we'll take this way too far it'll leave you breathless or with a nasty scar
Nem tudtam fékezni magam, még akkor sem, amikor már nagy szükség lett volna rá, mégis, mintha csak ezredjére is meg akart volna lepni, közel sem azt tette, amire gondoltam. Sok lehetőséget el tudtam képzelni, de egyik sem vált valóra. Amikor felemelt keze ütés vagy a nyakamra kulcsolódás helyett az arcomra simult, éreztem, hogy elfelejtek levegőt venni. Közelebb húzott magához és úgy suttogott, tekintete a már jól ismert módszerrel ejtette rabul az enyémet. Nem szóltam egy szót sem, és nem is pislogtam. Nem mertem. Nem akartam. A szemeire ezúttal nem borult érzelemmentes maszk, és ahogy némán néztük egymást, éreztem, hogy a dühöm lassan elpárolog. És azt hiszem, megértettem. Kimondott szavak nélkül is tudtam, melyik volt az igazság, és ez most is ugyanúgy megrémített, mint akkor, az öltözőben. Azért, mert ez volt a legveszélyesebb dolog; a remény. Ez volt az, amit először kellett elásni, és amire mindig vigyázni kellett, mert ha egyszer felbukkan, nagyon nehéz és fájdalmas újra megölni. Én pedig nem akartam remélni. Most már tisztában voltam a felesége múltjával, a történtekkel, de nem voltam már naiv kislány, aki ebből helytelen következtetéseket von le. Nem emiatt reméltem volna, hanem a saját ostobaságom miatt, és ezt csírájában kellett elfojtani. Talán ez lehetett volna az egyetlen dolog, amiben egyetértünk. Megkönnyebbültem, amikor elengedett és rögtön elsétált. Tudtam, hová megy, de én nem mozdultam meg rögtön, először rendeznem kellett vonásaimat, a légzésemet, a gondolataimat... mindent. Rám nem a könyvtár nyugalma várt az este hátralevő részében, az örökös színjátékba kellett visszatérnem. Ezúttal nem ellenkeztem, amikor úgy éreztem, hogy készen állok, megfordultam és határozott léptekkel indultam el kifelé. A szavai hatására azonban egyetlen rövid pillanatra megtorpantam az ajtóban. – Ana Sofia halott – mondtam halkan, rá sem nézve, aztán úgy folytattam az utamat kifelé, mintha nem is jártam volna a könyvtárban. Ez volt az első alkalom, hogy én sétáltam el tőle és nem ő fordított hátat nekem, de nem néztem vissza rá. A lépcső tetején találkoztam egy gyönyörű, szőke hajú nővel, és a vonásai és a szemei alapján le mertem volna fogadni, hogy ő Vladimir lánya. Abban is komoly összegben mertem volna fogadni, hogy az apját keresi, mégsem szólt semmit, ahogy elhaladtam mellette.
Kiskép : Rendeltetésem : Oslo téged vár play by : viggo mortensen Posztok száma : 91 User neve : benibigyó Csoport : halandó Pontgyűjtő : 91 Lakhely : frogner Foglalkozás : pakhan Előtörténet : a word is silver, silence is gold Kor : 66
Vladimir Sergey Smolensky —
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 07, 2021 11:58 am
Sienna & Vladimir
in all the good times I find myself longin' for change
Amikor a könyvtárba hívtam, már-már parancsolóan, még nem sejtettem, hogy így végződik ez a ma este. Nehezen tudtam volna bármihez hasonlítani azt, ami éppen zajlott, ezt valószínűleg az okozta, hogy szinte soha nem engedtem közel magamhoz senkit. Nem volt ok ilyen helyzetbe keveredni; szinte magam előtt láttam a jelenetet az öltözőben. Már ott éreztem valamit, ami azt sugallta, hogy más, mint a többi. Talán valami égi jel volt, talán csak egy figyelmeztetés, talán... nem tudom. Megráztam a fejem. Való igaz, aligha tartoztam bárkinek is elszámolással, de mindig igyekeztem a keretek között maradni, már amennyire ebben a szakmában ezt meg lehetett tenni. Az, hogy már egyértelműen nem félt, kezdett testet ölteni, és a düh, amely összpontosult a szemeiben, megremegtették az egész gyomromat. Márpedig ha egy nő dühös, jobb három helyiséggel arrébb lenni. Továbbra sem mozdult, ami már engem sodort a tehetetlenség szakadéka mellé. Kis híján önként bele is vetettem magam, de még egy-két józan gondolat megállított. Már ha lehetett még bármit is józannak nevezni ebben a szituációban. Elé léptem, felemeltem a kezem, de fájó vagy bántó mozdulat helyett a tenyeremet az arcára helyeztem, és így húztam közel a saját arcomhoz. - Ne tégy próbára. És ne vizsgáztass. - Csak suttogtam, de az arcom már nem tudta őrizni az előbbi merevséget vagy ridegséget. Talán még soha nem mozogtak az érzelmeim ilyen széles skálán. A tenyeremen éreztem a meleg bőrét, így mélyültem el a szemeiben. Valójában már eljátszottam ezt a helyzetet, megbántottam, leromboltam mindent, amit felépítettem benne. Nem maradt más, csak a csupasz valóm, körbecsomagolva egy szemeteszsákkal, mintha az elfedhette volna a hullámzó érzelmeket. Továbbra is tartottam az arcát, pislogás nélkül ragaszkodva a tekintetéhez. Nem mondtam többet, úgy éreztem, mintha a szemeim beszélnének helyettem. Valahol mélyen pedig könyörögni tudtam volna azért, hogy bocsásson meg azért, amit mondtam. De ha kínoztak volna sem mondtam volna ki hangosan. Túl bátor volt, én pedig túl csökönyös, éppen ezért kellett volna még időben megállnia. Hisz ha megkérdőjelezi azt, ami és aki vagyok, mindenáron bizonyítani akarom majd, hogy márpedig még mindig én döntöm el, hogy hová megy és kivel és hányszor. Vagy hogy hol él. És hogy Dimitriy megütheti-e ismét. Végül nagyot nyeltem, elengedtem az arcát, és innen rögtön az ajtóhoz sétáltam. Elfordítottam a kulcsot a zárban, hogy le tudjam nyomni a kilincset, majd minden további szó nélkül kitártam előtte, ezzel ösztökélve, hogy menjen. - Ég veled, Sienna. Ana Sofia. - Tettem aztán hozzá, miközben éreztem, hogy a beáramló hűs levegő némileg hűteni kezdte a testem forróságát. Közben belül pedig majd' meghasadtam. Azt kívántam, bár soha nem látnám többé. De közben mégis, szinte epekedtem azután, hogy jöjjön egy újabb nap, egy tiszta lap, amikor újra láthatom.
coded by eirik
Vendég —
Vladimir & Sienna
Mindig is tudtam, hogy nem igazán tudom elnyomni a vérem, és ezen közel húsz évnyi megaláztatás és elnyomás sem tudott változtatni. Sokszor vetettem el a sulykot az évek alatt, főleg az elején, és rendre meg is kaptam érte a magamét, de most úgy tűnt, ezek a leckék sem voltak elegek. Furcsa, mert nagyon sok mindent képes voltam elviselni, legyen az fizikai vagy verbális bántalmazás; megtanultam együtt élni ezekkel. A körülöttem levőkről már nagyon jó eséllyel meg tudtam mondani, kitől mit várhatok, és pontosan eszerint viszonyultam mindegyikükhöz. Eltűrtem, amit el kellett. Vladimir viszont más volt, és én magam sem tudtam, miért. Nála soha nem tudtam, mire számíthatok, mert képtelen voltam kiigazodni rajta. Kiszámíthatatlan volt, mindig más reakciót adott, mint vártam, a viselkedésével és a szavaival is összezavart. Állandóan. És nem csak az elmémet. Valószínűleg ezért is fájtak és dühítettek fel annyira a szavai; pont ő volt az, aki választást kínált nekem és nem azért vette birtokba a testemet, mert megtehette, hanem azért, mert én is akartam. És pont ő volt az, aki szavakkal is kifejezte, hogy nem kurvaként tekintett rám... legalábbis akkor. A csalódás és az árulás íze pedig olyan keserű volt, hogy ismét sikerült végleg elvetnem a sulykot. Szinte fel sem fogtam, mit csinálok, mire eljutott volna az agyamig, hogy talán el kellene számolnom tízig, a tenyerem már az arcán csattant. Hosszú, jeges csend telepedett közénk, sokáig csak a pofon hangja visszhangzott. Valahol mélyen elkezdtem érezni a félelmet, de nem törődtem vele, a legrosszabbat, amit tehettem, már megtettem. Mindennek volt határa, még a dacnak is, én pedig éppen most ütöttem meg Vladimirt. Mások valószínűleg kevesebbért is haltak már meg, ő viszont ismét bizonyította, hogy valószínűleg sosem fogom megérteni, hogy működik az elméje. Azon sem lepődtem volna meg jobban, ha elkapja a nyakam és itt helyben fojt meg a könyvtár padlóján, de ő nem tett semmit. A kérdése olyan érzést keltett, mintha csak egy gyerek csínytevésére akart volna rávilágítani, de láttam a dühöt a szemében és az ökölbe szoruló kezén. Nem válaszoltam, nem is létezett erre jó válasz. A fenyegetése viszont nem félelmet váltott ki, hanem fokozta a dühömet, ami még engem is meglepett. Emlékeztem még, milyen volt, amikor legutóbb fenyegetőzött, hogy az utolsó pillanatig elhitette velem, hogy beváltja, amit ígért, hagyott kétségek között vergődni, míg végül nem történt semmi. – Azt hittem, neked nem is kell. – A józan eszem elkezdte kongatni a vészharangokat a fejemben, hogy most már talán tényleg okosabb lenne sarkon fordulni és elsétálni, de minimum csöndben maradni, én viszont nem hallgattam rá. A fülemben még ott csengtek a legutóbbi szavai, amik nemrég maradásra bírtak, és a mostani mondata, amelyek éles ellentétben álltak egymással. Ez az ellentét pedig mélységesen feldühített, mert már nem tudtam, mi az igazság. – Mit fogsz tenni, ha nem megyek el? – kérdeztem felvont szemöldökkel. Egy tapodtat sem mozdultam. Lehet, hogy végleg elment az eszem, de belefásultam a játékokba, ez pedig feldühített és meggondolatlanná tett, ahogy ő is mondta. Ennél még az is jobb lett volna, ha a múltkori ígéretét váltja be; akkor legalább soha többé nem kellett volna látnom. És úgy gondoltam, felesleges úgy tennünk, mintha nem miatta lennék itt most.
Kiskép : Rendeltetésem : Oslo téged vár play by : viggo mortensen Posztok száma : 91 User neve : benibigyó Csoport : halandó Pontgyűjtő : 91 Lakhely : frogner Foglalkozás : pakhan Előtörténet : a word is silver, silence is gold Kor : 66
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 07, 2021 10:16 am
Sienna & Vladimir
Az egész romantikus is lehetett volna, ha nem azok vagyunk, akik. Nem reagáltam semmit a szavaira, miszerint ő csak meg akarta érteni. Ha én is akartam volna, hogy megértsen, biztos lehet benne, hogy megadtam volna minden kellő információt ehhez. De nem vágytam a megértésre. Szinte egyértelműnek tűnt, hogy szavaimmal olyan mélyre lököm magam a szemében, ahonnan már nincs visszaút. Ennek ellenére nem fogtam vissza a dühös hangomat, a lekicsinylő szavak már régen felszínre törtek, és szinte hallottam, ahogy megváltozik a levegővételének módja. Még nem mondott semmit, de tudtam, hogy már mindketten csak a dühöt tápláltuk, és mindketten ugyanazon személy iránt; irántam. Talán egy másik életben alakulhatott volna máshogy. De csak ezzel az egy élettel rendelkeztünk, én pedig meghoztam egy súlyos, de hosszútávon könnyebb döntést. Nem akartam bevonni az életembe, nem álltam készen, hogy bármiben is osztozkodnom kelljen ismét - főleg nem a szívemen. Egyszer már ripityára törött, most pedig úgy akartam vigyázni rá, mintha gyémántból lenne. Egy elég kemény, vaskos jég pedig minimum három réteggel vette körül. De mit ért a saját szívem védelme, ha közben összetörtem az övét? A cipőinek sarka végül ismét kopogni kezdett, de a várttal ellentétben ne távolodtak a zajok. Még nagyon időm sem volt felfogni, hogy mi történik, már maga felé fordított, és a pofon csattanásának hangja szinte visszhangot vert a könyvek között. Az első döbbenetem nem tette lehetővé, hogy eleinte érzékeljem a fájdalmat, a szavait pedig annak ellenére is tökéletesen értettem, hogy a saját anyanyelvén mondta, de most nem volt időm hencegni a spanyol nyelvtudásommal. A tehetetlen és megbéklyózó düh általában erőszakot szült, ő pedig másképp már talán nem is tudta volna levezetni a csalódottságát és az árulást. Nem kerestem mentséget a tettére, de nem is mozdultam. Éreztem, ahogyan vér szökik a bőröm alá, ahol még a tenyere nyomát őriztem, és lassan egy vörös folt vette át a helyét. - Miért vagy meggondolatlan? - A hangom ekkor már némileg csendesebb volt, valószínűleg egy ilyen pofon után másra számított tőlem. Mondjuk arra, hogy itt álló helyben megfojtom. Nem mondom, hogy nem jutott eszembe. De ahogy ökölbe szorult mindkét kezem, valamelyest kontrollálni tudtam a dühöt, amit ezzel a pofonnal tovább táplált. Idejét sem tudom, mikor ütött meg utoljára nő. - Ez az utolsó alkalom, hogy következmények nélkül eltűnj innen. Utána nem felelek a tetteimért. - Egyszerű fenyegetésnek hatott egy olyantól, aki mindig tudja, hogy mit csinál. De Isten lássa a lelkem, ez csak egy színjáték volt; még csak halvány ötletem sem volt arra nézve, hogy mit fogok csinálni vele, ha nem megy ki.
coded by eirik
Vendég —
Vladimir & Sienna
Tudtam, hogy ezúttal talán tényleg túl messzire megyek, és erre ő is készséggel figyelmeztetett, a lábaim mégsem mozdultak meg. Éreztem a feszültségét és a dühöt a hangjában, megint sikerült kihoznom a sodrából, és még csak nem is hibáztathattam érte. Megtagadtam az elég egyértelmű utasítását, márpedig ha valaki, hát ő nem tűri az ilyesmit. Persze, dacoltam már vele, de ezt most már, még én is érzem. Akkor miért nem mész már el végre? Még mindig ott álltam, néztem a hátát és nem tudtam csendben maradni. Pedig... talán időszerű lett volna. Hosszú ideig nem szólt, nem is fordult felém, csak a mozdulatot ismertem fel, amivel lazított a nyakkendőjén. Nem tudtam, mi dolgozik benne; feszültség, düh, kellemetlenség? Mindhárom egyszerre? Nem mozdultam, szinte levegőt sem mertem venni, de amikor végül megszólalt, meglepő módon nem az elzavarásommal próbálkozott újra. A hangja viszont cseppet sem volt barátságos. – Csak szeretném megérteni – feleltem. A hangom nem remegett, határozottan csengett, pedig nem tudtam, meddig feszíthetem még a húrt. Megmozdult, de még mindig nem fordult felém, csak oldalra fordította a fejét és az ablakot kezdte bűvölni. A levegő mintha végképp megfagyott volna körülötte, de még ez sem tudott felkészíteni azokra a szavakra, amik végül kijöttek a száján. Úgy éreztem, mintha gyomorszájon vágott volna; ennél még az is jobb lett volna, ha tényleg megüt. Megmagyarázhatatlan fájdalom érződött a mellkasomban, pedig csak az igazságot vágta kendőzetlenül az arcomba. Én mégis árulásnak éreztem, ez pedig hamar haraggá formálta a fájdalmat. Nem tudom, mi ütött belém, amikor elindultam felé, tudtam, hogy ha ezzel nem írom alá a halálos ítéletemet, akkor semmivel, de nem érdekelt. Akkor már végképp nem tudtam logikusan gondolkodni. Hát megtettem. – Vete a la mierda! – sziszegtem fájdalmas, dühös hangon, ahogy felé léptem és mielőtt még végiggondolhattam volna, mit csinálok, magam felé fordítottam, a tenyerem pedig nagyot csattant az arcán.
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 07, 2021 8:49 am
Sienna & Vladimir
Befejezettnek tekintettem ezt a beszélgetést, ezt pedig a tudtára is hoztam, mikor már a szó szoros értelmében távozásra utasítottam. Nem volt több mellébeszélés, nem volt burkolt maradásra kérés, egyértelműen és határozottan kértem, hogy menjen el. Egy pillanatra még el is hittem, hogy végre elmegy, ezzel bizonyítva az engedelmességet, amit valószínűleg volt ideje tökéletesre csiszolni az elmúlt két évtizedben. Az ajtó mégsem nyílt ki, nem hallottam, hogy lenyomná a kilincset, sőt mi több, még csak az újabb lépések zaja sem törte meg a szoba csendjét. - A lehető legrosszabbkor kezded elvetni a sulykot. - Csak ennyit mondtam először, reagálva arra, hogy nem fogadott szót, és kísérletet sem tett arra, hogy elhagyja a helyiséget. Sosem bántottam volna, az ilyesfajta erőszakot megvetettem, nem ütöttem meg nőt, mióta az eszemet tudom, de ezt már ő is tudta, hogy én nem fizikailag büntetek. Az újabb szavak tovább borzolták az éledező vadállat kedélyét, de továbbra sem fordultam felé; helyette a nyakamhoz nyúltam, hogy némileg meglazítsam a nyakkendőmet, ami hirtelen túl szorosnak tűnt. Vagy csak a nyakamon kidudorodó erek keltették ezt az érzést. Hasonló helyzetben, ha nem a lány lett volna, már régen véget ért volna ez a beszélgetés, az ilyesfajta viselkedést talán nem is tűrtem volna el mástól. Hisz elég nyomatékosan jeleztem, hogy véget ért a gyereknap és az azonnali kérdések órája, viszont mintha minden eszközömtől megfosztottak volna. - Miért akarod tudni? Miért fontos ez neked? - A hangom már vehemensebben csengett, majd alig észrevehetően nyeltem egyet. Majdnem hozzátettem, hogy soha nem bántam vele úgy, mint a többi férfi, akihez valaha is köze volt, és hogy már ezzel is túlteljesítettem azt, ami indokolt lett volna. Metsző tekintettel bámultam az ablak irányába. Egyetlen megoldást láttam kiútként, még ha ezzel készültem is aláírni a kettőnk viharos kapcsolatának halálos ítéletét. - Nem egy kurvával fogom kitárgyalni a lelki világomat. - És kimondtam. Még soha nem éreztem ekkora dühöt saját magam iránt, és a csalódottságom ezúttal csak és kizárólag magamnak szólt; hisz ezzel mindazt, amit eddig kapott tőlem, a tiszteletet és a döntés jogát - képen vágtam. Mintha végig hazudtam volna neki arról, mit jelentett ez az egész. Furcsa volt ez a menekülési ösztön, soha nem éreztem még ilyen erősnek.
coded by eirik
Vendég —
Vladimir & Sienna
maybe I could be your only prize maybe you would light it wide
Egy részem, a józanabbik, logikusan gondolkodó, elfogadó részem készen állt a távozásra. Készen álltam kisétálni innen, hogy tovább bájologjak Hans Jörgensen oldalán és úgy tegyek, mintha ő lenne a legvarázslatosabb társaság és leglenyűgözőbb férfi az egész földkerekségen, és aztán hagyjam, hogy hozzámérjen, mintha az érintése bármit is számítana. Mintha bármit is előcsalogatna bennem a viszolygáson kívül. Persze régen nem volt ez már újdonság, sőt, kiváltság volt mindahhoz képest, ahol lehettem volna. Ki kellett volna sétálnom a könyvtárból és hagyni, hogy ez az egész feledésbe vesszen; Vladimir, a beszélgetésünk, az érzés, hogy mégis van egyetlen férfi a világon, aki nem csak választást kínált nekem, amikor a testemről volt szó, de még azt is elérte, hogy életemben először - és másodszor - tényleg, igazán érezzek valamit. Hogy ne csak el kelljen zárnom a tudatomat a hátsó szobába. Talán ez állított meg, talán csak túlságosan felbátorított az őszinteségével. Akárhogy is, a kérdés kicsúszott a számon és már nem lehetett visszaszívni. Nem is igazán akartam. A válaszát viszont... nem tudtam elfogadni. Az a józan részem, amelyik készen állt a távozásra, elfogadta volna, de most úgy tűnt, őt zárták be a hátsó szobába. Figyeltem, ahogy felegyenesedett ültében, aztán fel is állt. Lehet, hogy ezúttal tényleg túl messzire mentem, de akkor már egyébként is késő lett volna visszakozni. Az arcára visszatért ugyan a jól ismert hideg, érzelemmentes maszk, mintha semmit nem jelentett volna neki ez az egész helyzet, de... egyre nehezebben hittem el. Főleg a válasza után. Nem arról volt szó, hogy remény ébredt volna bennem bármi iránt, abból már több mint tíz éve kinőttek; csak szerettem volna megérteni. Őt, ezt az egészet. Magamat. Hátat fordított és felszólított a távozásra, de nem mozdultam meg, pedig ez már nyílt ellenszegülésnek is minősülhetett volna. – És az olyan rossz? – kérdeztem inkább. – Az élet, amit szerettél – fűztem hozzá. Nem magamra akartam ezt az egészet kihegyezni, legalábbis nem olyan értelemben.
Elküldésének ideje — Kedd Dec. 07, 2021 6:23 am
Sienna & Vladimir
Szinte teljesen megnyugodott a szívverésem, miután sikerült egy igencsak nem helyénvaló, és meglehetősen kitérő választ adnom a rettegett kérdésre. Még csak igaz sem volt; legalábbis nem annyira, amennyire szerettem volna, hogy az legyen. Szinte biztosra vettem, hogy ez az este itt véget is ért, ő pedig most kimegy, és beteljesíti azokat az ígéreteket, amelyekkel ma estére felbérelték. Bármit megtettem volna azért, hogy ne Jörgensen legyen ma a legszerencsésebb férfi, de ez bukni látszik. Én pedig nem tettem semmit, továbbra is ültem, mint akinek elfáradtak a lábai, nem szóltam semmit, készen állva arra, hogy ez az egész most megkapja a méltatlan befejezést. Aztán történt valami. Talán erőt vett rajta a megbúvó bátorsága, talán már úgy gondolta, hogy amúgy sincs mit veszítenie, és feltett mindent egyetlen lapra, csak hogy szembesítsen az iménti valóságként tálalt hazugságommal. Eddig egyetlen nő tett velem ilyet életem során, de ő ezt már nem tudta volna elmesélni. Bár tény, nem emiatt halt meg. Vagyis... nem a felém tanúsított őszintesége miatt. Felegyenesedtem, majd egy másodperc múlva már én is a két lábamon álltam, ennek ellenére egy pillanatig sem mozdultam; onnan figyeltem, ahonnan eddig, de az, hogy a két lábamra pattantam, sokkal inkább jelentette azt, hogy kezdett felbőszíteni. Bár tény, hogy elsősorban nem rá voltam dühös. Magamat ostoroztam, amiért belekezdtem ebbe az egészbe vele. Hagynom kellett volna mindent a saját medrében csordogálni. Nem pedig beleállni a patak kellős közepébe, és megfordítani a folyamirányt. Hová kellett volna menekülnöm előle, vagy hová kellett volna őt száműznöm, hogy visszatérjen az életem a régi kerékvágásba? - Mert egy olyan életre emlékeztetsz, amit régen szerettem. - A kendőzetlen igazság még engem is szíven ütött, valójában nem is gondoltam végig, az egyre duzzadó düh szülte napvilágra. Miután pedig kimondtam, már nem is tudtam volna visszaszívni. Az arcom meg sem rezdült, az ujjaimmal ellentétben, majd mély levegőt véve én fordítottam hátat neki. - Menj el.
coded by eirik
Vendég —
Vladimir & Sienna
Egy egészen kicsit talán fájt, hogy nem marasztalt, de megértettem, miért nem tette, és tudtam, hogy neki van igaza. Ez volt a helyes lépés. Talán túlságosan hagytam magam kibillenni az addigi egyensúlyomból ezzel a beszélgetéssel és túl sokat engedtem meg magamnak, de számomra ez volt a lehető legveszélyesebb. A túl sokat képzelés. Felálltam, indulásra készen, és tulajdonképpen el is indultam; nem tudom, végül mi állított meg mégis. Mi vett rá, hogy kimondjam azt a kérdést. Éreztem, hogyan fagy meg a levegő, de nem visszakoztam. Akkor már hallanom kellett a választ, bár még mindig nem fordultam felé; túl sok lett volna, ha még látnom is kell. Féltem. Nem tőle; attól, amit mondani fog. És amikor kimondta a választ, az rosszabb volt, mint amire fel tudtam volna készíteni magam, pedig... nem tudom, mit vártam. Valahol igaza volt, de ő is tudta, hogy nem erre vagyok kíváncsi. Kis híján tovább indultam, de eszembe jutottak a szavai a legutóbbi találkozásunkról, és ez maradásra bírt; sőt, még arra és rávett, hogy visszaforduljak hozzá. – Nem hiszek neked – közöltem vele merészen. Talán ezzel már tényleg túl messzire mentem, de akkor is folytattam. – Igaz, amit mondasz. De most nem azért vagyok itt, mert az utadba keveredtem. – Nem kérdeztem, hanem kijelentettem. Igen, az útjába keveredtem; és ha ez az egész ennyiről szólt volna, akkor a második lett volna az utolsó találkozásunk. Talán a harmadik, de az is sokkal hamarabb véget ért volna. És lehet, hogy nem voltam több egy prostituáltnál, de hülye az nem voltam.
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 06, 2021 9:26 pm
Sienna & Vladimir
Egy pillanatra elfogott a megkönnyebbülés érzése. Bíztam abban, hogy a szavaim célt érnek, ő pedig elmegy, és azt teszi, amit tennie kellett. Az életünknek mennie kellett volna a régi kerékvágás szerint, és az, hogy állandóan visszaköszönünk egymásnak, nem végződhetett jól. Talán nem akartam kitenni magam ismét valaminek, ami egyszer már tönkretett. Nem akarom, hogy újra eláruljanak. Biccentettem, mintegy jelezve, hogy igen, jobbnak látom, ha tényleg elmenne. Habár ma hozzá sem értem, de az volt az érzésem, hogy még soha nem mentem vele ennyire messzire. Időben kellett volna gondolkodnom, de ez már tanulópénznek is sok volt. Általában minden érintést én kezdeményeztem, viszont ezúttal ő sétált elém, és mintha mindig is így búcsúzott volna tőlem, végigsimított az arcélemen. Ugyan le voltam lassulva már, de még így is éreztem azt a furcsa felvillanyozódást, amit az érintése nyomán mindig; de ezt már nem hoztam a tudtára. Nem akartam megállítani, és most, hogy készült elmenni, végre úgy tűnt, van esélyem megúszni minden továbbit. De nem így történt. Megállt nem is olyan távol tőlem, közben vissza sem fordult felém, de elhagyta az a kérdés a száját, amit reméltem, hogy soha nem tesz majd fel. Egy pillanat, csupán ennyi kellett hozzá, hogy a félig már lecsukódó szemeim kipattanjanak, és úgy néztem utána, mintha megcsalt volna a fülem. Azt hittem, innen már könnyebb lesz; és most először ő tette velem azt, amit én szoktam vele. Az én szokásom kiszámíthatatlannak tenni, de ezúttal ő állt meg hirtelen. A levegő szinte megfagyott, még a levegőt sem úgy vettem, ahogy eddig. És nem tudtam eldönteni, hogy most először hazudjak-e neki. Talán az lenne a legtisztább. Ha megbántanám, talán minden ehhez hasonló alkalmat elkerülhetnénk a jövőben. Ez lenne a jó taktika? De most nem volt itt senki, aki megmondhatná, mit kellene tennem. - Te keveredtél az utamba. - Ennyit voltam képes mondani. Tudtam, hogy nem ezt várja, de akkor sem tudtam volna megfogalmazni ezt az egészet, hát még ha őszinte is akartam volna lenni vele. Valószínűleg ha nem kezd viszonyba Dimitriy-vel, soha nem ismerem meg. Egy maradt volna a sok közül - mint egy szám, név nélkül.
coded by eirik
Vendég —
Vladimir & Sienna
Láttam rajta, hogy ő sem hiszi el, hogy már megint ezt mondtam, de ezt a részét végül nem kommentálta. A szavaira kiszélesedett a mosolyom, aztán csak figyeltem, ahogy még a fejét is teljesen hátradöntötte a fotel párnájára. Fáradtnak tűnt, de nem tudtam volna megmondani, hogy mi fárasztotta el: a nap, az este, az őszinteség, a jelenlétem, az élet? Minden egyszerre? Ezt viszont már nem kérdeztem meg tőle. Még mindig nem értettem teljesen, mit keresek itt, mivel érdemeltem ezt ki, miért osztotta meg velem mindezt. Miért pont velem. Ez volt a legfontosabb kérdés, mégis ezt nem mertem hangosan kimondani. Amikor ismét megszólalt, a szavai bár nem értek teljesen váratlanul, mégis kiragadtak az addigi buborékból; abból, ahol egy pillanatra... elfeledkeztem minden másról. Mintha elkezdtünk volna építeni egy falat, amit most gyorsan le is romboltunk. Mégsem haragudtam érte; tudtam, hogy igaza van. – Elmegyek, ha akarod. – A végtagjaimon mintha ólomsúlyok lettek volna, én mégis felálltam a fotelből. Igazából nem akartam, hogy kimondja, az lett volna a legjobb, ha nem mond semmit. Egyetlen dolgot engedtem még meg magamnak, és azt is csak azért, mert az előzőek után már nem éreztem úgy, hogy ez lehetne a túl messzire menés. Odaléptem hozzá, jobb kezem ujjbegyeivel finoman végigsimítottam az arcélét és rámosolyogtam, mintha csak jó pihenést akarnék neki kívánni. Elindultam az ajtó felé, de alig két lépés után éreztem, hogy a lábaim nem mozognak tovább. Nem fordultam felé, de megtaláltam a hangomat. – Miért én?
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 06, 2021 8:30 pm
Sienna & Vladimir
Pár másodperc erejéig felmerült bennem, hogy rá kellene gyújtanom egy cigarettára. Nem tudom, honnan jött ez a sugallat, mintha nem lett volna elég méreg az alkohol. Annak ellenére, hogy minden az én engedélyemmel történt ebben a helyiségben, egyre inkább feszélyezett a jelenléte, és az, hogy bármikor megkérdezhet valamit, amire talán nem akarok válaszolni. Vagy egyszerűen csak nem tudok. Az utolsó józan agysejtem szinte könyörgött azért, hogy menjen el, de most nem ezek voltak többségben. Amikor ismét elhagyta az a bizonyos szó a száját, először fel akartam nevetni. Valószínűleg ezt a szót hallottam tőle a leggyakrabban, és már annyiszor mondani akartam neki, hogy ne köszönjön semmit. Már-már dühítő volt, mintha többet jelentene, mint ami. Talán neki többet jelentett... talán nekem is. Nem. Nem jelentett többet. Nem jelenthetett többet. - Egy évben egyszer lehet gyereknapot tartani. - Nem volt túl komoly a hanglejtésem, talán már érződött a szavaimon, hogy beütött az alkohol hatása, majd hátravetettem a fejem, szinte belesüllyesztve a fotel háttámlájába. Próbáltam máshogy felfogni - mintha lehetett volna. Már átkoztam a másodpercet, mikor én magam hívtam ide a könyvtárba. Ez a két hét Vladivodstokban tökéletes alkalmat teremtett arra, hogy rájöjjek, az ilyesfajta játékok már nem nekem valóak. Dimitriy talán még gond nélkül űzhette volna őket, de bennem már túl sok volt a merev tartás, a bizalmatlanság és a kegyetlenség ahhoz, hogy bárki iránt bármit is érezzek. Arra sem emlékeztem tisztán, hogy milyen érzés is az... - Ha jól sejtem, a kis barátod hamarosan reklamálni kezd, hogy nem ezért fizette az estét. - Szinte a semmiből jött a gondolat, mintegy emlékeztetőként, és habár a gyomromat felkavarta a gondolat, hogy ez a lány most elmegy az ifjabbik Jörgensennel, és az a hólyag bármit megtehet vele, de talán ez volt az utolsó lehetőségem arra vonatkozóan, hogy egyedül maradjak.
coded by eirik
Vendég —
Vladimir & Sienna
Egészen irreális élmény volt ott ülni egy könyvtárban és beszélgetni vele. Azt hiszem, neki is szokatlan lehetett, de én sem ösztönöztem még senkit arra a környezetemben, hogy ilyesfajta beszélgetést folytasson le velem. Valamit, ami nem csak nem személyes, hanem egyenesen... mély és személyes. Márpedig ez az volt, efelől nem voltak kétségeim. Azt nem tudtam, mivel érdemeltem ezt ki, de talán jobb is volt, ha nem kerestem a válaszokat. Kitüntető volt és... egy kis melegséget csempészett a mellkasomba. Nem emlékeztem a boldogság és az öröm ízére, de ilyesmi lehetett. Láttam, hogy valóban megleptem a kérdésemmel, de nem úgy reagált, ahogy vártam - jó szokásához híven. Azon sem lepődtem volna meg, ha feláll a fotelből és elküld innen, de ő mosolygott. És még csak nem is hidegen és röviden. Furcsamód erre nekem is mosolyognom kellett. Elhittem neki, amit mondott, még akkor is, ha épp az előbb ismerte be, mit tett a nővel. Ivana-val. Egyszerűen csak látszott a szemein, hogy ez az igazság, és ettől az, amit tett, amit tennie kellett... tragikusnak tűnt. Vajon ott fagyott meg a szíve? Újra ivott az üvegből, és egy egészen halvány bizonytalanság tükröződött a tekintetében, ahogy rám nézett. Lettek volna még kérdéseim, pontosabban egyetlen kérdés, ami mindennél fontosabb lett volna. Miért én? A kérdésnek sokféle értelmezése létezhetett volna, és tudtam, hogy ő mindet értené, mégsem mertem feltenni. Féltem a választól. Féltem, hogy képtelen lennék együtt élni vele. – Köszönöm. – Elmosolyodtam, amikor eszembe jutott, hogy minden párbeszédünk, vagy nem-annyira-párbeszédünk azzal végződik, hogy megköszönök neki valamit. Azt persze nem tudhattam, hogy ezek után lesz-e még maradásom itt. – Ezt – gesztikuláltam magunk között a kezemmel. – Hogy őszinte voltál és válaszoltál. – Nekem sokat jelentett, még ha ő azt is hihette, hogy ettől kevesebb lesz a szememben. Pedig csak sokkal emberibb lett tőle.
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 06, 2021 7:08 pm
Sienna & Vladimir
Mindenkiben élt egy olyan hamis kép, miszerint egy apa nem szerethette legalább annyira a gyerekeit, mint az anyjuk. Ivana megannyi reakciója ráébresztett arra, hogy ez a mi esetünkben csakis így lehet; furcsa volt a viszonya a saját gyerekeivel. Mintha nem tudta volna, hogyan kell anyának lenni. De mikor már veszélybe sodorta őket, meg kellett hoznom egy olyan végzetes döntést, amiből nem volt visszaút. És mindenki tudta, hogy Ivana halála valójában egy üzenet is; ne árulj el, vagy hasonló sorsra jutsz. Ha megtettem a feleségemmel, megteszem veled is. Egyelőre már csak markoltam a vodkás üveg nyakát, közben hallgattam az okfejtését. Azt hiszem, talán még soha nem beszélgettem vele ennyit egybefüggően. Nem tudtam letagadni, hogy jólesett az eddig jegessé fagyott szívemnek, mert talán soha nem volt még senkivel olyan viszonyom, ami mellé társult volna egy jó társaság is. Azt sem tudtam, hogy ő miben más, mint a többi. Elég érdekes volt az, hogy szinte rögtön feloldozott az egyik fő bűnöm alól. Legalábbis, megpróbálta megmagyarázni. Vagy magának bemesélni, hogy nem vagyok annyira rossz, mint az elsőre tűnhet. Pedig ha józan lettem volna, talán már régen véget ért volna ez a kis beszélgetés, és az első túl személyes kérdés után azt mondtam volna, hogy tűnjön az életemből. Csak... menjen el végre. Az utolsó kérdése hallatán azonban minden gondolatomat elfelejtettem, amire arra sarkallt volna, hogy megszakítsam ezt a beszélgetést. Váratlanul ért a jól célzott kérdés, és erre még csak nem is számítottam. Halvány mosoly rajzolódott az arcomra, és kivételesen nem csupán egy pillanatig mutattam meg neki azt, hogy még mosolyogni is képes vagyok. Furcsa nosztalgikus érzés kerített hatalmába. - Igen. - Válaszoltam egyszerűen. - Nem kényszerített senki, hogy feleségül vegyem. - Utaltam a saját bűnömre Dimitriy kapcsán. - Akkoriban még ő is más volt. Mindannyian mások voltunk. - Húztam meg újra a vodkás üveget. Talán kezdett túl sok lenni az alkohol. Ez neki kedvezett, nekem kevésbé. Annak ellenére, hogy azt mondtam, minden kérdésére válaszolok, féltem attól, hogy túl jól kiismer majd. És elvesztem a tekintélyem.
coded by eirik
Vendég —
Vladimir & Sienna
Mielőtt feltettem volna azt a bizonyos kérdést, elfordította rólam a pillantását és inkább a szőnyeget figyelte, ami tulajdonképpen már el is árulta a választ a kérdésre, amit még ki sem mondtam. Mégis... furcsa volt ezt látni tőle. Nem igazán értettem, miért kerüli a tekintetem most. Néhány hete a szemem láttára ölt - kis túlzással, mert nem néztem oda -, és bár tény, hogy most a feleségéről beszéltünk, nem erre számítottam. Emiatt nem gondoltam, hogy annyira hidegvérrel ölte meg, mint ahogy ez hangzik. Talán nem vacillált abban a pillanatban, de ez az árulkodó mozdulat elárult valami sokkal fontosabbat: nem csak jó oka volt rá, hanem hosszú út vezetett ehhez a döntéshez. Ami miatt megfogalmazódott bennem még egy kérdés, de az már nagyon veszélyesnek tűnt. Mégsem rezdültem meg, amikor elmondta. Úgy nézett rám, mintha keresné rajtam az elborzadást, vagy talán az ijedtséget, a megvetést, de miért tettem volna? Én is ebben a világban éltem. Láttam és éltem már át minden szempontból mocskos dolgokat és azzal a tudattal keltem fel minden nap, hogy ha aznap valami elrontok, de úgy istenigazából, akkor aznap este már lehet, hogy nem fekszem majd le. Az, hogy a feleségéről volt szó, egy olyan tényezőt jelentett, ami valóban más megvilágításba helyezte a dolgokat, de nem úgy, ahogy ő gondolta volna. És pontosan ezt támasztotta alá a magyarázatával is. Amikor a mintaházaspárról beszélt, nem is igazán reagáltam, mert tudtam, hogy nem ebben kell keresni a valódi okot. Ez nem lett volna elég neki - és igazam is lett. Az, amit mondott, több volt puszta hűtlenségnél vagy otthoni vitáknál és tányérdobálásnál. A gyerekeiről volt szó, és bár Dimitriy nem volt mindig a szíve csücske, azt az egyet biztosan tudtam, hogy fontosak neki. Nem igazán ismertem a törődő szülői képet, de ha megkérdeztek volna, azt mondtam volna, ebben is megnyilvánul. A kérdésére a szemébe néztem, és először csak megráztam a fejem. – A gyerekeid élete volt a tét – szólaltam meg aztán, mintha ez megmagyarázta volna a dolgot. Én úgy éreztem, igen. – És talán a tiéd is, de kevéssé hiszem, hogy ez volt az igazi motiváció. Nem gondolom, hogy megtetted volna, ha nem lett volna okod rá. Választanod kellett. – Még mindig az arcát és a szemeit tanulmányoztam, nem fordítottam el a tekintetem róla, így nem is hihette, hogy hazudok. – Van még egy kérdésem – tettem hozzá. Megnyílt előttem, az őszintesége olyan mélységű volt, amire nem is igazán számítottam, de tudtam, hogy ez a kérdés talán kockázatosabb lesz. Az eddigiek tények voltak, de ez... személyes. Nem tudtam, miért érdekel, talán csak az előbbi szőnyeg-bámulás ültette el a fülemben a bogarat. Valamiért úgy éreztem, számít. – Szeretted őt? – függesztettem rá a tekintetem.
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 06, 2021 6:07 pm
Sienna & Vladimir
Elég egyértelműnek tűnt a válasz az újabb kérdésre. A mi köreinkben alig adatik meg valakinek, hogy természetes halált haljon, így az, hogy erőszakos halált-e, szinte nem is volt igazi kérdés. Az egyértelműsége ellenére nem szavakkal válaszoltam, csak biccentettem egyet, majd egy másodperc erejéig a szőnyeget kezdtem bűvölni. Talán még soha senkivel nem beszéltem ilyen nyíltan erről; Nadia szemtanúja volt, de ő sem szokta felemlegetni azt az estét. Miért tette volna? Az anyja már számára is egy olyan probléma volt, amit valakinek meg kellett oldania. Hát... megtettem - mindannyiunk érdekében. Főleg miattuk. - Igen, én. - Biccentettem ismét, keresve a tekintetében valamit, amit most mégsem leltem. Pedig egy ilyen információ után biztos voltam abban, hogy most majd megijed. Bekapcsol a megvető üzemmód, ennek ellenére szinte meg sem mozdult. A tekintetéből most először nem tudtam kiolvasni semmit, de talán csak az alkohol kezdett ránehezedni a fejemre, és nem is volt jó a helyzetfelmérő képességem. - Ivana nem volt egy... mintafeleség típus. Ahogyan én sem voltam mintaférj. - Ez is hozzátartozott az igazsághoz. Ebből - még ha burkoltan is fogalmaztam - megállapíthatta, hogy egyikünk sem volt az a megrögzött hűséges típus. - Megrontotta ez a világ, amibe beházasodott. Egy idő után túl sokat képzelt magáról. Majd szivárogtatni kezdett az ellenségeinknek, veszélybe sodorva a saját gyerekei életét. Dimitriy-t majdnem elvesztettem miatta. - Hátradőltem, majd mintha feszült lennék, megdörzsöltem a halántékomat. Nem részleteztem az esetet, mindenesetre Ivana egy alkalommal túl messzire ment, mikor információkat adott át a másik alvilági bandának, elárulva egy üzlet helyszínét. Az utolsó pillanatban azonban az egyik emberem helyett a szinte még gyerek Dimitriy ugrott be. Akkor sejtettem meg először, hogy Ivana-tól származnak az információk; más nem tudhatott az egészről. És akkor döntöttem el először, hogy bármibe is kerül, de megszabadítom a családomat tőle. - Most szörnyetegnek gondolsz? - Váltottam hirtelen témát, ekkor már nem a szőnyeget bűvölve, hanem ismét őt.
coded by eirik
Vendég —
Vladimir & Sienna
Nem hazudok; meglepett az őszintesége. És nem csak az, hogy válaszolt, hanem az is, amit mondott. Nem éreztem giccsesnek a szavait, egészen más érzéseket csalogatott elő belőlem. Már régen beletörődtem abba, hogy sokkal jobban foglalkoztatott, mint kellett volna, mint egészséges lett volna, mint szabadott lett volna. Az viszont újdonság volt, hogy ő beszélgetésre vágyott - velem. Márpedig erről volt szó. Ezúttal nem mondtam semmit és nem is kérdeztem vissza, de ahogy tekintetem az övét kutatta, a mosolyom őszintébbé vált. Mindketten tudtuk viszont, hogy nem ez volt az egyetlen kérdés, ami foglalkoztatott, és egy részem még mindig kételkedett benne, hogy megosztja-e velem az igazságot. Persze, könnyen lehet, hogy ezek olyan kérdések voltak, amikre másoktól is megkaphattam volna a választ, de én tőle akartam hallani. Azt akartam, hogy ő mondja el, a saját szemszögéből, nem az útszéli pletykák érdekeltek. Az egyszerű, tömör válaszból, és a mozdulatból, ahogy rögtön a vodkáért nyúlt, sejtettem, hogy ennél valami sokkal több van a dolog mögött, de nem hibáztattam a válaszadás módjáért; hiszen ezt kérdeztem. Tűnődve figyeltem, ahogy ő is töretlenül nézett engem, a maga szokásos módján, rabul ejtve a tekintetemet, mintha a vesémbe látna - nem mintha el akartam volna azt fordítani róla. Nem mintha kétségeim lettek volna afelől, hogy átlát rajtam. – Erőszakos halált halt? – jött a következő kérdés. Ha elmondta az igazat, és azt is az előzőhöz hasonlóan tömör módon tette, oldalra billentettem kissé a fejem és hallgattam néhány másodpercig, pedig mindketten tudtuk, hogy mi lesz a következő kérdésem. – Te ölted meg? – Egyszerű kérdésnek tűnt, pedig rengeteg minden bújhatott meg mögötte; és a válasz mögött is. Mégis nyugodt maradtam. Valamiért nem zaklatott fel a gondolat, ami érdekes érzés volt, hiszen fel kellett volna, nem? Hiszen megölte a saját feleségét. Engem mégsem ez a rész foglalkoztatott igazán. Tudtam róla, hogy ok nélkül nem büntet meg senkit, főleg nem így. Éppen ezért, ha ezúttal is elmondta az igazságot, rezzenéstelen tekintettel néztem vissza rá és egyetlen kérdést tettem fel: – Miért?
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 06, 2021 4:59 pm
Sienna & Vladimir
Idejét sem tudtam annak, hogy mikor ajánlottam fel utoljára ilyesmit valakinek. Bárkinek. Talán épphogy ő volt az első, ezért nem ugrott be hasonló alkalom. A mi köreinkben is számos pletyka terjedt, amiket gyakran kezeltek kész tényekként. Talán ő is hallott egyet-kettőt. De ki tudja. Lecsavartam a vodkás üveg tetejét, majd pohár nélkül húztam meg az üveget. Lehet, hogy másokra is ilyen negatív hatással volt a saját születésnapja. Én kételkedtem benne, hogy ez lenne a fő oka annak, hogy szívem szerint a sárga földig ittam volna magam. Egészen addig nem volt semmi problémám, míg meg nem láttam ezt a lányt Jörgensen oldalán. Valahol ott billentem ki az egyensúlyomból. - Csak... beszélgetésre vágytam. - Válaszoltam az első kérdésére, és nem kellett kételkednie abban, hogy őszinte vagyok. Sok mindent mondhatott volna rólam, de azt nem, hogy hazudnék. Akkor már inkább nem válaszolnék. Közben leült közvetlenül velem szembe, a selymes lábak szinte rögtön kibukkantak a szoknya alól, de nem nagyon volt időm ezzel foglalkozni, mert már jött is a kérdés. A kérdés, amire a legjobban számítottam. A soron következő pedig nyilván az lesz, hogy én öltem-e meg. - Nincs. - Elég rövid és tömör válasz volt, majd szinte rögtön meghúztam a vodkás üveget, amint kimondtam ezt a szócskát. Vajon mit kellett volna még hozzátennem? Hogy Nadia alig múlt tizennyolc, mikor a füle hallatára lőttem agyon az anyját? Ennyire részletesen csak nem akart belemenni. Vagy mégis? - Már régóta nincs. - Fűztem még hozzá, ekkor már szinte szünet nélkül őt fürkészve. Le sem vettem róla a szemem - bár ezt már igazán megszokhatta. A tekintetem olyan volt, mintha átláttam volna rajta, mintha képes lettem volna olvasni benne. És éppen ezért nagyvonalakban már volt egy elképzelésem, hogy milyen kérdéseket fog majd feltenni.
coded by eirik
[/quote]
Vendég —
Vladimir & Sienna
Nem kérdezett, én pedig nem vitatkoztam. A hátam mögé nyúlva tapogattam ki a kulcsot a zárban, amikor pedig ezt hallva felém fordult és végigmért, végigfutott rajtam az az ismerős bizsergés. Furcsa, hogy amikor ő nézett így, ezt éreztem, míg mások inkább viszolygást keltettek bennem. De az még furcsább volt, ami a tekintete mélyén ült. Nem volt érzelemmentes, de vágyakozó sem. Még csak dühös sem. Szomorúnak tűnt. Ennél csak a szavai leptek meg jobban. Nem kérte, hogy kövessem, de arra sem utasított, hogy maradjak, ahol vagyok, ezért követtem. Egyelőre nem kérdeztem semmit, előbb leültem vele nagyjából szemben. – Miért kérted, hogy jöjjek ide? – Egy kis mosollyal az arcomon figyeltem, gyanítottam, hogy nem erre a kérdésre várt. Persze az én fejemben sem csak ennek volt helye, de ezzel akartam kezdeni. Keresztbe tettem a lábam, amitől az estélyi szétnyílt egy kissé a magas sliccelésnél, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Úgysem tudott neki újat mutatni. – Életben van? – tettem aztán fel azt a kérdést is, amire számíthatott. – A feleséged. – Kíváncsian tanulmányoztam az arcát. Kívancsi voltam, tényleg válaszolni fog-e... mindenre.
Elküldésének ideje — Hétf. Dec. 06, 2021 3:35 pm
Sienna & Vladimir
Örökkévalóságnak tűnt az az egy óra, amit én magam kértem tőle. Ugyan az emberek között maradtam, de még fél szemmel láttam, hogy a lány Ivan-hoz megy, így kétség sem fért ahhoz, hogy tudta, a szavaim nem egy halvány kérést fejeztek ki, aminél lenne apelláta. Nem volt. Ahogy telt az idő, én pedig elkortyolgattam jó pár pohár vodkát, egy konyhából nyíló lépcsőn céloztam meg a második emeletet, és jóval hamarabb érkeztem a könyvárba, mint ő. Nem véletlenül. Ki kellett ürítenem az agyamat, és habár most egy cseppnyi okom sem volt arra, hogy dühöt érezzek iránta, vagy mérges legyek a lányra, jobbnak láttam az egyedüllétet. Már amúgy is hozzászoktam, jó ideje így telt az életem - a gyerekeim kirepültek, és ugyan Nadia még itt töltötte ideje nagy részét a családi birtokon, de őt is egyre ritkábban láttam. Persze akkor sem hagyott kétséget afelől, hogy még mindig ő a Papa kislánya. Nem úgy mint Dimitriy, aki minden tettével igyekezett rácáfolni arra, hogy szüksége van még az apjára. Mikor hallottam, hogy becsukódik az ajtó, nem kellett nagy tudomány ahhoz, hogy rájöjjek, ő érkezett meg. Már a folyosón koppanó léptek alapján tudtam, az érzékeim olyan tiszták voltak, mintha még mindig kamasz lennék. - Zárd be. - Tettem még hozzá, továbbra is háttal állva neki, majd mikor hallottam a kulcs elfordulását a zárban, csak akkor fordultam felé, letéve a közeli asztalra az üres vodkás poharat. Ugyan nem voltam részeg, de az alkohol kellemes bizsergetést eredményezett a testemben, tekintetemmel pedig szinte rögtön végigpásztáztam őt. A ruhát, amit bizonyára nem ő választott ma estére. Talán ez volt az első olyan alkalom, mikor nem volt semmi apropó. Nem volt véres sérülés, nem volt erőszakos bájgúnár. Ennek ellenére valamiért mérhetetlen szomorúságot éreztem, ez pedig valószínűleg kiült az arcomra is. Meg sem tudtam volna magyarázni, mi uralkodott el rajtam. - Ha vannak kérdéseid, most tedd fel őket, mert többé nem lesz rá alkalmad. - Mondtam, célba véve az egyik fotelt, és magammal vittem egy üveg vodkát is. Nem kértem, hogy kövessen, rábíztam, hogy le akar-e ülni. Közelebb akar-e jönni egyáltalán. Ha valamiben biztos vagyok, az az, hogy vannak kérdései. És életében először kapott arra lehetőséget, hogy fel is tegye őket.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 160 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 160 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.