as this moment grows, the dream is gone steering these waters you'd show me dawn
Az élmény olyasmi, mintha megkoronáznák a napokat, amiket Shayana képében töltöttem közöttük. Tudom, hogy itt fogok hagyni egy darabot, velük. Idejét sem tudom már, mikor volt utoljára, hogy nem csak a munkámnak éltem, és ők most emlékeztettek rá. Ettől még nem akarom feladni, hiszen nem adhattam fel, de az emlék velem fog maradni, tudom. És segíteni fog a legnehezebb napokon. Hiába kerültük, hogy kettesben maradjunk - érthető okokból -, tudom, hogy nem leszek képes elengedni Axelt egy külön búcsú nélkül. Leon persze nem bírja ki, hogy ne szóljon közbe, de közel sem élem meg ezt a pillanat tönkretételeként. – Hát persze – nevetem el magam. Könnyedén, mintha nem számítana, pedig tudom, hogy számít. Uziék nem fogják hagyni, hogy nyilvánosan is megosztásra kerüljön, bárhol, bármikor; ha mégis, nem én leszek a képen, de ezt a fiúk nem tudhatják, és nem is akarom, hogy tudják. Amikor pedig kérdéseket tennének fel, senki nem lesz, aki válaszolna nekik. Én viszont biztos, hogy meg fogom szerezni az eredeti fotót. Mosolygok, a robaj végigremegteti a kikötőt, nekem pedig rég érzett melegséget költöztet a mellkasomba. Uzinak valószínűleg fogalma sincs, mit indított el akkor, amikor ezt az egészet megszervezte; szinte ide érzem a türelmetlen feszültségét, de most nem érdekel. Ahogy elül a fotó öröme, visszanyerjük a pillanatot Axellel, legalábbis valamennyire. Széles, sokatmondó mosoly kúszik az arcomra, ahogy elveszem a kártyát, és bár a fiúk rázendítenek a háttérben, ennek a mosolynak a hátterét csak ő értheti igazán. Nevetve rázom a fejem, pedig nem is tudom, mikor nevettem így utoljára. – Köszönöm, alhadnagy, de akkor most már menjen odébb – hessegetem el vigyorogva. Csak egyetlen pillanatnyi ölelést engedek meg magamnak, hasonlót, mint amit Leon is nyert magának, ez mégis más. Persze a fiúk is kitörő örömmel fogadják, de hadd örüljenek, néhány nap és úgyis elfelejtik. Még egyszer magamba szívom Axel illatát, aztán már el is engedem, és úgy mosolygok rá, mintha csak hálás lennék, amiért megmentette az életemet. – Köszönök mindent, hadnagy – mosolygok rá még egyszer, utoljára. Búcsút intek nekik, de a fehér kártyát féltő gonddal fogom a kezemben. Szeretném, ha nem csak emlék maradhatna belőle, de tudom, hogy nem lehet annál több, mert nem láthatom soha többé. Talán majd egyszer, egy másik életben. Mire odaérek az autóhoz, már nincs mosoly az arcomon, Shayana elveszik azokon a métereken a hajó és köztük. Uzi kérdő tekintete a kezemre téved, amiben a kártyát tartom, de ahogy újra rám néz, figyelmeztetően villan meg a szemem. Nem szólok egyetlen szót sem, csak beszállok a furgonba. Üdv újra, Aviva.
Nem éreztem magam kínosan mellette. Inkább csak összemosolyogtam vele minden alkalommal, és igyekeztem úgy távolságot tartani, hogy ez ne tűnjön fel másoknak. Leon persze állandóan ott lebzselt a nyomomban, valahányszor eltűntem 10 percre a szeme elől, és abban reménykedett, hogy láthat valami szaftosat, de a harmadik nap után rájött, hogy rohadtul nem fog semmin rajta kapni. A napok gyorsan teltek. Szerencsére a szolgálat lefoglalta az elmém, és az időm egy részét, de a szabadidőmben volt min gondolkodnom. Végül eljött az a nap, amikor a "csomag" leadásra került. A hatalmas titán lassan evickélt be a katonai kikötőbe. Miután a kikötőhöz szorítottuk a hajót, és leeresztettük a palánkot, a fiúkkal két sorba állva tiszteltük meg a hölgyet távozáskor, aki a kapitánnyal együtt lépett ki az egyik ajtón. A hajó bele rengett, ahogy több tucat bakancs egyszerre dobbant a fémen, a kezek tisztelgésre álltak. Mindenki a megszokott sapkát és egyenruhát viselte, köztük én is, de én a többi tiszttel együtt már a palánk túlsó végén, a kikötőben álltam, Leon pedig mellettem. A fiúk mosolyogtak, nem csak a kapitánynak, de a nőnek is tiszteletüket adták a tisztelgéssel. Ahogy Shayana leért, a kapitány "pihenj"-t kiáltott, és mi mind eszerint cselekedtünk. Amikor megáll mellettem, Leon már el is vigyorodik. - Örülök, hogy megismerhettem. - mosolygok rá, de mielőtt folytatnám, az alhadnagy nem bír magával. - Megengedi a kisasszony, hogy csináljunk közösen egy képet? - kérdezi, felemelve a telefont. Ha igent mond, akkor a kapitány is közelebb lép, a nő oldalára, hátulról is körbe veszik őt, én a másik oldalára állok. A hajón a fiúk pedig lelkesen a korlát mentén állnak sorba, és mögöttünk két sorban a palánkra is felállunk. Az egyik kikötői dolgozót kéri meg Leon, hogy lőjön egy fotót, és ő is gyorsan mellém szalad. - Tisztelegj! - hallatszik a kapitány harsanó hangja, mire ugyan az a kongó és csattanó zaj adja tudtára az egész kikötőnek, hogy a Bárka elbúcsúzik a nőtől. A képen a hajó is jól látszódik, remek emléket állítva ennek a taxinak, sofőrjeinek, és utasának. Miután ismét megkapjuk a pihenj parancsot, én Shayana felé fordulok, és mélyet sóhajtok. Most már talán nem zavar meg senki. - Tessék. Ha netán megint bajba keverednél... ezen elérsz. - adok át neki egy fehér kártyát, rajta a számommal. Persze mielőtt a nő bármit mondhatna, a fiúk a háttérben neki állnak fütyülni, kiabálni, meg ütemesen dobogni a hajón. Olyanokat kiabálnak, hogy "Mondj igent", meg a szokásos baromságokat, és ha a nő elveszi a kártyát, Leon oldalról a nyakamba esve vigyorog a nőre, hogy "Majd én szemmel tartom neked!" Persze nevetek az egészen, aztán figyelem, miként száll be az ő rá várakozó autóba, és hajtanak el a nővel, aki elérte, hogy áthágjam a szabályokat, amelyekkel évek óta élek.
Vendég —
Axel & Aviva
as this moment grows, the dream is gone steering these waters you'd show me dawn
Az egész szituáció olyan mint egy kínzás, mint egy elmejáték. Ki tud erősebb maradni, ki tud kitartani, ki gyengül el? Találkoztam már ezzel, de soha nem így; jól esett erre fogni, hogy miért érzem magam teljesen gyakorlatlannak. Sokkal erősebbnek hittem ennél az önuralmamat, de Axel bőven bebizonyította, hogy van még hová fejlődnöm. Ahogy a tekintetünk még egy lépésre egymástól is úgy kapcsolódik össze, hogy szinte pontosan tudom, mire gondol - mert én is ugyanarra gondolok -, ahogy az ő légzése is ugyanolyan nehezen csillapodik, mint az enyém... Valahol büszkének kellene lennem magunkra, hogy egyikünk sem töri meg a távolságot újra, de tudom, hogy azért állunk mindketten szinte lefegyverezve, mert ha a legkisebb mozdulatot is megtennénk egymás felé, az... hát, igen. Ráadásul, ahogy egy kicsit elkezd kitisztulni a fejem, rá kell jönnöm, hogy a karjáról teljesen megfeledkeztünk. Elindulnak a gondolataim abba az irányba, hogy volt ennél kellemesebb dolgunk is, de mentálisan meg kell ráznom magam. Nem mehetek el ismét abba az irányba. Ahogy rávilágítok erre az aprócska tényre, neki is egyet kell értenie, de az egésznek csak az az eredménye, hogy újra elveszünk egymás tekintetében egy kis időre; talán ez az, aminek hatására végül ő is meghozza azt a döntést, ami mindkettőnk érdekét szolgálja. Legalábbis egy bizonyos szempontból. Halványan elmosolyodom Leon említésére. – Ebben biztos vagyok – billentem kissé oldalra a fejem. Mély levegőt veszek, mikor nehézkesen, de még egy lépést tesz hátra, aztán ezt az újonnan jött erőt felhasználva egyenesen odalép az ágyhoz. A megpróbáltatások egy új foka végignézni, ahogy felöltözik, és nem arra gondolni, milyen könnyű lenne odalépni hozzá, kivenni a kezéből azt az átkozott pólót, aztán ledönteni arra az ágyra. Nos, nem, mégsem. Nem tudok nem erre gondolni, de erőszakkal ráveszem magam, hogy ne tegyem meg. Továbbra sem merek megmozdulni, félek, hogy ha fél lépésnél közelebb kerül hozzám, tényleg nem fogom engedni, hogy egyhamar elhagyja ezt a kabint. Igyekszem lehűteni magam, megbánást viszont... nem érzek. Nem is lenne rá okom. Egyedül azt sajnálom, hogy a józan észnek végül győzelmeskednie kellett, de tudom, hogy mindenkinek így lesz a legjobb. Amikor felöltözött és felém fordul, én is mosolygok; a tisztelgés láttán ez a mosoly kiszélesedik, a szavaira viszont megengedek magamnak egy halk nevetést. – Szép álmokat, hadnagy – viszonzom a szívességet ugyanazzal a mosollyal, ami ide juttatott minket. Előrébb lépek, amikor az ajtóhoz megy, halvány mosollyal az arcomon figyelem, ahogy óvatosan kinyitja azt, megbizonyosodva róla, hogy tiszta-e a levegő. A pillantásunk még egyszer találkozik, aztán távozik, én pedig kifújom azt a nagy adag levegőt, amit addig bent tartottam. Leülök az ágy szélére, ahol ő is ült még nemrég és a kezembe temetem az arcom. Az ajkaimon még így is mosoly játszik, pedig a legkevésbé sem szabadna ezt éreznem. Jókora slamasztikába kevertem magamat ezzel, márpedig napokat kell még kibírnunk ezen a hajón anélkül, hogy ismét belefussunk egy ilyen helyzetbe. Mégis, ahogy nem sokkal később végigdőlök az ágyon, miután helyreállítottam a kabin rendjét, nem a szokásos érzések fogadnak. Amikor lehunyom a szemem, nem a saját sötét gondolataimba térek vissza, hanem egy illathoz, egy érintéshez, a bőre érzéséhez az ujjaim alatt, a csókjához. Talán ma még álmodni is fogok.
Öt és fél nap. Öt és fél kínzóan hosszú, végtelennek tűnő, minden akaratomat próbára tevő nap. Ennyi idő telt el azóta az este óta, és nekem minden igyekezetemre szükségem volt ahhoz, hogy kitartsak az eredeti elképzeléseim mellett. Nem kerültem Axelt; arra nem lettem volna képes, hiszen nem csak azok miatt a heves percek miatt számított. Élveztem a társaságát és szerettem vele beszélgetni, de kínosan kerülni kellett a lehetőségét annak, hogy kettesben maradjunk egy olyan térben, ahol... nem vagyunk szem előtt. A szikrák még mindig ott pattogtak köztünk - és Leon néha pontosan úgy vigyorgott, mint aki sok mindenről tud, de nem zavart -, egyetlen porcikám sem tudta feledni azt a jelenetet a kabinban - és nem is akarta -, de ahogy egyre közeledett az érkezés napja, úgy tudtam egye biztosabban, hogy ez volt a helyes döntés. Addig sem szabadott volna elmennünk, de nem bántam, a legkevésbé sem. És most, ahogy a hajó korlátján támaszkodva figyelem, amint befutunk a kikötőbe, már látom a távolban a sötétített ablakú furgont. Három alakot tudok kivenni mellette, és tudom, hogy az egyikük Uzi. Egy pillanatra lehunyom a szemem és hagyom, hogy a sós, tengeri szél a hajamba kapjon és végigsimítsa az arcomat. Elmosolyodom; azt hiszem, ez mindig Axelre fog emlékeztetni. Mintha ő érintette volna meg az arcomat, akármilyen furcsán hangzik is ez. Őt is látom a többiekkel, hiszen mindenki kiveszi a részét a kikötés feladataiból. Csak nekem nincs más dolgom a várakozáson és a gondolataimon kívül.
A búcsúzás hosszabbra nyúlik, mint gondoltam volna; először a kapitánnyal beszélgetek egy kicsit, aztán úgy tűnik, nagyon sokan szeretnének még váltani velem néhány szót. Leon még egy ölelést is kicsikar belőlem, aztán széles vigyorral a képén eloldalog, én pedig megkeresem a tekintetemmel azt, akit biztosan nem fogok itt hagyni búcsú nélkül. Halványan elmosolyodom, mikor meglátom a világoskék szemeket, és a mosoly az arcomon is marad, ahogy odasétálok hozzá. – Hadnagy – billentem kissé oldalra a fejem, még mindig mosolyogva.
Azt kívánom, bárcsak ne a hajón lennénk. Bárcsak folytathatnánk, amit elkezdtünk. Gondolataimban már több lépéssel előrébb járok, és amikor bőrömbe mar, és bele nyög a csókba, csak még jobban beindít. Újra akarnám hallani ezt az édes hangot, de már nincs rá lehetőségem. Megállunk, a képzeletbe révedve nézünk egymásra. Nem szabad ezt tennem. Ismétlődik meg bennem ez a mondat. Így is átléptem a határt. Egy pillanatra kizökkent a kinti zaj. Habár még a hajó mozgása is felé sodor, ellenállok a gravitációnak, és ellépek tőle. Talán ez az egyetlen okos döntésem ma. A szavaimra csak bólint. Mély levegőt veszek, hajamba túrva igyekszem megnyugodni, és ahogy elpillant, végre én is máshová tudom terelni a figyelmem. Amikor megemlíti, a karomra nézek. - Ez így van. - mondom halkan, aztán visszapillantok rá. Félbe maradt mondatára együtt érzően elmosolyodom. Pár másodpercig latolgatom, mi volna jó, míg a szemeit fürkészem, aztán döntésre jutok. - Emiatt ne aggódj. Leonnal megoldjuk. - mondom még mindig kicsit visszafogott hangon, de nyomatékot adva a szavaimnak. Leon a bizalmasom, a legjobb barátom, akit az akadémia óta ismerek, és együtt vagyunk azóta is, elválaszthatatlan partnerekként. Ő azzal poénkodik, hogy az árnyékom. Nehezemre esik, de még egy lépést hátrálok, és kihasználva a bizonytalan lendületem, az ágy felé fordulok. Oda lépve felkapom a pólómat róla, és elkezdem magamra húzni. Persze, a sérült karom miatt nehézkes, és a nyílt seb a szivárgó vérrel nem segít azon, hogy egyszerűbb legyen majd kimosni, de nem foglalkozom vele. Megérte. A póló után az ing jön, azt egy fokkal egyszerűbb felvennem. Míg öltözködök, igyekszem a vonásaim is helyre rakni. Az aljánál fogva megrántom lefelé az inget, hogy ránctalan legyen, aztán megfordulva rá pillantok még. Az ajkára pillantok, és amikor rámosolygok halványan, szememben egy csepp bűnbánat sincs. Megköszörülöm a torkom, és rövidet tisztelgek. - Hölgyem. Jó pihenést. - végül is ezért kísértem ide. A kabin ajtót óvatosan nyitom ki. Amikor látom, hogy tiszta a terep, még egyszer hátra pillantok a nőre, immár visszanyerve a korábbi zsivány mosolyt, aztán távozok. Akkor is megérte.
"Te meg hol voltál?" jön az első kérdés az alhadnagytól, amint rátalálok. "Segíts nekem, és elmondom." Persze, a simlis mosolyát megvillantva követett a saját kabinomhoz. A történetnek csak egy részét meséltem el. Bukta a folyosón, a seb felszakadt, segíteni próbált, de a szikrák miatt inkább távoztam. Nem vette be, láttam a vigyorán, de nem is forszírozta. Ez a mi titkunk. Talán a hajón kívül elmesélem neki a részletesebb verziót. A lényeg, hogy segít átkötni a karom, aztán szemöldökét emelgetve távozik, jó pihenést kívánva, mire a hirtelen bezáródó ajtóhoz vágom a párnámat. A vacsora közel, és sokan el is mennek, de nekem már másra jött meg az étvágyam. Elfeküdve az ágyon a plafont bámulva szinte újra érzem azt az édes érzést az ajkaimon, fülemben ott cseng még az a nyögés, és tenyeremen szinte érzem még a bőre forróságát. Erőszakkal próbálok szemeimre álmot húzni: valamiért most a ringató tenger sem képes úgy megnyugtatni.
Vendég —
Axel & Aviva
Mintha nem lenne épp elég égető és végzetes a csókja, ahogy a kezem felfedezőútra indul a testén, végigsimítva a forró bőrt és az alatta feszülő izmokat, az ő ujjai sem maradnak tétlenek. Libabőr fut végig mindenhol az érintése nyomán, ahogy a keze a póló alá siklik és végigsimít a bőrömön. A vérem szinte száguld az ereimben és a fülemben dobol, amikor pedig a fenekembe markolva még közelebb szorít magához, halkan belenyögök a csókba. Az érzékeim mintha túltelítődnének, ujjbegyeim erőteljesebben mélyednek a bőrébe, és fogalmam sincs, hogyan fogok kimászni ebből. Nem is akarok; egyáltalán nem. Fizikai erő kell ahhoz, hogy képes legyek elszakadni az ajkaitól, de azon nyomban szinte fájni kezd a hiányuk. Hosszú másodpercekig meredünk egymás szemeibe, mialatt egyikünk sem képes megmozdulni vagy megnövelni a távolságot. Saját magammal viaskodok, a testem minden porcikája vágyik rá és a tekintete nem hagy helyet bizonytalanságban abban a kérdésben, hogy ő sincs jobb helyzetben. Végül ő az, aki képessé válik rá, hogy megszólaljon, bár a hangja rekedtsége nem segít sokan a helyzeten. Legszívesebben abban a másodpercben újra megcsókolnám, de annyi erőm még van, hogy ezt ne tegyem meg. Szavaira csak egy biccentéssel vagyok képes válaszolni. Képtelen lennék azt mondani, hogy igen, hiszen a testem és jelenleg még az elmém java része szerint is ez a lehető legrosszabb döntés. Pedig mindkettőnknek így lenne a legjobb. De egyetlen porcikám sem akarja. További kínzó másodpercek telnek el, minden pillanattal egyre nehezebbé válik tartani magam, míg végül sikerül növelnie a távolságon kettőnk között. Nem állítom meg, hagyom, hogy ujjaim leomoljanak a testéről, még akkor is, ha a bőröm szinte fázni kezd az érintése hiányától. A gondolataimról csak nagyon nehezen képes feloszlani a köd, és semmit nem segít a helyzeten, ahogy néz rám és ahogy áll ott, alig fél lépésnyire tőlem, még mindig zihálva. A légzésem még mindig nehéz, a pulzusom pedig szapora és nyelnem is kell egy nagyot, mert a torkom kiszáradt. A testem minden egyes négyzetcentimétere vágyik rá, de erővel próbálom elnyomni ezt az érzést. Persze minden sokkal könnyebb lenne, ha mondjuk a hajó két végében állnánk, nem ebben a szűk kabinban. Amikor először képes vagyok elszakítani a tekintetem a szemeitől, pillantásom a felkarjára téved, amiről sikerült maximálisan megfeledkeznünk, pedig a sérülése most ott áll feltárva, kötés nélkül. – A karod nem maradhat így. – Az én hangom is rekedt, ráadásul ez életem egyik legkockázatosabb mondata, pedig az én életemben ez nagy szó. Viszont ha engedni akarunk a józan ész diktálásának, az azt is kimondja, hogy ha így hagyjuk a sérülését, az sokkal több kérdést fog felvetni, és egyébként sem lenne tanácsos így felöltöznie. Ha pedig félmeztelenül sétál ki innen, nos... akkor jönnének csak az igazi kérdések. – Csak próbáljunk meg nem... – Tanácstalanul hallgatok el, nem tudom befejezni a mondatot. Nem egymásra nézni? Nem megszólalni? Nem egymáshoz érni? Nem levegőt venni? Fogalmam sincs, talán minden egyszerre. Mégsem teszek semmit, egyáltalán nem mozdulok meg, mintha a testem lefagyott volna. Ha ő most mégis inkább felöltözik és kisétál az ajtón, hagyni fogom.
Alig ért hozzám az ajka, már éreztem, hogy a pengeélen táncolás a végéhez ér. Minden eddigi gondolatomat bele adom a csókba, követelve tőle azt, amit megígért nekem. Ajkai elnyílnak, megengedve nekem hogy nyelvemmel forrón elmélyítsem a csókunkat. Már épp örülök magamnak, hogy sikerült itt megállni, mikor érzem testét szorosabban nekem simulni. Kezét kihúzza ujjaim közül és itt már kezdem sejteni, hogy most jobb, ha megacélozom magam. A sejtéseim nem csalnak, mert a következő pillanatban megérzem a kezét, ahogy ismét a feszült bőrön és izmokon halad keresztül... De most már az én kezem is szabad. Tüzelő érintésére szabad kezem hátára simítom, finoman kúsznak ujjaim a kölcsön kapott pólója alá, hogy megérezzem ujjbegyeimen forró bőrét. Ennyi kijár nekem ezek után! Csak egy kicsit simítok felfelé, az irány megfordul a lapockák aljánál, hogy lent a derékon túl haladva a feszes, formás fenekét marjam buján. Mielőtt még nagyon bele lendülnék, erőt vesz magán, és elhúzza ajkait. Ködös szemeibe pillantva mint egy tükröt látnék, ugyan azt érezzük és gondoljuk. Ha most nem hagyjuk abba, akkor soha. Kint lépéseket és beszélgetést hallok, ami ad egy kis plusz erőt, hogy jobban elhúzzam a fejem. - Talán bölcsebb volna... ha most inkább visszaállnék a posztomra. - szólalok meg halkan, rekedtesen, s bár ezek a szavak jönnek nyelvemre, mintha testem lefagyott volna, alig mozdulok meg. Muszáj magamban elszámolnom legalább tízig, mire képes vagyok egy ici picit bővíteni a távolságon. Mintha csak ez lett volna, ami kell, ez adna lendületet ahhoz, hogy kezeim lefejtsem róla. Szemeimben még mindig ott van a tűz, és elég beszédes abban a tekintetben, hogy még is mit tudnék művelni vele. A mellkasom is fujtatva emelkedik és süllyed, de legalább elértem, hogy megnőjön köztünk a távolság, esélyt adva, hogy kitisztuljon a fejünk.
Vendég —
Axel & Aviva
Őrültség minden pillanat, de az önuralom úgy tűnik, köszönte szépen és szabadságra ment. Nem mintha mentegetni akarnám magam, pontosan tisztában vagyok vele, hogy nekem is meg volt és meg is van ebben a magam szerepe, akárcsak Axelnek. Azzal a kis megjegyzéssel még talán nem is lett volna gond, oldotta a feszültséget. Ha a kabinon kívül hagytuk volna a flörtöt, meg is maradt volna annak, egy kis izgalmas évődésnek, semmi másnak. Talán nem kellett volna felajánlanom a segítségemet, de valahogy képtelenség megbánást érezni. Mindketten feszegetjük a határokat, ami önmagában is nyújt egy kis tagadhatatlan izgalmat, és nem is igazán tudnám megmondani, mikor feszül túl az a bizonyos húr. Az egyetlen biztos dolog, hogy amikor a testével a falhoz szegez és a fülembe suttog, sok minden eszembe jut, de egyiknek sem ahhoz van köze, hogy hogyan kéne ebből kiszállni. Túl messzire mentünk már ahhoz, hogy olyan egyszerű legyen megállni, ha meg lehet még egyáltalán. Az illata az orromba kúszik, a bőre forró a tenyerem alatt, és tudom, hogy én már elveszítettem a harcot, de neki talán még tudok egy esélyt adni. Ezért sem csókolom meg azonnal, ajkaim csak leheletfinoman érnek az övéhez, ő viszont mintha csak erre várt volna, közelebb von magához, hogy valódi csókra váltsa az érintést. Ajkaim megadóan nyílnak el, meg sem próbálok úgy tenni, mintha nem vártam volna erre a pillanatra. A csók forró és szenvedélyes, magában hordoz minden frusztrációt, amit sikerült elültetnünk magunkban és a másikban egyaránt. A szívverésem felgyorsul, a légzésem pedig elnehezül, a testemet még jobban az övéhez szorítom, már ha ez egyáltalán fizikailag lehetséges. Egyik tenyerem ismét a mellkasára simul, de most már a másik kezem is kiszabadul a gyengéd béklyóból, hogy a másik oldalon megtalálja a forró bőrt valahol az oldalán. Ahelyett, hogy a csókja csillapítana, inkább felkorbácsolja bennem vágyat. A józan eszem próbál magának utat törni a gondolataimra ereszkedő ködön át, de nincs könnyű dolga. Próbálom felsorakoztatni az érveket, amik az ellen szólnak, ami most itt történik, de az a baj, hogy eddig is tisztában voltam velük, mégis eljutottunk idáig. Szigorú szabályokat szegünk meg rá vonatkozóan, ráadásul minden észérv ellenünk szól. Már így is túlságosan belerángatták őket ebbe a helyzetbe, nem engedhetem meg magamnak, hogy önző okokból még mélyebbre rántsam magammal Axelt, csak azért, mert nem tudok uralkodni a libidómon. Nem sodorhatom bajba, sem az övéi, de végképp nem az enyémek előtt. Szinte erővel kell elszakítanom magam tőle, de arra képtelen vagyok, hogy megnöveljem a távolságot kettőnk között; a testünk még mindig szorosan összesimul, forró lélegzetünk a másik ajkain csapódik le. Megkeresem a szemeit, amik most szinte sötétkéknek tűnnek, mint az éjszakai háborgó tenger, és a bennük égő vágytól el kell fojtanom egy nyögést. Nem szólalok meg, mert nem tudnék hazudni, de szavak nélkül is világos, hogy ez az utolsó esélyünk. Ha most újra megcsókol, onnan nincs visszaút.
Vicces arra gondolni, hogy az előbb még azon gondolkodtam, hogy erősebb az önuralmam, mint másoknak itt a hajón, aztán még is egyre gátlástalanabbul, egyre nyíltabban flörtölök a nővel, mintha valami varázslatot szórt volna rám. Persze, nyilván nem erről van szó, hanem arról, hogy eddig is valahogy különösen jól megértettük egymást, és alapvetően jól éreztük egymást a másik társaságában. A viccelődés és a jó kedv nagyszerű alapja tud lenni az ilyen forró hangulatoknak és - annak ellenére, hogy ezzel pontosan tisztában vagyok - csak azért is bele mentem ebbe a játékba. Persze magam alatt vágom a fát minden egyes mosollyal, kérdéssel és válasszal. Egészen addig, míg érintésétől fel nem fűtve sarokba nem szorítom őt testemmel és bilincsbe nem zárom kezét. Valahol mélyen reménykedem abban, hogy ettől talán megijed, és inkább szabadulni akar, de akkora tévedésben élek! Kérdésemre adott sóhajtó válasza nem segít, ahogy az sem, hogy szabad keze felfedezi felső testem. Már az érintésétől is pattanásig feszülök, de a kegyelem döfést szavai és végül enyémre simuló ajka adja meg. Puha, leheletnyi érintés ez, de elég ahhoz, hogy többet akarjak. Tarkóján pihenő kezemmel húzom közelebb, hogy elmélyítsem, és elnyújtsam a csókot. Csak csók! Semmi több. Próbálom magam erre ösztönözni, és visszafogni azon vágyam, hogy kezemmel én is végig kutassam testét, mint ahogyan azt ő is tette. Csak abban reménykedem, hogy ha már itt meg tudtam állni, akkor ő nem fogja tovább cibálni az idegeimet valamivel. Így is nehéz visszafogni magam hozzám simuló teste, és a forró csók váltás okán.
-
Vendég —
Axel & Aviva
Mintha a türelmem és az önuralmam utolsó szálait rángatnánk, és alighanem azt is tesszük azokban a pillanatokban. Azt már nem is lehetne megakadályozni, hogy ne érintsem meg, így is túl sokat kértünk már a kitartásomtól. Ujjaim végigsimítják a bőrét, ő pedig nem akadályoz meg benne, a légzése viszont elnehezül, és fogadni mernék, hogy a pulzusa is megemelkedik, akárcsak az enyém. Amikor az ujjam leheletfinoman a szájához ér, ajkai el is nyílnak az érintés alatt. Próbálom összeszedni az önuralom utolsó morzsáit valahonnan az elmém alagsorából, de ez már felér egy kínzással. A tekintete mélysége cseppet sem segít a helyzeten, pontosan úgy néz rám, ahogy én is érzem magam vele kapcsolatban. Már éppen azon vagyok, hogy megpróbálom elszakítani magam tőle és gyorsan veszek egy hidegzuhanyt, amikor elkapja a csuklómat. Gyengéd az érintés, de hiába hiszem azt, hogy kettőnk közül ő maradt a józanabb. Ahogy feláll az ágyról, vele együtt egyenesedem fel, de ahelyett, hogy megállítaná a lavinát, amit elindítottunk, ujjait a hajamba fúrja. A fejbőröm bizsereg az érintése nyomán, borzongás fut végig a gerincem mentén, és hagyom, hogy hátrafelé vezessen. A géz valahol félúton kiesik a kezemből, de már nem is érdekel. A lélegzetem felgyorsul, ahogy csábító csapdába ejt a teste és a fal között, ajkaim elnyílnak, a tekintetem pedig az övét üldözi. Úgy tűnik, vannak még titkos tartalékai, ami jó hír, mert én már tényleg nem tudom, képes lennék-e megállni. A fülemhez hajol, lélegzete csiklandozza a nyakam, de nem tudnám megmondani, hogy emiatt vagy a szavai okán fut végig a bőrömön a libabőr. – Vannak bizonyos elképzeléseim. – A szavaim inkább hatnak sóhajnak, mint suttogásnak. Bár érzem, hogy nem fogja erősen a csuklómat, mégis a szabad kezemet mozdítom meg, mintha ezzel elhitethetném magunkkal, hogy még van itt valamiféle kontroll. Tenyerem a csípőjétől indulva simít fel lassan az oldalán, és miközben fejben azzal vigasztalom magam, hogy ezt csak azért teszem, hátha az érintéssel csillapíthatom a vágyat, tudom, hogy ez olcsó hazugság. Az arca túl közel van az enyémhez, a szemeiben pedig túl sok minden tükröződik ahhoz, hogy képes legyek megálljt parancsolni magamnak. Tudom, hogy nem szabadna. Tudom, hogy őrültség. A tenyerem mégis folytatja az útját, fel a mellkasán, a nyakára, majd az arcára. – Remélem, hogy neked még marad józan eszed – suttogom jóformán az ajkaira. – Mert nekem elfogyott. – A szám leheletfinoman ér az övéhez, azt üzenve, hogy talán egy csók beleférhet a szabályokba, pedig magam sem vagyok biztos benne, hogy onnan lenne-e még visszaút.
Habár azt hittem, csak a gondolataimban lehet forró a levegő, hamar kiderül, hogy ez nem igaz. Nem szabadna ezt csinálnom, még is megteszem... Arra gondolok, azz takarózok, hogy ezek csak szavak, és gondolatok. Ám ez hamar füstté válik, ahogy kérdésemre kérdéssel válaszol, rájövök, hogy bajban vagyok. Nem mondhatom, hogy igen, azt pedig nem akarom mondani, hogy nem, így hát csendben maradok. Ekkor szabad keze ismét a vállamra simul, és elindulok a lejtőn. Érzem, ahogy a vérnyomásom megnő, a levegőt pár pillanatig sűrűbben kell vennem, míg felnézve rá puha kezének simítása a borostán át az államra ér. Már ez is a szakadék szélére küld, érzem, ahogy a gondolkodást elősegítő vér irányt változtat egy egészen más helyre, és melegem is lesz egy kicsit. Az ajkamra tévedő ujja alatt finoman elnyílik a szám. El se jut a tudatomig a kérdése. Úgy érzem magam, mintha egy kötéllel lennék kilógatva a mélység fölé, és ez a kötél egyre több szálat enged el magából, egyre vékonyabb, hamarosan pedig el fog szakadni. Határozottan megfogom csuklóját, és felállok, másik kezemmel lágyan leomló tincsei közé túrok, egészen hátra a tarkójáig. Ezen mozdulataim azonban nem állítanak meg, határozottan lépek kettőt előre, gyakorlatilag tolva, terelve a nőt a szűk kabinban a falhoz, amihez finoman oda szorítom. Őt fürkésző tekintetemen látszódhat, hogy részben már más világban járok, de akadozó mozdulatomban, és abban, hogy megálltam ennél a pontnál látható, hogy még nem ment el teljesen a józan eszem. - Van fogalmad róla, hogy mit teszel velem? - kérdezem halkan füle mellé hajolva. Érzem friss illatát, selymes hajának szálait az ujjaim közt és tenyerem alatt. Csuklóját nem fogom erősen, ha akarja, kihúzhatja a markomból, nem fogom megakadályozni. Az agyam hangosan kongatja a harangot, hogy ezt nagyon nem kellene, kereshetnek engem is, őt is, és ha lebukunk - aminek ilyen tájt még nagy a valószínűsége a forgalomtól - bajt hozhatok a fejünkre. Főleg a sajátomra. Ez a józan gondolkodás mód azonban kezd halványulni, ahogy közelről fürkészem. Ugyan, egy csókba, vagy kettőbe még nem halt bele senki, nem fordul fel a világ! mondja a kis ördög a vállamon, míg a telt ajkakat fűrészem, meg a szemeit. Ne csináld! Mi van, ha nem tudsz utána megállni? figyelmeztet az angyal a másik vállamon. Jó kis kalamajkába kevertem magamat.
Vendég —
Axel & Aviva
Nem mondhatnám, hogy éppen egy újrakötözést elősegítő alaphangulatot sikerül teremtenünk a kabinban. Alkalmasnak persze alkalmas, hogy ne lenne az, de tagadhatatlanul ott lóg a levegőben még valami, valami egészen más, aminek az eltüntetésén egyikünk sem igyekszik túlságosan, sőt. Inkább kölcsönösen ráteszünk még egy-egy lapáttal, félreérthető szavakkal, mondatokkal és kérdésekkel, sokatmondó mosolyokkal és pillantásokkal. Nem mintha bánnám. Egyetlen pillanatát sem. Egyetlen problémám van vele, mégpedig az, hogy még a híresen acélos önkontrollomat is jócskán próbára teszi. Nem szoktam hozzá, hogy az ilyen irányú vágyaimat és törekvéseimet erővel kelljen visszafognom, mert az életem ritkán szól erről, amikor pedig igen, soha nem arra megy ki a játék, hogy megpróbáljuk türtőztetni magunkat. Viszont ha ő kijelölt egy határt, azt nekem is illene tiszteletben tartani, nem igaz? Persze, amikor találkozik a pillantásunk, az ő tekintete sem épp arról árulkodik, hogy az a bizonyos határ foglalja le a gondolatait. Így, hogy ő ül, én pedig lehajolok, hogy megfelelően hozzáférjek a karjához, az arcunk éppen egy magasságban van, és érezhetően közelebb, mint eddig. Vagy mint amennyire jelen helyzetben biztonságosnak lehetne minősíteni. A tekintete szinte éget, legszívesebben felnevetnék kínomban. Hosszú estének nézünk elébe. És az, ahogy mély levegőt vesz, arról árulkodik, nála sem jobb a helyzet. Meg kell mondanom, egy egészen kicsit irigylem a fájdalom miatt. Nem mintha jól esne fájdalmat okozni neki, de nekem is kedvem lenne megcsípni magam néhányszor, hogy legalább arra az időre is lehűtsem egy kicsit a gondolataimat. Igyekszem ugyan lefoglalni magam azzal, hogy a seb ellátására koncentrálok, de nem mondhatnám, hogy ez olyan hathatós segítség lenne. Még mindig félmeztelenül ül az ágyon és úgy néz rám, amire válaszul persze én sem vagyok rest tovább feszíteni kissé a húrt. Vagy nem annyira kissé, de ez már csak akkor jut el igazán a tudatomig, amikor megint visszafordítja a kérdést. A tekintetünk ismét találkozik, a szája sarkában ott ül az a mosoly a szemei pedig olyan üzeneteket hordoznak, amitől kedvem lenne eldobni mindent a kezem ügyéből és inkább valami egészen mást csinálni. Még utána is ráérnék bekötözni a karját. – Biztos, hogy tudni akarod? – kérdezek vissza én is. Csak azért nem mosolygok rá szemtelenül, mert ennél jobb elfoglaltságot találok magamnak: ideiglenesen felfüggesztem az eddigi tevékenységeimet, hogy a szabad kezem ismét megérinthesse a vállát. Ujjaim finom simítással járnak be kíváncsi utat végig a vállán, egészen a nyakáig, hogy aztán a hüvelykujjam végigsimítsa az álla vonalát is. Tekintetem követi a kezem útját, aztán továbbvándorol a szájára, onnan pedig újra a szemébe. – Remélem tudod, hogy a végletekig próbára teszed a türelmem – jegyzem meg halkan.
A vetkőzés után várok. Az érintésére, pillantására gondolataim elkalandoznak, tovább fonva a történéseket egy másik irányba. A valóságban azonban máshogy alakul a dolog, kevésbé forró a levegő - noha a feszültség, amely kettőnk között feszül - ugyan úgy érezhető. A kabinban egy kicsivel bátrabban feleselek kétértelműen, úgy se hallja senki, amíg nem hangosan beszélünk. Persze jelzi, hogy ezekkel nem segítek, és én is tudom, hogy magam alatt vágom a fát. Attól még sajnos nehéz megtagadni önmagam, és visszafogni a gondolataim kerekét, még is igyekszek ura lenni a vágyaknak. A fájdalom azért jó figyelem elterelő, és habár nem szólalok meg rá, lehunyom a szemeim. A vérrel kapcsolatos tanácsot megfogadom majd ma este, és beáztatom éjjelre. Persze azt nem tudom megállni, hogy saját szavait fordítsam ellene, ami úgy tűnik tetszik neki, és amikor oda pillantok, akkor egészen közelről csodálhatom meg a mogyoró barna szemeket. A szeme fehérje körül azonban látok egy alig átlátszó kört: kontaktlencsét hord? Érdekes, de jobban lefoglal a közelsége, az, hogy csak egy apró, rövid mozdulat kellene ahhoz, hogy... aztán amit mond is! Mély levegő. A fertőtlenítésre megfeszítem a karom és ökölbe szorítom a kezeim, de egy nyikkanást nem adok ki. Nem azért, hogy előtte feszítsek, egyszerűen nem fáj annyira, hogy szóljak. Egyébként is leköti a figyelmem, ahogy csinálja az egészet, meg az, amit mond. Az előző szavaira még nem is tudok felelni, mikor hozzá teszi azt az egy mondatot. - És ezt miképp kell elképzelnem? - figyelem élénk tekintettel, sanda kis mosollyal. Azt hiszem, nem biztos, hogy erre rá kellett volna kérdeznem. Határozottan nem kellett volna rá kérdeznem. Igyekszem észben tartani, hogy dolgozom, és a legkevésbé sem jó ötlet már ilyenekre gondolni sem, nem hogy beszélni, vagy flörtölni, de elég nehéz erre koncentrálni.
Vendég —
Axel & Aviva
Le sem tagadhatná a szája sarkában bujkáló mosolyt, miközben elkezdi kigombolni az inget, de persze én sem csinálok nagy titkot abból, hogy leplezetlenül bámulom. Mondjuk, neki talán egy fokkal könnyebb lehet perpillanat, ami az önkontroll kérdését illeti, elvégre én ültem be a moziba és kell megállnom minden egyes nem az újrakötözés irányába mutató gondolatot, főleg, mikor felmerül, hogy akár segíthetnék is neki a pólóval. Mindezek után még nem átall úgy feltenni a kerdését, hogy ne tudjam ne másképp értelmezni, és ha azt hinném, ennél rosszabb már nem lehet, a visszakérdezésemre is olyan provokatív választ ad, hogy amikor felegyenesedem, szinte nyílt kihívással mosolygok rá. – Egyáltalán nem segítesz – közlöm vele minden negatív él nélkül, még mindig azzal a mosollyal az arcomon. Ez egyszerű tény, lassan tényleg erővel kell visszafognom magam, főleg, hogy időközben idesétáltam közvetlenül mellé. Ahogy a kezem a vállára simítom, érzem, hogy egy kissé mintha megfeszülnének az izmok a bőre alatt, nekem pedig egy egészen rövid, de azért számomra annál hathatósabb pillanatra az ajkaira réved a tekintetem, de az önuralmam utolsó martalékait is felhasználva inkább leültetem az ágyra. A távolság ettől nem lett nagyobb köztünk, de legalább ahogy a kezem elengedi a vállát, azok a kis elektromos szikrák megszünnek, amit eddig éreztem ott. Vennem kell egy nagy levegőt, megpróbálom magam lekötni azzal, hogy kézbe veszem az ollót, egyébként is kellő koncentráció kell ahhoz, hogy úgy vágjam el a kötést, hogy közben a hajó még mindig nem túl stabil. Nem felejtettem viszont el a vérfoltokra adott reakcióját sem, ezért megosztom vele az évek során szerzett nyerő tapasztalatomat is. – Ezzel lesz rá legtöbb esélyed, de persze csodák nincsenek – értek egyet vele. Szerintem mondjuk jó esélyekkel indul. Ahogy sikerült elvágnom a kötést, elkezdek a gézlap lefejtésével foglalatoskodni, ami persze kellő fájdalommal is jár, de nincs mit tenni. Azért megpróbálom elvenni a dolog élét, de amikor fél szemmel rám sandít és visszafordítja az előző kérdésem, az én mosoly sem bocsánatkérő lesz többé. – Touché – adom meg neki ezt a győzelmet, de nem tudom nem észrevenni, hogy ebben a pozícióban az arca még közelebb van az enyémhez. Ezt nem gondoltam teljesen végig. – Egyelőre az ülő elhelyezkedésnél tartunk – teszem még hozzá, megnehezítve a saját dolgomat is, de most már belekerültünk egy ördögi körbe, amiből nehéz lesz kiszállni. Ha ki tudunk. Végül sikerül a gézlapot is eltávolítani, ezért előveszek egy sterilt, felbontom a csomagolását, aztán átitatom némi fertőtlenítővel, hogy először a seb környékét óvatosan áttöröljem vele, aztán felitassam a sebről is a vért, amit sikerült fakasztani belőle az esésünkkel. – Lehet, hogy az előbb hazudtam a jó dolgokról – pillantok rá közben, elvégre a fertőtlenítő is csíp, ami távol áll attól, hogy innen csak felfelé van. – De akkor majd kiengesztellek – engedek meg magamnak egy csaladfinta mosolyt. Ha már úgyis a pokolra kerülök.
Amíg egyedül vagyok a szobában, mert Shayana keresi a kellékeket, addig én várok, és a tenger morajló hangjait élvezem, a falakon át, míg a hajó határozottan vágja át magát a legerősebb hullámokon is, haladva egy cél felé. Amikor a nő visszatérve felém bök és vetkőzésre "kér", neki állok. Nem fordul el, így a gombok felszabadítása közben azért még tudom fürkészni elégedett arcát, a magam mosolyával a szájzugomban. A pólóval jobban megkínlódok, de rám hagyja ezt, és talán nem is baj, ha ez alatt egy két lépés távolságot tartunk. Miután megszabadultam az útban lévő ruha daraboktól, egyszerű, de kétértelmű kérdést tettem fel. Amikor visszakérdez, visszatartok egy kikívánkozó vigyort. - Arról, hogy elhelyezkedésileg hogyan szeretnél hozzám érni. Állva, ülve, vagy netán fekve? - kérdezem, immár szándékosan kétértelműen, míg ő mellém sétálva leteszi az ágyra a dolgokat. Azért a mosolyt egy fürkésző, talán kicsit feszült pillantás váltja fel, amikor kezével a vállamra simít, de ebben a feszültségben semmi negatív dolog nincs. Szófogadóan leülök a nyomásra, és egy pillanatra ismét elkalandoznak a gondolataim, legalábbis míg el nem enged. Akkor mintha valami varázst törtek volna meg, egy kicsit észhez térek, és az ágy szélére támaszkodva figyelem, mit csinál. Míg vág, tanáccsal lát el, mire biccentek. - Majd beáztatom, köszi. Az ingnek sok baja nem lesz, a színe elég sötét hozzá, de lehet a pólómból így sem lehet majd teljesen kiszedni. - mondom, az ollót figyelve. Nem tartok attól, hogy belém szúr, vagy megvág, elég óvatos. Ahogy levágta az átvérzett kötést, azt elkezdi leszedni, mire be kell hunynom a szemem és veszek egy-két lassú, de mély levegőt. Amikor sajnálkozva megszólal, fél szemmel felpillantok rá egy pimasz mosollyal. - Miről is beszélünk? - ismétlem őt viccelődve.
Vendég —
Axel & Aviva
A tenger persze nem nyugodott meg ilyen rövid idő alatt, de szerencsére ezúttal megússzuk a kabinhoz vezető távolságot minden különösebb viszontagság nélkül. Az invitálásommal sikerül megnevettetnem, ami mosolyt csal az arcomra, de aztán az elsősegély doboz felkutatása válik az új célommá, amihez készségesen útbaigazít. Elvigyorodom a szóhasználatán, aztán megcélzom a mosdót, és bár érzem magamon a tekintetét, visszafogom magam és nem szólok semmit. Hamar megtalálom a dobozt, felnyitom, és előveszek belőle mindent, amiről úgy gondolom, hogy kellhet: olló, gézlapok, kötszer, fertőtlenítő. Felvont szemöldökkel, sokatmondó mosollyal hívom fel a figyelmét rá, hogy most már tényleg eljött az ideje, hogy vetkőzni kezdjen. Az arcán megjelenő mosoly arról árulkodik, hogy pontosan érti, mire célzok, de becsületére legyen szólva, kiválóan gyakorolja az önkontrollt. Az önuralmammal nekem sincs problémám, de azért annál egy fokkal szégyentelenebb vagyok, mintsem elforduljak, vagy ilyesmi. Inkább kiélvezem a látványt, ha már megadatott. Csípőmmel a falnak dőlök és élvezettel követem a szememmel a mozdulatokat, ahogy végiggombolja az inget, aztán megszabadul tőle. A vékony póló már nem sokat hagy a képzeletre, de elnyomok magamban egy félmosolyt, amikor meghallom a bosszús mordulást a vérfoltok miatt. A pólóval már nincs egyszerűbb dolga a sérült karja miatt, és egy részem nagyon szívesen odamenne segíteni, de tartok tőle, hogy annak nem újrakötözés lenne a vége. Így is marcangolja az önuralmam, ugyanis az, hogy meg kell küzdenie a póló levételével, a látványt csak tovább fokozza a felsőtestén meg-megfeszülő izmok miatt. Hirtelen sokkal szűkösebbnek érződik a kabin, mint eredetileg, de egyelőre uralkodom magamon. Még akkor is, amikor rám villant egy sokatmondó mosolyt, és olyan kérdést teszt fel, hogy nem lehet csak egyféleképpen értelmezni. Megköszörülöm a torkomat és elmosolyodom. – Miről is beszélünk? – kérdezek vissza szándékosan. Odasétálok hozzá, de egyelőre direkt nem mondok semmilyen instrukciót. Leteszem a mögötte levő ágyra a felszerelést, és csak ezután cselekszem, egyik kezem a vállára simítom és kisebb nyomást kifejtve jelzem, hogy tegye le a formás hátsó felét az ágyra. A mosolyom árulkodó lehet; ennyi jár nekem a műsor után. Nem húzom viszont tovább az agyát, inkább az ollóért nyúlok, mert nekem is véges az önuralmam, és szeretném tiszteletben tartani azokat a szabályokat, amiket ő is tisztel. – Áztasd be őket hideg vízbe – intek a fejemmel a vérfoltos ruhadarabok irányába. – A leghatásosabb előkezelési módszer vérfoltok ellen – mosolygok rá egy pillanatra, mielőtt lehajolnék és elkezdeném óvatos mozdulatokkal levágni a karjáról az átvérzett kötést, a lehető legtávolabbi pontot választva magától a sebtől. Tekintve, hogy nő vagyok, ezen a téren talán nem is kérdőjelezi majd meg a tapasztalataim forrását, pedig ha csendben marad, az lesz a legnagyobb tévhit. Inkább a vágásra koncentrálok, nagyon vigyázok rá, de azért hálás vagyok, hogy ebben a dobozban is tompított végű olló volt, nem szeretném én okozni a következő sérülést a karján, ha megint nagyobbat dobna rajtunk a hajó. Miután átvágtam a kötést, megpróbálom a lehető legkíméletesebben lefejteni a gézlapot a sérülésről, de ez ilyenkor garantáltan nem fájdalommentes, hiszen a vér miatt jellemzően beleragad kissé a sebbe. – Ígérem, ennél csak jobb lesz – mosolygok fel rá bocsánatkérően.
Lehetnék visszafogottabb is ebben a helyzetben, de azt hiszem, még így is nagyobb önuralommal viselem a nekem szoruló testét és a flörtjét, mint mások. Régóta nem jártunk otthon, én is csak azért voltam a szárazföldi bázison Leonnal, hogy megbeszéljük a kimenekítés részleteit. Ilyenkor persze "megéhezik" az ember, de vannak akik jobban, és akik rosszabbul kezelik ezt. Merem hinni, hogy én az előbbi kategóriába tartozom, bár tény, hogy megnehezíti a dolgom, hogy a hölgy aktív partner ebben. Mentségemre mondom neki a szabályokat, amelyeket be kell tartanom, amire ismét csak egy olyan "kár" a válasz, amitől legszívesebben az öklömbe harapnék, nehogy elszóljam magam. Végül is csak sikeresen visszafogom a kikívánkozó választ, helyette válaszolok más kérdésre, elfogadva ajánlatát. - Köszönöm, előre is.. - mondom, és követem őt a folyosón a kapott kabinhoz. Persze a tenger ezután sem lesz - még egy ideig - nyugalmasabb, úgy hogy továbbra is figyelek rá, nehogy elessen egy újabb hullámtörés alkalmával. A kabinhoz érve beinvitál, az előadás mondján halkan elnevetem magamat, és belépek. Figyelem, miként csukja be az ajtót, a kérdésére egy ajtóra bökök, amelyet már ismerhet a mosdása okán. - A fürdőnek csúfolt mosdó helyiségben. Van egy fém doboz a falra rögzítve, abban kell, hogy legyen minden. - adom meg a választ, majd - ha már ennyit incselkedtünk - megnézem hátulról a nő fenekét. Várok, hogy megtalálja és elő vegye a dolgokat. Amikor kijön, már szól is, hogy itt az idő. Az a mosoly mellé... Egy pillanatra zsivány fél mosoly kúszik arcomra, de gyorsan le is törlöm onnan, míg kigombolom a sötétkék ingemet. Amint az utolsó gombot is kiszabadítom, lehúzom az inget, felfedve alatta a vékony pólómat. Az ing ujját megnézve látom, hogy kicsit át vérzett, legalábbis a fekete, nedves folt erre enged következtetni. A szürke pólómra tekintve azon is meglátom az erre utaló jelet. Kelletlenül morranok egyet. A büdös életben nem fogom ezt kiszedni belőle. Na mindegy. Mivel a jobb karom sérült, a ballal igyekszem levenni magamról a felsőt, annak jobb alsó részéről húzva felfelé. A karom miatt nehézkes ezen a részen a dolog, de amint kiszabadul a jobb karom, már gyerekjáték lehúzni magamról. A pólót leteszem az ágyra az ingre, majd rá tekintek. - Hogy lenne neked kényelmes? - kérdezem, rá pillantva. Ahogy korábban is említettem, nem jöttem zavarba tőle, egyáltalán nincs semmi, amit szégyellnem kellene, ez viszont nem tart vissza attól, hogy úgy mosolyogjak rá, mint akinek eszébe jutott mindaz a huncut dolog, amiről eddig szó volt.
Vendég —
Axel & Aviva
A nem is olyan távoli hangokból egyértelmű, hogy nem csak minket vett le a lábunkról szó szerint a tenger hatalma, de én ahhoz vagyok szokva, hogy csendben tűrjem a fájdalmat, és Axel is csak az esés pillanatában - vagy talán egy kicsit később - szisszen fel, egyébként ő is szinte némán tűr. Pedig elég visszaemlékeznem egy kicsit és rájövök, hogy épp azon a karján fekszünk mindketten, amit nem is olyan régen meglőttek. Az őszinteségem ezúttal más szempontból vezet úgymond veszélyesebb vizek felé, amikor arról érdeklődik, hogy a körülményekhez képes egyben vagyok-e, de nem bánom. Egyrészt, legalább egyikünk sem a teste fájó pontjaira koncentrál azokban a percekre, másrészt pedig nem érzem szükségét, hogy tagadjam vagy elvicceljem a nyilvánvalót, ha már egyszer utaltam rá. Van egy pillanat, amikor megjelenik a tekintetében valami, amitől bizsergést érzek hastájékon, de azért annál nekem is nagyobb az önuralmam, mintsem itt, a padlón fekve mozduljak rá. – Igazán kár – erősítek azért rá a jól előadott szomorúságára mosolyogva. Miután így vagy úgy, de mindketten újra stabilan állunk a lábunkon, felajánlom neki a segítségemet a karját illetően. Ha már ő megmentett egy csúnyább eséstől, az a minimum, hogy a magam módján viszonzom a segítséget, de azért nem átallok feltenni egy az előzőekre visszautaló kérdést. A mosolyából ítélve viszont nem veszi rossz néven, sőt, a mosolyából és a szavaiból összeáll egy kép a fejemben, ami miatt kénytelen vagyok a bordáim tompa sajgására koncentrálni egy kicsit, hacsak nem akarok belevörösödni, mint egy szűzlány. – Ezt jó tudni – felelem sejtelmes mosollyal. – Ez a minimum, ha már a karodat használtuk ütközésfogónak – rázom meg a fejem, ezúttal már én is más jellegű mosollyal tekintve rá. A következő szavaira értőn bólintok, és a folyosón körültekintve hamar rájövök, hogy már egész közel jutottunk a kabinomhoz. – Akkor gyere, ha már úgyis majdnem célba értünk – indulok tovább a kabin irányába, remélve, hogy ezúttal már megússzuk kisebb és nagyobb esés nélkül a hátralevő utat. Valami azt súgja, én egyébként is jobb szálláshelyet kaptam, mint ami a legénység rendelkezésére áll, általában így szokott ez menni. Szerencsére sikerül épségben elérnünk a kabint, úgyhogy mosolyogva, teátrális mozdulattal invitálom szerény hajlékomba, mintha nem én lennék az ő hajójukon. Odabent körülnézek a kabinban, de azt gyanítom, ő gyorsabban meg tudná mondani, hol van, amit keresek. – Hol találom a dobozt? – kérdezek is rá, hátrapillantva a vállam felett, és ha útbaigazít, oda is lépek a jelzett helyhez. Amikor már a kezemben van az elsősegély doboz, azzal a kezemben fordulok újra felé, és ahogy felvonom kissé a szemöldököm, nem tudok nem mosolyogni. – Azt hiszem, eljött a vetkőzés pillanata – bökök rá.
A nő egyetértően bólint, sokat tudó pillantása jelzi, hogy valószínűleg volt nem egy ilyen esete neki is. Mondjuk az ő munkája se olyan veszélytelen, a harcmezőn riporterkedni nem smafu, és ahogy a példa is mutatja, bizony ezzel ki tudja húzni a gyufát bizonyos embereknél olyannyira, hogy elakarják rabolni. A viccelődés után a hajó, és a hullámok is megviccelnek minket, bár nem épp a legfinomabb formában. Erre hallhatóan nem csak mi nem készültünk fel, ugyan is lentről is hallani szitkozódást, meg nevetést. Mi azért viszonylag csendben fogadjuk a fájdalmat, költőien mondva egymás karjában. Nem volt egyébként könnyű a karomon feküdni és hang nélkül elviselni a beleálló fájdalmat, pár másodperc után annak folyamatosságához hozzászokik a szervezetem. Kicsit aggódni kezdek, amikor látom a fájdalomtól levegőért kapkodni Shayanat, és amikor fájdalmasan megszólal, akkor is biztosra veszem, hogy nem csak magam miatt kell lemenni az orvosiba. Ezek a gondolatok azonban elülnek, mert elvicceli őket, és ez jelzi azt is, hogy nincs akkora baja. Megkönnyebbülve vigyorodok el. Aztán ... flörtölünk. Másnak nem tudnám ezt mondani, mert a pillantások és az utalgatások nem engedik, hogy egyszerű viccnek higgyem. Az érdeklődésre akaratlanul is feldereng lelki szemeim előtt egy kép, de nem tehetek róla, nincs olyan hetero férfi ezen a világon, akinek ne indulna el a fantáziája egy ilyen utalás után. - Ó, ez nem rajtam múlik, sajnos. A munkahely megköveteli, hogy úriember legyek. - mondom játszott szomorúsággal. Persze, munkaidőn kívül nincs erre rá hatása a seregnek, de most még igen. Felsegítem a földről az ép karommal, ő pedig felajánlja, hogy ellátja a valószínűsíthetően felszakadt sebet. Persze a megjegyzés, amit hozzá mellékel, egy buja mosolyt csalogat az arcomra. - Engem nem fog zavarba hozni, ha vetkőznöm kell előtted. - válaszolom jó kedvű mosollyal. - Mindenesetre a segítséget szívesen elfogadnám. - ezt azért már komolyabban, de szintén mosolyogva mondom neki. - Minden kabinban és folyosón van elsősegély doboz, így tulajdonképpen mindegy, hogy hova megyünk. - mondom, bár lehet, hogy az övé közelebb van, mint az enyém, általában a vendégkabinok tágasabbak, jobban felszereltek, és jobb helyen is vannak, ha beütne a krach.
Vendég —
Axel & Aviva
deep, deep down in the long roots of doubt I stop so I could sigh some more breathing out
Mindentudó mosollyal bólintok. Nem fejtem ki, hogy mennyire pontosan értem, amire gondol, a férfiakról kevésbé köztudott, hogy köztük is akad rossz választás, amikor az ember lánya kérdések és kötöttségek nélkül akar tőlük valamit, bár talán tényleg jobbak az arányok, mint nálunk. A könnyed hangulat megmarad a folyosókra is, köszönhetően annak, hogy mindketten pontosan el tudjuk képzelni, milyen látvány lenne rendszeresen a plafonon közlekedve, vagy éppen azt, hogy mekkora haszna lenne a legénységnek, ha rendszerint összetörnék magukat éjszakánként. Amikor viszont az önállóságom kerül terítékre, és vagy én mondok többet a kelleténél, vagy ő szemfülesebb a kelleténél, vagy mindkettő... akkor azért megkondul egy kis vészharang a fejemben, miszerint jó lesz, ha egy kicsit visszafogom magam. Akármennyire is előcsalja belőlem az őszinteséget valamiért, az ő érdekében nem hagyhatom, hogy akár csak halványan is átlásson a falon. Viszont, mielőtt még kitalálhatnám, hogyan üssem le ezt a labdát észrevétlenül, Axel játékos tengere úgy dönt, űz velünk egy kis fájdalmas tréfát. Ő persze azonnal résen van, próbál a testével védeni, és meg is tesz minden tőle telhetőt, még ha az összezúzott bordáim nincsenek is oda az esésért - nem mintha az az ő hibája lenne. A zuhanás legtöbb energiáját így is ő kénytelen felfogni, ami kellő mértékű aggodalmat ébreszt bennem is, de biztos vagyok benne, hogy neki is feltűnik a nehézkes légzésem, miután érezhetően elül a veszély és engedünk egy kicsit egymás szorításán. Igyekszem pozitívabban előadni a helyzetet, mint amit a fájdalom szintje sugall, és ha az első szavaimmal nem is győzöm meg, a következő mondatommal láthatóan sikerül meglepnem. Még el is nevetném magam az arckifejezésén, ha az nem fokozná a fájdalmat, de aztán az ő meglepetése is vigyorba vált, ahogy feldolgozza, mit mondtam. – Majd ha kevésbé akarsz úriember lenni, elmesélem – mosolyodom el sokatmondóan, de aztán inkább arra fordítom a figyelmemet, hogy ő mennyire úszta meg az esést. Az ő válasza sem sokkal meggyőzőbb, de igyekszik elvenni a történtek élét, aztán feltűnően a másik kezét használva felkel és ugyanazt nyújtja felém is, így már biztos lehetek benne, hogy a meglőtt karjára estünk. Mondanám, hogy veszek egy nagy levegőt, amikor felsegít a földről, de közelebb áll az igazsághoz, hogy inkább egyáltalán nem veszek levegőt, így is bőven elég fájdalmat okoz, amikor meg kell erőltetnem a felsőtestemet. – Segíthetek – ajánlom fel, fejemmel a karja irányába intve. Nem tudom, az orvosiban van-e ilyenkor készenlét, de úgy vagyok vele, hogy ha nem muszáj, nem kell ugrasztani őket. Ha sebeket varrni nem is tudok szépen, az ilyesféle ellátás alapvető követelmény a magamfajtának. – Ha van rendes kötszer, sokkal alaposabb munkát tudok végezni, mint az autóban – teszem hozzá mosolyogva. – Vagy az előzőek után inkább ne akarjam levetetni veled a pólódat? – Még mindig nem merem megkockáztatni a nevetést, de egy szélesebb mosoly nem fáj.
Nagyot bólintva mutatok rá mutató ujjal, jelezve, hogy szívemből szólt. - Úgy úgy. Azért a legtöbben partnerek ebben. - védem az álláspontot, nem szoktam ám zsákba macskát árulni, minden nő, akivel összeakadok egy-két éjszakára, tisztában van azzal, hogy semmi komolyat nem kell bele gondolni ezekbe az esetekbe. Szerencsémre, a legtöbb egyáltalán nem is bánja. Az alvással kapcsolatban elmerengünk a "mi lenne ha" lehetőségein, és ahogy a plafonon járkálást, úgy ezt is magam elé képzelem. Az, amikor az eligazítással egybe kötött orvosi szeánszot említi, elnevetem magam. - Hatékony lenne a bárka, az már biztos. A sereg szeme fénye. - nevetem, elképzelve, hogy csak a mi hajónk lenne ilyen nyomorék, a többiek meg csak pislognának, hogy mi a francot csinálunk mi minden kihajózás alkalmával, hogy kék-zölden érünk vissza a kikötőbe. Shayana tettrekészségét, és képességeit ismerve nem csodálkoznék, ha visszakeresné minden bajának forrását. Megemlítem, hogy ha ez az idő eljön, sajnálom majd az ipsét, de figyelmeztetem is, hogy vigyázzon magára, mert ha valaki egyszer eljátszotta ezt vele, és nem tudja ki az, akkor másodszorra is veszélyt jelenthet rá. Válaszolni azonban nincs ideje, mert egy erősebb hullám ledönt minket a lábunkról. Én ugyan igyekszem őt úgy magamhoz szorítani, hogy ne eshessen baja, ennek hátránya, hogy magamra viszont nem tudok vigyázni, és ezt a sérült karom bánja. A hátam ugyan neki csapódik a falnak, de azt kevéssé érzem, ugyan is az agyam most kifejezetten a lövés helyét fájlalja de nagyon, főleg mert azon fekszünk. Amint sikerül eltűrnöm az érzést, lazítok a fogáson, hogy lenézzek a nőre, és meg is tudakolom, hogy rendben van-e. A válasz nem meggyőző. Már ráncolom is a homlokom, miközben nézem, miként veszi nehezebben a levegőt. Már éppen nyitnám a szám, és kérdezném, hol és mije fáj, hogy vihessem az orvosiba, amikor megszólal. Kicsit tátva is marad a szám a szavaktól, aztán elvigyorodok. Jól van, nincs nagy baj, ha a humoránál van. - Megkérdezném, hogy milyen módot, de talán jobb, ha úriember maradok, és inkább befogom a számat. - mondom egy szemtelen pillantással, majd amikor kérdez, akkor biccentek. - Azt hiszem be kell majd jelentkeznem újra kötözésre, de igen. Megérte. - teszem hozzá egy sanda kis mosollyal, nehogy bűnbánó legyen ebben. A hideg padlón feküdni azonban nem tesz jót neki, szóval kénytelen vagyok kicsit fölé fordulva az ép kezemre támaszkodni, és úgy felkelni, majd utána ugyan ezen kezemet nyújtom felé, hogy felsegítsem. A másikat most jobb, ha kímélem.
2023. május 1-jén az óriások vezére összehívta tanácsát, amelyre a nornát is meghívta, aki segített neki az istenekkel szemben. Kezdetben úgy tűnt, ez alkalommal sem történik majd semmi különös, ám amikor Hildr távozásra készült, fültanújává vált két óriás sutyorgásának, s a hallottaktól égtelen harag támadt a norna szívében. A szavak arról szóltak: Thrym azt tervezi miképpen szabadulhat meg Hildr-től, mivel a norna követeléseit nem kívánja a nagyhatalmú óriás teljesíteni, akkor sem, ha az átokkal legyőzik és feledésbe taszítják az isteneket. Hildr elnyomta abban a pillanatban dühét, s ahelyett, hogy szembesítette volna Thrym-et rossz döntésével, a norna úgy határozott, megbosszulja, amiért megpróbálták kijátszani. De nem kapkodott el semmit sem, és mindent gondosan előkészített.
Jelenleg 158 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 158 vendég :: 2 Bots és A legtöbb felhasználó (386 fő) Szer. Okt. 16, 2024 2:56 pm-kor volt itt.