet - de valódi kávé sem nagyon. Megengedtem magamnak egy sóhajt, de egyébiránt türelemre intettem magam, bár a szám sarka majdnem megrándult, amikor párhuzamba vonta Mrs. Holmot és saját maga megkedvelését. – Te mindent megtettél ennek érdekében – ironizáltam, bár továbbra is csábítónak tűnt a gondolat, hogy végignézzem, hogy áll bosszút az évek során felhalmozott sérelmekért a szomszéd néni. Még popcornt is vennék, kizárólag Jackson kedvéért. Mindenesetre a figyelmemet inkább a GPS-re tereltem, mintsem az ő hülyeségeire, mert abból egyébként is minden napra túl sok jutott, de nem lettem sokkal okosabb a válaszát hallva. – Nem engedtelek volna megint az én székembe ülni – néztem rá a szemem sarkából felvont szemöldökkel, amikor puha székről tett említést. Mindketten tudtuk, hogy az övé már rég kényelmetlenre volt ülve, mert túl sokat pöffeszkedett benne. A mondandója többi részét leginkább csak hümmögéssel nyugtáztam, ami talán szokatlan lehetett tőlem, de én sem igazán tudtam volna magyarázatot adni rá, ő meg nem kérdezte. Valami dolgozott az elmém mélyén, bár ez az állapot már azóta fennállt, hogy nem is olyan régen kilyukasztották a hasamat. Pedig ahhoz éppen elég rég volt, hogy már el kellett volna felejtenem azt a lázas álomképet. A bátyám réges-rég halott volt. A dolgok mondjuk nem festettek rózsásabban, amikor Jackson megállt az autóval. A környék a legkevésbé sem volt bizalomgerjesztő, de nem is annyira a kies jellege aggasztott, mint inkább a... csend. Valamiért sosem szerettem a túl nagy csendet, de talán csak túl sok időt töltöttem Jackson közelében - mondjuk most ő is meglepően sokáig hallgatott. Lehetett vagy fél perc is. – Félsz, Jackson? – vigyorodtam el, mielőtt én is a kilincsért nyúltam volna. Nem mintha nem éreztem volna együtt vele. Nem mintha véletlenül ellenőriztem volna a tárat a szolgálati fegyveremben, amint kiszálltam; még azt is éreztem, ahogy az erőm finoman vibrálni kezd bennem. Valamiért nagyon rossz előérzetem volt, de próbáltam nem túlságosan ráfeszülni a dologra. A kérdéses cím egy ház volt néhány raktárépület közelében, és bár gyanúsan nem láttam mozgást odabent a mocskos ablakokon keresztül, Jacksonnal együtt az ajtóhoz mentem. Tekintetem csengőt keresett a falon, de ami valaha az lehetett, az félig kitépve lógott az ajtó mellett, a vezeték pedig rég elszakadt, ezért inkább hozzá sem nyúltam, de ha Jackson nem kopogott be az ajtón, megtettem én. Még akkor is, ha a zsigereimben éreztem, hogy nem fog ajtót nyitni senki. Csak két próbálkozást vártam meg, mielőtt nagyot sóhajtva hátat fordítottam volna az ajtónak, csípőre tett kezekkel tanulmányozva a környéket. – Oké, itt nyilvánvalóan nem kerek valami, de akkor mégis miért... –vagyunk itt?, akartam kérdezni, de a szavak a torkomra fagytak, amikor megláttam elhaladni a közeli raktárépület falánál egy alakot. Nem egyet; ugyanazt, akit a lövés utáni pillanatban is láttam. Damien. – Mi a... – Elkerekedett szemekkel bámultam, ahogy eltűnt egy ajtó mögött, ezúttal nem lőttek le, nem káprázhatott a szemem. Megragadtam Jackson karját, bár nem néztem felé, ezért fogalmam sem volt, láthatta-e. – Láttad?! Láttad őt? – pillantottam rá körülbelül két másodperc erejéig, mielőtt gondolkodás - és minden további magyarázat - nélkül elindultam volna a raktárépület felé.
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 23, 2021 12:54 pm
isla & jackson
Továbbra is ártatlanul pislogtam, miközben kézbe vettem a papírpoharas, forró kávét. Talán neki is hozhattam volna egyet. Talán megtehettem volna. De hát tudtuk: az élet nem kívánságműsor. Próbáltam nem felröhögni az első hozzám intézett szavai hallatán, mert maga a feltételezés is nevetséges volt. Én és a csendestárs-effektus, az év vicce. Én úgyis tudtam beszélgetni, hogy ő közben meg sem szólalt, és ezt ő is tudta. Szóval a helyében gyorsan beszüntettem volna ezt a csendkirálykodást, mert egyértelmű volt a végkimenetel. - Mmmm - mormogtam elgondolkodva, közben hol rá nézve, hol az ablakon bámulva kifelé. Lehet, nem ártott volna néha az utat is figyelni, de az időtájhoz képest kevesen voltak az utcákon. - Pedig azt hittem, megkedvelt már. - Elég sok oka lett volna utálni annak a bizonyos szomszéd néninek, én pedig napról napra több okot adtam rá, de talán nem egy hetven éves öreg nő volt életem legnagyobb fenyegetése jelenleg. Ha meg a szaporítószerveimre vágyott, már ahogy Isla nevezte, ahhoz úgyis lenne egy-két keresetlen szavam. - De igen - fordítottam ismét jobbra a kormányt, ekkor már egy viszonylag elhagyatottabb részre érve, de a GPS ezeket a koordinátákat hangoztatta. - Itt akar találkozni, és nem, nem tudom, hogy miért - válaszoltam meg már előre a következő kérdést. - Nekem is jobban tetszett volna a meleg iroda és a puha szék, de... ja - vontam meg a vállamat. Ahogy Isla, úgy én is jó pár bizarr dolgot láttam már a rendőrségnél töltött évek alatt, és nem ez tűnt eddig a legfurcsábbnak. Isla azonban mintha máshol járt volna, máskor ilyen helyzetben minden alkalmat megragadott arra, hogy a földig oltson, most mégis elég hallgatagnak tűnt. Egyelőre nem illettem szavakkal a jelenséget, talán az utálat egy egészen új formáját gyakorolta éppen az irányomba. - Hát elvileg ez az a cím - szólaltam meg nagyjából fél perc csend után - komoly rekord! -, nem mintha meg kellett volna szólalnom, tekintve, hogy a GPS is vadul ismételgette, hogy megérkeztünk a célhoz. A környék nem volt bizalomgerjesztő, és nem a szegénysége miatt, már az egész kisugárzása baljós volt. - Szerinted van a csomagtartóban két golyóálló mellény? Bár - nyúltam az ajtóhoz, hogy kiszálljak. - Ide fejenként kettő se lenne elég - tettem hozzá, bevágva magam mögött a kocsi ajtaját.
Megmasszíroztam az orrnyergemet, egy pillanatra lehunytam a szemem és aznap már körülbelül ezredjére is még egy kis türelemért fohászkodtam, pedig még csak reggel kilenc óra volt és nagyjából három perce ülhettem be az autóba Jackson mellé. Kétségtelenül jól tudott táncolni az idegeimet, ezt a képességét már jó ideje tökélyre fejlesztette, de ma igazán kitett magáért, még a szokásoshoz képest is. Az az öt perces előadás az utcán a dudával igazán lenyűgöző mutatvány volt. Főleg a szabadnapomon, ami a továbbiakban mégsem volt szabad. – Nem az a kérdés, hogy én hozzád fogok-e szólni, hanem hogy te miért szólsz hozzám – sóhajtottam fel. Persze hiú ábránd volt mindez, hiszen ha létezett olyan ember a földön, aki soha nem tudta befogni a száját, az éppen ő volt. Különösen akkor, ha nekem kellett az agyamra menni. – A szomszéd néni egyszer puszta szórakozásból fog csúnya dolgokat csinálni veled és a szaporítószerveiddel. Az unokái a duda hangján nőnének fel, ha rajtad múlna. – Felvont szemöldökkel, a szemem sarkából sandítok rá. Nem szabadna fél vállról vennie egy idős hölgy bosszúszomját, Mrs. Holm ráadásul igencsak keménykezű tudott lenni, de mi tagadás... én szívesen végignéztem volna a jelenetet. – Szóval miért megyünk ide egyáltalán? – pillantottam a GPS-re. Ha már itt kellett lennem, akár a lényegre is koncentrálhattunk, hátha úgy majd sikerül hamarabb szabadulni. Nagyjából ismertem a helyet, de elég távol esett a legutóbbi ügyünk helyszínétől. – Nem azt mondtad, hogy a gamle-i lövöldözés kapcsán jelentkezett egy szemtanú? – Nehezen raktam össze a képet, hogy akkor mégis miért ezen a környéken kell találkoznunk vele, de hát ha jött egy hívás és azt mondták, menni kell, akkor menni kell.
Dante Jackson —
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 14, 2021 1:11 pm
isla & jackson
Még csak reggel kilenc óra, de sikerült kivernem a biztosítékot Isla-nál. Talán ezért időzött az a bárgyú vigyor a képemen, miközben forgattam a kormányt, a legnagyobb ártatlanságot színlelve. Igen, valószínűleg nem volt túl baráti korán reggel a dudát nyomnom az ablaka alatt, kisebb megszakításokkal öt percen keresztül, míg ki nem tolta a csinos hátsóját a lakásból. És rajtam kívül el kellett viselnie a szomszédok rosszalló pillantását is, de az élet már csak ilyen hálátlan volt velünk. Hát nem szörnyű? - Akkor most egész nap nem fogsz hozzám szólni? - kérdeztem, továbbra is egy kisfiú ártatlanságával pislogva felé. Bár az is nagy szó volt, hogy még nem rugdosott ki az autóból, igaz, nem is adtam neki túl sok lehetőséget rá. - Szerintem tök szórakoztató volt - vontam meg aztán a vállamat, miközben befordultam egy szűk kis utcába, ahová a GPS vinni akart minket. - A szomszéd néninek is tetszett - fűztem még hozzá vállvonogatva, majd tekintetemmel bűvölni kezdtem a kis kijelzőt. Nem siettem túlzottan, mert nem tűnt sürgős riasztásnak. Mondjuk talán addig jártam jól, míg Isla nem kezdett bele a napi prédikálásába, csak meredt ki az ablakon. Szinte láttam magam előtt, hogy szétharapta a száját és a nyelvét, hogy ne mondjon semmit. Mikor a testvére rám bízta a felügyeletjogát - höhö -, még én sem gondoltam, hogy ez ennyire szórakoztató játék lehet. Bár annyi különbség biztosan volt köztem és a bátyja között, hogy míg ő nagyjából megkomolyodott és ezért hozott meg egy fontos döntést, én még így a negyven felé járva sem tudtam felmutatni ugyanezt az erényt.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 144 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 144 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.