M E T A N O I A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vladimir & Trygve - Orchestra vagy két dudás?

Anonymous

Vendég —
Vladimir | Trygve
It can't be bargained with
It can't be reasoned with
It doesn't feel pity, or remorse, or fear

Miután közlöm, hogy nem szándékozom felsorolni a lehetőségeket, a férfi megissza a maradékát az italának, de nem megy el. Már ez haladásnak minősül, de amikor a feltételekről kezd beszélni, már tudom, hogy Mr. Smolensky túlnőtt az apján. Ha még nem is mondott semmit, de már egyezkedik, és ez már nagyobb előrelépés, mint a régi Papa esetében.
- Hallgatom. - függesztem rá figyelmem, és kezeimet a szék karfájára teszem pihentetőn. Az első feltétel amelyet mond, talán az világít rá legjobban, hogy hogyan gondolkodik. Persze, a második feltétel a gyerekeinek a biztonsága. Kicsit elmerengek, mert a kettő közül ez a nehezebb, de nem megoldhatatlan dolog.
- Kezdjük az elején. Engem nem érdekel a maga üzlete, Mr. Smolensky. Nem szándékozom átvenni Öntől. Én befolyásban, korrupcióban, pénzben utazom. A drog és a kurvák messze állnak tőlem, de ezekkel ugyan úgy be tud tévedni az én területemre, ennek elkerülése a jelenlegi tárgyalás célja. Ha megegyezünk, kölcsönösen élvezhetjük egymás szervezetének a gyümölcsét: én örvendhetek, hogy még egy politikust tudok meggyőzni a magam igazáról, maga örvendhet, mert mindehhez a maga kurváit és fűszereit használom. Az nem kérdés, hogy természetesen kifizetem ezeket az eszközöket, de minden esetben tudni akarom, ha valaki az én körömből az Ön szolgáltatásait venné igénybe. Ez a partneri kapcsolat, amelyet ajánlok elsődlegesen. - mondom, és lezárva a mondatot egy pillanatig hallgatok, hogy tudja, most jön a második, és számára valószínűleg a leglényegesebb dolog.
- A gyermekeit nem fogom veszélyeztetni, amíg Ön, vagy ők okot nem adnak rá. Nem lelek élvezetet mások feldarabolásában, de ha kell, megteszem, erről a közlekedésügyi miniszter feleségét is megkérdezheti. A biztonságuk másik kérdés. Amennyiben megegyezünk, úgy jó pásztorként üdvözlöm önt, és családját a nyájamban. Pásztorként mondjuk úgy, javamra válik, ha a nyáj boldog és biztonságban van. Persze, ha kell valami, mindig jelentkezhetek, de közben szavatolom is, hogy a tőlem telhető legnagyobb védelmet kapják. A hír általában elég szokott lenni, hogy kapcsolatban állnak velem, de ha ez nem elég, akkor szóljon, Mr. Smolensky, és intézkedek. - adom meg feltételeire a válaszomat. Innentől kezdve már tőle függ, hogy elfogadja-e ezeket, vagy sem.
Vissza az elejére Go down
Vladimir Sergey Smolensky
Kiskép :
Vladimir & Trygve - Orchestra vagy két dudás? R6Owl02
Rendeltetésem :
Oslo téged vár
play by :
viggo mortensen
Posztok száma :
91
User neve :
benibigyó
Csoport :
halandó
Pontgyűjtő :
91
Lakhely :
frogner
Foglalkozás :
pakhan
Előtörténet :
a word is silver,
silence is gold

Kor :
66

Elküldésének ideje — Szer. Jan. 05, 2022 7:10 pm
Trygve & Vladimir

Ahogy tekintete az enyémet kutatta, eszembe jutottak apám szavai. A tanításai mindig is iránymutatásként szolgáltak, annak ellenére, hogy így ennyi idősen már tudtam; néha igenis rossz döntéseket hozott. Talán ilyen volt az a döntés is, amit akkor hozott meg, mikor bekígyózott a férfi életébe. Mohó volt, nem tudott ellenállni valaminek, ami amúgy soha nem lehetett volna az övé. Nekem pedig éppen ezért nem volt szükségem rá. Ha élt volna sem kértem volna ki a véleményét, a férfi iránymutatása egyértelmű és világos, én pedig ismét az ujjaim közé fogtam a poharat, hogy kiigyam belőle a maradékot. Nem bátorságot akartam növelni vele, mert anélkül sem voltam híján, főleg tudván, hogy ki is valójában ez a férfi. Mr. Nesheim, ahogy éppen hívatja magát.   

Ismét megkerestem a tekintetét, közben a gondolataim vad táncot jártak a fejemben. Mindig volt valami, ami jobban érdekelt, mint a hatalmam és a birodalom, amit az apámmal együtt építettünk. De én is tudtam, hogy kezdett eluralkodni a káosz, nekem pedig igenis volt féltenivalóm. Kettő is. Nélkülük pedig bármilyen hatalom csak keserű szájíz lenne, egy délibáb, ami mereven kiáltja, hogy megkaptál mindent, nincs okod reklamálni.
Éppen ezért nem álltam fel. Eltelt jó pár másodperc, mire úgy döntöttem, hogy ismét szóra nyitom a számat. - Két feltételem van. - A hangom továbbra is határozottságot sugallt, annak ellenére, hogy egy nehezen meghozott döntést készültem elé tárni. De nem én voltam a középpontban, - Ha megegyezünk, sem avatkozik be az ügyeinkbe, ha nem feltétlenül muszáj. - Ez nem tűnt egy teljesíthetetlen feladatnak, elvégre nem akartam senkinek átadni az irányítást, főleg nem egy állandóan mögöttem settenkedő főnököt akartam magam fölé. Viszont a második feltétel jobban érdekelt. Mint mondtam, felőlem az egész üzletet felgyújthatták volna, ha nem lesz, aki irányítsa majd. - Biztosítsa, hogy a gyerekeimnek nem esik majd baja. - Volt bennem egy olyan ősi ösztön, ami Dimitriy és Nadia anyjában soha nem volt meg; én bármit feláldoztam volna értük és a biztonságukért. Egyszer valamelyiküknek át kell majd vennie a helyemet, és bármilyen furcsa, de ehhez életben kellett maradniuk. Senki nem vitathatta el tőlem, hogy szeretem a gyerekeimet, de csak az utóbbi időben vettem észre, hogy nem tudok nekik kellő biztonságot nyújtani. Főleg Nadia elrablása után. A lányom élete egy hajszálon múlott, és Dimitriy sem lesz biztonságban, ha a következő húzásakor megint magára haragít valakit. - Ha teljesíteni tudja a feltételeimet, megegyezhetünk.

coded by eirik
Anonymous

Vendég —
Vladimir | Trygve

Szokás mondani, hogy a remény hal meg utoljára. Esetemben inkább esélyt adok annak, hogy másképp történjenek a dolgok, mint régen. Ám mintha csak "a vér kötelez" lenne a mottója, nem akar feljebb emelkedni az apja hibáin. Hiába a név, és a tapasztalat, ha valaki önfejű. Nyilván tudja, úgy gondolja, hogy a saját életével játszik, pont úgy mint az apja. De mindamellett, hogy elismerem a Smolensky család fejlődését, pontosan ugyan úgy unom is, hogy minden nemzedék szálka lesz a körmöm alatt. Az arcom azonban nem fejez ki semmit. Ahogy tekintetemben sem ül a csalódás, inkább már-már beletörődő, ahogy bele iszok a borba. A kérdése azonban halk sóhajra fakaszt, és le teszem magam is az italt, hogy minden figyelmem és a jeges tekintetem is rá emelhessem. Miket gondol...
- Nem, Mr. Smolensky. Ha van valami, amit akar a partnerségért cserébe, arról tárgyalhatunk. Ha nincs semmi, mert meggyőzhetetlen, akárcsak az apja volt, nem tépem feleslegesen a számat, csak megköszönöm, hogy szakított rám egy keveset drága idejéből. - adom meg nyugodtan a válaszom. Ezek az egyetlen szavak, amiket hozzá fűzök a férfihez, ezzel elég jelzést is adok, hogy az ajánlat most él, és ha ez neki itt és most nem elég, akkor ha kilép azon az ajtón és útjaink ketté válnak, legközelebb már sokkal kellemetlenebb lesz a találkozó. Valószínűleg ezt várja, de nem állok neki fenyegetni őt. Azok a körök, ahol mozgok, és ahol most már ő is mozog, pontosan tudja, hogy mennyire kegyetlen is tudok lenni, ha úgy tartom szükségesnek. Vladimir pedig okos ember. Annak gondolom, legalább is. Neki már abból is tudnia kéne, hogy mi lesz, ha, hogy egyáltalán elhívtam ide, és közöltem, hogy riválisokat nem tartok. Ennyire egyszerű. Vagy velem van, vagy nem lesz többé sehogy.  Győzködni és könyörögni, hogy ne ölesse meg magát, nem fogok. Nehogy már a nyúl vigye a puskát.
Kiskép :
Rendeltetésem :
Oslo téged vár
play by :
viggo mortensen
Posztok száma :
91
User neve :
benibigyó
Csoport :
halandó
Pontgyűjtő :
91
Lakhely :
frogner
Foglalkozás :
pakhan
Előtörténet :
a word is silver,
silence is gold

Kor :
66

Elküldésének ideje — Kedd Jan. 04, 2022 11:38 am
Trygve & Vladimir

Az egész másról sem szólt, csak a türelemről. Én pedig elég hosszú ideig tudtam nyugodt és rezzenéstelen arcot vágni anélkül, hogy a szemem rebbent volna. Az, hogy feszélyezett a jelenléte, kicsit sem lehetett vitás, mert pontosan tudtam, halovány emlékeim voltak arra vonatkozóan, hogy az apám egyszer megfordult a köreiben. Legalábbis megpróbálta. Mohó ember hírében állt, túl sokat akart, de mikor átvettem a helyét, én egészen más alapokra fektettem a hangsúlyt. Éppen ezért nem akartam ezzel a férfival semmi közös megegyezést. - Nos, öröm tudni, hogy figyelemreméltónak gondolja a családom tevékenységét. - Válaszoltam könnyedén, de az a bizonyos öröm még gyökereiben sem létezett. Én egy birodalmat építettem fel az apámmal, szinte a semmiből. És lehetett ő akárki, maga a legfőbb isten is, de eszem ágában sem volt a javára dönteni. Semmiben. Ismertem a módszereit, nagyjából ki tudtam következtetni a lehetséges lépéseit, erre pedig a jelenlegi forgatókönyv szerint minden szükség meg is volt.  

Nem is köntörfalazott sokáig, ami kifejezetten tetszett. Felesleges időpazarlásnak tűnt volna tovább folytatni a felesleges bájcsevejt, miközben mindketten tudtuk, hogy a valódi cél ennél egyértelműbb. Az viszont kevésbé nyerte el a tetszésemet, amit mondott, de ezt még mindig tökéletesen lepleztem.
Megköszörültem a torkom, majd hátradőltem, így fürkészve tovább az arcát. Nem tudom, mit kellett volna tennie ahhoz, hogy egy pillanatra is elgondolkodjak az ajánlatán. Éppen annyira voltam forrófejű, mint amennyire úriember, és habár igyekeztem mindig a legokosabb döntést meghozni, de hiába gondolta úgy, hogy számomra csak az ő általa felkínált lehetőség lehet a legokosabb, nem akartam vele közösködni. - Kedves Mr. Nesheim. - Lassan ejtettem ki a nevét, a félig kiürült poharat pedig visszacsúsztattam az asztal lapjára. Biztos voltam benne, hogy szükség lesz még arra a másik kortyra is. - Én már eladtam a lelkemet a saját ördögömnek annak idején. Rendelkezzen Ön bármilyen befolyással vagy hatalommal... semmilyen áron nem osztozom azon, amit felépítettem, és ami egyszer a gyerekeimé lesz. - Továbbra sem rezdültem, pedig tudtam, hogy a gyerekeimről ő csak ezt követően szándékozik beszélni. Minden fenyegetéshez tökéletes talajt biztosítottak az apai érzéseim, ismertem ezt a módszert, és a saját kis birodalmunkon kívül nekem csak a gyerekeim maradtak. De Dimitriy és Nadia is ugyanezt a döntést hozná meg a helyemben. - De meghallgatom, mivel szándékozik jobb belátásra bírni. - A hangomon nem hallatszódott, de a legrosszabbra is felkészültem.

coded by eirik
Anonymous

Vendég —
Vladimir | Trygve

Kiszámíthatatlan az emberi természet. Egyszer, ha elég ijesztő vagy, akkor beadják a derekukat, máskor talán épp ez ad nekik erőt ahhoz, hogy ellenálljanak. Úgy sejtem, hogy ebben a neveltetésnek is, és a vérnek is köze van, így ahelyett, hogy Rufiot egy egészen másfajta üzenettel és céllal küldtem volna, itt vagyunk. Sejtem, hogy Vladimir se lehet kevésbé makacsabb, mint az apja, de még lehet tőle okosabb, ennek pedig nagylelkűen esélyt adok.
A meghívás emiatt egy olyan helyre is hívta, amely semlegess territorium mind a kettőnk számára, és még csak embereket sem hoztam magammal a legényemen kívül. Habár egyszer kétszer hallottam eddig is a Smolensky nevet, csak az utóbbi időben jelent meg túl közel. Vladimir in medias res a dolgok közepébe vág. Türelmetlen, vagy feszült, talán mindkettő, arcáról sok dolgot nem olvasok le. Magamban elraktározom az információt, és kérésére bele kezdek abba, miért is van itt. Első szavaira egy halk hümmentéssel adózok.
- Kell egy bizonyos befolyás, hogy felkeltsék az érdeklődésem. - válaszolom meg a kimondatlan kérdést, amely szavai után a levegőbe feszült, és végül még egy kicsit kifejtem az álláspontom, remélve, hogy érti miről beszélek. A válasza egészen szórakoztató, már majdnem egy mosolyt is kicsal belőlem, de ez végül csak is a szememben tükröződhet, arcomon nem. Nem, nem érti. Nem érzi a veszélyt. Vagy csak keresi.
- Igen, észre vettem, hogy a business-e nagyon is jól megy. Pont ezért vagyunk itt, ugyan is, mint említettem, a határok közelednek, és én jobb szeretek üzlettársakat tartani, mint riválisokat, Mr. Smolensky. - mondom, kényelmesen hátra dőlve a székben, kezemben a vér vörös borral.
- Önnek csak előnye származhat ebből. Megelőzve a lassú növekedésüket, beengedem a felsőbb körökbe, oda is, ahol eredetileg meg se vethetné a lábát miattam. Biztonságban tartom az üzletét és családját is. Cserébe elvárom, hogy rendelkezésemre álljon bármiben és bármikor. - ez az ajánlat, és ezt úgy teszem fel, hogy folyamatosan őt fürkészem. Arról nem beszélek, hogy mi lesz, ha nem fogadja el az ajánlatot, hiszen nem azért hívtam, hogy megfenyegessem, hanem hogy tárgyaljak vele. Persze, ha nem áll kötélnek, akkor az ellenpólusról is beszélni fogok.
Kiskép :
Rendeltetésem :
Oslo téged vár
play by :
viggo mortensen
Posztok száma :
91
User neve :
benibigyó
Csoport :
halandó
Pontgyűjtő :
91
Lakhely :
frogner
Foglalkozás :
pakhan
Előtörténet :
a word is silver,
silence is gold

Kor :
66

Elküldésének ideje — Szer. Dec. 22, 2021 7:47 am
Trygve & Vladimir

Más körülmények között talán elismeréssel adóztam volna azért, amiért az én nyelvemen kommunikált, és ugyan én is így tettem, de egy kicsit sem tűnt úgy, mintha meghatott volna a gesztus. Gondolom nem azért vagyok itt, hogy legyen kivel gyakorolni az amúgy majdnem tökéletes orosz kiejtést vagy éppen a bonyolult nyelvtani összefüggéseket. Az pedig, hogy miért beszélte ezt a nyelvet... volt ideje megtanulni, nem?
Ő is közölte az igényeit a felszolgáló személyzettel, de a tekintetem aligha kalandozott el; figyeltem a mozdulatait, a mimikáját, és mindent, ami elárulhatta volna a szándékait. Akár még azt is, hogy cseppet sem baráti beszélgetésre invitált. Valamit akart, és ez már az első pillanattól kezdve olyan egyértelmű volt, minthogy Szibériában hideg van. - Inkább azt tartom különösnek, hogy idáig el tudtuk húzni ezt a találkozást. - Nem volt okom hazudni, de nem tettem hozzá, hogy szívesen eltengetném a maradék még hátramaradó időmet ilyen ismeretségek nélkül is.

Nem is kellett túl sokat várnom arra, hogy előhozakodjon az ittlétem okával, és nagyjából valami ilyesmit sejtettem az invitálás mögött. Az arcomra nem ült ki semmi, hacsak azt a féloldalas mosolyt nem számítjuk. Először nem válaszoltam, hozzá hasonlóan megfogtam a felszolgált poharat, és belekortyoltam az erős, átlátszó nedűbe. - Érdekes gondolat. - Szólaltam meg végül, miután a vodka végigperzselte a nyelőcsövemet. Inkább erre az érzésre koncentráltam, még mielőtt kiült volna az arcomra a valódi véleményem. - Mr. Nesheim, a családom üzleti ügyei eddig is kielégítőek voltak, nem értem, miért gondolja, hogy szükséges lenne bármilyen... átfedés. - Talán némileg szépítettem a szavaimat, elvégre nagyon úgy tűnt, hogy jelenleg két úriember álarca mögött megbújva készültünk halálos ítéleteket aláírni. - Mi előnyöm származna ebből?

coded by eirik
Anonymous

Vendég —
Vladimir | Trygve

Tudom, hogy akit várok, épp olyan élőkelő a maga nemében, mint én, és függetlenül attól, hogy halandó, megérdemel egy kis figyelmet. Most már. Minél többet merül fel a férfi befolyása a köreimben, annál nagyobb az esélye, hogy magára vonja a figyelmem, és ezért azt hiszem, ez a mai nappal érte el ezt a szintet. A meghívásom ugyan olyan stílusos volt, mint ahogy az életet élem, és amikor eljön, nem kell csalódnom pontosságában. Oroszul üdvözlöm, és ezen a nyelven is folytatom a társalgást, csak hogy egy picit puhítsam, de nem csodálkozom, amikor ez lepereg róla: ahogy az evés gondolata is. A türelmetlensége idegességre utal, vagy legalább is arra, hogy nem szívesen van. A szemeim nyugodtan tartom a férfi korgyűrte arcán, aztán a pincérre tekintek.
- Hozz egy üveg Cote de Nuits. - dőlök hátra, és kezeim a szék karfájára téve ismét Vladimirre emelem a pillantásom. Láthatóan nem volt az a bájcsevegős típus, és őszintén szólva ez még tetszett is benne.
- Úgy hiszem, ideje volt megismerkednünk. A határaink elkezdtek közeledni, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltam kíváncsi magára. Az apja igen csak híres volt a környékünkön. - kezdek bele a dologba, hangom épp olyan nyugodt és hűvös, mint mindig, még csak megijeszteni se akarom a férfit, a szavaimban nem érezni fenyegetést. Egyszerű nosztalgia, de a java csak most jön.
- Mindazonáltal jó volna tisztázni, hogy ha összeérnek ezek a határok - és higgye el, ez hamarosan megtörténik -, akkor számíthatok-e arra, hogy belép abba a sorba, amibe sokan mások is, és mondjuk úgy, kölcsönösen élvezzük az üzletek virágzását. - magyarán behódol-e a nagyobbnak, és rendelkezésemre áll, cserébe jobb lehetőségekért, vagy megpróbál a saját feje után menni. Amikor meghozzák az italokat, némán fogom meg a poharam, és kortyolok bele a vörös borba, szemeim a szemközt ülő férfit fürkészik, várva szavait.
Kiskép :
Rendeltetésem :
Oslo téged vár
play by :
viggo mortensen
Posztok száma :
91
User neve :
benibigyó
Csoport :
halandó
Pontgyűjtő :
91
Lakhely :
frogner
Foglalkozás :
pakhan
Előtörténet :
a word is silver,
silence is gold

Kor :
66

Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 16, 2021 7:04 pm
Trygve & Vladimir

A kezemben tartottam a kézzel írt levelet. Már erről bárki megállapította volna, hogy a küldője igényes magára, és mi több, régimódi; ilyennel pedig elég régen találkoztam. Az én köreimben az információáramlás egészen máshogy működött, valahol melengető volt kibontani egy borítékot úgy, ahogyan már majdnem ezer éve nem tettem. Az, hogy ki küldte, már többet mondott minden benne írott szónál. A hozzá hasonlók nem küldözgettek csak úgy hobbiból leveleket, főleg nem meghívókat, és nem mellesleg enyhe viszolygást váltott ki belőlem a férfi személye. Emlékeztem még, mikor az apám először ejtette ki a nevét a száján; nem örömmel tette, habár apám nehéz természetű ember volt. Ha üzletről volt szó, nehezen engedte el az elképzeléseit, került az bármibe. Én az ennél békésebb megoldásokban hittem, az élni és élni hagyni eszméje pedig meghatározó volt az elmúlt években - kivéve Fredrik Dahl és sleppje esetét. Neki még tartoztam egy kéretlen ajándékkal azok után, amit Nadia-val tett.

Általában soha nem késtem, ehhez most is tartottam magam. Idejében az étterem bejáratához értem, nem is kellett sok ácsorgás, azonnal megkaptam a lehetőséget a belépésre, a helyiségben pedig rajtam és a vélt vendéglátómon kívül más nem is volt - legalábbis vendég. Nehéz lett volna behatárolni, hogy üzleti ebédre érkeztem-e, vagy ezúttal kezdetét veszi egy újabb macska-egér játék, amihez nem fűlött a fogam. - Mr. Nesheim. - Határozottan szólaltam meg, mint mindig, miközben elfogadtam a kinyújtott kezet, és megráztam azt. Nem volt ismeretlen az alakja, habár ez a mi életünkben annyira nem is meglepő; nagyjából ezer különböző rendezvényen találkozhattunk már, de valószínűleg egyikünk sem érezte szükségét az ismeretségnek. Vajon mi változott?
- Köszönöm. - Intettem, miután hellyel kínált, majd a mellénk sétáló pincérre néztem. Udvariasságért neki sem kellett a szomszédba mennie, de mindketten ismertük ezeket a köröket. Nem most jöttünk le a falvédőről. Ez szolgált a legjobb álcaként, ami ideig-óráig elfedi a valódi szándékot, ám a kendőzetlen valóság idejekorán ébredésre kényszerít. - Egy kör Beluga Vodkat. Egyelőre ennyi. - Toltam el magamtól az elém helyezett étlapot és borlapot úgy hogy rájuk sem néztem. Talán belém kevesebb jó modor szorult ezúttal, mint általában, de inkább a találkozó valódi oka érdekelt. Jobb szeretnék még időben felébredni ebből a puccos álomból. - Minek köszönhetem ezt az előkelő vendéglátást, Mr. Nesheim? - Cseveghettem volna még az időjárásról, vagy a norvég valuta helyzetéről, de valószínűleg ha ez érdekelné, fellapozna egy újságot, nem pedig engem hívna.

coded by eirik
Anonymous

Vendég —
Vladimir | Trygve

Szeretem a régimódi dolgokat. Az eleganciát, a flancot. Sokkal többre értékelek egy kézzel megírt levelet, mint mondjuk egy sms-t. Persze, ha arról beszélünk, hogy melyik a hatékonyabb, az utóbbi nyer magának teret. De ha nem muszáj, nem használok telefont. Karomon is analóg rolex csillog, akkor is, ha a zsebemben a legújabb telefon virít. Éppen ezért a papírra tollal írtam meghívót egy "régi ismerősnek".
- Rufio. Keresd  meg Vladimir Smolenskyt. Csak az ő kezébe add. - adom oda a lezárt borítékot a legényemnek. Amaz csak bólint némán, és már vitte is a papírt a sötét estében. Ha kellett, végig járta az összes kurvás házat, vagy ahol csak a drogüzleteket köttetik, de ha a Papát nem találta ezeken a helyeken, Rufio nem félt egyenesen a házához menni... Mert számomra az sem volt titok, hogy hol lakik a férfi. Ha megtalálta, ragaszkodott ahhoz, hogy a Papa kezébe adja a papírt, de megvárta, míg kibontja, és elolvassa, hogy a válasszal együtt térjen vissza hozzám. A szálkás betűk udvariasan szólították meg a családfőt, és hívta meg őt másnap délre az egyik frogneri étterem és kávézóba, egy üzleti ebédre. Szerettem azt a helyet, mert az épület mögött, a teraszt beüvegezték, és hozzá építették az épülethez. Mindamellett, hogy meleg volt, trópusi nővények is megéltek boldogan, tehát a szemnek is kellemes volt a hangulata - egy magamfajta kígyó imádja az ilyen helyeket. Drága áraikon meg is látszódott a fényűzés, és hogy sok pénzt fektettek bele ebbe, a tehetősebbek jártak ide reggelizni, ebédelni, vacsorázni, és ezt a termet rendezvényeknek is bérelni szokták.
Az asztalok - itt az üvegházban - azonban ma üresek voltak, egy kivétellel. Egy kellemes csobogó melletti asztalnál foglaltam helyet, szemben a kétszárnyú ajtóval, amin keresztül ide hátra lehet jönni. Mögöttem jó pár lépéssel hátrébb Rufio, és egy pincér álldogált csendesen, és leste kívánságaimat. Egyelőre nem kértem magamnak semmit, megvárom a meghívottat minden rendeléssel. Vladimir. Sose volt vele bajom, de sose érdekelt különösebben se ő, se a családja. Apja próbált meg egyszer riválisom lenni kaszinózás terén, de nem értett a szép szóból. Úgy hogy hamar véget ért a karrierje - az életével együtt. Nem szerettem, ha nem becsülik meg a befolyásom, és a szavamat. A napokban azonban egy banketten újra előkerült a Smolensky név, és én arra gondoltam, ha ennyire kinőtte magát ez a család, akkor most már érdemesek a figyelmemre. Az órámra pillantottam, és mielőtt delet ütött volna a mutató, az ajtó kinyílt. Felpillantottam, és leengedve a kezemet keltem fel a székről. Összegomboltam a zakóm, megvártam, míg a férfi közelebb ér, majd kezet nyújtottam neki.
- Örülök a találkozásnak, Mr. Smolensky. - ejtettem ki a szavakat kifogástalan orosszal, noha az öröm egyáltalán nem volt leolvasható az arcomról, ahogy más érzelem sem. Leültem, aztán az előttem lévő szék felé nyújtottam tenyerem.
- Foglaljon helyet. Mit inna? - mivel kettőnk közül én hívtam meg, és én vagyok a nagyobb kutya, meg sem fordul a fejemben, hogy ne így viselkedjek. A pincér, amint leült a Papa, oda is lépett hozzánk, és le rakta elénk a borlapot, itallapot, és étlapot, majd elővette tollát és papírját.

Ajánlott tartalom —

Vladimir & Trygve - Orchestra vagy két dudás?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Felelsz vagy Mersz? - Jörmi & Hel
» Reidar & Trygve - What have you done?
» Vladimir && Ivana
» Reana & Trygve
» Ragnar & Trygve

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
M E T A N O I A :: Valhalla csarnokai ;;-
Ugrás: