Kiskép : Rendeltetésem : Oslo téged vár play by : viggo mortensen Posztok száma : 91 User neve : benibigyó Csoport : halandó Pontgyűjtő : 91 Lakhely : frogner Foglalkozás : pakhan Előtörténet : a word is silver, silence is gold Kor : 66
Vladimir Sergey Smolensky —
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 03, 2021 1:19 pm
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
A helyében talán én sem bíztam volna csak úgy egy idegenben. Hisz az voltam számára - egy ijesztő idegen, aki bármikor dönthetne úgy, hogy kirántja a lába alól a megélhetése talaját. Talán ezért érezte úgy, hogy nem mondhat ellen sem Ivan, sem Dimitriy utasításainak. Közvetve azonban minden az én kezemben ért össze. Én irányítottam, a legjobb embereim segítségével. Nemrég rá kellett jönnöm azonban, hogy ez a két férfinak csúfolt nagy gyerek titkos üzleteket folytat és nyerészkedik a lányokból. - Minek látszik? - Kérdeztem, szinte visszapattintva a labdát, továbbra is úgy bűvölve a tekintetét, mintha gyémántot reméltem volna. Mintha valaha vágytam volna gyémántra... éreztem, ahogyan ujjaim alatt libabőrössé válik a teste, és amerre csak kalandoztam, ezzel a reakcióval találkoztam, ez pedig mindig árulkodó volt. Ez a testünk egy önkéntes reakciója. Nem volt befolyásolható. És mi több, nem volt palástolható. Nem tudtam volna megmondani, hogy mi ütött belém; mi kezdett eluralkodni rajtam. Az imént még készen álltam arra, hogy ténylegesen lelökjem a lépcsőről, ha a helyzet úgy kívánta volna. Elhúztam a kezem a fenekéről, de csupán egy pillanat erejéig tartott a szünet. A következő másodpercben már a derekát fogtam béklyóba mindkét oldalról a fekete bő felső alatt. Nem álltam meg itt; gyűrni kezdtem a ruhadarabot felfelé, ezzel kényszerítve arra, hogy felemelje a karjait. Egészen addig folytattam a mozdulatot, míg ki nem villant a csipkés melltartó szegélye. Most lett volna az ideje megálljt parancsolnom, ahogyan megtettem legutóbb is. De minden helyzet más. Minden szituáció sajátos döntéseket igényel. Én pedig ezúttal máshogy döntöttem. Lassan felemelkedtem a kád széléről, hogy befejezzem a mozdulatot, a felső pedig a fürdőszoba hideg padlójára hullott. Annak ellenére, hogy így már alig takarta valami a felsőtestét, továbbra is a szemeit fürkésztem. Én uraltam a helyzetet, ahogyan ehhez már hozzászokott.
too many bad notes playing in our symphony so let it breathe, let it fly, let it go let it fall, let it crash, burn slow
Gyanakodtam. Kezdettől fogva gyanakodtam, és úgy lépkedtem felé, mintha üvegszilánkokon kellett volna egyensúlyoznom és egy kicsit talán úgy is éreztem magam. A biztonság kedvéért körülbelül egy lépésnyire tőle álltam meg, mintha csak megsúgták volna az ösztöneim, hogy jobb lesz, ha vigyázok; persze, akkor már legjobb lett volna a küszöb másik oldalán maradni. Hosszú percekre visszakerültem abba a helyzetbe, mint nem is olyan régen az öltözőben. Szemei ráérősen mértek végig, érzésem szerint legalább a fejem búbjától a lábujjam hegyéig, tekintete súlya alatt elnehezedett a mellkasom. Nem szóltam semmit, de féltem is volna kiadni egyetlen hangot is, a torkom ugyanis kifejezetten száraznak érződött. Sokkal több ruha volt rajtam, mint legutóbb, mégis meztelenebbnek éreztem magam most, mint akkor. Még akkor is, ha ez akkor fizikai képtelenségnek tűnt volna. Amikor a tekintete a szemeimbe mélyedt, nyelnem kellett egy nagyot. Még mindig nem szólaltam meg, akkor sem, amikor egy - az állapotához képest meglepően határozott - mozdulattal olyan közel vont magához, hogy az arca a hasamhoz ért. Egyik kezemmel a vállához értem, hogy ne veszítsem el az egyensúlyomat, ezzel mindkettőnket a kádba borítva, de aztán elfelejtettem visszahúzni. Nem értettem, hirtelen miért érzem én is lázasnak magam; a legkevésbé sem szabadott volna megérintenie, hiszen csak nézett rám azokkal a kifürkészhetetlen szemeivel. – Mit csinálsz? – kérdeztem suttogva, szinte alig hallhatóan, amikor egyik keze ujjai a felsőm anyaga alá siklottak. Finom borzongás futott végig a bőrömön ott, ahol hozzám ért, pedig még mindig nem értettem, miért van ilyen hatással rám. Meg akartam érinteni, de annál többre nem vetemedtem, hogy a vállán pihenő kézfejem hüvelykujja végigsimítson a bőrén a válla és a nyaka találkozásánál.
Kiskép : Rendeltetésem : Oslo téged vár play by : viggo mortensen Posztok száma : 91 User neve : benibigyó Csoport : halandó Pontgyűjtő : 91 Lakhely : frogner Foglalkozás : pakhan Előtörténet : a word is silver, silence is gold Kor : 66
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 03, 2021 11:28 am
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
Valamelyest még éreztem, ahogyan munkálkodik bennem a láz, de legalább már egyértelmű volt a helyzet, hogy ki is a valódi parancsnok ebben a helyzetben. Mások nem szórakoztak az ilyesmivel, beteg embernek ágyban a helye, és a Mama is ezt mondta, akárhányszor belázasodtam gyerekként. Talán pont ez az anyai neveltetés hiányzott, hisz ahogyan egy apa nélkül felnövő fiúra is egész életében hatással lesz az apai példa hiánya, úgy az anyai szeretet és törődés is velünk marad egy életen át. Alig hat éves voltam. És sosem próbáltam kideríteni, vajon ő is olyan balesetben halt-e meg, mint Ivana. - Arra nincs is. - Válaszoltam. Nem szorultam segítségre, viszont mikor elém lépkedett, majd megállt, felemeltem a fejem, és teste minden porcikáját végigmértem. A ruhája szintúgy megviselte a ma estét, a barna foltok, amelyek még rikító vörös korukban kerültek oda, szinte rögtön elárulták, hogy ez a lány ma belekeveredett valamibe. És hogy ezt nem fogja kihozni egy olcsó tisztítószer. Egy ideig csak méricskéltem, lassan és kimérten, mintha minden szegletét memorizálni akartam volna. Fogalmam sincs, mennyi idő telt el így, mire ismét kinyújtottam a kezem, és tenyeremmel a feneke alá nyúltam, hogy még közelebb vonjam magamhoz. Olyan közel, hogy az állam a hasának ütközött, a tenyerem azonban elég szorosan tartotta ahhoz, hogy ne tudjon elmozdulni. Ekkor már régen elvesztem a tekintetében, pislogás nélkül tartottam rabságban a szemeit, és biztos voltam abban, hogy átfutott az agyán, honnan maradt bennem még mindig ennyi erő. Előkerült a másik kezem is, egy időre a csípőjére helyezve a tenyeremet, mintha így akartam volna egyenesbe állítani, csak hogy a megfelelő szögből lássam az arcát. Számára bizonyára furcsa volt. Az arcom nem árult el semmit, még akkor sem, mikor az imént még a csípőjét tartó ujjaim lassú kalandra indultak a felsője alá. A bőre selymes, puha. Hibátlan.
too many bad notes playing in our symphony so let it breathe, let it fly, let it go let it fall, let it crash, burn slow
Valamiért elhittem neki, amikor azt mondta, nem fogok meghalni. Persze felhívhattam volna a figyelmét arra, hogy kihagyta azt a verziót, amikor általa halok meg, de jobbnak láttam, ha nem adok neki ötleteket. Egyedül annak örültem, hogy nem látja az arcom, mert a csitító, türelmetlen hang hallatán el kellett fojtanom egy mosolyt. Abban persze nem akadályozott meg, hogy befejezzem a gondolatmenetet. A kérdésem alig észrevehető mosolyt csalt az arcára, de egyetlen pillanatig sem kételkedtem benne, hogy komolyan gondolja, amit mond. – Legalább valaki tényleg leesne rajta – feleltem már-már könnyedén, de azért inkább kinyitottam neki a fürdőszoba ajtaját, mielőtt komolyan vette volna a tréfát és átültette volna gyakorlatba is a fenyegetést. Nem igazán lepett meg, hogy nem szorult a segítségemre, miközben az ellépdelt az ajtóig, de amikor a földre ejtette a véres felsőt, mintha az ott lett volna a lehető legjobb helyen, felnyögtem. – Ne is törődj vele – jegyeztem meg epésen, gyorsan felkapva a ruhadarabot, mielőtt még jobban összekeni a szőnyeget és egyelőre a lépcső korlátjára helyeztem. Azt még mindig egyszerűbb letakarítani. Csak a fürdőszoba ajtajáig mentem, egyetlen lépéssel sem tovább, és néztem, hogyan szenvedi el magát a fürdőkád széléig. Felvontam a szemöldököm, amikor leült rá. – Onnan érdekes fürdésnek ígérkezik a dolog. – Azt már nem tettem hozzá, hogy ha mégis ez a terve, az a minimum, hogy holnap ideküld valami takarítószolgálatot. Engem nézett, de nem tudtam, miért, amikor viszont olyan hangon szólalt meg, mint néhány napja az öltözőben, pláne nem tudtam, mit gondoljak. A hangja azonban elég parancsoló volt ahhoz - még így is -, hogy ne ellenkezzek. – Azt hittem, nincs szükséged segítségre – szólaltam meg gyanakodva, miközben óvatos léptekkel odasétáltam hozzá. Tényleg szerettem volna segíteni, főleg, ha már belekevertem magam ebbe a slamasztikába, de nem voltam biztos benne, hogy készen állnék szó szerint megfürdetni.
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 03, 2021 10:29 am
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
- Alábecsülsz. - Még mindig tartottam magam ahhoz, hogy öreg róka nem vén róka. Ismertem a határaimat, több évtizeden keresztül feszegettem őket, és már nem kellett állandóan odafigyelnem arra, hogy ez még vajon belefér-e. Nem hibáztattam ezért, hisz nem ismert. És még mindig egészen biztos voltam abban, hogy a fiammal eltöltött estéken nem én voltam a fő téma.- Nem fogsz meghalni. Legalábbis nem miattam. - Már tisztábbnak láttam leszögezni, mint állandóan kitérni. És hallgatni. Újra és újra. Nyilván mind félünk a haláltól, legalábbis addig, míg legalább egyszer össze nem akasztjuk a bajszunkat vele. Aztán rájövünk, hogy lehet együtt élni egy ilyen kellemetlennek titulált baráttal is. - Csitt-csitt-csitt. - Még mindig beszélt. De miért? Aligha tudott meghatni lezúgó hátsófelekkel, főleg miután sikeresen vettem az első - több tucatnyi - akadályt, és felértem az emeletre. Ezúttal azonban némi derűt váltottak ki a szavak, amelyek elhagyták a száját, egy apró mosolyt kanyarítva a szám szélébe. Valahol a maga nemében értettem volna a tréfát. A kérdés csupán az, mennyire vagyok olyan formában, hogy jól is kezeljem. - Lelöknélek a lépcsőn. - Ennyi hagyta el a számat, ám úgy tűnt, a gondolat megmaradt elméleti síkon. Egy ajtó mellé lépett, aminek miután kinyitotta az ajtaját, már résnyire láthatóvá is vált a szaniter. Megálltam az ajtóban, leejtettem az eddig kezemben tartott ideiglenes felsőmet, ezzel is tanúbizonyosságot téve, hogy bizonyos helyzetekben nem vagyok túl rendezett. Például mikor már fürdöttem a saját véremben, és semmi másra nem vágytam, csak egy adag forró vízre. Ilyenkor minden teljesen mellékesnek tűnt. Kivéve neki. Neki biztosan nem lesz mellékes egy véres felső a folyosó padlóján. Állok a litánia elébe. Beléptem, majd elbotorkálva leültem a fürdőkád szélére, így néztem utána. Ő nem jött be - mily meglepő, hisz nem is hívtam -, odakintről akart meggyőződni arról, hogy az első adandó alkalommal elhasalok-e. Egy újabb mély levegőt véve kinyújtottam felé a kezem, és ujjaimmal intettem neki. - Gyere közelebb. - Szólaltam meg, a hangom pedig valószínűleg úgy csengett számára, mint az előző találkozásunk során. Nem nagyon tűrtem volna az ellentmondást.
Elszántam néztem a jéghidegnek tűnő kék szemekbe, de nem inogtam meg. Nem tudott eltántorítani. – Akárcsak te engem – feleltem szenvtelenül. Lehet, hogy neki is olyan kemény volt a feje, mint a kő, de nekem sem kellett a szomszédba mennem egy kis önfejűségért, ezt tudtam magamról. Láttam rajta, hogy valamin elgondolkodik, de valamiért kételkedtem benne, hogy azt mérlegeli, elfogadja-e a segítségem, vagy ne. Nem is kellett csalódnom, amikor feltette a lábát az első lépcsőfokra. Felsóhajtottam. – Rendben, szóval szerinted kevésbé lesz megalázó, ha a hátsó felednél fogva kell majd megtámasztanom téged... – Persze nem nyúltam semelyik feléhez, de azért a nyomába szegődtem. – Úgy nézek ki, mint aki retteg? – kérdeztem vissza felvont szemöldökkel, nem mintha látott volna. – Egyszerűen csak méltatlan halálnak érezném, hogy valaki azért eresszen golyót a fejembe, mert egy makacs öszvér vagy. – Körülbelül két lépcsőfokkal lemaradva követtem, de amikor a lépcsőzéssel egyidőben vetkőzni is kezdett, komolyan aggasztani kezdett az elméje épsége. Örülhetett volna, hogy eddig nem szédült le magától is a lépcsőn. – Ez megnyugtató – mormoltam a kedves szavak hallatán. Bizonytalanul figyeltem, ahogy a felsőrésszel akrobatikázik, és amikor elért odáig, hogy meg kellett volna emelnie a kezét a meglőtt oldalán is, ismét megszólaltam. – Tényleg hagynod kéne, hogy segítsek. Nem akarod, hogy én varrjam újra össze a sebed, ha most felszakítod a varratokat. – Próbáltam józansággal hatni rá, nem mintha eddig sikerült volna, de nem szoktam ilyen könnyen feladni a dolgokat. Annak azért örültem, hogy időközben sikerült anélkül felérni a lépcső tetejére, hogy visszagurultunk volna; magamban elismeréssel adóztam neki, de előbb vágtam volna ki a saját nyelvem, mint hogy ennek hangot adjak. – Mit tennél, ha most azt mondanám, a fürdőszoba odalent van? – eresztettem meg egy mosolyt az irányába, de inkább nem kockáztattam meg, hogy demonstrálja a választ. Elsétáltam mellette és kinyitottam a fürdő ajtaját, teátrális mozdulattal jelezve, hogy fáradjon beljebb. Már meg sem kérdeztem, szüksége van-e segítségre.
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 03, 2021 8:49 am
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
Egyik kezemmel beletúrtam a kissé nedves, nyirkos hajamba. Hallottam minden szót, amely elhagyta a száját - és láss csodát, végre fel is fogtam őket, talán csak egy kis friss levegő kellett. Az emberek túlságosan lebecsülik az oxigén értékét. A rosszallást nem lehetett nem észrevenni a hangjában, bár talán nem lepődött meg azon, hogy nem nagyon érdekel az ilyesmi. Dimitriy kapcsán már hozzászokott bizonyos jellemvonásokhoz; én néhányra rá tudtam cáfolni, néhányra viszont nem. Az én fiam, javarészt én vettem részt a nevelésében, mégis kitől örökölte egy-két ostoba hóbortját? Például azt, hogy ilyen könnyedén néz keresztbe azokon, akik hozzá beszéltek, egyértelműen tőlem jött. Megálltam az első lépcsőfok előtt, közben továbbra is hallgatva a fület simogató hangot. Egész életemben hiányoltam egy távirányítót a nőkhöz. Csak egyetlen gomb, és csend. - Nyugodt embernek vallom magam, de most próbára teszel. - Ekkor már ránéztem, hisz időközben befutott mellém, és körülbelül minden az arcára volt írva. Nehezen adtam ki az irányítást a kezemből, és neki is fel kellett készülnie arra, hogy ez most sem lesz másképpen. Amúgy sem emlékeztem arra, milyen, mikor valaki tényleg törődni akart velem. Az életemben majdnem mindenki félt tőlem, a törődés pedig csupán egy kényszer volt az életükben, hátha ezzel megússzák a csúfolkodó halált. Valójában pedig ez a lány is a saját életét féltette, nem pedig az enyémet. Mi más oka lett volna amúgy is törődni ezzel az egésszel? Felfoghatjuk úgy, hogy pont rosszkor volt rossz helyen. És míg a fiam egy idő után behódolt egy szép nőnek, majd elmerült a test forró mélységeiben, én ennél sokkalta rosszabb voltam. Hát megtettem az első lépést felfelé - a segítsége nélkül. - Nehéz lehet ilyen mértékű rettegésben élni. - Nem volt túl sok együttérzés a hangomban. Léptem egyet ismét. Nagyszerű, két képcsőfok már pipa. Közben a rögtönzött felsőm pereméhez nyúltam, hogy elkezdjem lehámozni magamról, ám a feszülő sérülés miatt ez is lassabban ment. De egyelőre úgy tűnt, hogy nincs baj az egyensúlyérzékemmel, legalábbis a soron következő három lépcsőfok sem okozott nagy problémát. - Visszatérve. Nem vágatnám ki senkivel a nyelved. Nem bízom a piszkos munkát másra. Ami az én gondom, azt én intézem el. - Tettem hozzá könnyedén, mintha nem egy fájdalmas procedúráról lenne szó. Ivana-t is elintézhette volna más. De az én gondom volt. Nekem kellett megoldani.
Szerettem volna azt hinni, hogy tényleg megjött a józan esze és meghagyja Dimitriynek a kőkemény, rendíthetetlen fickó szerepét, de gyorsan bizonyította, hogy kár volt a gőzért. Levette rólam a karját, mintha nem egy órája ölték volna meg majdnem, és bár nem szólt egy szót sem, láthatóan készen állt mindent megoldani magának. Felsóhajtottam és megforgattam a szemeimet, amikor pedig láttam, hogy a táskám felé indul, nem állítottam meg. Úgy turkált benne, mintha az övé lenne, de valamilyen szinten igaza is volt, nem? Az övé volt itt minden. Még én is, ha azt nézzük, miért fizetett. – Szolgáld ki magad – jegyeztem meg szárazon, összefonva magam előtt a kezeimet. Némán figyeltem a ténykedését, úgy vette be a pirulákat, mintha a doktor neki magyarázott volna el mindent. Azért reméltem, hogy nem adagol túl magának semmit, nehéz lett volna kimagyarázni. – Persze, hogy megoldod egyedül – emeltem a plafonra a pillantásomat. A hangom gúnyos volt, milyen más lett volna? Feleslegesen játszotta a nagyfiút. Nem szóltam semmit, amikor elsétált mellettem, pedig feltűnt, hogy nem néz rám. A karjaimat még mindig nem engedtem le, felvont szemöldökkel néztem utána, egyelőre csak a fejem fordítva az irányába. – Sok szerencsét egyedül a lépcsőn! – szóltam utána. Feltételeztem, hogy azt sem tudja, hol van a fürdőszoba, de nem vártam meg, hogy tényleg elinduljon egyedül, annál értékesebb volt az életem. Odasétáltam mellé, és bár egyelőre nem értem hozzá, az biztos, hogy megállítottam, ha egyedül akart elindulni. – Oké, most már elég lesz ebből. – Türelmetlenül meredtem rá, de annyira nem voltam bátor, hogy magam felé fordítsam az arcát, ha nem nézett rám. – Ha megszédülsz és leesel azon a lépcsőn, senki nem fogja elhinni, hogy nem én löktelek le, szóval tegyél meg nekem egy szívességet, és hagyd, hogy segítsek. A fürdésben úgysem vennék részt. – Leengedtem a kezeimet és vállat vontam. – Pontosan tudom, hogy ha erről egy szót is szólok bárkinek, legjobb esetben is kivágatod a nyelvem, szóval nem kell amiatt aggódnod, hogy kitudódik.
Elküldésének ideje — Pént. Dec. 03, 2021 6:18 am
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
Nem sokaknak adatott meg a látvány; az, hogy alig állok a lábamon és egyedül nem is tudnék megtenni nagyjából egy métert sem, egy olyan állapot volt, amit amúgy nem engedhettem meg magamnak. És senki más ugyanebben a pozícióban. Bár én legalább képes voltam a lábamra állni... Papa rosszabbul járt egy hasonló merénylet után. Nem volt ennyire szerencsés. És nagyon mélyen, ahová még elértek a józan gondolatok, ezer sebből vérzett az egész szituáció. A lánynak nem lenne keresnivalója itt. Csupán egy tisztán gondolkodó elme kellett volna ehhez a felismeréshez, de már mindegy. Látott egyszer egy ilyet is. Remélhetőleg utoljára. De ha egyszer a kezeim közé kapom azt az átkozott ficsúrt...
Maksim egészen a lakásig támogatott, a csend pedig kifejezetten tetszett. A tekintete elárulta, hogy nem győzte meg a kislány arról, hogy képes lenne ellátni a megfelelő szerepet ebben a helyzetben. Csak intettem neki, ezzel jelezve, hogy menjen, nem is kellett több szó, már ennyiből is értette, hogy még ilyen állapotban is, de én vagyok a főnök. Amíg eszméletemnél vagyok, senki nem dönthet helyettem. Ez egy másik íratlan szabály. Maksim távozása után már csak a lányra számíthattam, mint támasz - a szó szoros értelmében -, de az első adandó alkalommal levettem róla a karomat, és igyekeztem megállni a saját lábamon. Végignéztem magamon, az alvadó vér barnára festette minden végtagomat, egyedül a seb és a kötözés körül volt gondosan letisztítva. Arra egyelőre képtelen voltam, hogy megállapítsam, tényleg létezik-e a láz, amiről a lány beszélt. Nő. De hozzám képest lány. Túl bonyolult filozófiai kérdések ezek egy nehéz nap végére... Egy ideig nem szóltam egy szót sem, a kérdésre sem válaszoltam, tekintetemmel azt a bizonyos táskát kerestem, amire még emlékeztem, hogy belerakta a pirulákat. Anyámnak ezzel az eggyel soha nem volt problémája; habár bíztam saját magamban, egy kis támogatás a láthatatlan ellenségek ellen nem ártott. Így lassan odalépkedtem a kis asztalhoz, ahol végül megpillantottam a táskát, és mintha a saját tulajdonom lenne, elkezdtem benne keresni a kapott gyógyszereket, hogy aztán víz és minden további nélkül leküldjem őket. Ezután nagy levegőt vettem, ami miatt benyilallt a sebem környéke, de egy mukkanás nélkül kibírtam. - Megoldom egyedül. - Végül csak ennyit feleltem a feltett kérdésre, még mindig háttal állva neki, azon gondolkodva, hogy vajon tudom-e egyáltalán, hol van a fürdőszoba. - A Doktor annak ellenére, hogy már egy egész tárnyi golyót szedett ki belőlem, mióta ismer, továbbra is lebecsül. Vedd a szereped... jelképesnek ebben a helyzetben. - Bátran beszéltem, hisz milyen fegyvere volt ellenem? Mindenki tudta, hogy velem van. Megöl álmomban? Aláírná a saját halálos ítéletét. Elgáncsol a folyosón? Ugyan, gyerekes. Kitessékel a lakásból? Elkezdhetnénk vitatkozni arról, vajon kié is ez a lakás. Lassan az irányába fordultam, de továbbra is kerültem a tekintetét, majd lassan elbotorkáltam mellette. Túl sokat engedtem láttatni ma, túl emberi voltam vele, hisz kénytelen voltam rá hagyatkozni. Talán egy napon megtanulom, milyen kifejezni a hálát. De jelen formámban az ilyesfajta érzelmek kimutatását zsigerből irtottam. Muszáj volt erőt vennem magamon, és volt egy olyan baljós előérzetem, hogy a lépcső tetején fogom megtalálni a fürdőszobát.
Az igazság az, hogy azt hittem, ellenkezni fog, vagy ha ő nem tud, akkor majd Maksim mond ellent, ha még azt hiszi, hogy Vladimir halálát akarom. Pedig ha azt akartam volna, már könnyen elérhettem volna. Tulajdonképpen azt sem tudtam, mit akarok ezzel az egésszel. Miért akarok én vigyázni rá? Itt hagyhatnám az öltözőben, és viselje gondját, aki akarja. Mégis, amit mondtam, az már kimondtam, és mielőtt még meggondolhattam volna magam, Vladimir beleegyezését adta, innentől kezdve pedig Maksim sem tudott ellenkezni. Figyelmesen hallgattam az orvost, erős akcentusa ellenére is meg tudtam érteni, amit mond. Elvettem tőle a tablettákat, amiket a kezembe nyomott - lázcsillapító, antibiotikum, ha úgy látnám, hogy gyulladt a seb. Fájdalomcsillapítót nem adott, de nem kérdeztem meg, miért, voltak sejtéseim. Adott még ezen kívült kötszert és fertőtlenítőt, illetve egy névjegyet, gyanítom a sajátját. Mire mindent elmondott és odaadott, Vladimir már talpon volt, Maksim támogatásával, de nem mondhatnám, hogy stabilan állt a lábán. Maksim hallani sem akart gyaloglásról, még ilyen rövid távon sem, amivel a doktor is egyetértett, ezért elment az autójáért, hogy a hátsó kijárathoz álljon vele, én pedig gyorsan elszaladtam a táskámért, hogy legalább tudjam hová tenni a felszerelést. Maksim egyébként is átvette Vladimir támogatását, még valami ruhát is szerzett neki, amit úgy-ahogy a felsőtestére tudtak tenni, így feleslegessé váltam egy időre; csak követtem őket, beültem Vladimir mellé a hátsó ülésre, és figyeltem, hogy magánál van-e még. Autóval nevetségesen rövid volt az út, de az biztos, hogy Vladimir számára könnyebb volt. Csak az autóból kellett kitámogatni, be a lakáshoz, és hiába látszott Maksimon, hogy nagyon szívesen maradna, ez nem volt része az egyezségünknek. Nem jött még el az a világrend, amiben én Maksimmal egy légtérben lennék hajlandó lenni egy éjszakát... nem mintha azt a legmerészebb álmomban is gondoltam volna, hogy Vladimir egyszer itt vendégeskedik majd. Miután Maksim eltakarodott, átvettem Vladimir támogatását, de egyelőre nem tudtam, mit szeretne megcélozni. – Fürdés vagy alvás? – pillantottam az arcára, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna, hogy ott áll a nappalimban lázasan, véresen, félig eszméletlenül. Pedig nem is lehetett volna természetellenesebb a helyzet. – Talán előbbi jobb lenne – jegyeztem meg, ahogy tekintetem lejjebb siklott a felsőtestére. Az világos volt, hogy aznap nem én alszok az ágyban, de jobban örültem volna neki, ha nem lesz minden csupa vér.
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 02, 2021 8:44 pm
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
Miután felneveltem két gyereket, pontosan tudtam, milyen az, ha valaki teherként nehezedik egy másik emberre. Ez a teher most a jelenlévőknek én voltam. Nem igazán tudtam magamról, olyan volt ez a túra, mintha szedáltak volna egy kilónyi nyugtatóval. Márpedig nekem aztán soha nem volt afférom sem a drogokkal, sem a gyógyszerekkel. Talán most nem ártott volna valami erősebb a vodkánál. Fájt? Nem fájt? Nehéz volt megállapítani. Néha esküszöm, könnyedebbnek éreztem minden levegővételt, mint a szokványos hétköznapokon. Máskor mintha ólomsúly nehezedett volna a tüdőmre, megizzasztott a puszta levegővétel, és az, hogy ebben a kis helyiségben mennyire nincs elegendő oxigén ennyi embernek. Amikor a hideg borogatás a homlokomhoz ért, szembesülnöm kellett azzal, hogy tényleg lázam van. Hirtelen értelmet nyert a lázálom kifejezés, hisz minden, ami körülöttem volt, sokkal színesebb volt, intenzív árnyalatokkal, fárasztó fényekkel, a szívem pedig néha olyan ütéseket mért a mellkasomban, mintha ki akarna szakadni onnét. Tényleg meg kellett volna tanulnom kifejezni a hálát. De nem most. Most aludni vágytam. Talán több óra telt el azóta, hogy eldörrent az a lövés. Talán csak egy fél órácska. Elvesztettem az időérzékemet. A Doktor utasítása azonban még így is, egy másik dimenzióban téblábolva is egyértelműnek bizonyult. Felé fordítottam a fejem. - Doktor. Devushka tozhe eto sdelayet. - Szólaltam meg, a hangom viszont továbbra sem szólt a hagyományos stílusában. - Adj neki egy pár instrukciót. - Tettem még hozzá. Mi másról kapott volna információkat, mint a lázcsillapításról? Holnapra kutya bajom sem lesz. Minek aggódni. Eb csont beforr. - Maksim, segíts felállni. - Intettem a férfinak. Nem próbáltam meg dacolni a lánnyal. Habár szívesebben aludtam volna a saját ágyamban, a saját hálószobámban, de egy hosszú autóút nem tett volna jót a friss varratoknak. Az a bizonyos lakás pedig, amit nemrég volt szerencsém a saját két szememmel látni, tényleg egy köpésnyire volt. Talán ellenkeznem kellett volna. Testem-lelkem nem kívánta, hogy egy idegen nővel töltsem egy fedél alatt az éjszakát. Nem volt hozzám... méltó a helyzet. De az álom, amely súlyként nehezedett a vállamra, kiölt belőlem minden ellenkezést. Le akartam zuhanyozni. És aludni. Oly' távolinak tűnt a megnyugvást jelentő álom.
Halványan elmosolyodtam. Nem szentimentálisan Dimitriy említésére, inkább az vett rá, amilyen szenvtelen hangon kéretlenül őszinte - és tökéletesen pontos - kritikát fogalmazott meg a fiáról. Elmondhattam volna neki, hogy neki is több az önbizalma, mint az állapota indokolná, de inkább nem tettem. Nem tudom, melyik lepett meg jobban: amit válaszolt, vagy hogy egyáltalán válaszolt. Valamiért szentül hittem, hogy nincs felesége; persze, volt egy fia és egy lánya, de ez még nem jelenti az, hogy házas is, főleg nem az ő köreikben. Szólásra nyitottam a számat, de aztán inkább becsuktam. Szerettem volna kérdezni róla, de az már nagyon sok határon túlment volna. Attól, hogy épp én próbáltam megtenni minden tőlem telhetőt, hogy ne itt érjen véget az élete, még nem lettem senki. Megkönnyebbültem, amikor megérkezett az orvos. Aggasztott Vladimir láza, főleg az állapotával összeadva, de reméltem, hogy tényleg olyan jó, mint amennyire Vladimir bízott benne. Én normális esetben azonnal a kórházat javasoltam volna neki, de azt is értettem, ez miért nem jöhet szóba. Csak azt nem, egyáltalán miért érdekel ennyire, hogy életben marad-e. Nem volt szép látvány. Nem voltam rosszul, sosem zavart az ilyesmi, de szinte én éreztem azt a fájdalmat, amin minden bizonnyal át kellett mennie. És ameddig én elborzadtam ezen, addig ő sztoikus nyugalommal, csendben, már-már zsibbadtan tűrte az egészet. Figyeltem az orvos ténykedését, készen arra, hogy a keze alá tudjak dolgozni; elvettem az átvérzett rongyokat és tisztát adtam a kezébe, ha kellett, hagytam, hogy a tenyerembe ejtse a golyót, amit hála az égnek megtalált, és megfogtam az eszközeit, amikor sűrűn kellett váltogatnia őket, hogy azzal se kelljen húznia az időt, hogy elfordítsa a sebről a tekintetét. Néha Vladimir arcára pillantottam, hogy lássam, jól van-e a helyzethez képest, de az egyik ilyen alkalommal szembesülnöm kellett vele, hogy engem néz. Megérintettem a karját, kérdőn, mert azt hittem, szüksége van valamire, de mintha teljesen elvesztette volna a kapcsolatot a külvilággal. Velünk. Az egyetlen biztató dolog az volt, hogy még vett levegőt. Fellélegeztem, amikor előkerült a tű és a cérna, nem mintha ez kevésbé fájdalmas műveletnek ígérkezett volna. Vladimir megszólalt, a hangja viszont erőtlen volt és rekedt. A homlokára simítottam a tenyerem, és amikor éreztem, milyen forró a bőre, ismét aggódni kezdtem. Az orvosra pillantottam, de ő addigra már elkezdte összevarrni a sebet; ebben már nem tudtam segíteni, ezért elvettem egyet a megmaradt tiszta rongyok közül és az öltözőben elhelyezett kis mosdókagylóhoz mentem vele, hogy benedvesítsem. Visszaérve Vladimir homlokára helyeztem hideg borogatás gyanánt, az orvos pedig felpillantott és biccentett egyet. Nem szerettem a tehetetlenség érzését. Az ajkaimat harapdálva néztem végig, ahogy az orvos összevarrja, még egyszer áttörli, majd bekötözi a sebet, aztán várakozón rámeredtem. – És most? – kérdeztem. A doktor előbb Maksimra nézett, aztán rám, mielőtt erős orosz akcentussal megszólalt volna. – Egyelőre nem tehetünk többet, de valakinek figyelnie kell rá. Legalább ma éjszaka. Maksimra pillantottam, aztán Vladimirra, aki már talán nem is igazán volt magánál. – Én tudok figyelni rá – hallottam meg a saját hangom, mielőtt még végiggondolhattam volna, mit beszélek. – A lakás is közel van. Nem kellene messzire mennie.
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 02, 2021 7:25 pm
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
- Nem. Az a fiam. - Javítottam ki. Soha nem hencegtem azzal, hogy mennyire nem tudott érdekelni a fájdalom, vagy hogy éppen milyen könnyedén viseltem bizonyos szituációkat. Dimitriy annál inkább szerette hangsúlyozni, mintha ő maga lenne Superman, a halhatatlanság megtestesítője. Igaz, ő egyszer sem került golyó elé. Valaki jól végezte a munkáját Dimitriy védelmét illetően. Mikor visszakérdezett, fogtam fel, hogy amúgy az iménti gondolataim szavak formájában el is hagyták a számat. Furcsa. Esküdni mertem volna arra, hogy csak gondolkodtam, és magamban ismételgettem azt az átkozott nevet. Először éreztem azt, hogy a nejem visszatért, hogy magával vigyen a halálba. Pedig voltam már életveszélyes helyzetben, mégis mintha... itt nyugodott volna a vállamon a keze. Arra várva, hogy megadja a kegyelemdöfést. Ahogyan én tettem vele. - A feleségem. - Nem volt nagy titok, egy kis utánajárás következtében ő is egyszerűen rájöhet, hisz mindenki tudja, hogy ki volt a gyerekeim anyja. És hogy milyen rejtélyes halált halt - egyik napról a másikra. Persze a belső köreink már régen beszélték, hogy áruló van a családunkban. Soha nem volt bizonyíték arra vonatkozóan, hogy tényleg elárult volna. De minek kockáztatni? Erre is igaz volt, hogy az írja a történetet, aki életben maradt. Ami ezután következett, szinte teljesen kiesett. Fertőtlenítés, a seb feltárása, éreztem, ahogyan a hideg fém matat bennem. A golyót kereste, ami talán pont egy kényelmetlen helyet bujdosott. De még éltem. Talán mégsem volt az annyira meredek helyen. Hátradőltem. Talán az a pár vodka is elég volt, hogy a fejembe szálljon, mindenesetre alig éreztem valamit az egészből. Azt viszont észleltem a külvilágból, hogy a lány nem mozdult mellőlem. A szó szoros értelmében mellettem maradt, és ezzel a határozottsággal még Maksim sem tudott mit kezdeni. Tiszta aggyal valószínűleg jót mosolyogtam volna a hűséges katona arckifejezésén. Életében először nem tudott mit kezdeni egy nővel. A Doktor koncentrációját pár perc elteltével siker koronázta. Legalábbis a megkönnyebbült sóhaj erre engedett következtetni. De lehet, hogy ezt is csupán képzeltem. Mintha némileg... elvesztettem volna a kapcsolatot a külvilággal. A valósággal. Csak a belső gondolatok kavarogtak és kavarogtak. Gyors egymásutánban. Észre sem vettem, hogy ismét a lányt bámulom. Sienna. Ana Sofia. Az anyja drogos, szó nélkül nézte végig, ahogy a nevelőapa újra és újra megbecstelenítette a lányát, majd szinte alamizsnáért továbbadtak rajta. Mintha csupán egy darab hús lett volna. A táskából további orvosi eszközök kerültek elő, tű és cérna, a tekintetemet pedig lassan elszakítottam a lányétól, és inkább a mennyezetet kezdtem bámulni. Fogalmam sem volt, mit mondhatnék. Ez pedig - tanúim vannak rá! - ritkán fordult elő. - Elfáradtam. - A hangom suttogott. Erőtlennek éreztem magam, ami nem is volt annyira meglepő, miután ennyi vért vesztettem.
Csak a szememet forgattam a kérdésére és lemondón ráztam meg a fejem – Persze, tudom, te aztán kőkemény nagyfiú vagy. – Nem mintha le akartam volna becsülni az érdemeit... vagy inkább képességeit, ha onnan nézzük, de teljesen felesleges volt eljátszania, hogy nem került a halál szélére éppen. És még csak nem is én mentettem meg, hanem az, hogy az a golyó nem egy kicsit lejjebb talált utat magának becsapódni. A szavaival sikerült megint összezavarnia, de ahogy az alkarom hozzáért az arcához, már biztosan tudtam, miért. Lázas volt. Persze ő csak beszélt tovább, és amikor előkerült az a bizonyos név, ránéztem. – Ki az az Ivana? – adtam most már hangot a kíváncsiságomnak. Nyilvánvalóan semmi közöm nem volt hozzá, de az előző mondata után akár erre is válaszolhatott. A kezem mindenesetre hamarosan felszabadult, viszont ezzel egyidőben olyannyira a gondolataiba - vagy az emlékeibe? - mélyedt, hogy aggódni kezdtem, él-e még egyáltalán. Mintha csak a szükség hozta volna meg, a következő pillanatban kinyílt az öltöző ajtaja. Maksimot rögtön felismertem, és néhány pillanat elteltével rájöttem, hogy az apját is ismerem. Láttam már néhányszor, még ha engem soha nem is hozzá vittek, ha kellett. Maksim rögtön hozzám lépett, hogy kitessékeljen, és már éppen szólásra nyitottam a számat, amikor meghallottam Vladimir hangját. Igazából meglepett, de örültem neki, hogy nem nekem kell vitába szállnom Maksimmal. Vladimir mondott néhány szót az orvosnak, oroszul, amiből egy kukkot sem értettem, de csak tippelni tudtam, hogy nincs tisztában a lázával. – Lázas – tettem hozzá az orvosra pillantva. Maksim persze nem tudott nyugton maradni, mellém lépett, hogy legalább odébb tudjon zavarni, de kirántottam a kezem az ujjai közül. – Maradok – ismételtem meg Vladimir parancsát. Persze ő talán nem arra gondolt, hogy mellette maradok, de én igen. Arra figyeltem, hogy rögtön helyet adjak az orvosnak és ne legyek a lába alatt, de átmentem Vladimir másik oldalára, készen arra, hogy legalább segítsek, ha tudok. Ezt ő valószínűleg hamarabb feldolgozta, mint a fia, mert bár először felvont szemöldökkel pillantott rám, miután rezzenéstelenül álltam a tekintetét, ő inkább a kezembe nyomott egyet a kezében tartott két ijesztő eszköz közül. Maksim persze úgy állt mellettem, mintha én lettem volna az, aki meglőtte Vladimirt és bármelyik pillanatban elvághatnám a torkát... nem hibáztattam érte, vele talán meg is tettem volna. Vladimir viszont más tészta volt. Mondjuk Maksim érzéseim szerint nem is türte volna hang nélkül, hogy különböző középkori kínzóeszköznek kinéző valamikkel nyúlnak a sebébe; azon viszont meglepődtem volna, ha Vladimir akár egy nyikkanást is hallat. Engem még a látvány is elborzasztott, aggódva figyeltem az arcát, de amikor a doktor egy szó nélkül kinyújtotta felém a kezét, rögtön odaadtam neki a valamit, ami úgy nézett ki, mint egy hosszú csipesz.
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 02, 2021 6:26 pm
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
- Csak ennyi? - Kérdeztem vissza, mikor felsorolta, hogy éppen mennyi nyűggel kellett szembenéznem. Nem szívesen gondoltam rá, és tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor a méltán hírhedt orvosok is csak azzal próbálkoznak eleinte, hogy megpróbálják elterelni a figyelmed. Az én Doktorom nem ilyen volt. Értelemszerűen. Amit ő még nem látott, az nem is létezik. Az életemet is rábíztam volna, igaz, nem is nagyon volt más választásom - ugyebár. Így végignézve magamon, habár nagyon tetszett a három csillagos ellátás, de a lány is, én is tudtam, hogy ez csak tűzoltás; a neheze még csak ezután fog következni, amint befut a Doktor. - Bárkit... - Ismételtem a szavait, mintha akkora jelentősége lett volna. Bárkit asztalra borítani... nem éltem én remete életet, távol állt tőlem. Ebben a világban szégyen is lett volna remete életet élni özvegy férfiként. De Dimitriyvel ellentétben nem mindent egy női testtel igyekeztem megoldani vagy levezetni. - Ivana is itt táncolt. - Fogalmam sincs, honnét jött a mondat. Furcsa hőhullám hasított végig a végtagjaimon, és az eddigi hőmérsékletre mintha még rávágtak volna egy lapáttal. - Ivana... - Magam elé meredtem, ekkor már nem is keresve a lány tekintetét. Ellazult a szorításom, így ki tudta húzni az eddig rabláncon tartott karját. Talán ez már ijesztő volt. Vajon más férfi is képes így hiányolni egy áruló ribancot? Minden bizonnyal. Hang szűrődött az ajtó elől, majd Maksim társaságában belépett az apja. Mint egy forgószél. Talán a megváltás? Természetesen első lendületével a lányt akarta kitessékelni. - A lány marad. - Adtam utasításba, majd a Doktorra néztem, semmi ellentmondásra nem adva lehetőséget. - Ognestrel'naya rana. Pulya ne vyshla. On vse yeshche v igre. - Nem kellett részleteznem, tudta, hogy mi a dolga. Már nyúlt is a táskájába, azokat a hegyes borzalmakat keresgélve, Maksim pedig Sienna-t próbálta mellőlem felállítani.
Még engem is meglepett, de a megjegyzése előcsalt belőlem egy mosolyt. Más helyzetben, ha nem kellett volna épp azzal foglalatoskodnom, hogy megakadályozzam, hogy elvérezzen a kezem alatt, talán még nevettem is volna. – Akkor majd még eldöntöm, rajtad marad-e – jegyeztem meg egy félmosollyal, még ha nem is az arcát néztem épp, hanem az ingével voltam elfoglalva. Talán csak túltengett bennem a feszültség és azt próbáltam oldani, nem tudom; úgyis mindegy volt, mert ő sem fogta be a száját, hiába nem kellett volna beszélnie. – Csak hogy legközelebb mindenre fel legyél készülve – fűztem hozzá. Nem mintha valaha is visszakívánkoztam volna ebbe a helyzetbe. Főleg nem vele. A felsőtestén díszelgő tetoválásoknak sikerült elvonni a figyelmem néhány pillanatra, de hiába tolult a nyelvemre ezer és egy kérdés, egyiket sem mondtam ki hangosan. Legszívesebben egyesével vettem volna szemügyre őket és mindegyiknek megkérdeztem volna az eredetét; nem olyan típusnak tűnt, aki ok nélkül varrat ilyen-olyan mintákat a testére. Mintha az egész élete ott lett volna, furcsa, csak számára érthető mintákban manifesztálódva. Valamiért érdekelt... de tudtam, hol a helyem. Én helyette is összeszorítottam az állkapcsomat és talán még grimaszoltam is, mikor belelöttyintettem a vodkát a sebbe. El sem tudtam képzelni, milyen fájdalmas lehet, éppen ezért amikor egyetlen nyikkanást sem hallatott, már-már aggódva kaptam fel a fejem az arcára. Bár semmi más jelét nem adta a fájdalomnak, a szája egyenes vonallá préselődött; nekem ez elég volt ahhoz, hogy tudjam, legalább eszméleténél van. – Örülök, hogy még életben vagy – jegyeztem meg, amikor megszólalt, és bár a szavai a lehető legelfuseráltabb mondatot idézték, amit valaha hallottam, valamiért úgy éreztem, neki fontosak, ezért inkább nem fejtettem ki a véleményem ezzel kapcsolatban. – Mellkason lőttek, még mindig vérzel, a golyó pedig odabent van valahol a testedben – soroltam lassan, gondosan szorítva a rongyot a sebre. – Szerintem nem a gyengeség miatt kellene aggódnod. – Nem néztem rá, azzal foglaltam el magam, hogy felemeljem kissé a rongyot a sebről, így láthattam, csillapodott-e a vérzés. Csak egy kicsit nyugtatott meg, hogy valamennyire igen, mert ezt az is okozhatta, ha már túl sokat vérzett... vagy belső vérzése van. Az lenne csak az igazi katasztrófa. Meglepve kaptam fel a fejem, amikor ujjait erőteljesen a bal kezemre fonta. Értetlenül néztem a kezére, és amikor nem szólt és nem csinált semmit, az arcára is. Egy pillanatra megfeledkeztem a sebéről, de a szabad kezemmel visszaszorítottam rá a rongyot, még épp időben, mielőtt a szavai hatására végképp megfeledkeztem volna róla. – Nem kell ilyeneket mondanod ahhoz, hogy ne hagyjalak meghalni – néztem őszinte zavarral a szemébe. Semmi értelme nem volt annak, hogy ezt mondta... pont itt és pont most. Vagy bármikor, bárhol. – Pont az lenne a cél, hogy még az asztalra boríthass, nem? Bárkit, úgy értem – helyesbítettem gyorsan. Aztán, ahogy elmerengtem egy pillanatra azon, hogy mégis miért beszél hülyeségeket, bevillant valami, amitől cseppet sem éreztem jobban magam. – Biztos, hogy jól vagy...? – Persze mindketten tudtuk, hogy a "jól" most elég tágan értelmezendő, de ha a sejtéseim igazak voltak, tudat alatt páratlan zöldhullámot kívántam Maksim apjának. Meg akartam nézni, hogy lázas-e, de az egyik kezemet ő szorította, a másikat pedig lekötötte a seb szorítása, így jobbára az utóbbit fordítottam úgy, hogy az alkaromat az arcához tudjam simítani, még akkor is, ha ezzel közelebb kellett helyezkednem hozzá. Ki kellett deríteni, hogy lázas-e, mert ha igen... az baj.
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 02, 2021 4:55 pm
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
- Momentán... nem az önkontrollod miatt aggódom. - Mondtam szaggatottan, mikor megjegyzést tett a nadrágomra. Már nem is maradt bennem annyi vér, hogy bármiféle reakciót ki tudjon váltani belőlem. Márpedig mint tudjuk, a szükséges állapotokhoz vér kellett. Az a vér, ami most ott volt mindenhol: az ingen, a zakón és mindkettőnk kezén. Nem kerülte el a figyelmemet, ahogy végigmérte a tetoválásaimat. Egy idegen számára ez mindig meglepőnek számított, és normál esetekben általában abban lelték örömüket, hogy megpróbáltak rájönni, melyik mit szimbolizál. Mintha valaha elmeséltem volna bármit ezeknek az eredetéről... ez magánügy. Minden, ami valaha bántott, fájt, a testemet díszítette. Emlékeztetnem kellett magam arra, hogy ne kerüljek hasonló helyzetbe, és így minden reggel a tükör előtt volt is lehetőségem szembesíteni magam. Meghúztam a vodkát, ha már átnyújtotta, de önfegyelemmel tettem mindezt. Nem akartam az alkohol mámorának hatalmába kerülni, azzal egyikőnk sem került volna előrébb. Én főleg nem. Megfeledkezni magamról nem most tűnt a legjobb ötletnek. Neki furcsa lehetett, de mikor hozzám ért a vodka, és szinte tűzként érintette a nyílt sebet, még csak meg sem nyikkantam. A szám összeszorult, az arcomon azonban nem rajzolódott ki a fájdalom leghalványabb vonása sem. - A fájdalom gyengeség. - Ismételtem Papa szavait. - A Smolenksy-k pedig nem gyengék. - Értelmetlen szócséplés volt - ismét. Mit számított már? A beszéd elvonta a figyelmemet arról, amit éppen éreznem kellett - volna -, közben tekintetemmel megkerestem a nő arcát. Nem nézett rám, a sebet bűvölte, a kezei pedig serény munkát láttak el. Egészen addig, míg el nem kaptam a bal kezét, de olyan erővel, hogy talán a döbbenetétől még a másik is abbahagyta a sebem körüli szorgalmatoskodást. Eleinte nem szóltam semmit, ezzel akartam kényszeríteni, hogy a szemeimbe nézzen. De még mindig nehezemre esett eldönteni, hogy kit látok magam előtt; azt a nőt, aki tényleg, szívből akart segíteni, vagy a prostituáltat, aki félt a haláltól, és emiatt akart tenni valamit az állapotomért. - Tudod. Kicsit bánom, hogy minap nem borítottalak az asztalra. - Talán a láz. Biztosan a láz beszélt belőlem. Nagyjából ezer éve nem mondtam ilyet. Senkinek.
Maksim tökölése felbosszantott egy kissé, de még ennél is jobb volt, amikor Vladimir tovább erőltette a mindenre elszánt túlélő keményfiú szerepét. A kérdésére rámeredtem és jelentőségteljesen felvontam a szemöldököm, képtelen voltam épp ésszel feldolgozni, hogy ebben a helyzetben is az legyen a legnagyobb problémája, hogy marad-e rajta ruha vagy nem. – Nincs – közöltem vele egyszerűen, és neki is kezdtem a zakója eltávolítását előkészíteni. Az sem ígérkezett fájdalommentesnek, de még mindig egyszerűbbnek tűnt, mint az ing. – De ne aggódj, tudok uralkodni az ösztöneimen. A nadrágod a helyén marad. Miután sikerült megszabadítanom a zakótól, az ingnek szenteltem a figyelmem. A tapasztalat itt is jól jött, gyors egymásutánban sikerült kibújtatnom a gombokat, de ha esetleg erre is megjegyzést akart tenni, készen álltam belenyomni a mutatóujjamat a lyukba a mellkasán. Ezt az anyagot is próbáltam óvatosan lecsúsztatni a vállát, de persze csak az egyik oldalon volt egyszerű, a másikon még arra is oda kellett figyelnem, hogy minél kevesebb időre engedjük fel a nyomást a seben. – Joder – mormoltam az orrom alatt, miközben kínos precizitással próbáltam a lehető leghamarabb visszaszorítani a sebre azt a valamit, ami egykoron a pulóverem volt. A szemeim csak ekkora dolgozták fel a látványt, amit az ingtől megszabadított felsőteste nyújtott, és szorult helyzet ide vagy oda, a tekintetem egy pillanatra megakadt rajta. Dimitriy is büszkélkedhetett néhány tetoválással, de... Vladimir bőven túltett mindenen, amit valaha láttam. Egy pillanatra felnéztem rá, de végül nem szóltam semmit. – Mindkettő – feleltem és odanyújtottam neki a nyitott üveget. – Kezdheted is, legalább addig sem beszélsz – vontam fel a szemöldököm. Teljesen felesleges volt ilyenek miatt beszéddel erőlködnie, de igazából nem érdekelt, tényleg iszik-e belőle; ha ivott, ivott, ha nem, nem. Én inkább szemügyre vettem a felsőtestét, hogy találok-e kimeneti nyílást. Nem volt rá sok esély, feltűnt volna, ha máshol is nagyon vérzik, de jobb volt biztosra menni. – Ennél nem lesz kellemesebb az estéd – mormoltam elgondolkodva, mikor valóban nem találtam kimeneti sebet. Nem lettem volna a helyében, amikor kieszkábálják belőle a golyót, de ez nem is az én bajom volt. Inkább elvettem tőle az üveget, akkor is, ha nem ivott belőle, és egy határozott mozdulattal - de azért ügyelve arra, hogy ne okozzak neki még több fájdalmat - nekidöntöttem a hátát a kanapé táblájának. – Ez most fájni fog – közöltem vele, egy pillanatra felnézve az arcára. Nem vártam meg, készen áll-e. A kezem ügyébe készítettem egy Maksimtól kapott tiszta rongyot, aztán elhúztam az átvérzett pulóvert a sebről, eldobtam, és nem sajnáltam a vodkát, amikor a sebre locsoltam belőle. A tiszta rongyot viszont azonnal visszaszorítottam a sebre, felitatva a kibuggyanó vért és az alkohol maradékát is.
Elküldésének ideje — Csüt. Dec. 02, 2021 2:20 pm
Sienna & Vladimir
dead men tell no tales
Egy kis időre egyedül maradtam. Habár a fájdalom nem akart múlni, elég nyugodtan kezeltem a szituációt; lassan már több fém volt bennem, mint magában a Terminátorban, ez pedig valahol nagy büszkeség. Körülbelül tizennégy éves korom óta próbálnak az életemre törni, lőttek már lábon, vállon, karon, ezeknek nyomát a mai napig magamon viseltem. Hisz egy varrás nyoma soha nem tűnik el heg nélkül... Nem emlékszem, mikor láttam utoljára ennyi vért egyszerre. Az életem része volt minden csepp, és ahol a pénz útja mindig vérrel volt kikövezve. A mi életünkben igen. Volt, aki a tisztességes életet akarta választani, de én beleszülettem. Még mindig szorítottam a mellkasomon azt a rongyot, habár már egyre kevesebb nedvesség fért belé. Sosem gondoltam, hogy egy emberben ennyi vér van. Lassan próbáltam kihúzni magam, végre sikerült lefejtenem magamról a nyakkendőt, amit még odakinn kezdtem el. Ha valaminek híján voltam, hát az az erőnlét. Minden vércseppel gyengébb lettem. Felemeltem a fejem, mikor hallottam, hogy nyílik az ajtó, a tekintetem némileg tisztább képet látott. - Van más választásom? - Kérdeztem, mintha csak az időjárásról beszélgetnénk. Ez eddig is nyilvánvalónak tűnt, hogy ebből vetkőzés lesz. Habár ebből az apropóból kevésbé szerettem vetkőzni. A feszes zakóm nehezebben jött le, mint általában, bárhová nyúltam, minden vörös színt kapott. Nem éreztem rosszabbul magam, mint eddig bármikor hasonló szituációban, pedig már megettem a kenyerem javát. Az ingemmel folytatta, minden gombot egymás után bújtatott ki. Valahol hálát éreztem. Valahol. Jó mélyen. Ezt nem voltam hajlandó hangosan kimondani. Amúgy sem ez tűnt a legnagyobb problémának jelenleg. A vérrel átitatott ing végül szintén a földön végezte, a szeme elé tárulhatott a több tucatnyi tetoválás, ami a felsőtestemet díszítette. Nem volt egy hétköznapi látvány. - Mit tervezel? Megitatod velem, vagy kitisztítod a sebem? - Ismét csak a felesleges szófecsérlés. Nem akartam a kelleténél jobban megsérteni, de kicsit sem tartottam kompetensnek ebben a témában. Így az volt az egyetlen reményem, hogy a Doktor hamarabb érkezik, minthogy elvéreznék.
Egy örökkévalóságnak tűnt, mire megtettük azt a néhány métert az ajtóig. Még mindig nem tudtam megválaszolni magamnak a kérdést, hogy egyáltalán miért segítek neki, de arra fogtam a dolgot, hogy ha hagynám itt elvérezni, büntetésből jó eséllyel engem is megölnének. Akkor meg már mindenkinek jobb, ha megteszem, amit tudok. Megkönnyebbülés volt bejutni az ajtón, odabent végre nem volt dermesztő hideg, és annak az esélye is csökkent, hogy visszajön az a bizonyos autó, hogy megnézzék, mekkora a siker. Csak azt nem tudtam, ilyenkor melyik a jobb: megkongatni a vészharangokat, vagy inkább csendben maradni. Ő viszont megadja a választ, ami szerint jók voltak a sejtéseim és jól tettem, hogy nem vertem azonnal nagy dobra a történteket. Bólintottam egyet és az öltözők felé támogattam tovább, de nem mentünk túl messzire, rögtön az első ajtón benyitottam. Nem kellett aggódnunk, a bárból már kellemes félhomály szűrődött be és a zene is megváltozott kissé, ami azt jelentette, hogy már megy a műsor. – Ide senkit nem fognak beengedni. – Az öltözőben levő kisebb kanapéhoz segítettem, hogy le tudjon ülni rá, tekintetem aggódva villant az átvérzett anyagra a mellkasán. Leguggoltam elé, a kezére tettem az enyémet, éreztem, hogy még nagyobb nyomást is ki lehetne fejteni rá, de érthető módon az ő teste most épp mással is küzdött. – Tartsd rajta a nyomást. Mindjárt jövök – egyenesedtem fel. Sietős léptekkel hagytam el az öltözőt, szinte futólépésben mentem végiga folyosón és a bárban is csak azért fogtam vissza magam, hogy ne keltsek túl nagy feltűnést. Maksimot a bárpultnál találtam meg, szerencsére mindenki más a színpadot figyelte - igazából ő is -, így csak fel kellett hívnom magamra a figyelmét. Megragadtam a karjáit és kicsit odébb húztam, nem érdekelt, milyen felháborodva néz rám, amiért megzavartam a nyálcsorgatásban. – Azonnal hívd ide az apádat – néztem a szemébe határozottan. Itt nem én szoktam parancsokat osztogatni, de ez most más helyzet volt. – Vl... A pakhant meglőtték hátul. Nincs jól. – Látszott, hogy hitetlenkedve mered rám, mintha elment volna az eszem, de aztán a tekintete megakadt a kézfejemre és az alkaromra száradt vérfoltokon, szemei pedig tágra nyíltak. – Az egyes öltözőbe vittem, ne engedj oda senkit az apádon kívül. Adj egy üveg vodkát és tiszta rongyokat – nyújtottam ki felé a kezem, de még mindig bizonytalanul bámult rám. Más esetben nem hibáztattam volna, semmi okom nem lett volna életben tartani Vladimirt, de... ez most nem számított. – Igyekezz már! – sziszegtem türelmetlenül. Végre magához tért, a kezembe nyomott egy bontatlan üveg vodkát és tiszta rongyokat a pult alól, aztán már nyúlt is a telefonjáért. Nem vártam meg. Ahogy visszaértem az öltözőbe, egy kicsit féltem, mit találok ott, de azért volt egy olyan sejtésem, hogy ő nem engedi el olyan egyszerűen az életét. Odasiettem hozzá, ledobtam mellé a rongyokat, aztán felbontottam az üveget, és miközben átvettem a nyomást a felismerhetetlen pulóveremmel, mindenekelőtt az ő kezébe nyomtam az üveget. Szüksége lesz rá. – Le kell vennünk a ruháidat – közöltem vele. Nem kérés volt, hanem kijelentés. Elvettem tőle az üveget, aztán segítettem neki egy kicsit előredőlni, de a ruhát még mindig én tartottam a mellkasára nyomva, hogy szabad kezemmel le tudjam csúsztatni a zakóját a vállain. Ez volt az egyszerűbb rész. – Vedd át! – tettem a kezét a ruhára. Most ismét magán kellett segítenie, amíg én elkezdtem kigombolni az inget a mellkasán. Azért valahol érdekes volt a gondolat, hogy néhány napja egészen más okokból jutottunk majdnem idáig.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 153 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 153 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.