Úgy rakosgatom össze az apró jeleket a fejemben, mintha megannyi kirakóst borítanának elém. Egy kívülálló számára ezek nem feltűnőek, én azonban rögtön felfigyelek a két férfira az utcasarkon, akik hétköznapi embernek tűnve beszélgetnek, az autóra a park mentén, benne szintén két másikkal, míg mindezek ura és parancsolója felém tart, mit sem sejtve az ő rejtélyes vendégéről. A cigaretta füstje már-már jele a közelgő tűznek, ami készül lángra lobbanni, és amely elemi erővel tombolva akár mindkettőnket magával ragadhat.
Arcomon már az a jól ismert mosoly játszik, mikor érzékelem, hogy egyre kisebb a távolság kettőnk között. Érzem, ahogyan a hátamat bűvöli a jól ismert kék íriszekkel, és az örökkön türelmes jellemét megtöri valami nem ideillő türelmetlenség. Hallom abban, ahogyan a levegőt veszi. Nem eszik ilyen forrón azt a kását, Medovyy*. Azt hiszem, pontosan így képzeltem el a viszontlátás örömét; hisz legalább ezerrel több alkalmam volt elképzelni ezt, mint neki. Amikor utoljára a szemembe nézett, én már tudtam a sorsomat. Ő pedig hangok és szavak nélkül búcsúzott el tőlem. Tudom, hogy fájt neki - talán még jobban, mint nekem. Ennek ellenére nem remegett meg a keze, mikor másodjára is meg kellett húznia a ravaszt. Egy golyó a fejedben gyorsan eléri a kívánt hatását, nincs időd szenvedni. Egyszer meséld el, drágám, hogy mit éreztél. Állom a tekintetét, miközben egy komisz mosoly rajzolódik ajkaim gyűrűjére. - Eto nepravil'nyye emotsii, dorogaya**. - Szólalok meg, lépve egyet közelebb, eldobva a félig elszívott cigarettát. - Hiányoztam? - Teszem fel a legszemtelenebb kérdést, ami jelenleg csak eszembe juthat, ekkor már belépve abba a bizonyos komfortzónába, ahová csak kevesen.
*Drágám. **Nem állnak jól ezek az érzelmek, drágám.
Kiskép : Rendeltetésem : Oslo téged vár play by : viggo mortensen Posztok száma : 91 User neve : benibigyó Csoport : halandó Pontgyűjtő : 91 Lakhely : frogner Foglalkozás : pakhan Előtörténet : a word is silver, silence is gold Kor : 66
Vladimir Sergey Smolensky —
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 09, 2021 11:36 am
Ivana & Vladimir
dancing on your own in the cold streetlight
Nem rajongtam az ilyen névtelen meghívókért, nem is volt túl sok pozitív tapasztalatom ezek terén, és emiatt szinte soha nem érkeztem egyedül. Persze a látszatot meg kellett adni arra vonatkozóan, hogy márpedig nincs itt rajtam kívül senki más, de aki kicsit is ismerte a világomat, tudta, hogy mindez csak álca. Maga a helyszínválasztás sem kecsegtetett túl sokkal. Nyílt terep, ahol nehezebb cselekedni, ha olyasvalakivel hoz össze az élet, akit nem szívesen látsz, vagy éppen nem szívesen fogadod azt, amit mondani akar. Vagy kérni. Mert még ez is benne volt a pakliban. A zsebemben turkáltam az öngyújtóm után, de a hóesés, ami hirtelen kapta el a várost, szándékosan szabotált. Végül sikerült meggyújtanom a cigarettát, hatalmas füstfelhőt fújva ki magamból, miközben a város egyik jelképes szökőkútja felé tartottam. Jártam már itt - annak már több, mint ezer éve. Nem egy olyan hely volt, ahol titkos üzletek köttetnek, de annak idején - kamaszként, mikor megismertem Ivana-t - gyakran tévedtem erre. Szinte minden kapott szabadidejét itt töltötte, ült a szökőkút peremén, és általában rajzolt valamit, amit aztán összetépett. Akkoriban még nem bízott magában eléggé, hogy meg merje mutatni másnak őket. Utána bezzeg... elbízta magát. Gyakran ostoroztam magam emiatt; vannak viselkedési formák, amik velünk születnek. És az, amit ő képviselt az életben, valószínűleg már az első perctől kezdve benne volt, elkísérte. De nem volt lehetősége előtörni... amúgy is, akkoriban hová tőrt volna előre? Egy piros kabátos nőre lettem figyelmes a szökőkút takarásában, de egyelőre még csak a hátát láttam. Ő is cigarettát szívott, a szőke haja pedig még inkább kiemelte őt a háttérből. Ekkor már tudtam, hogy valószínűleg ő lesz a névtelen meghívó, és ennyiből már azt is megállapítottam, hogy nem kerüli túlzottan a feltűnést. Valószínűleg meghallotta a lépteimet, mert lassan megfordult. A levegő szinte rögtön bennem akadt; nem lehet. Hitetlenkedve ráztam meg a fejem, és éppen egy ugyanilyen sanda mosoly ült ki az arcomra. - Mi a pokol?
Oslo nyirkos levegője jeges simogatással üdvözli a tüdőmet. Húsz év után először lépkedek a repülőtér még ismeretlen szárnyaiban, magam után húzva a bőröndömet. Húsz éve nem sétáltam végig ezeken az utcákon, csupán képről csodálhattam a feledhetetlen téli élményt, bár számomra Norvégia azóta is egyenlőt jelent az örökös szenvedéssel, és a normális élet ravasz délibábjával. Hullazsákban jártam itt utoljára, és szent meggyőződéssel vallottam azt is, hogy soha nem térek vissza. Megkopott képeken keresztül emlékszem az újjászületésemre, s arra, hogy a halálom után is hű maradtam önmagamhoz. Mikor el kellett adnom a lelkem az élet ígéretéért, nem haboztam meghozni ezt a döntést, csupán egy feltétellel: soha ne kelljen visszatérnem Oslo-ba, és bármit megteszek. Franciaország jobban beleillett abba az életbe, amit mindig is élni akartam, új életet kezdtem új néven, az emberek tiszteletét pedig szinte rögtön elnyertem. Már nem esendő fiatal tinédzserként próbáltam szerencsét, mint több évtizeddel ezelőtt. Amikor mégis úgy döntöttem, hogy visszatérek, nem bíztam a véletlenre semmit; tarolni akarok, megsemmisíteni, bosszantani. Mondatni, semmi nem változtam, és ezen tulajdonságok birtokában egyszer már próbára tettem a jégherceget, aki azóta már megkapta a koronáját.
A választásom egy olyan helyre esett, ahol egészen biztosan nem tudna azon nyomban megölni, ha elragadná a hév. Nyomon követtem mind a gyerekeim, mind Vladimir életét, így valószínűleg nem tud nagy meglepetéssel szolgálni számomra, s habár újra szemtől-szembe állni egy egészen új állomása lesz az utóéletemnek, semmi pénzért nem hagytam volna ki. Márpedig ha van valami, ami még most is mindennél jobban számít, azok a ropogós bankók.
Még a hó is hullik. Mintha az istenek is felkészülnének a jégszívűek találkozására.
Hosszú kabátban várakozom az egyik legnagyobb szökőkút takarásában. Gyermeteg játéknak tűnhetett volna egy idegen számára, főleg hogy Vladimir nem is sejti, kitől kapta a névtelen meghívót, és az is bizonyos, hogy nem egyedül teszi majd tiszteletét. A helyszín bizonyára felszakít egy-két régi emlékeket. Néha magam sem tudtam eldönteni, melyikünk tudott hatásosabb lenni. Ezen a téren ő is remekelt. Talán tőle tanultam.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 137 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 137 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.