I think it will heal me to enter your mind I know that I'm numb and I think it will cure me to make you mine
Türelmetlensége olyan érzést kelt, mintha csak rám akarna elegendő időt szánni, amivel persze a legkevésbé sem értek egyet, de ezt majd megtudja, amikor itt lesz az ideje. Egyébként is hazugság lenne azt állítani, hogy nem élvezek minden egyes pillanatot, amikor hozzám ér vagy épp megcsókolja a testem valamelyik pontját; a kezdeti szikrákból gyorsan valóságos tüzet csihol, a bőrömön, a bőröm alatt, mindenhol. A pillanat, ahogy végre fölém támaszkodik az ágyon és vágytól izzó tekintettel végigmér, beleivódik az emlékeimbe, az ezt követő csók tüze is jelzi az érzést: ennek már nagyon ideje volt. Amikor pedig egyik kezét a combjaim közé csúsztatja és végre megérint, boldogan veszek el a gyönyör ködében. Élvezi a reakciót, amit kivált belőlem, ködös szemei mindent elárulnak, de nem is próbálom leplezni, mennyire vágyom rá; ő is érezheti, még a fehérnemű anyagán keresztül is. És bár ezen a téren mintha más terveink lennének, nagyon téved, ha azt gondolja, én nem fogom jobban feltérképezni és megízlelni őt, ezt pedig meg is mutatom neki, amikor fordítok a helyzetünkön. Kiélvezek minden pillanatot, a tekintete izzását, az elnyíló ajkait, a sóhajait és az ízét. A fejbőröm bizsereg, amikor a hajamba túr, és amikor a csípőjénél járva felnézek rá, a látvány ismét egy olyan pillanat, ami belém ivódik. Legalább olyan jó érzés ezt tenni vele, mint érezni, amikor ő érint meg engem. Rásegít a nadrág levételében, és amikor úja fölé mászok, ismét a sajátjához szorítja a testem, de nem állítja meg a kezem. Élvezem a sűrűsödő légzésének hangját, hát még azt az elfojtott nyögést, amikor végre én is megérintem. Ujjaim a férfiassága köré fonódnak, kézfejemmel tartom távol az érzékeny területektől az alsónadrág anyagát, miközben a csuklóm finoman megmozdul, aztán újra, de nem sok időt hagy kiélvezni a helyzetet. Izgató tűz lobban a szemében, aztán már csak azt érzem, hogy a csuklómra markolva megállítja és elhúzza a kezem, hogy után rögtön visszafordítsa a helyzetünket. A kezeimet az ágyra szorítja, izzó tekintete pedig az enyémbe mélyed, és bár értem az üzenetet, szemtelenül mosolygok rá. Ezúttal már hagyom neki, hogy megszabadítson az utolsó ruhadarabtól is, én is egyre biztosabban érzem, hogy még így is túl sok ruha maradt rajtunk, de ezt követően is az övé marad még az irányítás. Hevesen viszonzom a csókját, aztán elnehezülő lélegzettel figyelem, ahogy lejjebb csúszik a testem mentén. Felnyögve ejtem hátra a fejem, amikor megérzem az ajkait a lábaim között, és hamar kiderül, hogy ha eddig hittem azt, hogy meg fog őrjíteni, nagyot tévedtem. A szája és a nyelve játéka tovább korbácsolja a vágyat a testemben, egyre biztosabban taszítva közelebb a gyönyör hullámaihoz, de csak egyszer merem megkockáztatni hogy lenézzek, félő, hogy a látvány már túl sok lenne. A testemen izzadtságcseppek gyöngyöznek, egyik kezem ujjai a hajába túrnak, a másik a takarót markolja tehetetlenül, a gyönyör hangjai szabadon törnek fel a torkomból, és amikor megérzem magamban az ujjait is, még közelebb visz ahhoz a bizonyos határhoz. Megpróbálom felhúzni magamhoz, mielőtt még túl késő lenne, de elég egyértelműen kifejezi, hogy neki nem áll szándékában elmozdulni onnan, amit egy elhaló nyögéssel veszek tudomásul, és ellenkezés helyett inkább átadom magam az általa okozott gyönyör érzésének. Meg sem próbálom megállítani a testemen végigfutó remegéseket, és amikor végül átlendít a végső határon, ívbe feszülő testtel adom át magam az elsöprő érzésnek. Ujjaim megszorulnak a hajában, hosszan felnyögve élvezem ki a pillanatot, a testemen végigvágó gyönyört. Amikor pedig végre hajlandó visszatérni az arcomhoz, a mosolyom éppen arról a gyönyörről árulkodik, amihez az imént segített hozzá, de ahogy magamhoz húzom egy szenvedélyes csókra, az pontosan elmondja neki, hogy az iránta érzett vágyam ezzel még mindig nem csillapodott le. – Érezni akarlak – sóhajtom a fülébe rekedt hangon.
Szépen lassan, de egyre nagyobb feszültséget építünk fel egymásban. Főleg én benne, mert ha van valami, amit nagyon szeretek az ilyen estéken, az a másik gyönyöre. Élvezettel nézem most is, miként sóhajtozik, simul hozzám, hunyja le szemeit, ahogy melleinél tevékenykedem. Van egy célom, és lehet, hogy most még úgy tűnik, de nem az, hogy az őrületbe kergessem. Pedig nem kell nekem más, csak egy kis idő, hogy utána még élvezetesebb legyen, amit tenni fogok vele. Emiatt nem is igazán akarom pazarolni az időt arra, hogy engem vetkőztessen. Egy cél vezérel, és habár meg is mosolyogja elsőre, céltudatosan, türelmetlenül vetkőztetem tovább, és csókolom végig testét. A sóhajtása, alig hallható nyögése zene füleimnek. Az ágyon örökké az emlékeimbe zárom látványát. Pihegő, nőies alakját, vágytól kipirult arcát, várakozással teli szemeit. Tenyere arcomra simul, ahogy oda hajolok, és eljön a pillanat, hogy kezem letévedjen a boldogság kapujához. Hangja végig borzongat, élvezettel figyelem reakcióját, és azt, ahogy hozzám szorul, bőrömben érzem ujjait. Még régen azt mondták nekem, hogy akkor csinálom jól, amit, ha a nő olyan, mint akiből éppen az ördögöt űzik. Úgy hogy jó úton járok, de még mindig nem tértem a lényegre. Lehúznám ezt a falat ruhát is róla, ám nem engedi, amitől részben értetlen leszek. Hisz épp azt suttogja, hogy megőrjítem, de nem hagyja, hogy könnyítsek rajta? A kezem persze ettől még visszacsúszik a korábbi helyére a fehérnemű széléről, és úgy folytatja az ostromot. Előbb utóbb úgy is megtöröm. Ez azonban várat magára még egy kicsit, ugyan is a nő meglepő erővel fordít a helyzeten. Zilálva nézek fel rá, fogadom a csókot, majd fordítom a fejem oldalra, engedelmeskedve akaratának. A nyakamra adott csókoktól újabbat sóhajtok, kezeim most ruhátlan combjait és fenekét járják be. Akkor engedem el, és kezdem figyelni egyre révedőbb tekintettel, ahogy elindul rajtam lefelé. Érzem, ahogy kiszárad a szám, és az elmémben megannyi verzió át suhan arról, hogy mit tennék most, de visszafogva állatias ösztöneim, és hagyom kibontakozni egyelőre. Persze azt nem tudom visszafogni, hogy ne túrjak bele a sűrű és selymes hajába, de azt a kényszert visszafogom, hogy rá markoljak, mikor a csípőmnél jár. Kicsit megemelem magam, segítek neki levenni a nadrágot, aztán figyelem szexi alakját fölém mászni. Ajkaink ismét forrón találkoznak. Testét hozzám szorítom, de érzem, ahogy keze elindul rajtam. Sűrűsödik a légzésem, ahogy keze elér az ágyékomig, majd mikor rám markol, sóhajtásba fojtom a nyögésemet. Kezeimmel bőrébe marok, és hagyom neki, hogy egy kicsit felfedezze kínzóan feszülő részem. Egy percig élvezem kezének érintését, aztán ismét megjelenik a vadászat tüze a szememben. Csuklójára markolok, elhúzva kezét fordulok vissza vele, hogy ismét én lehessek felül. Kezét finoman nyomom a párnára, és míg ezt teszem, mélyen a szemeibe tekintek, tudatva vele, hogy jobb ha nem tüzel engem tovább. A maradék kis ruhaneműt is úgy veszem le róla, hogy nem hagyok neki időt ellenkezni, ha kell tépem azt, ami közénk áll. Egy forró csókot adok neki, aztán lejjebb csúszok rajta. Egészen le. Kezeimmel határozottan feszítem szét kecses lábait, hogy most ajkammal csókoljam ott, ahol pár perce még csak az ujjaim játszottak. Nincs semmi, amivel gyakorlatilag rá tudna venni, hogy megálljak. Hallani akarom hangját, látni befeszülő testét, érezni a gyönyörét. Nem hagyom magam vissza húzni sem, sőt, egy rövid idő után nem csak ajkammal és nyelvemmel, hanem behatoló ujjaimmal is kényeztetem őt. Figyelem, mikor esik neki a legjobban, hallgatom, és igyekszem úgy tartani számára a tempót. Egyértelműen azt akarom, hogy elérje a gyönyör bódító határát.
Vendég —
Axel & Aviva
I think it will heal me to enter your mind I know that I'm numb and I think it will cure me to make you mine
Elég egy pillantás és az a mosoly, hogy pontosan tudjam, ugyanarra gondolunk, amikor ujjaim megérintik azt a bizonyos heget a karján. Nem vesztegetjük viszont sokáig az időt, az emlékek kellemesek, de ezek a pillanatok sokkal édesebbek. Visszakövetelem az ajkait, miközben a testemen mindenhol libabőr fut végig az érintése nyomán, és hamarosan az én felső ruházatom is a földön végzi. Az ajkai ezúttal nem a számhoz térnek vissza, hanem a fehérneműtől megszabadított testrészekhez, hogy módszeresen kergessen az őrületbe. A testem az övének feszül és ő még közelebb szorít magához, másik keze a csípőmet préseli még jobban a sajátjához az ösztönös mozdulatokra. Ajkainak és nyelvének minden egyes érintése tovább korbácsolja bennem a vágyat, pedig már eddig is éppen eléggé megrészegített. Hamarosan az eddig a csípőmet szorító keze is csatlakozik az édes kínzáshoz, ujjai szorítása újabb nyögést csalogat elő belőlem, és amikor az ujjai közé veszi a mellbimbómat, elakad a lélegzetem. Ajkaim egy pillanatra a halántékához érnek, az az egyetlen, amit igazán elérek ebben a pozícióban, de aztán a hajába markolva emelem fel a fejét, hogy újra a csókját követeljem. A hátára nyomom, és ő pontosan érti, mit akarok, lassan engedi le a felsőtestét az ágyra, de nem tudok azonnal elszakadni az ajkaitól, ki akarom élvezni az újabb csók ízét. Meztelen felsőtestünk összesimul, a többi helyen pedig ujjai érintése fokozza a forróságot a bőrömön. Felülök, amikor már képes vagyok elengedni a száját, de alaposan kiélvezem az elém táruló látványt, mielőtt kicsit lejjebb ülnék, hogy hozzáférjek az övcsatjához. Felkönyökölve figyeli, mit csinálok, vágytól égő pillantása őrjítő hatással van rám, csak úgy mint a kép, ahogy hevesen emelkedő mellkasával, megfeszülő izmaival nézi a ténykedésemet. Egy a prédájára lecsapni készülő vadászra emlékeztet leginkább, és ettől a gondolattól vágyakozó remegés fut végig a gerincem mentén. Mégsem hagy sokáig tevékenykedni, miután eltávolította az övet, épp a nadrágja kigombolásával végzek, mikor az ő keze már az én övemnél van. A türelmetlensége mosolyt csal az arcomra, nem mintha nem érezném át teljes mértékben azt a sürgető vágyat, amit az ő tekintetében is látok. Ismét velem az ölében áll fel, de ezúttal lábra állít, ajkai forrón csapnak le az enyémekre, hogy aztán tovább haladjanak a nyakamra. Ujjaim újra megtalálják a haját, lehunyt szemekkel, elhaló nyögéssel ejtem hátra a fejem, teret adva a csókoknak, de aztán inkább ki is nyitom a szemeimet és vágytól izzó tekintettel figyelem, ahogy ajkaival lefelé haladva felfedezi a testemet. Libabőr fut végig rajtam minden egyes csókja után, a légzésem szaggatottá válik, és ahogy a hasamhoz ér, az ölemben újult erővel árad szét a forróság. A nadrágom eltűnik a combjaimról, de csak azért, hogy az ajkával járja be a fedetlen bőrfelületeket, én pedig érzem, ahogy a vágyakozás lassan elviselhetetlenné válik. Lehajolok hozzá, a hajába túrva követelek tőle egy újabb szenvedélyes csókot, ezzel próbálom a tudtára adni, mit tesz velem, mert szavakba önteni képtelen lennék az érzést. Ahogy felemelkedik, én már lépek is ki az újabb feleslegessé vált ruhadarabból, és mielőtt kettőt pisloghatnék, már fel is kap, hogy aztán én találjam magam a hátamon, az ágyon. Ahogy fölém térdel, nem kell sokat igazítania a lábaimon, automatikusan helyet adok neki köztük, és éppen akkor áll meg egy pillanatra, amikor izzó tekintetem lassan az emlékeimbe égeti ezt a pillanatot. Ugyanúgy mér végig engem, ahogy én őt; azt hiszem, mindketten sokszor adóztunk hasonló pillanatoknak annak idején a gondolatainkban. Rajta mondjuk két fokkal több ruha van, mint szeretném, de ezen még könnyedén lehet segíteni. Egyelőre kiélvezem a látványt, ahogy fölém hajol és egyik kezével megtámaszkodik a fejem mellett. Tenyerem az arcához ér, ugyanabban a pillanatban vonom magamhoz, amikor ő is az ajkaimért hajol. Szabad keze elindul lefelé a testemen, és bár az agyam pontosan tudja, mi következik, az érzékeim szinte felrobbannak, amikor végre megérint, még ha a fehérnemű anyagán keresztül teszi is. A nyögésem beleveszik a csókba, felsőtestem az övének feszül, a csípőm pedig a simogatással szinkronban mozdul meg ösztönösen. – Megőrjítesz – sóhajtok az ajkaira elkínzott, ziháló lélegzettel. Bár félő, hogy tényleg az őrületbe fog kergetni az édes kínzással, nem állítom meg, inkább átadom magam a gyönyörteljes érintéseknek. Hagyom feltörni az élvezet hangjait is, bár a bőrébe mélyedő ujjaim, a szaggatott légzésem és a megfeszülő testem is ékes bizonyítékát adják, hogy mit ébreszt fel bennem. Csak azt nem hagyom neki, hogy eltávolítsa rólam a bugyit is - még. Ahhoz aránytalanul sok ruha van rajta. A vállainál fogva fordítok a helyzetünkön, hogy én kerüljek fölé, egyik kezemmel megtámaszkodom az ágyon, majd egy forró csókkal elbúcsúzom az ajkaitól. Másik kezem gyengéd erőszakkal billenti kicsit félre a fejét, hogy hozzáférjek a nyakához, miközben a hajamat egy mozdulattal a másik oldalra dobom, hogy ne legyen ott mindenhol. Nem kínzom sokáig, ahhoz mindketten túlságosan fel vagyunk már tüzelve, de nem sajnálom az időt, hogy az ajkaim is végigkóstolhassák a bőrét, ahogy lassan lefelé haladok a testén. A csókjaim elidőznek azon az őrjítően szexi vonalon a csípőjénél, miközben végre megszabadítom őt is a nadrágjától. Egy pillanatra felnézek, tekintetem megkeresi az arcát; látni akarom azt a pusztító vágyat a szemeiben. Ezúttal már én is ragadozóként mászok vissza fölé, és miközben ajkaim újra megkóstolják az övéit, egyik kezem lesimít a hasán és átjut az alsónadrág pereme alatt is, hogy aztán a vágya köré fonhassam az ujjaimat.
Nem pazaroljuk az időt a szavakra. Olyan éhesen kapunk egymásért, mintha az elmúlt három évben csak ezen járt volna az agyunk, nem csak abban az öt napban. Az emeleten a roppanás után bele kuncog a csendbe, s míg kiveszek a zsebemből minden idegesítő hülyeséget, hagyom, hogy kinézelődje magát. Utána már magamnak követelem figyelmét, tüzes pillantását, és édes ajkát. Hamar megszabadulunk a pólómtól, és míg én ajkait, élvezem, ő végig kutat puha ujjaival. Érintésére megfeszülök, és amikor ahhoz a heghez ér, érzem, ahogy elmosolyodik. Egy pillanatra kis mosollyal nézek fel rá, mintha csak tudnám mit gondol, de aztán magam is felfedezésre küldöm kezeim. Ujjaim alatt hevült bőrén megérzem a hegeket, és amíg nekem elvétve van egy-kettő, addig neki többet tapintok ki. Régebben ezt megkérdőjeleztem volna, de végre ismerve őt már nem csodálkozom rá ezekre. Lehúzva róla a ruhát meglátom a vállán lévő viszonylag friss sérülést, és elkönyvelem magamban, hogy azon a részen finoman kell vele bánnom. De csak azon. Miután kebleire tapadok, ő sem finomkodik, és végre meghallok tőle egy kellemes nyögést. Fél kézzel megtartom hátát, ahogy megfeszül, magamhoz is húzom, másik kezemmel csípőjét ragadom meg, hogy szorítsam magamhoz, miközben az enyémre mozog. Pár pillanat után elengedem csípőjét, szabad kezemmel a másik melléhez nyúlok fel, hogy azt se hagyjam ki a kényeztetésből, és egy buja markolás után érzékeny részét finoman morzsolhassam ujjaimmal. Végül meg állít, ahogy hátra húzza a fejem, és rá emelem a vágyakozó tekintetem. Hevesen kap ajkaim után, és ezt a felfűtött csókot nem vagyok rest viszonozni, miközben érzem, hogy vállaimra támaszkodva hátra nyom. Izmaimat megfeszítve lassan engedem le magunkat az ágyra, kezeim fedetlen bőrét simítják, míg fel nem ül, és kicsit hátrébb helyezkedik. Felkönyökölve, mint valami vadállat, fújtatva figyelem, ahogy lenyúlva az övemet kezdi bontani. Nem állítom meg, inkább addig csodálom izmos testalkatát, ahogy terpeszben rajtam ül, kerek kebleit, arcát, és ugyan abban a mélységben lévő, ködös szemeit, mint amilyen most nekem is. Amikor az övet kikapcsolja, annak csatját megfogva húzom ki a nadrágomból és dobom a földre, hogy a továbbiakban ne tudjon zavarni. Kettőnk közül talán én lehetek türelmetlenebb, mert nem igazán várom meg, hogy mit csinál ezután, a magam dolgára koncentrálok, az sem baj, ha a nadrágom még így marad. Oda nyúlva én is övét, gombját bontogatom, és ha sikerült, akkor felülök, és fenekére fogva állok fel vele ismét. Lábára állítom, aztán csókot hintek ajkára, nyakára, lehajolva kebleire, és egyre lejjebb. Letérdelve lehúzom róla a nadrágot, hasát és combját sem hagyom csókok nélkül. Felkelve megvárom, míg kilép a nadrágból - legalább is az egyik szárából biztos, a másikhoz nem feltétlenül van türelmem -, és felkapva könnyed testét a háta és térdei alá nyúlva, az ágyra fektetem őt. Fölé helyezkedek, kezemmel úgy igazítom lábait, hogy azok közt legyek. Egy pillanatra állok csak meg, mert ez azért régen sokszor a fantáziámban szerepelt, és most jól az agyamba is vésem ezt a pillanatot, ahogy alattam fekszik, éjszaka színű haja finoman szétterülve, csupasz bőre pedig hevülten vár. A pár pillanatnyi nézelődés után balommal mellétámaszkodok, oda hajolva forró csókot adok ajkaira. Másik kezemmel végig simítom testét lefelé, majd kicsit helyezem lábát, hogy könnyebben hozzá férhessek hozzá oda lent. Egyelőre nem nyúlok a fehérnemű alá, de ujjaim kicsit sem visszafogottan fedezik fel az érzékeny pontjait, finom simogatás közben.
Vendég —
Axel & Aviva
Igazából nem is tudom, miért áltattam magam azzal, hogy van esély ennek nem megtörténni. Már annak idején sem bírtunk magunkkal, és csak valami csodának volt köszönhető, hogy végül mégis megálltunk, de az igazság ezúttal Axelnél van: most nincsenek szabályok. Illetve lehetnének, de miután világossá válik, hogy valójában nem is akarok ellenállni, gyorsan kiradírozom őket. Más okok miatt nem kell aggódnunk - én ismerem az ő elveit és talán ő is kitalálta, hogy az én életem soha nem a kötöttségekről szólt, sőt, minden azok ellen volt. Persze, ő több egy kósza numeránál, de nem azért, mert magamhoz kötném, hanem azért, mert emberileg fontossá vált nekem. Ettől viszont még tagadhatatlanul meg kell egymást szabadítanunk a köztünk feszülő szexuális frusztrációtól, és már az emlékeim alapján is biztosra vehetem, hogy ennek nagyon élvezetes módja lesz majd. Amikor pedig az ölébe húz és újra megcsókol, ezt csak a még jobb irányba kell átértékelnem. Már a csók hevén is érződik az a bizonyos befejezetlen ügyünk, de ahogy velem az ölében feláll és elindul afelé a bizonyos szoba felé, nem átallok belekóstolni a nyakába sem, még ha ezzel érezhetően meg is nehezítem a dolgát. Hallom az ajtó nyitódását, de nem nézek azonnal körül a szobában, inkább újra megcsókolom, de amikor leülne velem az ágyra és valami roppan a farzsebében, halkan belekuncogok a csókba. Elengedem egy pillanatra, hogy meg tudjon szabadulni a zseb tartalmától, ezt a pár másodpercet használom ki, hogy rajta kívül mást is lássak, de meg sem lepődök a kék színen és azokon a plakátokon, amiket van időm kiszúrni, mielőtt visszatérne hozzám. A szobába csak lágyan szűrődik be a fény, és így a szemei ismét a viharos éjszakai tengerre emlékeztetnek, én pedig hagyom, hogy magukkal ragadjanak. Megszabadítom a pólójától, aztán hevesen viszonzom a csókját, miközben kezeim felfedezik a forró bőrt és az alatta megbúvó izmokat. Kitapintok a bőrén néhány heget is, és egy gondolattól vezérelve egyik kezem lefuttatom a vállán, hogy megtaláljam a felkarján azt a heget, aminek az eredete annak idején majdnem ugyanide vezetett. Belemosolygok a csókba és élvezem a gondolatot, hogy végül mégis be tudjuk fejezni, amit elkezdtünk. Ő sem tétlenkedik, ujjai végigsimítják a combjaimat, aztán bejutnak a felsőm alá, hogy forróságot és apró kis szikrákat gerjesszenek mindenütt, amerre járnak. Az én bőröm sem szűkölködik hegekben, a bal vállamon viszonylag friss a múltkori báros jelenet emléke, de most, hogy ismeri az előéletem egy bizonyos részét, nem is kell magyarázkodnom; a hajón érdekesebb lett volna kimagyarázni mindezt. Az érintése ott van mindenütt, a hasamon, a hátamon, az oldalamon... vágyakozó borzongás fut végig rajtam, ahányszor csak hozzám ér. Engedelmesen emelem fel én is a kezeimet, a pólót és a pulóvert egyszerre húzza le rólam, amin csak mosolygok. A testemnek egyébként sincs most szüksége más melegítőre. Ajkai rögtön birtokba veszik a melltartó által nem fedett bőrfelületeket, halk sóhajjal túrok bele a hajába az érzésre. Nem sokáig hagyja viszont rajtam a fehérneműt, és amikor kikapcsolja a hátamon, lecsúsztatom a kezeimen a pántokat és hagyom a földre esni. A sóhajom hamar halk nyögéssé fajul, amikor folytatja a megkezdett ostromot az ajkaival, ezúttal már bevetve a nyelvét is. A hátam ívbe feszül a karjaiban, lehunyom a szemem, a hajában felejtett ujjaim megszorulnak a tincsei körül, másik kezem ujjai a válla bőrébe vájnak. A csípőm az övének feszül, ami újabb nyögést csal elő a torkomból. A testemben érzett forróság kezd kibírhatatlan lenni, az édes kínzás az őrületbe kerget. A haját markoló ujjaimmal emelem fel a fejét, ajkaim heves vágyakozással kapnak az övéi után. Egy határozott mozdulattal döntöm le a hátára, de az ajkait nem engedem el. A csípőm vágyakozón modul meg az övén, de aztán egy kis időre megszakítom a csókot. Felülök és engedélyezek magamnak néhány másodpercet, míg elégedett, vágyakozó mosollyal végigmérem, aztán egy kicsit lejjebb csúszok, hogy elkezdjem kibontani az övét.
Igazából már nem nehéz kitalálni, mi fog történni. Régen is egymásnak estünk a hajón, szinte elkerülhetetlen volt, hogy ez most is így legyen. Ez akkor kezdett egyre jobban megfogalmazódni bennem, amikor megint neki álltunk viccelődni és "udvarolni", egymás agyát húzni. Kétségtelen, hogy az ilyen jóleső játékok azért általában elég egyértelmű kimenettel végződnek, így nem aggódtam, hogy hová jutunk ma. A kérdés az volt, hogy mikor. Erre pedig nem kellett olyan sokat várnom, hogy majd megakarjak kergülni tőle. Az apákkal kapcsolatos téma terelés majdnem hatásos volt, de őszintén szólva annyira részeg vagyok már az italtól és tőle is, hogy egyszerűen nem tudtam magamban összerakni a dolgokat. Mindenesetre baj abból nem lehet, ha elnézek majd a bárba, Aviva úgy is röviden közli, hol találom. Utána végre rá koncentrálhatok, és az elmaradt ügyünkre, amely napokon át kínzott minket. Nem hiszem, hogy újra kell említenem a nőnek, hogy milyen elvek alapján élek, és hogy élvezem az életet. Nem félek attól, hogy többet gondol a dologba annál, mint ami, így némi türelmetlen érzéssel invitálom meg a hálómba, és csókolok nyakára. Ennek - és markolásom - nyomán feltör belőle egy sóhaj, míg a hajamba túr, de ezzel nem vagyok még elégedett. Többet akarok. És többet is fogok kapni. Az ölembe húzom, ő pedig kényelmesen elhelyezkedik rajtam. Csak pár pillanatig figyelem a furcsa, de rendkívül szép szemeit, mielőtt magamhoz vonnám egy olyan forró csókra, amely méltó a régi időkhöz. Miután átölelte nyakam, felkelek vele. Érzem, ahogy lábait körém kulcsolja, hogy tudja tartani magát, bár nem érzem őt nehéznek. Míg a lépcsőhöz sétálok, élvezem édes ajkait, aztán próbálok a lépteimre koncentrálni, míg fülem alatt, és a nyakam csókolja. Az érzésre légzésem hevesebb lesz, kezeim fenekébe marnak miközben tartom. Az emeletre óvatosan megyek fel vele, azért érzem fejemben az alkoholt, és inkább megyek biztosra, minthogy gyorsan feljussunk. Fent a középső szobához lépek, fél kézzel elengedve nyomom le a kilincset és lököm be az ajtót régi lakomba. Az ajtó lendületesen koppan a falon és nyikorogva táncol vissza félig nyitott állapotba, de én addigra már beljebb is sétálok vele a sötétben. A szoba tiszta, és természetesen kék színekben pompázik. A falakon még ott vannak régi plakátjaim a Nat Geoból. Hajók és az óceán. A kék falakat fekete bútorok emelik ki, és valahogy érződik rajta, hogy majd 25 éves koromig itt éltem. Mondhatni nosztalgikusan ülök le az ágyra a nőt ismét az ölembe ültetve.... aztán egy halk roppanásra bosszúsan állok is fel egy pillanatra, hogy a farzsebemből a pénztárcát és a telefont kivéve azt türelmetlenül dobjam az éjjeli szekrényre. Azután vált ismét ideges tekintetem vissza abba a ködös, másvilágban lévőre, mikor végre visszafordulhatok hozzá, helyet foglalva vele. Nem szórakozik ő se, amint látom, hogy a pólómért nyúl, engedelmesen felemelve a kezeim hagyom, hogy megszabadítson a ruhadarabtól. A múltkori állapothoz képest talán kicsivel van csak több heg rajtam. Köztük a felkaromon lévő lövés helye is ott van még. Ezeket érezheti rajtam, hiszen alaposan végig tapogat, ujjai nyomán pedig kellemesen megborzongok. Hevesen hajolok ajkáért, hogy mély francia csókkal tüzeljem őt, kezeim végig járják combjait, aztán felcsúszva ruhája alá kúsznak azok. Most én vagyok, aki kiélvezi a másik testének érintését. Hasát, hátát is végig járom, egyik kezem még a melltartója alá is becsúsztatom egy simítás erejére. A türelmem persze már fogyóban, így most rajtam a sor, hogy pulóverét és pólóját egyszerre húzzam le róla. Fog a franc ennyi ruhával egyenként foglalkozni. Miután a földre dobom ezeket, ajkaim végig járják az elém táruló halmokat. Egyik kezem a hátára kúszik, és fél kézzel kapcsolom ki a melltartót hátul. Ahogy lecsúszik róla a finom kelme, ajkaimmal és nyelvemmel nem is vagyok rest kényeztetni az elém táruló kebleit.
Vendég —
Axel & Aviva
Látom a szemeiben, hogy ő is fel tudja még idézni azokat a pillanatokat a kabinban. Nekem sem nehéz, igencsak maradandó és visszatérő emlék maradt, ami ugyan megnehezítette az utána következő együtt töltött napokat, de nem hiszem, hogy egyikünk is megbánta volna. Abból ítélve pedig, amit mond, neki is lehet a történtek után egy amolyan van egy befejezetlen ügyünk érzése. Bennem határozottan felrémlik a dolog, pedig az az igazság, hogy ami engem akkor távol tartott volna attól, hogy ilyesmibe bonyolódjak vele, az valamilyen szinten még most is fennáll. Persze, most már ígyis-úgyis világossá tette, hogy amennyit tud, annyit igenis segíteni fog, de nem tudom, mennyire jó ötlet összekeverni a kettőt. Mindig azon voltam, hogy elválasszam egyiket a másiktól, de... Nos, igen. Ameddig így néz rám, így mosolyog és így érint, addig nehéz lesz kitartani emellett. – Ezt jó tudni – mosolyodom el lassan és sokatmondóan. Eszemben sincs elhúzódni tőle vagy ellökni a kezét, pedig ha tényleg, igazán ragaszkodnék ahhoz, hogy csírájában fojtsuk el a köztünk fellelhető feszültséget, akkor azt kellene tennem. Inkább a bárban történtekkel kapcsolatos gondolataimat használom fel figyelemelterelés gyanánt, és talán működne is, ha nem lennénk egy kicsit már spiccesek és nem pattognának a levegőben a szokásos szikrák köztünk. A következtetése mindenesetre őszinte nevetést csal elő belőlem, és amikor ugyanazzal magyarázza a dolgot, amire én is gondoltam, csak egyetértőn mosolyogni vagyok képes. – A központban, Jekylls a neve – felelem, bár gondolatban már félig elengedem a témát. Mintha jelentőségét is veszítette volna a dolog, pedig még piszkálja egy kicsit a gondolataimat, hogy mi lenne, ha Axel jelenlétére is hasonlóan reagálna. Persze, sokkal azzal sem lennénk előrébb, csak az derülne ki, hogy a zagyvaság valahogy mégis igaz lehet. Abban mindketten egyetértünk, hogy a vodkának egyelőre jobb helye van az üvegben, de azt hiszem, akkor már egyikünk sem arra figyel igazán. Megpróbálhattam elodázni az elkerülhetetlent, de az alkohol ugyebár oldja a gátlásokat és a józan gondolkodást is... és az az igazság, hogy nem is igazán akarok azoknak engedelmeskedni. Addig legalábbis biztosan nem, amíg így néz rám; nem húzza el a karját és egyfajta elégedettség csillan meg a szemeiben. Engedelmeskedem a vágynak, hogy ismét megérintsem, pont úgy, ahogy legutóbb, de ez most mégis más, mert tudom, hogy a döntés csak a mi kezünkben van. És amikor a fülemhez hajol, már tudom, hogy felesleges gondolkodni. A suttogása, a nyakamat simogató lélegzete és a szavaiban rejlő ígéretek önmagukban elegek lennének a testemen végigfutó vágyhoz, de amikor az ajkai a nyakamhoz érnek, a combomra simuló ujjai pedig ezzel egy időben mélyednek a bőrömbe, egy vágyakozó sóhaj is utat nyer magának. Tenyere végigfut a combom mentén, aztán átvándorol a másikra, miközben az én nyakán felejtett ujjaim beletúrnak a hajába a tarkóján. Nem kell különösebb ösztökélés ahhoz, hogy az egyik lábamat átvessem az övéi felett, ezzel tökéletesen az ölébe helyezkedve. Az eddig tétlenül maradt kezem az arcára simul, hagyom magam néhány pillanatra elveszni a szemében, de aztán eszemben sincs ellenállni a csókjának. Ezúttal meg sem próbálunk akadályt állítani a dolgok alakulásának útjába. A csókja édesebb, mint amire emlékeztem, de nem is hiszem, hogy ezt az érzést puszta emlékek képesek lennének visszaadni. Mindkét karomat a nyaka köré fonom, és amikor feláll velem az ölében, igyekszem egy kicsit rásegíteni, én is megtartani magam, nem mintha úgy tűnne, hogy szüksége van rá. Valahol félúton szakítom el az ajkaimat az övéitől, de csak azért, hogy áttérhessek velük a nyakára és a füle alatti érzékeny területre. Az illata szinte megőrjít, és tudom, hogy valószínűleg tényleg megőrültem volna, ha most is megpróbálok megálljt parancsolni ennek. Nem tudom, mik a céljai, hogy rögtön az ágyhoz akar-e lépni vagy megelégszik azzal is, ha beérünk a célba vett szobába, de az biztos, hogy én az első adandó alkalommal, amikor a kezeim szabaddá válnak, rögtön lefoglalom őket azzal, hogy a pólója aljáért nyúljak. Nem vesztegetem az időt, rögtön elkezdem felgyűrni az anyagot és arra ösztökélem, hogy emelje fel a kezeit, aztán át is húzom a fején. Ha nem ő kezdeményezi az újabb csókot, akkor ezúttal én húzom magamhoz, miközben a kezeim felfedezőútra indulnak, újra feltérképezve a felsőtestét, ezúttal sokkal szabadabban, mint legutóbb.
A megoldásra gondolva tőle, most, hogy megtudtam, mivel is foglalkozik, kicsit tényleg morbid, de inkább veszem viccnek, mint valódi ötletnek, egyébként sem látszik rajta, hogy komolyan gondolná. - Szerintem se. - mosolygok. Nem fogom megkérni, hogy tegyen el egy ártatlan embert láb alól, csak azért, hogy vissza tudjak menni a tengerre. Nem vagyok ennyire elvetemült. Abban viszont elég elvetemült vagyok, hogy újra neki álljak flörtölni vele és bemutassam, miként szoktam magamhoz édesgetni a nőket. Nem kell egyébként túl sokat hatni rá, sőt, inkább visszanyal a fagyi és még ő az, aki lázba hoz engem. Az önuralomról beszélve nem nehéz visszaidézni azt a régi esetet, elég mély nyomot hagyott bennem, mert napokon át nedves álmaim voltak tőle. Az emlékekre kicsit megnyalom kiszáradt ajkaimat. - Tudod mi a legjobb? Hogy most senki kedvéért nem kell visszafognunk magunkat. - mondom a combját érintve finoman, incselkedve vele egy kicsit. Legalább is addig biztos, amíg fel nem hozza az apa témát, az egy kicsit kidob a hangulatból, de legalább megnevettetem őt, így vigyorogva figyelem, ahogy széles mosollyal rám tekint. - Mentségemre szóljon, nehezen tudok koncentrálni ezekre az ital, meg egyéb biológiai késztetések miatt. - vigyorgok tovább, aztán azt mondja, hogy az a fazon nem is ismeri az apját, és arról nem is személyként, hanem valami tárgyként, vagy szörnyként beszélt. Kicsit ráncolom a homlokom, és próbálom összepárosítani ezt az én életemmel. Anyám mindig is egy istenhez hasonlította őt, de kétlem, hogy itt ilyesmiről volna szó. - Hol van ez a bár? - kérdezem, mert hát abba nem telik, hogy kérdezzek én is néhányat. Legrosszabb esetben iszok egy kört valamiből, aztán már ott sem leszek. A sör mindkettőnknél elfogy, de a vodkát még felajánlom Avivának, hátha kéri, azonban ő is elutasítja, mire elmosolyodom. - Akkor megisszuk azt a pohárnyit később. - mondom, és figyelem, miként dönti hátra a fejét kényelmesen a karomra. Nem akarom azt mondani, hogy bevált a tervem, de azért azt se mondom, hogy nem számítottam ilyesmire. Arra viszont talán igen, amikor felteszi a kérdését, és ahogy hozzám ér, ismét beszűkül a világ számomra. Csak nézem játékosan csillogó szemeit és a mosolygó ajkait. Az enyémet érő érintés épp olyan, mint legutóbb, de ahogy említettem, most nincs semmilyen szabály, amely közénk áll, épp ezért nem is áll szándékomban finomkodni, vagy visszafogni magam. - Menjünk fel, és megmutatom, miről maradtál le legutóbb... - mondom hozzám közelebb lévő füléhez hajolva. Ezután nyakába csókolok, combján lévő tenyerem épp olyan vágyakozón mar combjába, mint anno a fenekébe. Ha nem ellenkezik, az lassú mozdulattal csúszik feljebb a belső combjára, majd a tőlem távolabb lévő lábára. A másikat vissza, a térde felé járja be a kezem, térde alá nyúlva pedig ölembe húzom, segítve őt a nyaka mögött lévő karommal. Még egy pillanatig élvezem a látványt magamon, szenvedélyes csókra invitálom, aztán kezeit nyakam köré fonva, fenekét tartva kelek fel vele a kanapéról. Súlyát pihének érzem, és az a szerencsém, hogy már fejből tudom, mi merre van, különben lehet orra buknék most vele, míg elindulunk.
Vendég —
Axel & Aviva
if you saw my darkest parts the wicked things inside my heart would you run away? or are you the same?
A pszichológus ügyében adott válaszára egy kicsit vissza kell szelídítenem a mosolyomat, mielőtt még komolyan veszi, amit mondok. – Ennek a megoldására inkább nem teszek javaslatot – jegyzem meg, elvégre ez sem olyan probléma, amit ne lehetne elhárítani. Én mondjuk valószínűleg megtenném érte, de kötve hiszem, hogy ő ilyesmire kérne; sőt. Egészen más okból evezünk veszélyes vizekre, amikor egy talán nem is olyan ártatlannak szánt megjegyzés hatására úgy dönt, megmutatja nekem az igazi udvarlási módszerét. A hatása persze nem marad el, de nem is lep meg, emlékszem még, milyen volt, amikor próbára tette az önkontrollomat... és hogy mi lett a vége. A közelsége és a kissé elsötétülő, de nem kevésbé lenyűgöző kék szemei megteszik a maguk hatását ahhoz, hogy a testemen végigfusson egy várakozó bizsergés, még ha az üzenet az is volt, hogy ez csak egyfajta bemutató. Annak azért elég hatásos, de én sem hagyom annyiban, és ahogy a fülébe suttogok, pont jól látom, milyen reakciót váltok ki belőle. Magamba szívom az illatát, aztán elégedetten mosolyogva húzódok vissza, hogy újra láthassam a szemeit, a kérdése és a lábamon érzett érintés viszont tagadhatatlan együttes hatást gyakorolnak rám, a kellemes borzongást a gerincem mentén érzem végigfutni. Meglehetősen nosztalgikus érzés, meg kell hatni, de azért kellemes érzés a tudat, hogy van, ami nem változik. – Azt hiszem, azt is leteszteltük már egyszer, mi lesz a vége ha szembeállítjuk veled az önuralmamat – mosolyodom el, de eszemben sincs eltávolítani a simogató ujjakat a lábamról. Egyszer már alul maradtam, és nincs kétségem, hogy ez újra megtörténne, amihez egyébként még a szobájába sem kellene felmennünk. Mégis, egyelőre megpróbálok erős maradni, mert nem vagyok biztos benne, hogy éppen vele kellene belebonyolódnom ilyesmibe, még akkor sem, ha a testem - és a bennem dolgozó alkohol - egészen más üzeneteket közvetít felém, különösen, hogy a kezét még mindig nem húzta el és nekem sincs indíttatásom arra, hogy eltávolítsam onnan. Egy olyan témával próbálom elterelni a figyelmem, ami talán hatásos lehet... és esetleg fontos is. Az apasággal kapcsolatos véleményemre csak mosolyog, de én sem forszírozom a témát, hiszen ez olyasmi, amit neki kell éreznie és tudnia. Egyébként is álszentség lenne, ha pont én papolnék a családalapításról, aki a lehető legtávolabb állok az ilyesmitől, minden lehetséges értelemben. Az okfejtésem mindenesetre még szerintem is elég zavarosra sikeredik - persze maga az alig létező tudásom is zavaros még ezen a téren, ezért talán nem meglepő a dolog -, de amikor levonja a maga következtetését a zabigyerekekről, kitör belőlem a nevetés. – Ha ezt szűrted le abból, amit elmondtam, akkor kevesebb értelme volt a mondatoknak, mint az én fejemben tűnt – ingatom a fejem, de még mindig szélesen mosolygok, így biztos lehet benne, hogy egyáltalán nem vettem magamra a dolgot. – Egyébként nem mondta meg – rázom meg a fejem. – Ez volt a legfurcsább az egészben, hogy mintha nem is tudta volna igazán, ki az. Nem is a "ki", hanem a "mi" kifejezést használta, aminek mondjuk végképp nincs értelme. – Homlokráncolva ürítem ki az utolsó kortyot is a sörösüvegből, és inkább úgy döntök, talán jobb is napolni a dolgot. Ameddig én sem látok tisztán ezen a téren, felesleges ezen túráztatni magunkat. – Az előző zagyvaság után még vodkát itatnál velem? – nevetem el magam. Követem a pillantását és meg kell állapítanom, hogy azért így is jócskán a végére jártunk az itteni készletnek. – Nem, köszönöm, szerintem ha azt a maradékot megpróbálnám meginni, én is az asztal alatt kötnék ki – válaszolom meg végül a kérdést is. Nem érzem magam különösebben részegnek, de azért ott van az a kellemes tompaság a fejemben, amit alapvetően soha nem engedek meg magamnak, de ez a helyzet már egyébként is... kivételes volt. Kényelmesen hátradöntöm a fejem, és bár az eredeti szándékom a kanapé párnáját célozta, rájövök, hogy Axel keze még mindig ott van, így tulajdonképpen arra dőltem rá. Én mondjuk nem bánom, de ha akarja, hagyom, hogy kihúzza a karját a fejem alól, mielőtt oldalra dönteném a fejem és mosolyogva tanulmányozni kezdeném az arcát. – Szóval, mi a terved? Most, hogy kellemesen elzsibbasztottál az alkohollal, el is tűnsz? Vagy előbb a szobádat mutatod meg és csak azután válsz kámforrá? – Végig mosolygok és a szemeimból is láthatja, hogy nem gondolom teljesen komolyan a szavaimat, legalábbis nem a taktikáit próbálom becsmérelni; talán én magam is alkalmazom az ilyesmit. A tőle távolabb eső kezem mindenesetre felfedezőútra indul, a tenyerem finoman a nyakára simul, hüvelykujjam pedig ismerős utat jár végig az álla vonalán és az ajkai mentén. Van, ami tényleg nem változik.
Csendben mosolygok rá, míg beszél és elhiteti velem, hogy még sem vagyok őrült, ő is mosolyog közben, mintha egymás tükörképe lennénk. Egyébként is erős nőnek tartom, de azután, amit mond, talán egy kicsit nő is a szememben. Arra meg főleg, hogy ez az első ütése volt. - Első? Azt a mindenit. - lepődök meg őszintén. Azért ez tényleg nem semmi. Mi az akadémián mondjuk boxzsákot használtunk. Amikor felajánlja a pszichológusi igazolást, halkan elnevetem magamat. - Dedikált orvosunk van, de sose fogom elfelejteni, hogy felajánlottad. - mondom hálásan, és tényleg jól esik, amit mond és amit felajánl, még akkor is, hogyha ez inkább egy vicc volt, mint komoly terv. Leonon kívül nem is igazán volt más olyan ember, aki ilyesmire képes lett volna értem, és emiatt még jobban megbecsülöm a nőt. Amikor az udvarlási szokásom mutogatom, számítok arra, hogy tudok hatni rá, bár sokkal jobban veszi ezeket, mint más nők. Ő nem olvad el tőlem, de szintén látom szavaimra azt a csillogást a szemeiben, amit általában ki szoktam váltani. Az érdekes az, ahogy minderre reagál. Elvigyorodom a megjegyzésére, mert be is vallja azt, amit látok rajta, viszont ahogy a fülemhez hajol és bele suttog, teljesen megborzongok, még a karjaimon is látszik, ahogy ki libabőrösödöm. Ugyan leengedem a kezem, hogy megtörjem ezt a játékot, de hiába, mert az érzés bennem még is megmarad. - Fölmenjünk a szobámba? - kérdezem, leengedett kezem ujjbegyei leheletnyien megérintik a lábát a térde felett. Kicsit elvonja a figyelmemet a téma, amelyet felhoz, és ahogy mondja a saját tapasztalatait és a történeteit, meg hogy jó apa lehetnék a munkám ellenére, de ezt csak megmosolygom, mert az anyám is állandóan ezt állítja, de nézzük meg Leon esetét, aki két gyereket és egy feleséget hagyott hátra. Nem hiszem, hogy a magamfajtának jó családot alapítani. Az utána mesélteket nem igazán tudom össze kötni a saját apámmal. - Ha ismeri az apádat, miért nem mondta el, hol találod? Vagy megmondta? Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy ez hozzánk hogy jön. Mármint...szerinted oda járnak a zabigyerekesek? - kérdezem ismét kicsit viccelődve, míg ujjaim - ha csak nem jelzi ennek kellemetlenségét - még mindig térde felett cirkálnak a combján, leheletnyien érintve őt. - Töltsek még neked vodkát? Nekem lehet elég volt mára, mert a végén tényleg összecsuklok majd. - pillantok a majdnem kiürült üvegre. Ketten azért elég gyorsan el tudtuk fogyasztani, főleg, hogy egy-két decit sikerült azért kitölteni és meginni.
Vendég —
Axel & Aviva
if you saw my darkest parts the wicked things inside my heart would you run away? or are you the same?
Csak néz rám a nagy, hálás szemeivel és mosolyával, miközben kifejtem, miért nem vagyok hajlandó őrültségként könyvelni el azt, amit mondott, és ettől nekem is mosolyognom kell, pedig komolyan beszélek. Persze, ha ennyire bizonytalanul adta elő a dolgot és ennyi kutatómunkát fektetett a felderítésébe, eddig nem sokan hihettek neki. Azt nekem is be kell látnom, hogy nem tudnék rá magyarázatot adni, de egyszerűen nagyobb képtelenségnek tűnik, hogy ilyesmit találjon ki. Előhozakodok a saját példámmal - amiről nyilván kitalálja, hogy rólam szól -, a válaszát hallva pedig halkan elnevetem magam. – Életem első ütése volt – teszem hozzá, hogy árnyalhassam kicsit a képet. Most már persze gyerekjáték valakit puszta kézzel kiütni, hiszen tudom, mivel és hova üssek hozzá, de ott és akkor még fogalmam sem volt erről. Felidéződnek bennem az emlékképek, amikor ugyanolyan szenvedéllyel kezd beszélni a tengerről, mint régen, és meg is osztom a gondolataimat ezzel kapcsolatban. Örülök, hogy érti, amit mondani akarok a viharral kapcsolatban, a terápiás résznél viszont cinkosan rámosolygok. – Akarod, hogy szerezzek magamnak pszichológusi papírokat valahonnan? – kacsintok rá. Persze azt is megértem, hogy mindenki az érdekeit akarja nézni, és tényleg nem én vagyok ebben a témában a szakember, de ha az Axellel kapcsolatos ismereteimből kellene kiindulni, pszichológiából szerzett diploma ide vagy oda, a tengertől való eltiltást húznám le először a listáról. Egy ártatlan üveg sörből pedig sikerül egészen más témát csiszolnunk. Oké, aláírom, enyém volt az első megjegyzés, de ő is tagadhatatlanul gyorsan felveszi a kesztyűt velem szemben. És bár eleinte igyekszem magam lehűteni a sörrel - ami mondjuk a fejemben már nagyon is érezhetővé váló kellemes érzéssel párosítva nem feltétlenül jó lehűtési taktika -, a dicsérő szavak hallatán nem tudok megállni egy kicsit ártatlanabb megjegyzést. A nevetése hallatán először nem is sejtek rosszat, de aztán megcsillan valami a szemében, és amikor megszólal, sejteni kezdem, hogy jó kis csapdát állítottam magamnak. Nem mintha panaszkodnék, amikor egy gyors modzulattal közvetlenül mellém varázsolja magát, úgy, hogy a lábaink is összeérjenek. Az egyik kezét átveti mögöttem, a másikat pedig az arcomhoz emeli, egy ujjával finoman megsimítva az arcbőrömet, és közben olyan mélyen a szemembe néz, hogy most biztosan elpirulnék, ha a szende típushoz tartoznék. Fából viszont én sem vagyok, és be kell látnom, hogy nagyon jól csinálja, amit csinál. – Veszélyes vagy – suttogom magunk közé, miközben sokatmondó mosolyra húzom a számat. Fogadni mernék, hogy ezzel a mosollyal és ezzel a nézéssel nagyon sok mindent el tudott már érni az életben. Nekem sem kell viszont a szomszédba mennem egy kis bátorságért, ezért mielőtt még megtörhetné a pillanat varázsát, a füléhez hajolok, szándékosan úgy, hogy a bőröm egy rövid pillanatra az övéhez érjen. – Tényleg az anyád kanapéján akarsz elcsábítani? – búgom a fülébe. Mintha azt mondta volna, még egyáltalán nőt sem hozott ide. Mosolyogva ingatom a fejem, amikor megtöri a pillanatot, bár nem húzódik távolabb, amit egyáltalán nem bánok. – Biztos vagyok benne, hogy az a nézés sok... helyre bejuttatott már – vigyorodom el leplezetlenül, szándékosan nem másítva meg a szóhasználatot. Nem mintha tagadnám, hogy engem is sikerült már egyszer megszabadítania az önuralmamtól; biztos vagyok benne, hogy most is ugyanúgy képes lenne rá. Mégis kénytelen vagyok egy kicsit elterelni a témát, bár az első megjegyzésére muszáj felnevetnem. – Ha mindketten apai ágon örököltük a szemünk színét, talán nem kell DNS vizsgálat – mosolyodom el szélesen. Hallgatom, amit az apjáról mond, és bár ez nem teljesen vág össze a saját tapasztalataimmal, valahol mégis... találónak érzem. Nem csodálkozom az apja iránt érzett haragján, minden joga meg is van ahhoz, hogy így érezzen azok alapján, amiket megoszt velem. Amikor viszont ebből vezeti le a magáról alkotott képet, megrázom a fejem. – Tőle függetlenül te még lehetnél jó apa. A munkád talán tényleg nem kifejezetten családbarát, de nem ez, és főleg nem az apád határozná meg, te hogyan viszonyulnál a saját családodhoz – mosolygok rá. Egyszer még benne is megérhet a vágy egy család iránt, és akkor úgyis mindenáron más és jobb akar majd lenni, pont a tapasztalatai miatt, de ezt a kérdést már ráhagyom, hiszen neki kell majd tudnia, higy eljön-e ennek az ideje. – Nemrég volt egy érdekes... élményem – kezdek bele a válaszba. – Akkor találtak meg először itt, de amatőröket küldtek a nyakamra. Az egyetlen előnyük a létszám lett volna, de nem lehettek valami okosak, mert egy emberekkel teli bár kellős közepén gondolták legjobbnak az időzítést. De nem is ez a lényeg, hanem aki végül kirakta őket onnan, a bár biztonsági embere. Nagyon... furcsa volt az egész. – Tartok egy kis szünetet, mert a teljes képhez át kell eveznem a személyes érintettségemre. – Azért jöttem ide, mert körülbelül egy éve találtam egy levelet az anyámtól. Nem tudom, mikor írta, és hogy valaha oda akarta-e adni, de ebben a levélben bevallotta, hogy nem az az apám, akit annak hittem. Azt mondta, jöjjek ide és keressem meg, mert – idézőjeleket rajzolok a levegőbe a szó szerinti idézethez – sok mindenre választ kaphatok. És az a biztonsági fickó a bárban, akivel soha életemben nem találkoztam, ugyanezt mondta. Nem úgy, mintha ő lenne az apám, ahhoz egyébként is túl fiatalnak nézett ki, de... mintha tudta volna. És az egészet összefüggésbe helyezte azzal, ahogy elbántam a támadóimmal. – Zavartan felnevetek a monológ után és megrázom a fejem. – Ne haragudj, ez most valami szörnyen zavaros maszlagnak tűnhetett. Az a lényeg, hogy valamiért minden az apámhoz köti ezeket a furcsa dolgaimat és eltűnődtem, ez nem lehet-e valami közös vonás, ha érted, mire gondolok. Nem mintha ettől magyarázatot nyerne bármi – vonok meg a vállam. Most tényleg olyannak tűnhetek, mint aki már túl sokat ivott.
Furcsa, hogy ő egyáltalán nem úgy kezdi ezt az egészet, mint mások. Komolyan mondom, egészen meg is hatódok attól, amit kérdez, amit mond, amire rá mutat. Csendesen hallgatom, hogy miért nem tartja a lehetetlent még is lehetetlennek, és én meg csak állok, bámulom őt hálás tekintettel, és mosollyal, és egyszerűen nem tudom, mit mondjak. Akkor változik meg kicsit meglepettre a tekintetem, amikor példákat hoz fel, és ahogy nem tekint rám, egyértelműen magáról beszél. Nem most jöttem le a falvédőről. - Akkor erősebb vagy, mint hittem. - mondom ezt egy büszke mosollyal, leleplezve, hogy azért tudom, kire gondol, és ezzel jelzem is, hogy azért eddig se tartottam átlagos, gyenge nőnek, de most már komolyan nem. Jól esik a példa, mert habár szerintem egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valaki egy métert repüljön, értem, hogy mire gondol. A tengerről beszélve valahogy megért engem, jobban mint más, és amikor azt mondja, hogy "nem ő volt", akkor azzal valahogy egyet tudok érteni. - Igen, végül is ő korbácsolta fel. - értek egyet kis mosollyal. A terápiáját hallva halkan elnevetem magamat. - Bárcsak ők is így gondolják. De persze tudom, hogy az én érdekeimet nézik, de nem tudják, hogy ezzel képesek kínozni. . - mondom nyugodtan. Tényleg nem haragszom rájuk, de amit ők gondolnak az nem feltétlenül egyezik azzal, ami nekem jó. Elvigyorodom, amikor megmondja, hogy tisztában van azzal, hogy nem zavarna, ha rám mászna. Valószínűleg régen nem így fejeztem ki magam, de el tudom képzelni, hogy azért utaltam rá. Amikor pedig a dicséretre az udvarlást hozza fel, halkan elnevetem magam. - Annak tűnik? Hadd mutassam be, milyen az. - mondom ezt egy ravasz pillantással és kérdés nélkül közelebb ülök hozzá, hogy a lábaink össze simuljanak. Hozzá közelebbik kezem mögé, a háttámlára helyezem, így felé fordulva másik kezem mutató ujjának külső felével kicsit megsimítom az orcáját. Mindezt persze azzal a mélyreható, vágyakozó csillogással teli szemekkel fürkészem hol az ajkát, hol a szemeit. - Most még könnyebb elvesznem a szemeidben... - mormogom halkan kettőnk közé. Csak pár pillanatig tartom ezt, aztán leengedem a kezem arcáról, de ó, véletlenül ott felejtem a kezem mögötte, meg hát nem is ülök vissza a helyemre. - Nálam ez ilyen. - mondom ismét azzal a ravasz mosollyal. Most már egészen kezd a fejembe szállni a vodka is, de még nem fogok a földön mászni tőle. Mondjuk úgy, hogy pofátlanabb lettem az alkoholtól. Persze a következő kérdés meglep és a képekre is tekintek, ahol mindegyikről hianyzik az apafigura. De olyan furán teszi fel a kérdést, mintha tudna róla valamit... - Remélem nem az jön, hogy rokonok vagyunk... - nézek rá viccelődve, aztán kicsit komolyabbra veszem a vonásaim. - Semmit nem tudok róla, de utálom őt. Csak azért jár vissza anyámhoz, hogy gyereket csináljon, de se anyagilag, se nevelésben nem segített neki soha... Először én, aztán majdnem húsz évre rá öcsém... És egyszer se vette a fáradságot, hogy legalább a pofáját megmutassa, az addigra majdnem felnőtt fiának... - mondom ezt, és még megvetőbb a hangom, mint mikor régen a zsoldosokról beszéltem. - Miatta sem gondolkodom komoly kapcsolatban, mert tudom, milyen szar érzés apa nélkül felnőni, én pedig nem akarok azzá válni, aki ritkán haza megy a tengerről, csak azért, hogy egy szűk hetet tölthessen a családjával, aztán eltűnjön ismét. - talán egy kicsit többet mondok, mint akartam, vagy kérdezett, de az alkohol megindítja a nyelvemet. - Miért kérded? - pillantok és végül kíváncsian.
Vendég —
Axel & Aviva
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a bizonytalansága onnan ered, hogy ő maga sem hiszi el, amit mond. Vagy legalábbis megjérdőjelezte magában a történteket valami miatt. Már azon a látványos mozdulatot is majdnem megmosolygom, amivel az égre emeli a pillantását, de amikor hosszas, számokkal - és valószínűleg számitasokkal - alátamasztott okfejtésbe kezd arról, hogy miért őrültség, amit mond, nem tudok elfojtani egy kis mosolyt. Nem azért, mert nem hiszek neki, hanem azért, mert ilyen mélyen beleásta magát ebbe. – Te emlékszel a történtekre? – kérdezem ezt már komolyan, megnyomva egy kicsit a "te" szót. – Valóban lehetetlenségnek hangzik, ezt alá kell írnom. De ha te azt mondod, hogy ott voltál és ez megtörtént veled, én elhiszem neked. Nem hiszem, hogy azért kutattál volna ennyit egy lehetséges magyarázat után, mert képzelődtél. – Teljes meggyőződéssel mondom, amit mondok. Ha a logika oldaláról nézem a dolgot, nem lehet igaza; ha Axel oldaláról nézem a dolgot, nincs okom kételkedni benne. Én pedig fogadtam már el olyan dolgokat, ami a legkevésbé sem logikusak, de biztosan tudom, hogy megtörténtek. – Hogyan magyaráznád azt, ha valaki olyan erősen képes megütni a másikat puszta kézzel, hogy az szinte hátrarepül egy métert és elveszíti az eszméletét? – Nem nézek rá, amikor ezt kérdezem. Tudom, hogy nem kérdezett példát a saját tapasztalataimról, de ha nem mondok neki semmit, azt hiheti, csak meg akarom nyugtatni. – Olvastam teóriákat olyan dolgokról, mint például az adrenalinlöket, de még az sem tenne képessé ekkora erő kifejtésére egy embert. – Pláne em egy nőt, de ezt már nem teszem hozzá. Eszembe jutnak a bárban történtek nem is olyan régről, főképpen az, amit a fickó mondott, és megfogalmazódik bennem egy gondolat, de egyelőre nem merek hangot adni neki. Örömmel és megnyugvással tölt el, amikor érezhetően oldódni kezd a hangulat. Még a fegyveremet is visszaadja, és a bizalomnak ez a fajta gesztusa hálával tölt el, de most nem érzem szükségét, hogy a kezem ügyében tartsam, vagy hogy egyáltalán betöltsem a tárat. Inkább megmosolygom a színpadias esküt, amit Axel tesz a hallgatásáról. Mosolyogva hallgatom, ahogy a tengerről kezd beszélni. Ismét szinte magával ragad az a szenvedély, ahogyan beszél róla, mintha az élete része lenne, mintha az ő része lenne. És bár a tengerhez való viszonyt nem tudom olyan mélységben átélni, mint ő, mégis úgy érzem, hogy értem. – Nem a tenger volt – szólalok meg, egy kis mosollyal nézve rá. – Nem a tenger hibája volt az a nap, hanem a viharé. – Nem tudom, van-e bármi értelme annak, amit mondok, de talán érteni fogja. – Én ugyan nem vagyok pszichológus, de nem hogy nem tiltanálak el a tengertől, de terápiás céllel javasolnám – szélesedik ki a mosolyom. – Enlékszem, már annak idején is csodáltam a tengerhez fűződő kapcsolatodat, és ezt most komolyan mondom. Talán nem igazán válogatom meg a szavaimat, amikor szóba kerül, kit fog először kiütni az alkohol, de amikor rám villantja azt a mosolyt, egészen más okokból kerülök nosztalgikus hangulatba, és hazugság lenne azt állítani, hogy ezt akár egy másodpercig is bánnám. Persze nem ezért vagyunk most itt, de tény, hogy őrzök róla jó néhány... izgalmas emléket is. – Igen, ezt mintha egyszer már kifejtetted volna – kontrázok mosolyogva, de aztán inkább belekortyolok a sörbe, hogy gyorsan le is hűtsem magam, ha már egyszer megállapítottam, hogy nem ezért vagyunk itt. Természetesen eljön az a pillanat is, amikor rákérdez a szemem színére, de láthatóan megelégszik a magyarázattal és elhiszi, amit mondok. Az ő szavaira viszont muszáj mosolyognom. – Még a végen azt fogom hinni, hogy udvarolsz, Axel – sandítok rá a szemem sarkából, bár a hangsúlyom nem arról árulkodik, hogy ezt különösebben bánnám. A megmagyarázhatatlan dolgokhoz való visszatérés viszont eszembe juttatja, amit eddig nem mertem szóbahozni. Amíg kiment a sörért, mégis vettem a bátorságot, hogy rápillantsak néhány családi fényképre és feltűnt valami, ami miatt ez a kérdés ismét fontossá válik a fejemben. – Lehet egy személyes kérdésem? Előre szólok, hogy furcsának fog hatni, de ígérem, megmagyarázom. – Ha bólint, vagy valahogy jelét adja, hogy kérdezhetek, megteszem. Még ha az ő fejében egyelőre semmi értelme nem is lesz a dolognak. – Mennyire ismered az apádat?
Aviva tudni akarja, amit nem mondok ki, és ez egy kicsit kellemetlen érzésekkel is tölt meg, mert eddig bárkinek mondtam ezt: a feletteseknek, a barátoknak, a családnak, a pszichológusnak, a könyvtáros nőnek, mindenki biztosított róla, hogy amit állítok, az lehetetlen. Ezek közül csak a feletteseimnek és a pszichológusnak volt mellé véleménye, hogy csak azért kérdőjelezem meg a létezésem, és próbálok értelmet találni ennek, mert nem vagyok képes feldolgozni a balesetet: emiatt pedig nem is engednek vissza a tengerre. Nem gondoltam volna, hogy igazuk volt, hiszen átéltem a dolgot, de ha elég sokat ismételnek valamit a füledbe, akkor az megragad az agyadban, és kétszer is meggondolod, hogy igazad van-e. Ezért tartok elmondani mindent ezzel kapcsolatban, és próbálom ezt leplezni, mikor kérdez, de végül csak kibököm. Persze gondolkodik, és elkezd számolni, mire amolyan "tudtam, bassza meg" fejjel emelem fel a fejem és meredek egy pillanatra a plafonra. Rá tekintek, amikor megkérdezi, hogy ezért érzem-e ostobaságnak, meg hogy hisz nekem, mire úgy nézek rá, mint aki nem hisz a fülének. - Legalább négyszáz méter... Több, mint négyszáz méter mélyre süllyedtünk, Aviva. A mély merülési rekordot egy levegővel kettőszáz tizennégy méterig tartják. Ha nem a fulladásba, vagy az oxigén mérgezésbe, akkor a hirtelen nyomásváltozásba kellett volna meghalnom. - mondom el végül a részleteket, magam is hihetetlennek hiszem ezt az egészet, így kimondva. Nem csoda, hogy őrültnek néznek. Ő még sem, elmondja, hogy ő is tapasztalt már hihetetlennek tűnő dolgokat, de erre valahogy félek rá kérdezni. Mi van, ha csak mondja? A tengeren együtt töltött napokról beszélve kellemesen nosztalgiázunk, mint valami két öregember, de legalább abban megegyezünk, hogy az egy nagyon jó időszak volt. Végre megjönnek a mosolyog, a halkabb és hangosabb nevetések. Én érzem már az italt is hatni, érzem a kellemes bizsergést a fejemben. Azért megkér, hogy ne dicsekedjek el másoknak azzal, hogy nem tud bántani, mire esküre emelem a kezem, és nyomatékosan biccentek, de a mosoly ott játszik az arcomon. - Nem fogok, hölgyem. - engedem le a kezeim, aztán jót kortyolok ismét a sörből. Amikor átadom - jó, visszaadom - neki a fegyverét, csak megköszöni, és leteszi az asztalra. Ez arra enged következtetni, hogy talán ellazul végre, nem érzi magát úgy, mint aki hamarosan menni akar, vagy úgy, hogy mindjárt rátámadnak, és készenlétben kell lennie. Egyszóval biztonságban. Jó ezt látni. Jó érzéssel tölt el, hogy képes vagyok megadni neki ezt a nyugalmat, és ezt kifejezem egy mosolyban. A tengerről beszélve a lelki szemeim elé képzelem, és a kérdései nem is rántanak vissza onnan, inkább ott tartanak. - Őszintén..? Nem. Egyáltalán. Épp emiatt pszichológiai teszt kell hozzá, hogy újra hajóra kerüljek. Meg egy rohadt nagy hajó, persze. - nevetek halkan, és az üvegre tekintek a kezemben, amely szinte már ki is ürült. - Nem igazán gondolnak egészségesnek, nem hiszik, hogy feldolgoztam mindent, szóval, csak az öblöt tudom megjárni a kompokkal, meg vitorlásokkal, de az... koránt sem ugyan az. - tekintek rá, elgondolkodva. - Sose hittem volna, hogy ennyire függőjévé válok. Még egy ilyen eset sem tud elbátortalanítani, még ott, a vízben felfelé úszva a sötétségben, a zúgó habok és szél között is csak a többiekért aggódtam. Mintha a víz nem is... nem tudom, hogy fogalmazzam meg. Néha nem is értem, hogy miért vagyok ilyen. Nem az adrenalin hajt, vagy a munka, egyszerűen csak... szeretnék elmerülni benne és csak lebegni... - fejezem be a furára sikeredett monológot, majd kiiszom az üvegben maradt egy kortyot. Amikor szóba jön, hogy melyikünk fog hamarabb kidőlni, férfiasan bevallom, hogy valószínűleg én, és amit mond, és ahogy mondja, igen csak emlékeztet egy régi-régi kihágásom kezdetére. - Engem nem zavarna. - veszem fel a kesztyűt és ezzel a szemkontaktust is egy pimasz mosollyal az arcomon. Ezután kénytelen vagyok rá kérdezni szemeinek színére, mert már sokadjára bámulom meg, és emiatt sokadjára is merül fel bennem a kérdés, amelyet végül felteszek. Persze, az első mondata halkan megnevettet. Inkább nem kekeckedek azzal, hogy úgy se érezném, még a végén bebizonyítja, hogy már pedig igen. Aztán amikor mesélni kezd, érdeklődve figyelem, és visszatérünk arra, hogy mit hiszünk lehetségesnek, és mit nem. - Hát... Nekem barnán is tetszett, de panaszra nem lehet okod. Szép, és különleges. Illik a hollófekete hajadhoz. - dicsérem meg mosolyogva.
Vendég —
Axel & Aviva
Egyszerűen képtelen vagyok hová tenni azt a bizonytalanságot, amit akkor látok rajta, amikor elakad a történetben. Noszogatom a folytatásra, hiszen egyébként is érdekel, mi történt, de ezzel még inkább felcsigáz. Úgy érzem, valamit nem szívesen mond el, mintha egyenesen... szégyellné. Nem értem, de ettől csak még kíváncsibb leszek. – Tégy próbára – mosolygok rá, amikor azt mondja, ostobaság lenne, amit mond. – Nem hiszem, hogy ostobaságokkal kötnéd össze a történteket. Ahhoz ez túl fontos – jelentem ki megingathatatlan meggyőződéssel. A fiúk és az a hajó a második családja és otthona volt, nem készültem megkérdőjelezni semmit, amit ezzel kapcsolatban mondani akar. Örülök, hogy végül tényleg folytatja, még ha szűkszavúan is, és továbbra is azzal a bizonytalansággal a hangjában és a viselkedésében, amit nem tudok hová tenni. Homlokráncolva figyelek rá, de nem azért, mert kétségbe akarom vonni a szavait. Az a hajó egy hatalmas, súlyos vasdarab; az örvénye sem lehetett kisebb erejű, és ha az az örvény lehúzta őt... Elgondolkozom, és amikor ismét rám néz, találkozik a tekintetünk. Nem fordítom el a pillantásom, bár láthatja, hogy gondolkozom, mert nem szólalok meg rögtön. – Nem vagyok fizikus, de a nagy számok törvénye alapján arra tippelnék, hogy a hajónak hatalmas erejű örvényt kellett keltenie, igaz? – Oldalra billentem a fejem és elgondolkozva tanulmányozom az arcát. – Ezért érzed ostobaságnak? Mert nem gondolod, hogy túlélhetted volna? – Ha bármi jelét is adja, hogy valóban ez a helyzet, arra reflektálva szólalok meg újra, de ha nem, akkor puszta hangosan gondolkodásnak fogom fel a továbbiakat. – Tényleg lehetetlennek hangzik, de ha te azt mondod, hogy így történt, elhiszem. – Próbálom egyszerre kifejezni azt, hogy értem, erre látszólag nincs logikus magyarázat, de nem akarom feltétlenül kétségbe vonni, amit mond. Mielőtt még azt hinné, hogy csak vigasztalni akarom, folytatom. – Tapasztaltam már... megmagyarázhatatlannak tűnő dolgokat. Szerintem én is ezért vagyok még életben. Szóval nem, én ettől nem foglak ostobának vagy őrültnek tartani. Amikor azt mondom neki, hogy szerettem az a bizonyos Shayana lenni velük, láthatóan érti, mire gondolok, még akkor is, ha az emlékek keserédessé váltak, az új tudás birtokában számomra is. Ez viszont nem változtat azon, ami történt. És talán nem is tudja, mennyire jól esik, amikor kifejezi, hogy a valódi énemet ugyanúgy kész elfogadni. – Mondtam, hogy túl őszinte voltam – vonok vállat mosolyogva. Az előzőeknél már csak az esik jobban, amikor minden szorongásom ellenére nem az ítélkezésével kell szembesülnöm, még azután sem, hogy megosztom vele a valóság lényegi részét. Az a mosoly mindennél többet jelent, amit ki is fejezek, legalábbis a hálámmal; az első gondolatomat azért nem osztom meg vele. Annyit viszont mindenképp megérdemel, hogy bocsánatot kérjek, amiért fegyvert fogtam rá, de csak elneveti magát. – Ezzel azért ne dicsekedj másoknak – mosolyodom el, meg sem próbálva tagadni, hogy tényleg képtelen lettem volna meglőni. Figyelem, mit csinál, és amikor előhúzza a Berettát és felém nyújtja, újabb hálás mosolyra bír rá. Mintha csak a bizalmáról biztosítana ezzel, ami nekem nagyon sokat jelent. – Köszönöm – veszem el a tenyeréről a fegyvert, de csak magamtól távolabb teszem le. Lényegében aludni is ezzel szoktam, de most valahogy nem érzem szükségét. Ezt pedig kétségtelenül Axelnek köszönhetem. Ki is fejezem, hogy az elmélete nagyon is találó lehet, még akkor is, ha nem szeretem a gondolatot, hogy egy kicsit is belefolyjon ebbe, de láthatóan érti, miről beszélek. A szavaira elnevetem magam és csak a fejemet ingatom, láthatóan elfogadva a megmásíthatatlan elszántságát. A poharak összekoccannak, a vodka pedig ismét eltűnik belőlük. Elgondolkozom, hogy vajon hány kör után és melyikünk fog előbb lecsúszni a kanapéról, de aztán inkább a tengerrel kapcsolatos mondata ragadja meg a figyelmem. Elmosolyodom, ahogy hallgatom, nem azért, mert nem sajnálom ezt a nyilvánvaló hiányérzetét, hanem mert a szavai szenvedélyessége felidézi, hogy mintha korábban is ugyanígy beszélt volna a tengerről. – Elhiszem – bólintok és komolyan is gondolom. – Nem lenne nehéz visszamenni? – kérdezem aztán óvatosan. Nem szeretném feltépni a kicsit már megnyugodott sebeket, de tényleg kíváncsi vagyok, hogyan dolgozik benne ez a két ellentétes dolog. Persze, ha úgy nézzük, nem a tenger vette el a fiúkat, hanem az a szörnyű vihar. Talán merészség a sör a vodka mellé, de az evésen már tényleg úgy vagyok - és valószínűleg ő is -, a beszédtémáink pedig nem mindig a legkönnyebbek, sőt... Ezért valahogy hívogató az extra lélekerősítő gondolata. A mennyiséggel kapcsolatos megjegyzésemre viszont azzal akar megnyugtatni, hogy ő előbb fog kidőlni, amin elnevetem magam. – Majd igyekszem nem kihasználni a helyzetet – kacsintok rá mosolyogva. Megköszönöm neki a sört, amikor visszaér vele, de ahogy felvezeti a kérdését, muszáj elvigyorodnom. Egyébként sem lep meg annyira, amire kíváncsi, igazából azon csodálkoztam volna, ha nem jegyzi meg. – Azt hittem, tisztáztuk, hogy nem bántalak. – Nem tudom megállni a kis megjegyzést, de aztán a válaszra koncentrálok. Figyelem a sörösüveg oldalán gyöngyöző nedvességet pár pillanatig, csak aztán nézek újra rá. Végül is, már túl vagyunk a megmagyarázhatatlan dolgokon nem? – Nem kontaktlencse, ha erre gondolsz – kezdek bele. – Elég gyakran kellett hordanom, érthető okokból, de már nincs akkora jelentősége. Egyébként is erre hiszi mindenki, hogy nem valódi – vonok vállat egy halvány mosollyal. – Ilyen színű, amióta csak az eszemet tudom. Sokszor próbáltam már magyarázatot keresni rá, de soha nem találtam. A megmagyarázhatatlan tűnő, de mégis valóságos dolgok, ugye? – nézek rá sokatmondóan. Ez egy elég kézzel fogható példa volt.
Talán azért is tudom jobban elengedni magam a nő mellett, mert régen is olyan jól megértettük egymást. Tudom, hogy most is ez a helyzet, hiszen miért változott volna? Pár év távlata nem helyezett semmit máshova. El is mondok neki mindent, kivéve... Amikor arról kezdek beszélni, hogy mi történt velem, meg akadok, mert ez szokott a vízválasztó lenni. Az embereknek nem probléma elképzelni, hogy egy olyan hajó felboruljon - hol ott ez közel lehetetlen -, és még is őrültnek néznek engem, amikor a saját tapasztalataimról beszélek. Aviva visszakérdez, szinte noszogat, hogy fejezzem be a mondatot, és én kissé kelletlenül húzom el a számat, és úgy sütöm le ismét a szemem, leszegve a fejem, mintha szégyellnék megint valamit, leginkább azt, hogy újra felhoztam ezt. - Ostobaság az egész. - mondom halkan. Annyit tömték a fejemet ezzel, hogy szinte már el is hiszem, hogy lehetetlen. Bármit amit tapasztaltam, azt tévesen hiszem, hogy úgy volt. Ha a nő nem hagyja, hogy csak úgy csendbe burkolózzak ezzel kapcsolatban, akkor felemelem a fejem, de a szobát fürkészve válaszolok, és kicsit feszült is leszek a témától, mint aki tényleg attól fél, hogy megőrült. - Lerántott a hajó örvénye... - mondom ki végül és egy mély levegőt veszek. - Ki tudja, milyen mélyre.. - nézek rá, de a szám hiába mondja, amit, nekem meggyőződésem van róla, hogy teljesen lehúzott, és még se mondom el. Nem akarom, hogy ennél is hülyébbnek nézzen, és valahogy remélem, hogy nem ismeri az ilyesmi fizikáját, különben rá fog jönni, hogy átvitt értelemben még is csak erről beszélek. Visszagondolva, elmerengek azon, amikor megismertem, és elmondom, hogy nekem nem esik nehezemre azt játszani, hogy Shayanaként ismerem, hiszen úgy szoktam meg. Halványan elmosolyodok, amikor azt mondja, szerette is azt az életet, azt a pár napot, míg akként lehetett köztünk. Halkan sóhajtok, kifújva magamból a régi boldog idők sajnálatát. - Amíg olyan leszel, mint akkor, az Avivával sem lesz bajom egyébként. - mosolygok rá, jelezve, hogy azért nem kell megtagadnia magát, és a saját nevét ahhoz, hogy elégedett legyek. Mikor neki áll elmondani amit lehet, csendesen és figyelmesen hallgatom őt. Ő ugyan nem néz rám, láthatóan ő is valamiféle szégyent érez, de ahogy pár perce ő, úgy most én is csak megnyugtató és bátorító akarok lenni. Nem vetem meg, azért, amit a múltban tett. A jelen és a jövő a fontos, és ezt el is mondom neki, mikor végre rám tekint. Nagy erő kell ahhoz, hogy egy olyan helyről kiszakadjunk, mint amiben ő volt benne... főleg, ha a kilépése egyet jelent a halálával. Kicsit zavar is ez, de megígértem neki, hogy nem fogok kutakodni, vagy ilyesmi, szóval csak támogatom őt, ahogy tőlem kitelik. Ha ez a vodka újratöltésében jelenik meg, vagy abban, hogy ájultra verem valaki arcát, akkor úgy. Megköszöni a szavaim, mire halványan elmosolyodom. Szavaira halkan elnevetem magam. - Hát igen, én is jobban örültem volna, ha nem fogsz rám fegyvert, de valamiért tudtam, hogy úgy sem bántanál. Ha már itt tartunk. - kelek fel a kanapéról, hátra nyúlva előveszem az övembe süllyesztett fegyvert, és a tenyerembe fektetve átnyújtom neki. - Ez a tiéd. - bízom benne, hogy nem fog éjjel megölni, és abban is, hogy nem csinál vele semmilyen ostobaságot, így miért ne adnám vissza? Szüksége lehet rá, ha ismét rátámadnak. Amikor az igazamról beszél, és arról, hogy valóban nem számíthatnak rám, akkor elmosolyodok. Ahogy azon is, amire koccintani akar. - A diplomáciai testületnél dolgozni rettentő unalmas, kell egy kis izgalom az életembe. - kacsintok rá egyet, míg koccintunk. Azért lassacskán, de visszanyerem a szokásos, viccelődős alakomat. Ismét lehúzom a vodka felét, de miután lenyeltem, a másik kortyot is lehúzom. Amikor a tengerről beszélünk, rá kérdez a nyilvánvalóra. - Borzasztóan. Az emberek nem értik meg, hogy nem ugyan az kimenni a végtelen kékbe, és elmenni az öbölbe. A víz mélysége, a mozgása, az illatok, minden más. - mondom magam elé merengve, elképzelve a víz örök hullámzó kékségét. Jó házigazdaként azért még egyszer rá kérdezek, hogy biztos nem éhes-e, mire a sört kapom rendelésre. A kérésére halkan elnevetem magamat. - Én is jobban bírom, de én már a burgerezőben megalapoztam az estét néhány korsóval, szóval valószínűleg én fogok kidőlni hamarabb. - vigyorodok el, és felállva a hűtőhöz sétálok, hogy egy friss, hideg sört hozzak neki. Vissza úton tenyeremmel szisszentek újra, nem szokott kelleni a sörnyitó. Oda nyújtom neki, aztán leülve én is fölkapom a saját üvegem. Megemelem, és kortyolok is belőle. - Egyébként ne üss meg, de... Mi történt a szemeddel? - kérdezek rá végül, míg leteszem az üveget, aztán a térdeimre könyökölve felé fordítom a fejem, hogy ismét jól megtudjam nézni őket. Ebben a fényben jobban látszódik a színe, és egyáltalán nem átlagos, de kontaktlencsét sem látok benne: bár most közel sem tekintettem meg olyan közelről, mint legutóbb.
Vendég —
Axel & Aviva
Nehéz percek ezek, nem könnyű megbirkózni az érzésekkel és a teherrel, de tudom, hogy mindez semmi ahhoz képest, ami az ő vállát nyomja, ki tudja mióta. Még nekem sem könnyű felidéznem azt a sok emléket, amiket velük kapcsolatban dédelgettem, amik néha a leglehetetlenebb pillanatokban adtak nekem erőt, mégis az ő fájdalma az, ami igazán összetöri a szívem. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyesmi történet velük; persze, bármilyen bevetés vehet rossz irányt, de hogy három kivétellel egy egész legénység a halálát lelje... Nem tudtam elképzelni, mi történhetett. Ahogy enged a szorításán, mintha egy kicsit szégyellné, hogy ennyire szabadjára engedte az érzéseit, de őszintén remélem, hogy meg tudom nyugtatni azzal az érintéssel és a mosolyommal. Semmi oka nincs szégyenkezni, súlyos terhet cipel, amire ha valaki azt mondaná, hogy gond nélkül elbírja, az biztosan hazudna. Látom a hálát a szemeiben, ami egy kicsit megnyugtat, de aztán feltűnik, hogy egy kicsit hosszabban nézi az enyémeket, és nem kell sokat gondolkodnom az okokon. Ő csak színezett kontaktlencsével látott még... bár meglep, hogy nem teszi szóvá. Az emberek többsége általában ilyenkor szokott megvádolni a viselésével. Nem mintha meg tudnám neki magyarázni a hogyanját. Amikor említést tesz az eltussolásról, először megijedek, és bár gyorsan tisztázom magamban, hogy lehetetlenség, ami először eszembe jutott, így is nehéz magyarázatot találnom rá. Odaveszett egy hajó és majdnem a teljes legénység, és ezt el akarják titkolni? Rá is kérdezek a részletekre, kiemelve, hogy csak akkor beszéljen róla, ha szeretne, ami miatt ismét hála csillan a szemében, de a mosolya - érthető okokból - keserű marad. Elmosolyodom, amikor azt mondja, jól esik erről beszélnie végre. A kézfejéért nyúlok és egy pillanatra bátorítóan megszorítom, szigorúan kerülve a bütykeit, aztán a történetnek szentelem a figyelmem. Már annál a résznél is összeráncolom a szemöldököm, amikor azt mondja, olyan vihar tört rájuk, amihez hasonlót még nem látott. Még emlékszem, mennyire ismerte a tengert akkoriban, ráadásul egy csatahajót, ami naphosszat járja a tengereket és az óceánokat, pontosan arra terveznek, hogy túlélje az ottani viharokat. Hogyan tudott valami mégis ekkora pusztítást végezni? Nem kételkedem egyetlen szavában sem, egyszerűen csak nem értem. Aztán a magára vonatkozó résznél elakad, pedig az ösztöneim azt súgják, valami kulcsfontosságú dolgot készült mondani. – Hogy...? – bátorítom a folytatásra. – Mi történt veled? – kutatom a szemeit kíváncsian. Amikor a beszélgetés visszatér az én dolgaimra, ösztönösen visszahúzódok egy kicsit, amit biztosan észre is vesz, de nem tehetek mást. Nem bizalmatlanságról van szó, sőt, pont attól próbálom megóvni magam, ahogy egyszer már hatott rám. Tudom, hogy ha van ember a világon, akinek szívesen elmesélnék mindent, az ő. De nem tehetem. Ezért is kérem, hogy ígérje meg: nem avatkozik közbe semmilyen módon. Hosszan néz a szemembe, láthatóan vívódik egy kicsit, de végül vesz egy nagy levegőt és a szavát adja, én pedig egy kis, hálás mosollyal köszönöm meg neki. Tudom, hogy bízhatok benne, és a mosolyából ítélve azt is, hogy most már tényleg elhiszi, ezúttal nem hazudtam neki a nevemről. A feszültségemről egy kicsit megfeledkezve nevetek fel halkan, amikor kifejezi, hogy neki egyébként is Shayana maradok. – Szerettem az a Shayana lenni – nézek rá mosolyogva, és ebben egy csepp őszintétlenség sincs. Valószínűleg ezért is emlékszem ilyen jól azokra a napokra, hiába telt el azóta több év is. A továbbiakhoz viszont mindenképp szükségem van egy kis lélekerősítőre, mert talán éppen most készülök lerombolni benne azt a bizonyos képet. És bár egyetlen porcikám sem vágyik erre, muszáj megtennem. Őszinteséget ígértem, amennyire megtehetem. Ezért hát beszélek, és bár a szavak nem könnyűek, akkor is kimondom őket, ránézni viszont egyelőre nem merek, pedig érzek magamon a tekintetét. Csak a végén fordulok felé, félve a reakciójától, és amikor a megvető tekintete helyett a mosolyával találkozom, ha érzelgős lennék, azt mondanám, egy kicsit beleszeretek a jóságába. Észre sem veszem, mekkora súly gördül le a mellkasomról, amíg nem szembesülök ezzel és a szavaival. – Köszönöm, hogy ezt mondod – fújom ki a levegőt, és én is megengedek magamnak egy halvány mosolyt. Így már én is vissza tudok ülni mellé a kanapéra, és amikor megszólal, felé fordulva hallgatom. A nagyfiús résznél elmosolyodom, nem azért, mert kételkednék ebben, hanem a megfogalmazás miatt. – Azért jobban örülnék, ha senki nem tartana fegyvert a fejedhez. Még én sem. – Megrázom a fejem és egy kis mosollyal nézek rá a szemem sarkából. – Sajnálom. Valamiért tényleg azt hittem, hogy működni fog. – De aztán rá kellett jönnöm, hogy ő is legalább annyira makacs, mint én, és most itt vagyunk. Valahol mégsem bántam, hogy így történt. A szavai viszont elgondolkoztatnak. – Egyébként igazad van – adok is hangot ennek. – Nem hiszem, hogy számolnának segítséggel, ami az előnyömre válhatna. Mondjuk ettől nem keverlek bele szívesebben – sóhajtok fel, aztán az újratöltött pohárért nyúlok és koccintásra tartom. – De van egy olyan érzésem, hogy ez meg téged nem hat különösebben, szóval ezt most a makacsságodra – mosolyodom el. Nem szeretném, ha úgy érezné, azért akarom védeni, mert nem nézem ki belőle, hogy ő ne tudná megtenni magának. Felvonom a szemöldököm, amikor a tengert említi. Kétségkívül a legjobb búvóhely lehetne, bár azon nem csodálkozom, hogy a történtek után próbálják megkímélni tőle. Felrémlik viszont, amit annak idején mesélt a tengerhez fűződő viszonyáról. – Hiányzik, igaz? – nézek rá megértőn. Nem lehet könnyű, ha valaki számára ennyire fontos tényező a tenger, egész életében és annak minden szegletében, és még egy ilyen tragédiával is ott kell szembesülnie. A kérdésére elmosolyodom, aztán halkan el is nevetem magam, ahogy a vodkára nézek. – Ha a lelki egyensúlyomat nézzük, a sörre szavazok – rázom meg a fejem. – Nem olyan régen ettem, de azért ha azt látod, hogy félig önkívületi állapotba iszom magam, nyugodtan győzz meg az ellenkezőjéről – mosolygok rá. Való igaz, hogy valamiért jobban bírtam az alkoholt, mint mások, azért biztos vagyok benne, hogy egy bizonyos mennyiség után fejre tudnék állni.
Egy éve nem sírtam. A temetésen igen, de azóta egy könnyet nem ejtettem, mert valahogy nem tudtam. Inkább fojtottam bele cigibe, italba és nyomozásba a fájdalmam, de most ezek sem voltak elegek. Aviva jelenléte felhozott mindent, előtte egyszerűbb volt megnyílni valamiért. Mondjuk mindig máshogy állok az emberekhez, van akit eleve kedvelek, van akit eleve utálok, van hogy nincs átmenet. Egymás vállán sírjuk ki maguknak csendesen, bár szerintem nekem tovább tart, míg összeszedem magam. Kicsit szégyellem is, hogy így lát, de rendkívül jól esik a támogatása, és az, hogy nyugtatóan rám mosolyog, letörli a könnyeket. Hálás tekintettel figyelem, és most így jobban meg is tudom nézni különleges színű szemét. Nincs benne kontaktlencse... Egy kicsit fürkészem, mielőtt szóban is kiadom magamból szóban is a feszültséget. Kicsit riadtnak tűnik a szavaim nyomán, és rá is kérdez a részletekre, de hozzá is teszi, hogy nem muszáj erről beszélnem, ha nem akarok. Keserédes, hálás mosollyal köszönöm meg neki ezt a gondolatot. - Jól esik végre beszélni erről. Te is megosztod velem, amit nem kéne, én is megosztom veled. - bólintok, aztán elgondolkodom, honnan kezdjem. - Közel egy éve. Igazából egy hajót üldöztünk, éjszaka. Felgyújtottak egy olaj riget. A baj csak az volt, hogy éjjelre nagyon nagy vihar is lett. Én még soha nem láttam ilyet... Soha nem láttam ekkora hullámokat... Annyira idegen volt... Gyakorlatilag felborította a hajót. A csónakok közül egy maradt épségben, azzal a gépésszel és lövésszel, aki túl élte... Én... Én meg azt se értem, hogy élhetek még, azok után, hogy... - itt kicsit megakadok. Nem akarom, hogy őrültnek nézzen, mint mindenki. Amikor visszatérek az ő témájára, kicsit vissza húzódik, mint valami teknős a páncéljába. Amikor a szemembe tekint, és a szavamat kéri, hogy nem lépek közbe, mély levegőt veszek, mert nehéz ebbe bele menni, de végül arra gondolok, hogy nem kell bele tenyerelnem ahhoz, hogy segítsek neki. Határozottan bólintok tehát, tartva a szemkontaktust. - Megígérem. - hangomban is hallhatja a bizonyosságot. A neve említésére elmosolyodom. - Nekem úgy is Shayana maradsz. Nehéz lesz átszokni az Avivára. - mondom ezt halkan, de egyáltalán nem bántásként. Kedveltem Shayanaként, kitárulkozva. Figyelem, ahogy felhajtja az italt, és végül megkerülve a kanapét leülök én is, és újra töltök egy rendes adagot a poharainkba. Hallgatom őt, és amikor a megvetettekhez ér, kicsit ráncolom a homlokom. Nem értem, mire gondol, de aztán leesik a tantusz. Nem néz rám, én meg csak hallgatom, és azon gondolkodom, hogy mi történhetett, ami erre az útra vitte. Végül amikor rám néz, bátorítóan rá mosolygok. - Nem számít. Bármi miatt is fordítottál hátat, a lényeg, hogy erőt vettél magadon, és bemutattál nekik. Már jó úton vagy. - mondom neki egy kis mosollyal. - Nem fogok szólni senkinek rólad, és nyomozni sem fogok, hogy tudnám a dolgod megkönnyíteni. Azt viszont engedd meg, hogy minden másban, amiben tudok, segítsek. Nem kell védeni engem, nagyfiú vagyok. De ha valamire, akkor szerintem arra pont nem számítanak, hogy bárki is támogasson. - mondom. - Ha nagyon szorul a hurok, kivihetlek a tengerre.. úgy is távol tartanak mostanában tőle. - mondom elmerengve. - Most, hogy kicsit oldódott a feszültség, és egyébként is iszunk... Biztos nem kérsz enni valamit? Vagy egy sört a vodka mellé? - kínálom meg újra, mint házi gazda.
Vendég —
Axel & Aviva
Nem akarom elhinni ezt az egészet. Bőven elég lett volna, ha ma csak egyszer fordul ki a világom a sarkaiból, de Axel szavai másodjára is megteszik ezt. Nem fordul felém, de minden mozdulatából látom, hogy próbálja összeszedni magát, próbál erős maradni egy olyan helyzetben, amiben azt hiszem, lehetetlen. A valóság még engem is teljesen letaglóz, pedig én csak öt napot töltöttem el velük azok a hajón, neki viszont... ők is egyfajta család voltak. Voltak. Borzalmasan nehéz így gondolni rájuk, múlt időben. És hiába mondja azt, hogy szolgálat közben veszítették el az életüket; emlékszem, hogy nekem is ugyanezt mondta a hajón, de tudom, hogy ez nem vigasz. Erre nem létezik vigasz. Szinte alig vagyok képes kiejteni a számon Leon nevét. Jól emlékszem rá és a kapcsolatukra Axellel, bizalmasok voltak, legjobb barátok. Szinte még előttem van, hogyan vigyorgott vagy kacsintgatott ránk minden egyes pillanatban, amikor csak megtehette. Nem akarom, hogy kimondja, és nem is teszi meg; nem kell. Látom, hogyan szorul ökölbe a keze, és amikor lassan felém fordul, ott van a szemében minden. Az a feneketlen, végtelen fájdalom, a felfoghatatlan veszteség. Idejét sem tudom, mikor sírtam utoljára, de érzem, hogy elhomályosul a látásom, ahogy elindulok felé. Nem találom a szavakat, némán nyúlok érte és ölelem magamhoz, valami csoda révén azt remélem, talán elszívhatok valamennyit a fájdalmából. Ahogy karjait körém fonja és a nyakamhoz szorítja az arcát, egyik kezem ujjait a tarkójára simítom és úgy tartom magamnál, mint ahogy ő tette velem a hajón, de én most már nem tudom megvédeni őt. Összeszorítom a szemem, pont úgy, ahogy a mellkasomat is szorítja a fájdalom, és csak ölelem, szorítom őt magamhoz és hagyom, hogy kiadja magából a felgyülemlett érzéseket. Forró könnyek égetik a nyakam, szaggatott légzését hallva az én arcomon is végigcsordulnak a sajátjaim. Engem is fojtogat a veszteségérzet, pedig az övéhez képest semmi az én fájdalmam. Addig állunk így ott, addig tartom rendületlenül, ameddig csak szüksége van rá. Amikor kibontakozik az ölelésből, én is kihasználom a lehetőséget, hogy egyik kezemmel gyorsan megtöröljem az arcomat, de amit mond, az nem csillapítja a fájdalmat. A szavak elfogytak, de a tarkójánál felejtettem ujjaim finom, pillanatnyi szorítása elárulja, hogy értem. Még ha nem is érezhetem át teljes egészében az ő fájdalmát. A következő szavai egy pillanatnyi pánikot keltenek bennem, az "eltussolás" szó ugyanis nálam rögeszmésen egyetlen következtetéshez vezet, de aztán gyorsan elhessegetem a gondolatot. Erre még ők sem lennének képesek miattam. – Mikor? – kérdezem halk, óvatos hangon. – Mi történt? – Mielőtt még válaszolhatna, megkeresem a tekintetét és hozzáteszem: – Nem muszáj elmondanod, csak ha szeretnéd. – Nem akarom arra kényszeríteni, hogy beszéljen róla, ha túl nehéz, de szeretném, ha tudná, hogy én meghallgatom, ha kell. Amikor megköszöni, bár maga sem találja a pontos szavakat, csak megrázom a fejem. Előrébb húzom a kezem, de csak annyira, hogy a hüvelykujjammal végig tudjam simítani az arcát, letörölve a könnyei maradékát, és egy halvány, gyengéd mosollyal igyekszem a tudtára adni, hogy azt hiszem, értem. Ha ezzel akár csak egy leheletnyit is segítettem mindazon, amin keresztül kell mennie, ez volt a legkevesebb, amit tehettem érte. Megköszörüli a torkát és elenged, mintha csak vissza akarna térni a valóság talajára, ezért én is elhúzom a kezem. A következő szavaival ténylegesen is visszazökkenek a realitásba, és mintha csak fel akarnám vértezni magam ellene, teszek egy lépést hátra. Még emlékszem, milyen érzés volt a hajón beszélgetni vele. Milyen volt akarni, hogy elmondhassam az igazat. És most is legalább annyira erősnek kell maradnom, mint akkor voltam. Megpróbálom felidézni a kérdést, amire végül nem válaszoltam. Egy pillanatra elfordítom róla a tekintetem és veszek egy nagy levegőt. – Ha egyetlen dolgot megígérsz nekem, az az legyen, hogy meg sem próbálsz közbelépni – nézek újra a szemébe. – Mindenhol ott vannak, te is láthattad. Ha rossz fülekbe jut egy kérdés, ha akár csak a nevemet is meghallja valaki a szádból, akinek nem kellene... – Megrázom a fejem, mert bár ezzel legalább igazolom valamelyest, hogy tényleg a valódi nevemet mondtam el neki, nem biztos, hogy érzékeltetni tudom a helyzet súlyát. Valamit muszáj neki adnom ahhoz, hogy megértse, komolyan beszélek. – Egy évvel Szíria után ott hagytam őket, pedig ők nem fogadnak el felmondási papírt. Csak egyfélét. – Nem mondom ki, hogy a halotti bizonyítványomra gondolok, valószínűleg érteni fogja. Szinte fojtogat, hogy beszélek neki erről, ezért muszáj visszamennem a poharamhoz és felhajtanom a maradék vodkát, hátha az megerősít valamennyire. Persze, amit most mondani fogok, az talán meggyőzi arról, hogy jobban jár, ha páros lábbal tesz ki ebből a házból. – Sokáig azok közé tartoztam, akiket megvetsz – szólalok meg halkan, felidézve az egyik beszélgetésünket, amire nagyon tisztán emlékszem. Nem fordulok felé, nem akarom látni a tekintetét. – És sokáig hittem is benne – folytatom. – Nem kényszerítettek rá, én magam választottam azt az utat, mert volt egy célom, és amíg hagyták, hogy azt kövessem, nem érdekeltek a... járulékos dolgok. Aztán rá kellett jönnöm, hogy valójában soha nem állt érdekükben, hogy elérhessem azt a célt. Már ott voltam a kapujában, és ők hagyták kicsúszni a kezeik közül. Akkor fordítottam nekik hátat. – Csak nagyon nehezen tudom rávenni magam, hogy ránézzek, mert nem vagyok biztos benne, hogy fel vagyok készülve arra, amit látni fogok. Tudom, számára mennyire fontos a becsület, én pedig épp most ismertem be, hogy az én életem a lehető legtávolabb állt ettől a fogalomtól.
Nehéz visszatartani mindazt, ami kikívánkozik belőlem. Próbálom elterelni a gondolataimat, és kérdezek tőle, de lerázza a témát magáról és inkább felőlük érdeklődik. Nem látom őt, amikor közlöm vele, hogy meghaltak, mert továbbra is háttal vagyok. A levegőt érzem megfagyni körülöttünk, de ez nem a nyitott ablak miatt van. Talán csak az alkohol miatt jönnek ki ezek belőlem jobban, talán azért, mert tudom, hogy ő megérti, amit érzek, és ismerte őket. Amikor Leon nevét kimondja, ökölbe szorulnak a kezeim, mintha a bőrömbe nyilalló fájdalom elvehetné az élet annak, amit a mellkasomban érzek, de a tekintetem mindent elárulhat neki. Ma lenne a születésnapja. Nem tudok kimondani semmit, mert tudom, hogy akkor elveszteném a harcot magammal. Csak megfordulva, némán nézem Avivat. Látom rajta, hogy őt is megrázza ez az egész, és talán emiatt is vagyok képes jobban megnyílni neki, mint mondjuk a pszichológusnak, akihez küldtek. Amikor oda lép hozzám és átölel, karjaimmal átfonom a vékony testét, arcomat a vállába, nyakába fúrva veszek, és tartok bent egy mély lélegzetet. Az ölelésem szorul, ahogy akaratlanul is kikívánkozik belőlem ez az egy év. Hang nélkül, csendesen engedem ki a levegőt, és a könnyeket. Minderről talán csak a szaggatott légzésem ad neki bizonyítékot, más nem. Együttérzése jól esik, tőle el is hiszem, hogy így gondolja. Kell pár perc, amíg megnyugszok, de rettentően jó érzés túl adni ezen a hullámon, és csak átengedni magamon. - Üres koporsót temettünk el. - engedek a szorításból, és fél kézzel megtörlöm a kezemet. - És senki nem szólhat egy büdös szót sem... Csak úgy eltussolták. - panaszolom neki idegesen, szabaddá vált kezemmel a hajamba túrva. - Köszönöm, egyébként... - sütöm le a szemeim ismét, aztán rá pillantok. - Mással nem tudtam ezt... - nem is tudom, hogy fejezzem ki magam. Mással nem tudtam ezt megbeszélni? Átérezni? Kiadni? Sóhajtok, aztán megköszörülve a torkomat engedem el másik kezemmel is. Azt derekán felejtettem. - De térjünk vissza arra, amiért itt vagyunk. - nézek rá jelentőségteljesen. Végül is az ő problémái miatt vagyunk most itt, nem az enyém miatt.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 162 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 162 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.